plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPismak wrote:
Libruś ja to Ci trochę zazdroszczę bo mi to się rzadko coś śni a jak już się przyśni to jest to coś w stylu "klubu złotej macicy" albo bycia szpiegiem
Cześć PismakuRozwiń temat Klubu Złotej Macicy
Bardzo intrygujące
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2013, 09:58
Pismak, magdzia26, Dodi, aisa, Ilona, Spero lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyShagga_80 wrote:Wiecie że swego czasu spałam z Kubą w lozeczku? SERIO! Ostatnio Stary mi to przypomniał
Gdy chciałam by spał u siebie a On nie chciał to szłam do Niego
bo Ty jesteś kruszynka:)
Shagga_80, Ilona, Kfjatus lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPismak wrote:Libruś ja to Ci trochę zazdroszczę bo mi to się rzadko coś śni a jak już się przyśni to jest to coś w stylu "klubu złotej macicy" albo bycia szpiegiem
Shagga_80, Pismak, Dodi, zbikowa, aisa, Ilona lubią tę wiadomość
-
Shagga_80 wrote:Melduje się z domu...cholera jasna zaczynam się już wkur.wiać!! Miałam już dawno rodzić i co?
Olaaaaaaa a może to rzeczywiście Twoja wina? Może mój Igor wziął sobie do serca Twój przykaz że ma czekać na Twój powrót?! No Mały!! Ciotka wróciła ! Wychodź !!
Stary jak zwykle z rana zadzwonił już z pytaniem NO I JAK? Teraz spodziewam się telefonu od Mamy: NO JAK SIĘ CZUJESZ? Wybaczcie jeszcze raz jeśli któraś poczuła się urażona gdy napisałam że już mnie to irytuje ale same rozumiecie!
Dziś mam zamiar dostać dwie paczki (jednak zamówiłam bransoletkę do karmienia i pościel dla Igorka-choć rozłożona wczoraj nadal podoba mi się)do tego dziś mamy chyba odbierać odkurzacz zamówiony...KURDE może syn chciał żeby Matka zajęła się tym sama przed porodem?!
Po tym długaśnym wstępie skomentuje tylko temat snów..pisałam już kilka razy że ja uważam że sny są odbiciem podświadomości...i ja zwykle umiem wytłumaczyć sobie skąd jaki sen mi się wziął...i tak np dziś śniło mi się że byłam u Gina (innego niż moja) żeby może coś poradził żebym urodziła już! (jak myślicie dlaczego to mi się śniło?!)..przykłady mogłabym mnożyćI nawet gdy śnią mi się zęby nie martwię się bo po zastanowieniu dochodzę do wniosku że pewnie musiałam intensywnie myślę ostatnio o uzebieniu ... jak ostatnio sen z powiek spędzało mi jak nauczyć Młodego oblizywalc zeby !
Tyle
A tez od 29 tyg miałam zagrożenie przedwczesnym porodem ;pmauysia, Rucia, Ola_czeka, zbikowa, aisa, Ilona, Gunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Rucia wrote:Cześć Pismaku
Rozwiń temat Klubu Złotej Macicy
Bardzo intrygujące
Rucia bo nie wiem czy pamiętaszpisałam o tym przy okazji wpisu do tabelki
Poprosiłam Freduś żeby mnie odpisała a ona napisała że potrzebna jest wasza akceptacja
No i miałam z tego wszystkiego taki sen że wy się nie zgodziłyście mnie przyjąć do Klubu Złotej Macicy i mnie wyrzuciłyście i ja rozpaczałam a potem wygrałam konkurs na OvuGuru i już miałam robić z wami porządek (sesese) ale w tym momencie się obudziłamShagga_80, Libra, Rucia, a-koczek, magdzia26, Sandraa, Fedra, Dodi, zbikowa, aisa, Ilona, Spero, Spero, Kfjatus lubią tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
Dzień dobry!
Mam porobione eleganckie notatki, ale posta przekładam na chwilę później, bo stronę temu obudził się obywatelek i trzymam go na ręku, a jedną ręką nie chce mi się wstukiwać posta
Niedługo tu wracam!Shagga_80, Libra, Rucia, a-koczek, magdzia26, Sandraa, Fedra, Dodi, zbikowa, aisa, Ilona, Spero, Kfjatus lubią tę wiadomość
-
Gunia wrote:Wstyd mi strasznie! Ale tam, gdzie mnie widziałaś to jest potwornie nieaktualne!
I z tego miejsca chciałam tez przeprosić mego Męża, za te 17kg które mi przybyło w ciągu 3 lat małżeństwa!
A tak serio - nie wiem, skąd mi się to wzięło, tarczyca ok, cukrzycy nie mam, a górna partia ciała "spuchła" mi o te 17kgWynika z tego, że się zapuściłam! I co kilka dni powtarzam sobie, że się za siebie wezmę, zacznę od nie żarcia po 17.00 (chodzę spać przed 22.00) i od spacerów, a później bieganie (tiaaaaa), ale gówno z tego wychodzi
Już nawet Chodakowską oglądałam, ale mnie nie przekonała (no bo powiększyła sobie piersi, czyli zawsze była chuda).
Spotkałam koleżankę po dwóch latach nie-widzenia się i stwierdziła, że upodabniam się do ChińczykaMałe oczka i okrągła, pyzata buzia!
A do tego krew grupy "0"
Guniu rozwalasz mnie na łopatki swoimi tekstami
w takim razie i ja przepraszam mojego męża za to ze podczas Naszego małżeństwa przybrałam 27 kg... sorry Guniu ale w tym temacie mnie nie przebijesz...
I przepraszam za wprowadzenie zamieszania z grupą 0 oj głupia ja że o tym napisałam...
Dodi, Gunia lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Effcia28 wrote:w sumie to tak jak Marysia powiedziała nie wiadomo co z tych dwóch rzeczy jest lepsze wymioty czy zgaga? jak dla mnie żadna z tych rzeczy
Kochana wypędzam od Ciebie zgagę i wymioty co byś mogła zacząć cieszyć się ciażą...
i z tego miejsca i ja Cię serdecznei pozdrawiam :*a-koczek, Effcia28, magdzia26, Ilona, Spero lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyShagga_80 wrote:Mauysiu (widzę,że jesteś
) mam pytanko (dość intymne
) które dziś nasunęło mi się
Jak tam , od początku "zajmujesz się interesem" Heniutka? Ja tak zastanawiam się,że chyba u Igora zacznę od pierwszych kąpieli! Jak to w praktyce?
Ooo dobry tematz chęcią poczytam
Shagga_80, magdzia26, aisa, Ilona, Spero lubią tę wiadomość
-
Blondi - dzięki za raport z wizyty, fajnie że Iza ma się wyśmienicie
Pismak - normalnie szlag trafia jak się słyszy takie historie o niekompetencji służby zdrowia (nie wspominając strasznej historii koleżanki Libry)!
Rucia - łóżeczko ekstra!
Plemniczko - ale Ci się poszczęściło z tą sesją! Ja też chciałam kiedyś na coś takiego się zapisać, ale oczywiście wyszły nici. Może tym razem mi się uda.
Spero - postaram się dziś pstryknąć jakąś fotkę, choć bardzo możliwe, że H znowu będzie na niej spałNadal śpioch z niego, choć śpi może odrobinkę mniej niż na samym początku (w końcu to już stary koń, jutro kończy dwa tygodnie
)
Ooo, Ola wróciła na 4318 stronie
A propos podróży poslubnej - my bylismy w Biebrzańskim Parku Narodowym i chodziliśmy z lornetką po bagnach wypatrując rzadkiego ptactwa i łosiByło SUPER!
A co do Chodakowskiej - ja już od paru miesięcy żyję myślą, że jak tylko będę na siłach (he he he ), wezmę się za jej ćwiczenia i lachon się ze mnie zrobi jak 150Wystarczy tylko "być na siłach" - taa..
Shagga_80, Pismak, Libra, magdzia26, Fedra, Dodi, a-koczek, zbikowa, aisa, Ilona, Spero, Gunia, Kfjatus, plemniczka, Blondi22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRucia wrote:Ooo dobry temat
z chęcią poczytam
-
Shagga_80 wrote:Mauysiu (widzę,że jesteś
) mam pytanko (dość intymne
) które dziś nasunęło mi się
Jak tam , od początku "zajmujesz się interesem" Heniutka? Ja tak zastanawiam się,że chyba u Igora zacznę od pierwszych kąpieli! Jak to w praktyce?
-
Shagga_80 wrote:Ja przy Kubie niby wiedziałam,że powinno się odciągać napletek do kąpieli,ale uznałam,że chyba nie umiem i odpuściłam...efekt,że skończyło się u urologa i tylko chwała Bogu, że trafiłam na takiego (znów wyszukałam takiego z największą ilością tytułów...ltóre jednocześnie przekładały się na opinie na wszelkich rankingach lekarzy) który kazał tylko odciągać i już...i obyło się bez zabiegu itd...przy Igorku mam zamiar od poczatku ćwiczyć!a czy da się tak z noworodkiem,to nie wiem...pytam dlatego Mauysię, może Ona już wie
I komu tu wierzyć??
-
nick nieaktualnymauysia wrote:Kurczę, generalnie jak zwykle są dwie szkoły - jedna zaleca odciąganie napletka, druga mówi żeby broń Boże tego nie robić
I komu tu wierzyć??
On to jest mistrzem w robieniu obory
) a potem sama zaczęłam dopytywać lekarkę swoją i okazało się,że powinnam była tak robić...koniec końców teraz jest git (a Kuba wieczorem sam sobie odciąga, to rytuał przed spaniem
).
Rucia, Libra, magdzia26, mauysia, Ola_czeka, Fedra, Dodi, zbikowa, aisa, Ilona, Spero lubią tę wiadomość
-
zbikowa wrote:Coś koło południa, będę musiała się zerwać z pracy. Te dobre wyniki troche wybiły mnie z pantałyku, bo niewiem czy nie powinny mieć czegoś wspólnego z PCO. no wszystkiego sie dowiemy niedługo
a skazanego na bluesa oglądałam kiedyś w kinie z lubym i naszym przyjacielem. super film.
dobrze by było zebyś sobie zrobiła usg w tym miesiącu co te wyniki...
bo wyniki masz naprawdę fajne
a to odnośnie pcos i hormonów:
Skąd się biorą wahania hormonów?
Jak już wspomniano, istotą zespołu wielotorbielowatych jajników jest zbyt wysoki poziom męskich hormonów płciowych – skąd one pochodzą? Przede wszystkim z jajników. Hormonami tymi są znany wszystkim testosteron i androstendion.
Oczywistym wydaje się pytanie – dlaczego ich poziom wzrasta? Co do tego eksperci nie są jednak pewni, lecz najbardziej prawdopodobna wydaje się hipoteza o nakładaniu się różnych czynników genetycznych i środowiskowych (np. dieta). Jednym ze skutków wzmożonego wydzielania testosteronu jest obniżenie poziomu progesteronu oraz wydzielanego przez przysadkę mózgową FSH. Z kolei poziom innego hormonu przysadkowego – LH – wzrasta. Produkcja kolejnego androgenu – dehydroepiandrosteronu (DHEA), pochodzącego z kory nadnerczy także wzrasta, średnio o około 50%, lecz fakt ten ma prawdopodobnie nieco mniejsze znaczenie tak w patofizjologii, jak i w diagnostyce PCOS.zbikowa lubi tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualny