X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2013, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Ten tatuś się zmieścił w łóżeczku dziecięcym, więc co - Tobie miałoby nie wyjść???

http://www.youtube.com/watch?v=MLErNXIYjMg

hahaha ale się uśmiałam :D Jaki szantaż emocjonalny małego człowieka :D

Ilona, Spero lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2013, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:

Libruś ja to Ci trochę zazdroszczę bo mi to się rzadko coś śni a jak już się przyśni to jest to coś w stylu "klubu złotej macicy" albo bycia szpiegiem :D

Cześć Pismaku :D Rozwiń temat Klubu Złotej Macicy :D Bardzo intrygujące :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2013, 09:58

Pismak, magdzia26, Dodi, aisa, Ilona, Spero lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2013, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Wiecie że swego czasu spałam z Kubą w lozeczku? SERIO! Ostatnio Stary mi to przypomniał :-) Gdy chciałam by spał u siebie a On nie chciał to szłam do Niego :-P
    wierzę:) bo Ty jesteś kruszynka:)

Shagga_80, Ilona, Kfjatus lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2013, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    Libruś ja to Ci trochę zazdroszczę bo mi to się rzadko coś śni a jak już się przyśni to jest to coś w stylu "klubu złotej macicy" albo bycia szpiegiem :D
    cofnęłabyś te słowa jakby Ci się przyśnił mój sen o macicy:)

Shagga_80, Pismak, Dodi, zbikowa, aisa, Ilona lubią tę wiadomość

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Melduje się z domu...cholera jasna zaczynam się już wkur.wiać!! Miałam już dawno rodzić i co?
    Olaaaaaaa a może to rzeczywiście Twoja wina? Może mój Igor wziął sobie do serca Twój przykaz że ma czekać na Twój powrót?! No Mały!! Ciotka wróciła ! Wychodź !!
    Stary jak zwykle z rana zadzwonił już z pytaniem NO I JAK? Teraz spodziewam się telefonu od Mamy: NO JAK SIĘ CZUJESZ? Wybaczcie jeszcze raz jeśli któraś poczuła się urażona gdy napisałam że już mnie to irytuje ale same rozumiecie!
    Dziś mam zamiar dostać dwie paczki (jednak zamówiłam bransoletkę do karmienia i pościel dla Igorka-choć rozłożona wczoraj nadal podoba mi się :-) )do tego dziś mamy chyba odbierać odkurzacz zamówiony...KURDE może syn chciał żeby Matka zajęła się tym sama przed porodem?!

Po tym długaśnym wstępie skomentuje tylko temat snów..pisałam już kilka razy że ja uważam że sny są odbiciem podświadomości...i ja zwykle umiem wytłumaczyć sobie skąd jaki sen mi się wziął...i tak np dziś śniło mi się że byłam u Gina (innego niż moja) żeby może coś poradził żebym urodziła już! (jak myślicie dlaczego to mi się śniło?!)..przykłady mogłabym mnożyć :-) I nawet gdy śnią mi się zęby nie martwię się bo po zastanowieniu dochodzę do wniosku że pewnie musiałam intensywnie myślę ostatnio o uzebieniu ... jak ostatnio sen z powiek spędzało mi jak nauczyć Młodego oblizywalc zeby !

Tyle :-)
    Wiem że to słaba pociecha ale spójrz na mnie ;p
    A tez od 29 tyg miałam zagrożenie przedwczesnym porodem ;p

mauysia, Rucia, Ola_czeka, zbikowa, aisa, Ilona, Gunia lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2013, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Wiem że to słaba pociecha ale spójrz na mnie ;p
    A tez od 29 tyg miałam zagrożenie przedwczesnym porodem ;p
    TEŻ NADAL W DWUPAKU ?!
    Właśnie dziś myślałam o Tobie :-)

• Pismak Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Cześć Pismaku :D Rozwiń temat Klubu Złotej Macicy :D Bardzo intrygujące :D

Rucia bo nie wiem czy pamiętasz :) pisałam o tym przy okazji wpisu do tabelki :)

Poprosiłam Freduś żeby mnie odpisała a ona napisała że potrzebna jest wasza akceptacja :)

No i miałam z tego wszystkiego taki sen że wy się nie zgodziłyście mnie przyjąć do Klubu Złotej Macicy i mnie wyrzuciłyście i ja rozpaczałam a potem wygrałam konkurs na OvuGuru i już miałam robić z wami porządek (sesese) ale w tym momencie się obudziłam :/

Shagga_80, Libra, Rucia, a-koczek, magdzia26, Sandraa, Fedra, Dodi, zbikowa, aisa, Ilona, Spero, Spero, Kfjatus lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Mam porobione eleganckie notatki, ale posta przekładam na chwilę później, bo stronę temu obudził się obywatelek i trzymam go na ręku, a jedną ręką nie chce mi się wstukiwać posta :P

Niedługo tu wracam!

Shagga_80, Libra, Rucia, a-koczek, magdzia26, Sandraa, Fedra, Dodi, zbikowa, aisa, Ilona, Spero, Kfjatus lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gunia wrote:
    Wstyd mi strasznie! Ale tam, gdzie mnie widziałaś to jest potwornie nieaktualne!

I z tego miejsca chciałam tez przeprosić mego Męża, za te 17kg które mi przybyło w ciągu 3 lat małżeństwa!

A tak serio - nie wiem, skąd mi się to wzięło, tarczyca ok, cukrzycy nie mam, a górna partia ciała "spuchła" mi o te 17kg :( Wynika z tego, że się zapuściłam! I co kilka dni powtarzam sobie, że się za siebie wezmę, zacznę od nie żarcia po 17.00 (chodzę spać przed 22.00) i od spacerów, a później bieganie (tiaaaaa), ale gówno z tego wychodzi :(
    Już nawet Chodakowską oglądałam, ale mnie nie przekonała (no bo powiększyła sobie piersi, czyli zawsze była chuda).

Spotkałam koleżankę po dwóch latach nie-widzenia się i stwierdziła, że upodabniam się do Chińczyka :( Małe oczka i okrągła, pyzata buzia!

A do tego krew grupy "0" :(:(:(

Guniu rozwalasz mnie na łopatki swoimi tekstami :P

w takim razie i ja przepraszam mojego męża za to ze podczas Naszego małżeństwa przybrałam 27 kg... sorry Guniu ale w tym temacie mnie nie przebijesz...

I przepraszam za wprowadzenie zamieszania z grupą 0 oj głupia ja że o tym napisałam...

Dodi, Gunia lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    w sumie to tak jak Marysia powiedziała nie wiadomo co z tych dwóch rzeczy jest lepsze wymioty czy zgaga? jak dla mnie żadna z tych rzeczy :)

Kochana wypędzam od Ciebie zgagę i wymioty co byś mogła zacząć cieszyć się ciażą...

i z tego miejsca i ja Cię serdecznei pozdrawiam :*

a-koczek, Effcia28, magdzia26, Ilona, Spero lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, my po śniadanku :)
    Witaj kochana Fedruś :)

mauysia, magdzia26, Fedra, aisa, Ilona, Spero lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2013, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mauysiu (widzę,że jesteś :P ) mam pytanko (dość intymne :P ) które dziś nasunęło mi się ;)
    Jak tam , od początku "zajmujesz się interesem" Heniutka :D ? Ja tak zastanawiam się,że chyba u Igora zacznę od pierwszych kąpieli! Jak to w praktyce?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2013, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Mauysiu (widzę,że jesteś :P ) mam pytanko (dość intymne :P ) które dziś nasunęło mi się ;)
    Jak tam , od początku "zajmujesz się interesem" Heniutka :D ? Ja tak zastanawiam się,że chyba u Igora zacznę od pierwszych kąpieli! Jak to w praktyce?

Ooo dobry temat :D z chęcią poczytam

Shagga_80, magdzia26, aisa, Ilona, Spero lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi - dzięki za raport z wizyty, fajnie że Iza ma się wyśmienicie :)

Pismak - normalnie szlag trafia jak się słyszy takie historie o niekompetencji służby zdrowia (nie wspominając strasznej historii koleżanki Libry)!

Rucia - łóżeczko ekstra!

Plemniczko - ale Ci się poszczęściło z tą sesją! Ja też chciałam kiedyś na coś takiego się zapisać, ale oczywiście wyszły nici. Może tym razem mi się uda.

Spero - postaram się dziś pstryknąć jakąś fotkę, choć bardzo możliwe, że H znowu będzie na niej spał ;) Nadal śpioch z niego, choć śpi może odrobinkę mniej niż na samym początku (w końcu to już stary koń, jutro kończy dwa tygodnie ;D )

Ooo, Ola wróciła na 4318 stronie :D :D :D

A propos podróży poslubnej - my bylismy w Biebrzańskim Parku Narodowym i chodziliśmy z lornetką po bagnach wypatrując rzadkiego ptactwa i łosi :) Było SUPER!

A co do Chodakowskiej - ja już od paru miesięcy żyję myślą, że jak tylko będę na siłach (he he he ), wezmę się za jej ćwiczenia i lachon się ze mnie zrobi jak 150 :P Wystarczy tylko "być na siłach" - taa..

Shagga_80, Pismak, Libra, magdzia26, Fedra, Dodi, a-koczek, zbikowa, aisa, Ilona, Spero, Gunia, Kfjatus, plemniczka, Blondi22 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Ooo dobry temat :D z chęcią poczytam
    Ja przy Kubie niby wiedziałam,że powinno się odciągać napletek do kąpieli,ale uznałam,że chyba nie umiem i odpuściłam...efekt,że skończyło się u urologa i tylko chwała Bogu, że trafiłam na takiego (znów wyszukałam takiego z największą ilością tytułów...ltóre jednocześnie przekładały się na opinie na wszelkich rankingach lekarzy) który kazał tylko odciągać i już...i obyło się bez zabiegu itd...przy Igorku mam zamiar od poczatku ćwiczyć!a czy da się tak z noworodkiem,to nie wiem...pytam dlatego Mauysię, może Ona już wie :D

• mauysia Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Tym razem położna nic nie powiedziała mi żeby ćwiczyć siusiaka, więc na razie nic nie ruszam. Zobaczymy co powie pediatra jak pójdę tam za tydzień.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Ja przy Kubie niby wiedziałam,że powinno się odciągać napletek do kąpieli,ale uznałam,że chyba nie umiem i odpuściłam...efekt,że skończyło się u urologa i tylko chwała Bogu, że trafiłam na takiego (znów wyszukałam takiego z największą ilością tytułów...ltóre jednocześnie przekładały się na opinie na wszelkich rankingach lekarzy) który kazał tylko odciągać i już...i obyło się bez zabiegu itd...przy Igorku mam zamiar od poczatku ćwiczyć!a czy da się tak z noworodkiem,to nie wiem...pytam dlatego Mauysię, może Ona już wie :D
    Kurczę, generalnie jak zwykle są dwie szkoły - jedna zaleca odciąganie napletka, druga mówi żeby broń Boże tego nie robić :/ I komu tu wierzyć??

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2013, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Kurczę, generalnie jak zwykle są dwie szkoły - jedna zaleca odciąganie napletka, druga mówi żeby broń Boże tego nie robić :/ I komu tu wierzyć??
    Mnie na szkole rodzenia uczyli swego czasu,żeby odciągać (ale nie na siłę broń boże) ale ja chyba zignorowałam to...jak Kuba miał już mocno zrośnięty to podczas wizyty w Szpitalu uświadomiła mnie pielęgniarka że ma już zrośnięte (na co Stary "to Ty nie wiedziałaś,że masz odciągać?" a do pielęgniarki mówi "żona widziała tylko u mnie to może nie wiedzieć" :P On to jest mistrzem w robieniu obory :P ) a potem sama zaczęłam dopytywać lekarkę swoją i okazało się,że powinnam była tak robić...koniec końców teraz jest git (a Kuba wieczorem sam sobie odciąga, to rytuał przed spaniem :P ).

Rucia, Libra, magdzia26, mauysia, Ola_czeka, Fedra, Dodi, zbikowa, aisa, Ilona, Spero lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    Coś koło południa, będę musiała się zerwać z pracy. Te dobre wyniki troche wybiły mnie z pantałyku, bo niewiem czy nie powinny mieć czegoś wspólnego z PCO. no wszystkiego sie dowiemy niedługo
    a skazanego na bluesa oglądałam kiedyś w kinie z lubym i naszym przyjacielem. super film.

dobrze by było zebyś sobie zrobiła usg w tym miesiącu co te wyniki...
    bo wyniki masz naprawdę fajne :)

a to odnośnie pcos i hormonów:

Skąd się biorą wahania hormonów?

Jak już wspomniano, istotą zespołu wielotorbielowatych jajników jest zbyt wysoki poziom męskich hormonów płciowych – skąd one pochodzą? Przede wszystkim z jajników. Hormonami tymi są znany wszystkim testosteron i androstendion.

Oczywistym wydaje się pytanie – dlaczego ich poziom wzrasta? Co do tego eksperci nie są jednak pewni, lecz najbardziej prawdopodobna wydaje się hipoteza o nakładaniu się różnych czynników genetycznych i środowiskowych (np. dieta). Jednym ze skutków wzmożonego wydzielania testosteronu jest obniżenie poziomu progesteronu oraz wydzielanego przez przysadkę mózgową FSH. Z kolei poziom innego hormonu przysadkowego – LH – wzrasta. Produkcja kolejnego androgenu – dehydroepiandrosteronu (DHEA), pochodzącego z kory nadnerczy także wzrasta, średnio o około 50%, lecz fakt ten ma prawdopodobnie nieco mniejsze znaczenie tak w patofizjologii, jak i w diagnostyce PCOS.

zbikowa lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    " a do pielęgniarki mówi "żona widziała tylko u mnie to może nie wiedzieć" :P On to jest mistrzem w robieniu obory :P

trol.png buahahahahaha

Shagga_80, Effcia28, magdzia26, mauysia, Sandraa, Fedra, Dodi, zbikowa, aisa, Ilona, Spero, Kfjatus lubią tę wiadomość

‹‹ 4300 4301 4302 4303 4304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ