X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie ruszałam nic u starszego synka. Tu jest fajny wykład na ten temat:
    http://www.mp.pl/wideo01/?id=453

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    aha :)

bo ja to się waham czy je brać czy nie :/ na szczęście mam jeszcze trochę czasu na decyzję dopóki @ nie przyjdzie.

A teraz idę spać bo jutro do roboty nikt za mnie nie wstanie :)

Kolorowych snów :)

Pismaczku u mnie lekarz nawet o anty nie wspomniał powiedział tylko ze ze staraniami powinniśmy poczekać z 3 miesiące... więc zrób jak czujesz :)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2013, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra jak jesteś to pochwal się, jakie działania są teraz u Ciebie, skoro jesteś po terminie?

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam się stawić do szpitala. Będę miała ktg i usg i zobaczymy czy coś się rusza. Prawdopodobnie już mnie zatrzymają i będą wywoływać. Pierwszy poród też miałam wywoływany więc nic fajnego ;p

l22nzbmhc97dgg3u.png
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effciu to z dwojga złego (wymioty, zgaga) lepiej żeby to była zgaga, nie? I również szczególne :* dla Ciebie.
    Kopciuszku super, że nie dałaś się za bardzo tej jelitówce. A historyjka z romansikiem księdza i nauczycielki niezła. Dobrze ich pokarało hehe
    Ilona wrote:
    Shaggus zupa na P działa jak plachta na byka nie na Ole tylko na Zbika :)
    Hehe ale fajnie się zrymowało.
    Pismaku, ale ci się pielęgniarki kompetentne trafiły. Dobrze, że lekarz wszystko wyjaśnił. Wszystko się zagoi i niedługo o tym zapomnisz tak jak ja o operacji kolana.
    Brzuszki ciążowe macie wszystkie śliczne.
    Rucia ŁAŁ! Jak to ślicznie wszystko wygląda. Chodzi mi o łóżeczko i pościel.
    Plemniczka z takim awatarkiem to nie sposób Cię zapomnieć ;) I gratuluję wygranej, bardzo fajna sprawa.
    zbikowa wrote:
    AKURAT fajek to jestem wrogiem publicznym nr 1. a jak mnie wpienia jak ktoś przede mna idzie i pali i to wszystko na mnie leci oeeeesuuuu!
    Też tego nie lubię. Nie lubię to mało powiedziane. A wyniki wydają się być OK.

Pismak, Rucia, zbikowa, aisa, Ilona, plemniczka lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafia wrote:
    Miłego dnia ale naskrobałyście od wczoraj
    Pismaczku ciszę się że jest już w porządku dobrze że poszłaś do tego lekarza ,co za konowały pomylić szwy ... żenada
    Ola super że już jesteś z Nami będziemy miały wesoło ; )
    Kopciuszku całe szczęście że jelitówa poszłą w dal i wracacie do normalności
    Madziu ja miałam torbiel 5 lat temu bolała mnie jedynie przy współżyciu ... skurczy żadnych nie miałam a była duża chcieli mi usunąć cały jajnik ale na szczęście udało się lekami ją wyeliminować i do dziś jest wszystko ok
    Fedruś ty mnie nie strasz ta grupą krwi bo ja też 0RH-
    A tak w ogóle to jak mogeposmęcić to tak się wczoraj rano wystraszyłam poszłam siusiu i śluz miałami taki brązowawy lekko zabarwiony krwiąna @ to za wcześnie bo 24 dzień cyklu ale jak doszłam do pracy i poszłam do wc by skontrolować sytuacje to już spowrotem śluz kremowy ... nie wiem co się dzieje ... czym to było spowodowane ...
    Zmykam się pomalutku szykować i do pracy dziś mamy bieg przedszkolaka ... dzieci pewnie od rana pobudzone i emocje mega
    Całuski miłego dnia

już przepraszałam za zamęt wprowadzony pisaniem o grupie krwi 0 tak więc przepraszam jeszcze raz i uznajcie że tematu nie było...

sluz taki moze być wszystkim od zagnieżdzenia zarodka do infekcji - to tak zeby nie nakręcać ani zeby nie wystraszyć... trzeba czekać :)

Libra lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Jutro mam się stawić do szpitala. Będę miała ktg i usg i zobaczymy czy coś się rusza. Prawdopodobnie już mnie zatrzymają i będą wywoływać. Pierwszy poród też miałam wywoływany więc nic fajnego ;p
    Czyli potwierdzałoby się to co moja Ginka mówi,że dużo mówi jak pierwsze dziecko się rodziło...ja rodziłam Kubę dzień przed terminem, więc moja Ginka jest pewna,że do piątku urodzę...swoją drogą przy Kubie do ostatniej chwili nic nie czułam,że będę rodziła...pewnie mówiłam nie raz,że wieczorem w piątek poszłam na dwie godziny na łąki z psem i koleżanką i Jej psem i wróciłam ok 21...a koło północy odeszły mi wody :)
    Ja teraz termin mam na piątek i od piątku mam przychodzić co dzień na ktg (wtedy też legnie w gruzach mój plan porodu w B-wie...wtedy pozostanę przy porodzie "na miejscu" raczej) a gdyby jakimś trafem nie urodziła do 17stego to będziemy myśleć....znaczy pewnie przyspieszać.

• Fedra Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    ej, powiedzcie mi... czy wam się coś śni? bo ja chyba jakaś nawiedzona jestem... od jakiegoś często pamiętam sny... są przeróżne!!! która chce się zabawić w psychologa i spróbować zacząć je interpretować? hęęę???

mi się sni codziennie i to kolorowe sny - które o dziwo zdażaja sie dzieciom a nie dorosłym :)

ale dawaj lubie interpretować sny :)

magdzia26, aisa lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga a czemu trzymasz się terminu z OM a nie z USG?
    Ja pierwszy poród miałam wywoływany ale w terminie z powodu małej ilości wód płodowych. Termin z OM mam na 6.10 ale to i tak już po terminie.

l22nzbmhc97dgg3u.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedrus, Shaggus to zinterpretujcie mój jeszcze pliss...
    śniło mi się ostatnio że mój P.. jest w ciąży, że pojechaliśmy do szpitala i miał rodzić a ja się cały czas zastanawiałam "jak on urodzi" czym dokładnie :P...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2013, 11:18

Shagga_80, Rucia, a-koczek, zbikowa, aisa, Ilona, Spero, Dodi lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jednej najważniejszej rzeczy zapomniałam napisac na przywitanie :)

Effcia specjalne mega pozdrowienia dla Ciebie <3 :)

Effcia28, Fedra, a-koczek, zbikowa, Ilona, Dodi lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello ja tylko na chwilkę :)

Libruś muszę się przyznać ,że od pewnego czasu gdzieś w głowie mam myśl żeby usunąć konto z Ovu ale jeszcze konkretnej decyzji nie podjęłam!

Spero widzisz o Tobie też zapomniałam :( sorki

Gosiu ja już chyba wolałam te wymioty :D

Libra lubi tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Shagga a czemu trzymasz się terminu z OM a nie z USG?
    Ja pierwszy poród miałam wywoływany ale w terminie z powodu małej ilości wód płodowych. Termin z OM mam na 6.10 ale to i tak już po terminie.
    bo u mnie każdy termin z USg był różny...zwykle o kilka dni wyprzedzał termin z OM od 3 do 5 (i zależy z jakiego parametru)....zresztą teraz jak się zastanowię nad tym,to termin z OM jest poniekąd uzależniony od terminu owulacji...i tak jeśli owulacja przypada później niż te teoretyczne 14 dni,to i poród byłby późniejszy, bo do zapłodnienia doszło później...u mnie może ta owulacja jest jednak w tych okolicach...wtedy termin z OM byłby dość właściwy...okaże się za kilka dni :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2013, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    Hello ja tylko na chwilkę :)

Libruś muszę się przyznać ,że od pewnego czasu gdzieś w głowie mam myśl żeby usunąć konto z Ovu ale jeszcze konkretnej decyzji nie podjęłam!
    Czemu???????????????!!!!!

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Fedrus, Shaggus to zinterpretujcie mój jeszcze pliss...
    śniło mi się odtatnio że moj P jest w ciaży, że pojechaliśmy do szpitala i miał rodzić a ja się cały czas zastanawiałam "jak on urodzi" czym dokładnie :P...
    Za dużo "Juniora" hahaha;P żarcik

Shagga_80, magdzia26, Spero lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    o matko!!! wg Shaggi moja podświadomość pragnie być facetem o.O?

PS. nieustannie ściskam kciuki:*

nie Kochana Twój sen nie znaczy ze chcesz być podświadomie meżczyzną...

przedewszystkim trzeba rozróżnić dwa stany w śnie... to znaczy pierwszy stan to tak jak mówi Sagga stan naszej podświadomości i w pewnym sensie odczuwanie mocno przeżytych w ciagu dnia sytuacji... potem jest drugi stan głębszy i to już nie jest odczuwanie rzeczywistości to już jest konkretny sen...

a ten Twój moze znaczyć tyle że byłaś mocno wku... na męża i podziałalo to na Twoją podświadomość jeśli chodzi o góry no cóż jakby nie było miałaś przyjechać do mnie w październiku a z tego co wyczytałam lipa z tego będzie wiec mozliwe ze tez to jakoś przezyła i stad taki dziwny sen ;)

Libra, aisa, Dodi lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    ej, powiedzcie mi... czy wam się coś śni? bo ja chyba jakaś nawiedzona jestem... od jakiegoś często pamiętam sny... są przeróżne!!! która chce się zabawić w psychologa i spróbować zacząć je interpretować? hęęę???
    Czasem miewam dziwne sny, ale ich nie roztrząsam i próbuje szybko zapominać. Bo nic nie znaczą, a mogą w bani namieszać.

JaaaCię Ola co ty robiłaś przez całą noc. A no tak pisałaś posta hehe

magdzia26, Ola_czeka, Fedra, a-koczek, aisa, Ilona, Spero, Dodi lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 OVIklinika

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę,że wszelkie sny o ciązy, porodach, podpaskach itd itp świadczą o tym,że dużo myśli się o starankach i tematach pokrewnych..
    Ja np zawsze jak gdzieś wyjeżdżam (i piorę, pakuję się itd już od tygodnia) to wciąż śni mi się coś o podróży, np że nie zdążyłam itd itp :)

Ostatnio rzadko co mi się śni bo wciąz budzę się w nocy , a do tego późno chodze spać.

Fedra, gocha04, aisa, Dodi lubią tę wiadomość

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Podobno sny sa na odwrót :P
    jak są na odwrót, a mi się nieraz śni, że jestem w ciąży i mam brzuchola dużego to znaczy, że nie będę. Do kitu z tym.

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 OVIklinika

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2013, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    jak są na odwrót, a mi się nieraz śni, że jestem w ciąży i mam brzuchola dużego to znaczy, że nie będę. Do kitu z tym.
    Powiem Ci,że nie raz śniło mi się,że mam dziecko i co? Mam :) Więc tą teorię też bym odrzuciła :)

Swoją drogą to swego czasu śniło mi się,że miałam dziecko i trzymałam je na rękach...jak obudziłam się to dalej czułam ciężar na rękach :)

magdzia26, gocha04, Libra, aisa, Ilona, Spero, Dodi lubią tę wiadomość

‹‹ 4301 4302 4303 4304 4305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ