X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafia wrote:
    Fedruś co jeszcze ? hsg, progesteron, tsh na początek wystarczy ? lekarz mi potem chyba da skierowanie na toksoplazmozę, cytomegalie , chlamydie na to wszytsko się chyba robi nie ?

hsg??? cyba beta hcg ;)
    ale wystarczy beta i progesteron jesli chcesz robić tsh to rozumiem ze kiedyś Ci o tym Twój lekarz wspominał...

z innymi badaniami poczekałabym na skierowanie Twojego gina ;)

Libra, aisa lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Agafia Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libruś dziękuję , to to zrobię sobie w pon rano i co we wtorek rano znowu powtórzyć czy w srodę ?

Właśnie mama do mnie dzwoniła i mówie do niej mamuś zrobiłam rano test i chyba jestem w ciąży , mama się rozpłakała ja też hehehe

Selena, Libra, magdzia26, a-koczek, Dodi, aisa lubią tę wiadomość

17u9px9i7ha8i4t0.png
  • Fedra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libruś widze że myślimy jak zawsze podobnie :D

Kaja, Libra, magdzia26, a-koczek, a-koczek, a-koczek, Dodi, Kfjatus lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Pismak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    no właśnie tu jest problem bo w luxmedzie przez najbliższe 2 tygodnie nie ma wolnego terminu a u mnie w mieście jest w sumie jeden dent ok ale tez nie ma wolnych miejsc więc musze poczekac do poniedziałku i coś kombinować ehhh dzisiaj już nie jest tak źle więc moze wytrzymam ;)

No tak nie ma to jak pilny przypadek i brak miejsca u lekarza...
    wrrrr..
    To trzymam kciuki żeby do wizyty nie było pogorszenia bólu i żeby znalazło się miejsce u lekarza :)

Fedra, magdzia26, Dodi lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    Rucia na którą masz dzisiaj wizytę ?

Dopiero na 19:25 więc jakiekolwiek info napiszę Wam dopiero jutro.

• Agafia Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas biore leki euthyrox n 75 mam niedoczynnośc tarczycy od 5 lat a w tym roku wyszedł mi podwyższony wynik anty TPO 106

17u9px9i7ha8i4t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2013, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:

O Ruciu, widzę, że wkroczyłaś na wyższy level - pogrubiasz teksty w swoich wpisach :D Chcesz się przypodobac Mariuszowi..?

A ja byłam wczoraj z Henisławem na pierwszej wizycie u pediatry. Generalnie wszystko OK z tych powazniejszych spraw. Kobitka zapisała tylko specjalną maść na odparzenia na pupie i na wysypkę na twarzy, która zaatakowała Henia w poniedziałek i nie odpuszcza :/ No i ja muszę przestać jeść wszelki nabiał - zobaczymy czy poskutkuje...
    Henix został też zważony - waży 3760 g, czyli od ostatniego pomiaru (8.10) przybierał ok. 45 g dziennie. To chyba ponad normę (standard to średnio 20-30 g dziennie), ale cóż - mam nadzieję, że nie wyhoduję małego grubaska ;)

Odkryłam niedawno takową funkcję i szpanuję :P Wiem, że można jeszcze zmienić kolor tekstu, ale nie będę Wam pisała oczojebnym różowym :P

Henio rośnie jak na drożdżach :) Niech rośnie duży i zdrowy chłop.

A jak u Ciebie sytuacja z karmieniem?

Fedra, magdzia26, a-koczek, Spero, Dodi, mauysia, aisa lubią tę wiadomość

• Muska Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    No tak nie ma to jak pilny przypadek i brak miejsca u lekarza...
    wrrrr..
    To trzymam kciuki żeby do wizyty nie było pogorszenia bólu i żeby znalazło się miejsce u lekarza :)
    Pismaku, na pilne przypadki jest dodatkowa pula miejsc. Zawsze, w każdej przychodni, tylko o tym nigdy się nie mówi. Zadzwoń i powiedz że pilny przypadek z bólem. Na pewno gdzieś Cię wcisną. Powodzenia.

Fedra, Pismak lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Agafia Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Fedruś umówić się na wizytę to to samo 2 tygodnie trzeba czekać ...to jest jakaś masakra i na co my płacimy składni

Fedra lubi tę wiadomość

17u9px9i7ha8i4t0.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia to poczekamy do jutra ....
    a u nas wieje pada pogoda do dupy ....

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2013, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaju chyba wszędzie jest taka pogoda. :(

• Kaja Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafia ja chodzę prywatnie bo jak byłam na ośrodku i zobaczyłam jak to wygląda ucieklam z gabinetu ze strachu .....

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa tam jest gin który pracuje tam 30 lat a sprzęt to prl ....

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaju czy mogę dopisać twoją wizytę 13.11 do tabelki fejsowej?

Kaja lubi tę wiadomość

• Selena Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Rucia to poczekamy do jutra ....
    a u nas wieje pada pogoda do dupy ....
    U mnie tez :( i zła jestem..bo Radzio miał do mnie przyjśc..i pewnie nic z tego :(

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak tam sytuacja u Kopciuszka ?:)

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki ja tylko na momet.
    Agafa moje najszczersze gratulacje. Zycze teraz spokojnej ciazy.
    Przepraszam was dziewczeta ze sie teeaz nie udzielam, ale nie mam narazie sily na to. Nie pujcie sie staram sie was podczytywac i kazdej zwas mocno kibicuje. Nie zapomnialam o was :*

Selena, Muska, Agafia, Rucia, Sandraa, Fedra, Pismak, Libra, magdzia26, mauysia, a-koczek, Spero, Dodi, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • Agafia Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to nawet nie ma mowy żebym do gina do przychodni poszła ale do mojego prywatnie to się 2 tygodnie czeka tak ma dużo pacjentek . Ja jeżdże do prywatnej kliniki we Wro Centrum zdrowia " Mama i ja " mój lekarz Marcin Jędryka polecam

17u9px9i7ha8i4t0.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia oczywiście ...dziękuje

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Muska Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz moja chwila ponarzekań... Smarkam już 3 dzień. Leci z nosa jak z wodospadu. Koszmar jakiś. Normalnie 3 dzień już. Nie pomaga spray Nasivin i woda morska Ibuprom zatoki (swoją droga fajne to, bo pod ciśnieniem i nieźle się to obsługuje). Chociaż może pomaga i bez tego to już by mnie nie było? Ileż można smarkać. Kicham do tego parę razy na godzinę. Mózg już chyba cały wysmarkałam :(
    Na szczęście gardło w miarę daje radę, może być gorzej. Zalewam je Unibenem (to co Tantum Verde w sprayu ale o połowę tańsze). Nie ma to jak znac odpowiedniki ;)
    No a suma sumarum to pogoda odpowiada mojemu samopoczuciu. o i znowu pytam - ileż można smarkać i prychać?
    Do tego zrobiłam sobie litr herbtaki i zapomniałam o niej :/ Teraz popijam lekko tylko ciepła, ale naszprycowaną miodem i cytryną. Tak sobie siedzę, narzekam, smarkam, piję i biegam siku... Piękny dzień, nie ma co...

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
‹‹ 4397 4398 4399 4400 4401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ