X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2013, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    A jak tam sytuacja u Kopciuszka ?:)

Właśnie napisała do mnie smsa

Jutro wychodzi do domu, ma rozwarcie na 1 palec, musi zacząć się oszczędzać, lekarz mówił jej że dobrze by było gdyby wytrwała do 36tc. Dziś śniło jej się, że wyleciał z niej śluz zabarwiony krwią, obudziła się ze strachu, nie mogła usnąć.

• Muska Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O! To daj cynk jak będziesz się tu wybierać. Może akurat będzie po południu i po pracy na kawę wyskoczę do centrum?
    Agafia wrote:
    a to nawet nie ma mowy żebym do gina do przychodni poszła ale do mojego prywatnie to się 2 tygodnie czeka tak ma dużo pacjentek . Ja jeżdże do prywatnej kliniki we Wro Centrum zdrowia " Mama i ja " mój lekarz Marcin Jędryka polecam

Agafia lubi tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    A jak tam sytuacja u Kopciuszka ?:)

dobre pytanie sama się zastanawiam jak tam u niej

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Agafia Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jakaś masakra dzwoniłam do mojego gina wyjechał na urlop następna wolna wizyta 25 listopada i co ja mam robić ... chyba będę musiała iść do kogoś innego

17u9px9i7ha8i4t0.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muśka ja tak ostatnio miałam..i wiesz koleżanka mi powiedziała zebym wzieła ząbek czosnku i przekroiła na pól i włozyła do kazdej dziurki :)i wiesz zadziałało pieronem :) fakt ze nos troche piekł i kichałam jak szalona ale wszystko ładnie sie oczysciło i miałam spokój :)

Muska, Dodi, aisa lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska mnie pomaga inchalacja z vicvpurum i smarowanie nim skroni ....polecam

Muska lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-)

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AGAFIA GRATULACJĘ :-):-):-):-):-)

Żegnam :-)

Agafia, Fedra, magdzia26, Dodi lubią tę wiadomość

• Selena Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Właśnie napisała do mnie smsa

Jutro wychodzi do domu, ma rozwarcie na 1 palec, musi zacząć się oszczędzać, lekarz mówił jej że dobrze by było gdyby wytrwała do 36tc. Dziś śniło jej się, że wyleciał z niej śluz zabarwiony krwią, obudziła się ze strachu, nie mogła usnąć.
    No to trzymamy kciuki :) zeby wszystko dobrze było i zeby dzidzia jak najdłuzej w brzuszku wytrzymała :)

Fedra, aisa lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Agafia Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska ja miałąm to samo , ale wzięłam antybiotyk i wszytsko ok, może idx do lekarza , inhalacje robiłam z soli fizjologicznej i hasco sept pryskałąm do gardła

17u9px9i7ha8i4t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewoje kurować się mlekiem z miodem i czosnkiem! Czosnek to naturalny antybiotyk. Woda morska do noska, lub olejek Olbas Oil 2 krople do miski z wodą i ręcznik na głowę.

Muska, Fedra, Libra, Spero, Dodi, mauysia, aisa, Gunia lubią tę wiadomość

• Pismak Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Pismaku, na pilne przypadki jest dodatkowa pula miejsc. Zawsze, w każdej przychodni, tylko o tym nigdy się nie mówi. Zadzwoń i powiedz że pilny przypadek z bólem. Na pewno gdzieś Cię wcisną. Powodzenia.

Muska ja nie potrzebuję wizyty u lekarza na całe szczęście :)
    Chodziło o to że ostatnio po operacji jak miałam szwy "rozpuszczalne" to mi zaczęły ropieć i chciałam się umówić na pilną konsultację z lekarzem w poradni szpitala w którym mi operację robili to dzwoniłam w pon. 07.10 to Pani mi powiedziała że w pilnym trybie to zapisze mnie na pon. 14.10. :D poszłam prywatnie do swojego gina i ten mi szwy usunął bo były nierozpuszczalne jednak :/

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2013, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafia wrote:
    Ja cały czas biore leki euthyrox n 75 mam niedoczynnośc tarczycy od 5 lat a w tym roku wyszedł mi podwyższony wynik anty TPO 106
    betę powtórz za 2 dni...
    w tym temacie tarczycowym mogłaby Ci coś plemniczka podpowiedzieć, jakie ona miała robione badania... może napisz do niej... na pewno Ci odpisze

Fedra, plemniczka, Dodi, aisa lubią tę wiadomość

• Muska Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest sierżanty!
    Idę po czosnek, bo mam :D

Fedra, Rucia, a-koczek, a-koczek, Dodi, aisa lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa. a a ja coś o bolącym zębie myślałam ;)
    Pismak wrote:
    Muska ja nie potrzebuję wizyty u lekarza na całe szczęście :)
    Chodziło o to że ostatnio po operacji jak miałam szwy "rozpuszczalne" to mi zaczęły ropieć i chciałam się umówić na pilną konsultację z lekarzem w poradni szpitala w którym mi operację robili to dzwoniłam w pon. 07.10 to Pani mi powiedziała że w pilnym trybie to zapisze mnie na pon. 14.10. :D poszłam prywatnie do swojego gina i ten mi szwy usunął bo były nierozpuszczalne jednak :/

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2013, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafia wrote:
    No jakaś masakra dzwoniłam do mojego gina wyjechał na urlop następna wolna wizyta 25 listopada i co ja mam robić ... chyba będę musiała iść do kogoś innego
    powiedz, że zaszłaś w ciążę i pilnie potrzebujesz konsultacji... moja koleżankę zapisały Panie w recepcji;P na teki tekst

• Fedra Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Aaa. a a ja coś o bolącym zębie myślałam ;)

he he he to mnie zab boli :P a raczej napier...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Muska Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    Muśka ja tak ostatnio miałam..i wiesz koleżanka mi powiedziała zebym wzieła ząbek czosnku i przekroiła na pól i włozyła do kazdej dziurki :)i wiesz zadziałało pieronem :) fakt ze nos troche piekł i kichałam jak szalona ale wszystko ładnie sie oczysciło i miałam spokój :)
    A ile ten czosnek w nosie trzymać? Chcę tego spróbować bo już nie daję rady.

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Agafia Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    powiedz, że zaszłaś w ciążę i pilnie potrzebujesz konsultacji... moja koleżankę zapisały Panie w recepcji;P na teki tekst
    na urlopie jest wraca 4 listopada i dopiero wtedy kazała mi dzwonić bo póki co 1 wolna wizyta 25 listopada

17u9px9i7ha8i4t0.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    he he he to mnie zab boli :P a raczej napier...
    o bosz.....
    Dobrze że do tej pracy nie poszłam, bo jak pomyślę że tam bym tak nie kumała i źle robiła, to aż strach myśleć dalej :P
    No, jest tak jak mówię - mózg został wysmarkany ;)

magdzia26, Fedra, Dodi, aisa lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    A ile ten czosnek w nosie trzymać? Chcę tego spróbować bo już nie daję rady.
    Muśka tyle ile dasz rady :) tylko wdychaj porządnie :)

aisa lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
‹‹ 4398 4399 4400 4401 4402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ