X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafia! Wow lasko! może to jest metoda? wpisywać się do tabelki na dzień przed testem i bach - bejbiś. Seeeerdecznie Ci gratuluje :)

Kiti, powiedz nam wiecej, pewnie nie jest tak źle, nie załamuj sie, to nie sprzyja staraniom...

Spero, dajcie sobie czas. znajdziecie jakiś sposób, żeby mieć dzieci, jestem pewna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2013, 17:47

kiti, Dodi, Fedra, Selena, aisa, aisa, magdzia26 lubią tę wiadomość

• kiti Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozpoznanie : oligoasthenozoospermia, ilość prawidłowych plemników 7% i na dodatek tylko 9% ruch postępowy :(

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2013, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spero ściskam mocno mam nadzieję że podejmiecie dobrą dla was decyzję co do posiadania malucha i sposób jego zdobycie :-)

Kiti co z wynikami :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2013, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiti wrote:
    rozpoznanie : oligoasthenozoospermia, ilość prawidłowych plemników 7% i na dodatek tylko 9% ruch postępowy :(

Kiti nie załamuj się kochana będzie dobrze :-)

http://40tygodni.pl/Oligoasthenozoospermia-a-ciaza,51788,2,0

Nie wszystko stracone jeszcze :-)

kiti, Dodi, Fedra, aisa, magdzia26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2013, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiti kochana, a to było pierwsze badanie?

Ehh. ściskam Cię mocno.

• kiti Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Kiti nie załamuj się kochana będzie dobrze :-)

http://40tygodni.pl/Oligoasthenozoospermia-a-ciaza,51788,2,0

Nie wszystko stracone jeszcze :-)
    Dziękuje Aga, takie historie dają nadzieje. Musimy powtórzyć badanie i zrobić jeszcze posiew bo ostatnio się nie udało.

AGA 30, Dodi, mauysia, aisa lubią tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
  • kiti Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spero wrote:
    Kiti kochana, a to było pierwsze badanie?

Ehh. ściskam Cię mocno.
    tak to było pierwsze

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2013, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiti wrote:
    tak to było pierwsze

Nie załamuj się kochana nie będzie zle zobaczysz :-)

kiti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2013, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiti wrote:
    tak to było pierwsze
    no to jak napisałaś, zróbcie posiew i idźcie do lekarza, może jest przyczyna, którą da się usunąć, żeby wyniki poprawić. :*

kiti, Dodi, Libra, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczęta :) zacznę od tego, gdzie skończyłam a więc:
    AGA może najwyższy czas coś postanowić i przeprowadzić ostateczną rozmowę, choć wiem, że nie jest to łatwe... szkoda mi Ciebie, że tak się musisz męczyć, bo takie odnoszę wrażenie. Obyście jeszcze wrócili na dobrą drogę :)

Fedruś cieszy mnie Twoja zmiana podejścia do sprawy, bo to przecież oczywiste, że zostaniesz kiedyś mamą :*
    Cieszę się, że u Kopciuszka jest już dużo lepiej i Tymek już tak mamusi nie "dręczy" ;)
    Selenko mam nadzieję, że u Ciebie też już na dniach sytuacja się wyjaśni i będzie już tylko lepiej, czego Ci oczywiście życzę :) a mężowi dziękujemy raz jeszcze za bieżące zdawanie relacji...

Jeju jestem dumna z Ciebie i ze spadku Twojej wagi, oby tak dalej &&&&&

Agafio co tu mówić - gratuluję poprostu i bezproblemowej ciąży życzę :) cieszę się bardzo, że tak szybko Wam się udało... no więc kiedy w dolnośląskie??? :P

Shagguś jednak uparciuch mały z Twojego Igorka - jak nie chciał z brzucha wyjść tak teraz ze szpitala, łobuz mały kofany ;) oby żółtaczka szybko minęła i byście jak najszybciej do domu wrócili :*

Muska mądrze piszesz o tym chłopach :D a te choróbsko wstętne mogłoby Cię już przestać męczyć :/

WNIOSKUJĘ O NIE ZACHODZENIE W PARACH PO RAZ KOLEJNY!!! Miesiąc jest taki długi, że możecie testować w każdym innym dniu he he

mauys Cieszę się, że u Heniutka wszystko ok a o grubaska to Ty się raczej martwić nie musisz jak się na mamusię podał :)

Fredzia zaproś Librę to Ci ząb sam wypadnie buuaahhhhaa :)

mala :* :* :* my też o Tobie nie zapominamy :)

matyldo co ja teraz pomyślałam... najpierw Rutka pisze o rozwarciu Kopciuszka a potem Selenka o wkładaniu ząbka czosnku, ale se teraz powiązałam fakty szit he he

aisko, Libruś - dziękuję, że pamiętałyście ale co z tego wyjdzie to się okaże w przyszłym tygodniu :) obawiam się, że byli lepsi, ale nawet gdyby, jestem z siebie dumna, że chociaż spróbowałam :)

Ilonko super, że jesteś już w PL :) jak minęła Ci podróż?

Spero może jeszcze nie wszystko stracone? jesteś jeszcze młoda, może za jakiś czas wyniki się poprawią... Nie możesz się poddawać, bo naprawdę przeróżne cuda się zdarzają a od rozmowy zawsze jesteśmy my ;) mam nadzieję, że jeszcze się pozytywnie zaskoczysz, czego Ci życzę :*

kiti :( czy to się zawsze musi tak przeplatać, że raz szczęście a raz go mniej, żeby nie powiedzieć nieszczęście :/ a wszelkiego rodzaju witaminki wdrażałaś już kochana? ja myślę, że to jest temat do ogarnięcia, tylko musicie się uzbroić w cierpliwość...

Libruś kochana jeszcze prośba do Ciebie - czy mogłabyś mi jeszcze raz wywróżyć przy ilu lajkach zajdę? bo przy tych 2323 to ja nawet <3 nie miałam :D :*

a tak wogóle to kaj jest Olka i Karoam ja się pytam?

ufff spociłam się i dobrnęłam do końca... miłego wieczoru Wam życzę :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2013, 18:22

AGA 30, kiti, Spero, Libra, Fedra, Kfjatus, Sandraa, mauysia, Selena, Rucia, a-koczek, Agafia, aisa, magdzia26, Shagga_80 lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • kiti Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje dziewczeta, zaserwuje m suplementy na ta ruchliwość ale na ilość to chyba nie ma sposobu :( Nie wiem może abstynencja miała też wpływ bo pani w laboratorium kazała 5 dni może to trochę za długo ?

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiti wrote:
    dziekuje dziewczeta, zaserwuje m suplementy na ta ruchliwość ale na ilość to chyba nie ma sposobu :( Nie wiem może abstynencja miała też wpływ bo pani w laboratorium kazała 5 dni może to trochę za długo ?

jak się nie mylę to u Fredzi tzn. u m też było nieciekawie, ale po bombie witaminowej wyniki się poprawiły, więc uważam, że szanse zawsze są i mam nadzieje, że w Waszym przypadku również tak będzie :) Ciociu samo zło, jeśli się pomyliłam to proszę mnie tu sprostować :P

kiti, Spero, Libra, Fedra, AGA 30, a-koczek, aisa, magdzia26, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • kiti Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi a co podawałaś twojemu m?

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrusia :) już :)

Sandraa lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2013, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do 5 dni kiti powinno być, więc myślę że mimo wszystko ok. następnym razem możecie spróbować po 3 ale i tk nie wydaje mi się żeby była jakaś szalona różnica. Może Fedra bardziej będzie wiedziała.
    Na ruchliwość chyba wit. C, E (Fedra na męskim też podała cała listę). Nam niestety nic nie pomogło. Ale każdy przypadek jest inny i mam nadzieję, ze u Was będzie poprawa.
    A ilosc jaką mieliście jeśli mogę zapytać?

Dodi, leczenie już tu chyba i tak nic nie pomoże. W moim życiu cuda niestety się nie zdarzają. Cóż zostaje nauka, ale muszę się chyba z tym oswoić, bo teraz na pewno nie będę w stanie przejść procedur do in vitro. Muszę to sobie poukładać, bo to bardzo nieludzka metoda. (nie chcę być tu źle zrozumiana, broń Boże, chodzi mi tylko o to mechaniczne działanie, jak na hali produkcyjnej. maszyny, rurki, przygotowanie, obróbka). Przeraża mnie to wszystko. 30.10 idziemy do lekarza. zobaczymy co powie, choć pewnei mnie nie zaskoczy. W sierpniu bierzemy ślub, więc pieniądze na zabieg będą, a może do tego czasu jakoś sobie wszystko poukładam...

Dziękuję, że jesteście.

Dodi, kiti, Libra, AGA 30, Rucia, a-koczek, aisa lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiti wrote:
    Dodi a co podawałaś twojemu m?
    kiti mój na witaminach jedzie cały czas ale bez badania nasienia, także ja nie wiem do końca na czym stoję, ale miałam tu na myśli sytuację Fedry i Jej m, więc jak będzie to napewno Ci o tym napisze :)

Libra, Fedra lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spero, nie wiem co Ci napisać oprócz tego, że pozostaje mi tylko wierzyć, że wola Boża jednak będzie inna... Zawsze coś :/ ważne, że macie siebie póki co a reszta napewno się ułoży! oj chyba dzisiaj nie mam już weny :(

Spero, Libra, Fedra, AGA 30, mauysia, aisa lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2013, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spero wrote:
    Cześć kochane.

Libruś dziękuję za maile :*

Selenko mam nadzieję, że teraz już będzie tylko lepiej.

Kopciuszku, też się cieszę, ze się wszystko uspokoiło. Odpoczywaj dużo :)

Shagga mam nadzieję, ze szybciutko wyjdziecie i Kubuś będzie mógł się opiekować braciszkiem :)

Rucia to czekamy na relacje i pikantne szczegóły z randki :D

Fedra ja myślę, ze jak powiesz, że to nagły przypadek i że nie możesz już wytrzymać z bólu tego ząba to muszą Cię przyjąć poza kolejką. Spróbuj.

Ja wróciłam, trochę zmęczona jestem, bo kiepska droga niestety, ale już po. Cóż jeszcze ode mnie? Nie wiem czy Wam tu smęcić czy nie, bo w sumie dziś jest taki radosny dzień dzięki Agafii.

Właśnie zostałam pozbawiona wszelkich złudzeń i nadzieii. Nie będziemy mieć dzieci naturalnie. Wyniki są jeszcze słabsze niż ostatnio. Leki i operacja nie przyniosły żadnego skutku. Mam 23 lata i moje życie mogę wyrzucić do kosza. Serce mi pękło, ale nie jestem zła czy zrozpaczona. Teraz mnie już po prostu nie ma. Wiem, że jest in vitro, ale ono też może się nie udać. Nie mam już planu działania. Nie wiem co robić.Nawet płakać mi się nie chce. I tak nic to nie zmieni. i broń Boże nie piszę tego żebyście mnie pocieszały czy coś. Nie o to chodzi. Nie mam nawet z kim pogadać. Nikt nie ma pojęcia jak się czuję, jeśli tego nie przeżył, nie jest w podobnej sytuacji to nie zrozumie.

To tyle.
    polubiłam tylko początek... Co do drugiej części to nie wiem zupełnie ci napisac... Na prawdę jest tak tragicznie? Napisz mi konkretniej co miałaś.. Tu albo na priv... Napisze do Ciebie z domu, bo z telefonu jest masakra

• kiti Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój m swego czasu jadł salfazin ale jak mu sie skończył to jadł cynk+ wit e, ale ostatnimi czasy nic nie przyjmuje. W takim razie czekam na przybycie Fedry.

Spero to przykre wiem co czujesz, u mojego m jest tylko 2 ml - koncentracja i 13 ml całkowita liczba

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiti ja słyszałam jeszcze o androvicie i przede wszystkim o witaminie C w dawce 1000mg dziennie

kiti, Fedra, Libra, aisa lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
‹‹ 4401 4402 4403 4404 4405 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ