plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyw czerwcu było 1.96mlm/ml i 5,9 mln/ w całej obj.
a teraz po operacji i przyjmowaniu suplementów i tony innych leków, które miały pomóc, rzuceniu palenia, zmiany diety jest 1,07mln/ml i 4,09mln/obj. morfologii teraz biolog nie zrobił, bo powiedział, że wyniki są gorsze niż ostatnio i że może ona wyjść niewiarygodna. w czerwcu była przyzwoita - w normach ( tylko żywych było 56% zamiast 58%). reszta parametrów (upłynnienie, lepkość itd. ok) -
kiti wrote:rozpoznanie : oligoasthenozoospermia, ilość prawidłowych plemników 7% i na dodatek tylko 9% ruch postępowy
Kiti odpisałam Ci wyślij mi wyniki Twojego 7% to nie tragedia a ruchliwość da się poprawić więc spokojnieDodi, kiti, AGA 30, aisa lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Spero wrote:Cześć kochane.
Libruś dziękuję za maile :*
Selenko mam nadzieję, że teraz już będzie tylko lepiej.
Kopciuszku, też się cieszę, ze się wszystko uspokoiło. Odpoczywaj dużo
Shagga mam nadzieję, ze szybciutko wyjdziecie i Kubuś będzie mógł się opiekować braciszkiem
Rucia to czekamy na relacje i pikantne szczegóły z randki
Fedra ja myślę, ze jak powiesz, że to nagły przypadek i że nie możesz już wytrzymać z bólu tego ząba to muszą Cię przyjąć poza kolejką. Spróbuj.
Ja wróciłam, trochę zmęczona jestem, bo kiepska droga niestety, ale już po. Cóż jeszcze ode mnie? Nie wiem czy Wam tu smęcić czy nie, bo w sumie dziś jest taki radosny dzień dzięki Agafii.
Właśnie zostałam pozbawiona wszelkich złudzeń i nadzieii. Nie będziemy mieć dzieci naturalnie. Wyniki są jeszcze słabsze niż ostatnio. Leki i operacja nie przyniosły żadnego skutku. Mam 23 lata i moje życie mogę wyrzucić do kosza. Serce mi pękło, ale nie jestem zła czy zrozpaczona. Teraz mnie już po prostu nie ma. Wiem, że jest in vitro, ale ono też może się nie udać. Nie mam już planu działania. Nie wiem co robić.Nawet płakać mi się nie chce. I tak nic to nie zmieni. i broń Boże nie piszę tego żebyście mnie pocieszały czy coś. Nie o to chodzi. Nie mam nawet z kim pogadać. Nikt nie ma pojęcia jak się czuję, jeśli tego nie przeżył, nie jest w podobnej sytuacji to nie zrozumie.
To tyle.
Spero jeśli chcesz i mozesz napisz mi na priv jakie wyniki ma Twój maż...
i jeśli chcesz o tym pogadać to też zapraszam na priv bo doskonale wiem co czujesz...
Libra lubi tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
Dodi wrote:jak się nie mylę to u Fredzi tzn. u m też było nieciekawie, ale po bombie witaminowej wyniki się poprawiły, więc uważam, że szanse zawsze są i mam nadzieje, że w Waszym przypadku również tak będzie
Ciociu samo zło, jeśli się pomyliłam to proszę mnie tu sprostować
tak Dodi po dość duzej bombie witaminowej w postaci salfazinu, wit C w dawce 1000mg dziennie i wit E w dawce 500mg dziennie wyniki z 0% form prawidłowych wskoczyły na 3% i jak widac przy takiej ilości gdzie lekarz Nam powiedział że tylko in vitro i to IMSI dało sie zajść w ciaze naturalną ale jak widac trzeba troche chęci ze strony lekarza zeby do tego dojść bo mnie akurat pomogły laski z forum...
tak więc da się da sieDodi, kiti, Spero, AGA 30, Libra, Muska, a-koczek, aisa, magdzia26 lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
kiti wrote:tak to było pierwsze
Kochana i nie ma co się załamywac pierwsze badania lubią wychodzić źle bo... i tu jest cała litania od stresu przed badaniem, po głupie przeziębienie...
a ilość dni ma równeiż znaczenie , bo u facetów z obniżonymi parametrami abstynencja powinna wynosić 3 dni wiem to po swoim facecie
tak więc suplementacje czas zacząć do tego zrobić posiew bo to istotne jest jesli jakieś leukocyty się pojawiły w nasieniu i do dzieła za jakiś czas jak powtórzysz badanie na pewno będzie lepiej ja w to wierze :*kiti, Dodi, Libra, aisa lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
mnie się wydaje, że lekarzom najłatwiej jest skreślić możliwość zajścia przy takich wynikach, bo to już wymaga pewnej formy zaangażowania i chęci pomocy, a po co? przecież jest tyle zdrowych par, gdzie idzie jak z płatka... wrr bosze ale jestem wściekła! jeśli wyrzucą Was drzwiami, wchodźcie oknem - bez tego również nie osiągniecie, zamierzonego celu. Sami musimy walczyć o pomoc i szukać lekarza z powołaniem, ale czasami warto, bo jeszcze kilku takich pewnie zostało
Spero, kiti, Fedra, AGA 30, Libra, aisa, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
dziękuje dziewczyny za wsparcie :* a co myslicie o takim leku
http://www.profertil.pl/pl/co-warto-wiedziec-o-profertilu/informacje-o-skladnikach,10036 ? -
Spero wrote:do 5 dni kiti powinno być, więc myślę że mimo wszystko ok. następnym razem możecie spróbować po 3 ale i tk nie wydaje mi się żeby była jakaś szalona różnica. Może Fedra bardziej będzie wiedziała.
Na ruchliwość chyba wit. C, E (Fedra na męskim też podała cała listę). Nam niestety nic nie pomogło. Ale każdy przypadek jest inny i mam nadzieję, ze u Was będzie poprawa.
A ilosc jaką mieliście jeśli mogę zapytać?
Dodi, leczenie już tu chyba i tak nic nie pomoże. W moim życiu cuda niestety się nie zdarzają. Cóż zostaje nauka, ale muszę się chyba z tym oswoić, bo teraz na pewno nie będę w stanie przejść procedur do in vitro. Muszę to sobie poukładać, bo to bardzo nieludzka metoda. (nie chcę być tu źle zrozumiana, broń Boże, chodzi mi tylko o to mechaniczne działanie, jak na hali produkcyjnej. maszyny, rurki, przygotowanie, obróbka). Przeraża mnie to wszystko. 30.10 idziemy do lekarza. zobaczymy co powie, choć pewnei mnie nie zaskoczy. W sierpniu bierzemy ślub, więc pieniądze na zabieg będą, a może do tego czasu jakoś sobie wszystko poukładam...
Dziękuję, że jesteście.
Kochana nie będe pisac jesteś młoda i masz czas bo to jakby oczywiste jest...
ale jedno co mogę Wam doradzić to dajcie sobie troche czasu troche więcej luzu, nie odrzucałabym suplementacji ale moze zmieniła bym troche ich skład moze akurat Twojemu inne witaminki sa potrzebne...
i jak Cię do cholery prosze nie pisz mi tu ze ci się cuda nie zdarzają bo ja wierzę ze każdy cudu doswiadczy tylko trzeba troche wiary...
pamiętaj ze mnie się udało tydzień przed terminem rozpoczęcia procedury in vitro a u Ciebie nie musi do niej dojść mozecie np. podejść do inseminacji bo jeśli są słabo ruchliwe to mogło by im pomóc bo nie musiałyby przechodzić długiej drogi przez Twoje jajowody a ajkby nie było inseminacja jest najbardziej zbliżona do poczecia naturalnego bo to jest tylko ominięcie jajowodów i wstrzyknięcie w tym dniu plemników które raczej nie są jakoś specjalnie preparowane...
wiem ze temat in vitro jest tematem cięzkim i bolesnym przeżywałam to jakiś czas temu więc doskonale wiem co teraz czujesz ale po okresie rozżalenia i smutku przyjdzie czas działania
więc moze skupcie się faktycznie na nauce i przygotowaniach do ślubu niech one Was tak pochłoną byście o staraniach zapomnieli i się miło potem zaskoczyli pozytywnym testem niech to będzie Wasz cud, nie dajcie się zwariować na to jeszcze przyjdzie czas...
to mówiłam ja zła Ciocia Fredzia
Dodi, kiti, AGA 30, Libra, aisa, Gunia, magdzia26 lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
Spero wrote:w czerwcu było 1.96mlm/ml i 5,9 mln/ w całej obj.
a teraz po operacji i przyjmowaniu suplementów i tony innych leków, które miały pomóc, rzuceniu palenia, zmiany diety jest 1,07mln/ml i 4,09mln/obj. morfologii teraz biolog nie zrobił, bo powiedział, że wyniki są gorsze niż ostatnio i że może ona wyjść niewiarygodna. w czerwcu była przyzwoita - w normach ( tylko żywych było 56% zamiast 58%). reszta parametrów (upłynnienie, lepkość itd. ok)
moment moment mam rozumiec ze badanie nie było wykonane w całości i nie było wykonane komputerowo???
jeśli tak to ja bym je powtórzyła w innym laboratorium i zrobiła kompleksowe wspomagane komputerowo... pierwsze słysze zeby coś takiego mógł ktoś powiedziec zawsze się robi morfologię bo to ona jest wyznacznikiem wszystkich wyników i jest w sumie najwazniejsza... jeśli to jest tylko problem objętości to ja bym się specjalnie tym nie przejmowała...
weź tez pod uwagę ze Twój chłop jest po operacji czyli jakaś ingerencja w niego była, brał mase leków więc organizm musi dojść do siebie, a do tego organizm tak szybko się po fajkach nie oczyszcza...
nie skreślałabym w tej chwili tego ze wyniki sie nie poprawią...Dodi, AGA 30, Libra, aisa, Gunia, magdzia26 lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
kiti wrote:dziękuje dziewczyny za wsparcie :* a co myslicie o takim leku
http://www.profertil.pl/pl/co-warto-wiedziec-o-profertilu/informacje-o-skladnikach,10036 ?
ja już o tym leku kiedyś pisałam na wątku męskim a mianowicie to ze jest mega drogi a o praktycznie podobnym składzie znalazłam na innej stronie inny preparat ale to odsyłam do wątku o suplementach bo teraz nie bardzo mam czas się do tego odnosić ale tam wszystko dość szczegółowo opisałam w sumie będa to chyba dwie ostatnie strony tego wątkuDodi, kiti, Libra lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
sorki Laski za tak przydługawe posty ale ja naprawdę wiem co przechodzicie i co przeżywacie bo to przerabiałam ale to nie koniec świata trzeba walczyć dalej tylko trzeba troche metody walki zmienić
dzisiaj jestem naładowana mega energią i chyba z tego wszystkiego zgw... mojego meżakiti, plemniczka, AGA 30, Kaja, Libra, Sandraa, mauysia, aisa, magdzia26 lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
Dodi wrote:Spero a ile czasu minęło od operacji m? słyszałam, że należy odczekać 3 miesiące aby powtórzyć badanie...
z tego co pisała to operacja była na poczatku sierpnia... ale nie napisała kiedy skończył brać leki i takie tam... dużo nasuwa mnie się tu pytań brakuje mi tu wywiadu lekarskiego wtedy bym wszystko wiedziała a niestety od Lasek trzeba wszystko ciagnąć po troszeczkuDodi lubi tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
Dodi a ten twój to kiedy idzie na badanie nasienia jeszcze nie poszedł zaproszenie trzeba mu wysłać?
powiedź mu tak jak laska gościowi w rozmowach w toku "jesteś męźczyzną to idz zrobić badanie "
mam poczucie ze pisze sama do siebie z drobnym wtrąceniem się Dodi ehhh ide ajk będzie więcej danych to się odnioseWiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2013, 19:37
Dodi, Libra lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnykiti wrote:dziękuje dziewczyny za wsparcie :* a co myslicie o takim leku
http://www.profertil.pl/pl/co-warto-wiedziec-o-profertilu/informacje-o-skladnikach,10036 ? -
Ja skanuje i zaraz wysyłam :*
Fedra, Libra, aisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDodi wrote:Spero a ile czasu minęło od operacji m? słyszałam, że należy odczekać 3 miesiące aby powtórzyć badanie...
wszystko robiliśmy zgodnie z zaleceniami lekarza i wg jego wytycznych. leki miał brać cały czas, bo to były wspomagacze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2013, 19:43
-
Witam Kochane ...
Gnacie jak szalone, że trudno Was dogonić...
Fedra dziękuję za piosenkę "Gdybym był magiem..."- ekstra jest :* :* :*
Shagga kolejne Twoje Dziecko jest wprost idealne, jestem pod wrażeniem!Pozdrawiam Was gorąco i całuję w nosek tą fantastyczną małą Istotkę! :*
Ilonka świetnie sobie poradziłaś z glukoząJestem z Ciebie taaaka dumna!
Dzięki za pamięć o mnie
Całuję i pozdrawiam!
Kopciuszku trzymaj się Kochana i dbaj o siebie i Syneczka, by jak najdłużej był w Twoim brzuszku :*
Sylwia lubię jak masz lepszy humor:*
Kajuś gratuluje super wyników!
Selenko- będzie dobrze! Musi być! Dużo siły życzę i zdrówka dla Cibie i Twojego Malucha! :*
Agafia dobrze, że zdrowsza jesteśGratuluję dwóch kresek! Cudowna wiadomośc! :*
Magdzia świetne podejście , że chcesz zostać na Plemniczce do końca świat i jeden dzień dłużej!Popiera!
I życzę Fasoleczki :*
Rutka mam nadzieję, że Leo nie będzie się jeszcze pchał na świat i przystopuje z tym straszeniem porodem rodziców...
Aisko gratuluję kolejnej rocznicy ślubu i składam najszczersze życzenia dla Waszej Rodzinki
Fedra dobrze nagadałaś Dziewczynom, niech nie myślą, że mogą swawolić na forum, trochę rygoru jeszcze nikomu nie zaszkodziło
Jejeczku gratuluję zgubionych kilogramów!!!!
Blondi ekstra fryzurka! Bardzo mi się podoba!
Pismak pozytywna z Ciebie Babeczka!A co ty studiujesz? Bo nie wyłapałam...
Dodi widzę, że mamy ten sam problem, pędza, piszą, gadają, obsmarwuja, żartują, a potem człowiek nadrabia, a gdy dogoni napisze coś i wyjdzie z forum z uśmiechem na twarzy, One znów zaczynają pisać...ehhh...
Gosiu Twoja @ jest zupełnie bezmyślna i głupia, że przylazła...buuu
Żbikuś piszą jak szalone, chcą chyba być poczytniejsze od Greya, ale chyba musza więcej sekretów alkowy zamieszczać w ovu- plemni- powieści
Effcia cieszę się, ze z Kruszynką/iem wszystko dobrze, niech zdrowo rośnie! :*
Spero jesteś bardzo mądra i mądrze piszesz i o forum też tak się fajnie wypowiadasz, ze aż miło czytać :* Mam nadzieję, że nie wszystko stracone Kochana! Życzę dużo sił! :*
Kiti fajnie Cię widzieć :)Ciebie również wspieram i przytulam i liczę na szczęśliwe zakończenie! :*
Kierzynka warto czasem wytłumaczyć, co się miało na myśli, by nie było nieporozumień
Mauyś śliczni Ci Twoi synowie, też chcę takich, tylko nie tych,a moich
Musia, ale niespodzianka! Fajnie, że wróciłaś na ovu !
Aga mam nadzieję, że znajdziesz fajna pracę i czy z Waflem, czy bez będziesz szczęśliwa, bo na to Kochana zasługujesz!
Gunia proszę częściej o wieści od Ciebie, bo jakoś tak rzadko jesteś( ja tez jestem rzadko, ale nieważne!
)
Shagga polubiłam Twój post za to, że przekazujesz na wieści. Mam nadzieję, że z Igrokowi szybko się wszystko unormuje i wrócicie do domku!
Mała fajnie, ze kibicujesz i czuwasz nad nami:*
kiti, Fedra, AGA 30, Spero, Kaja, Libra, Sandraa, mauysia, Selena, Dodi, Rucia, Agafia, aisa, Gunia, magdzia26, a-koczek lubią tę wiadomość
-
Kfjatuszku fajnie ze jesteś
Dziewczyny jak coś chcecie to na priv poprosze albo na maila [email protected]...
czekam tylko na maila od Kiti i się ewakuuję...
życze mnie emocji chociaż wiem zę swoje trzeba przejść...
życze duzo miłości cerpliwości wiary i nadzieii w to że będzie dobrze...
no i spokjnego wekendu...
tym co testują II kresek...
tym co owulują mega pecherzyków i masy płodnego śluzu i jednego sprytnego żołnierzyka
Naszym Mamusia grzecznych Dzieci...kiti, Spero, Kfjatus, AGA 30, Kaja, Sandraa, Libra, aisa, magdzia26, a-koczek lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi