X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutka powiedz mi Ty brałaś duphaston pamiętasz do kiedy go brałaś? Tzn do którego tygodnia ?

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Ee eee e eee a co to ma znaczyć Rucia Rucią? o.O
    a wazelina wazeliną :D

Rucia, Fedra, Gunia, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2013, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    Rutka powiedz mi Ty brałaś duphaston pamiętasz do kiedy go brałaś? Tzn do którego tygodnia ?

Effcia żeby Ci nie skłamać ... wydaje mi się, że lekarka odstawiła mi go zaraz na początku drugiego trymestru. Wtedy funkcję progesteronu przejmuje łożysko, więc duphaston nie jest już taki potrzebny.

Effcia28 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    a wazelina wazeliną :D

Ja pierniczę idę stąd :D Może dorzućcie coś jeszcze o moim bałaganie :D

Fedra, magdzia26, Dodi, aisa lubią tę wiadomość

• kopciuszek126 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co wyczytałam o tym fenoterolu wczoraj??? że oprócz tych drżeń mieśni u kobiet,kołatan serca,dusznosci on powoduje u dzieciaczków drżenie kończyn lub mieśni. I teraz już wiem co sie dzieje z moim dzieckiem...W pierwszą noc w szpitalu po 3 tabletkach mały w nocy zaczął sie dziwnie zachowywać, jakby drgały mu nóżki. poprostu odczuwałam jakby kilka kopniakow na raz mi dał w brzuch. Nie myślałam,ze to po tym leku. Potem sie uspokoil i kilka razy jeszcze sie tak zdarzyło i tak było dziś rano jak leżałam na lewym boku bo on w moim prawym boku ma nóżki,wiec jak leże na lewym to gniotę mu korpus to tymi kopami oddaje. W sumie wziełam 10 tabl. i juz są negatywne skutki :(. A są dziewczyny co biorą ten lek całą ciążę i dzieciaki rodzą sie bez skutkow ubocznych. Te drżenia podobno ustępują do 6 mies. zycia dziecka- dopóki lek nie wypłucze sie z organizmu. Dziecko trzęsie sie tak jakby mu było zimno. Ale na forum dziewczyny pisały żeby się tym nie martwic bo dla nich lekarze mówili,że korzystniej jest brac ten lek i donosić ciażę niz go nie brac i urodzić dziecko wcześniaka!

Teraz też chyba wiem dlaczego ginka nie przepisała mi tego leku do domu...właśnie z powodu tych skutków. Jak ja spytałam w piątek po wizycie dlaczego nie mam recepty na ten lek-odpowiedziała,ze tego leku nie bierze sie tak długo, a ja przecież brałam go tylko 3 dni.

powiedziała,ze jakby sie cos działo i twardniał mi brzuch to mam dzwonić i przychodzić,ale ona ma nadzieje,ze to nie będzie konieczne-pomyliła się!!!!

Dziś pisałam do koleżanki, z która leżałam w lipcu w szpitalu-ona miała to samo co ja teraz. I dostała ten lek do domu na tydzień,potem przerwy kilka dni i jak skurcze sie pojawiały miała z powrotem go brac. od 35 tyg. brała lek nieprzerwanie do końca 37 tyg. Odstawila po ukończeniu 37 tyg a urodziła dopiero w 39 tyg. zapytałam ją o drżenie dziecka czy to u niego wystepuje. Odpisała,ze drży mały po kąpieli i jak go przebiera - zachowuje sie tak jakby zmarzł,a w domu jest 25 st. ciepła. Ona nie wiedziała,ze to po tym leku tak jest. Dopiero dzis ja jej sprawę naświetliłam.

Martwi mnie to wszystko...nie wiem co to będzie???

A łykanie nospy w ciaży też nie jest bezpieczne. Ale nie bedę juz wam tego pisać, bo po co macie sie niektóre martwić. To tyle moich przeżyć :(.

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a więc Olu bardzo chętnie bym Ci coś miłego napisała ale najzwyczajniej w świecie Żbik mnie za to zjedzie więc nawet nie ryzykuję :D :D

ale wiedz jedno słonko jestem z Tobą myślami szczególnie 25 dnia pażdziernika :)

Rucia, Ola_czeka, Fedra, Sandraa, Libra, magdzia26, zbikowa, Dodi, Gunia, aisa lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Ee eee e eee a co to ma znaczyć Rucia Rucią? o.O

No że nie ma się zajmować tym, co jest między nami <3

Effcia28, Fedra, magdzia26, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2013, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wklejam Wam dziołchy kalendarium na ten tydzień.

22.10 Plemniczka - USG 16:00

22.10 Kopciuszek126 - ginekolog (8 wizyta)

25.10 Ola_czeka - laparoskopia

Blondi22, Blondi22, Dodi, AGA 30, Kfjatus lubią tę wiadomość

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutka coś Ty się tak uczepiła ja np bardzo Cię szanuję ,że masz taki porządek i bardzo chciałabym mieć u siebie tak czysto jak Ty masz :)

Fedra, Libra, magdzia26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2013, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    No że nie ma się zajmować tym, co jest między nami <3

Ty to jesteś jednak Cześka <3

Ola_czeka, Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mały update - 25 idę do szpitala, laparoskopia dopiero po weekendzie. będę Was informować.

Libra, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Ty to jesteś jednak Cześka <3

No jednak tak.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2013, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    Rutka coś Ty się tak uczepiła ja np bardzo Cię szanuję ,że masz taki porządek i bardzo chciałabym mieć u siebie tak czysto jak Ty masz :)

Ale okna to któraś mogłaby mi przyjechać umyć o.O

Fedra, aisa lubią tę wiadomość

• kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruciu o tym,ze brzucha nie mozna dotykac i głaskać to wiem już z pierwszej ciaży,a teraz w szpitalu lekarze non stop powtarzali mi to jak modlitwę!!!Ale przy takich twardnieniach nie sposób nie złapac sie za brzuch...A co do czestego sikania to na pewno nie mam zadnej infekcji, miałam robione badania w szpitalu i nie mam ani anemii ani nic z moczem...Na sali obok leżała dziewczyna z ty samym też w 33 tyg. ciaży i twardniał jej brzuch i bez przerwy latała siku. Rozmawiałam z nia na ten temat. Ale u mnie te sikania ustały jak zaczęłam brac ten fenoterol i rozkurczyła sie macica. A teraz wróciły pomimo,ze mało pije musze non stop do wc.A w szpitalu pilam dużo i tylko 3 razy dziennie szłam do toalety.

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola na pewno jest bardzo chętna :)

Fedra, Rucia, magdzia26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2013, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześka jest chętna przyjechać do mnie na wódkę, ale ma to zapewnione jak w banku :P

Effcia28 lubi tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia jakbyś blizej mieszkała to bym Ci przyjechała je umyć ale sorrki wielkie na ta chwilę jedynie mogłabym jechać do Libry umyć okna lub do Olki więc dziewczyny zachodzcie w ciaze to przyjadę Wam umyć okna ;)

Rucia, Libra, magdzia26, Effcia28, Dodi, zbikowa, aisa, kiti lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biere ściere i lecę.

Rucia, Effcia28, magdzia26, Fedra, a-koczek, Dodi, AGA 30, Kfjatus, aisa, Spero lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Rucia jakbyś blizej mieszkała to bym Ci przyjechała je umyć ale sorrki wielkie na ta chwilę jedynie mogłabym jechać do Libry umyć okna lub do Olki więc dziewczyny zachodzcie w ciaze to przyjadę Wam umyć okna ;)

Właśnie tego argumentu mi brakowało.

Libra, magdzia26, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2013, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kopciuszku owszem twardnienia są niebezpieczne ale według mnie powinnaś troszkę się uspokoić. Polecam Ci wejść na wątek ciażowy i poczytać tam, ile dziewczyn zmaga się z tym samym problemem, i w miarę możliwości zachowują spokój. Przyjęły do wiadomości, że tak już mają i nic tego nie zmieni. U Ciebie też raczej żadne leki nie pomogą, taka już twoja przypadłosć i leżenie plackiem może przyniosłoby skutek. Fajnie że ograniczyłaś sprzątanie i domowe obowiązki, kościół raczej też powinnaś sobie darować. Ciesz się, że mieszkasz z rodziną, która jest w stanie Ci pomóc.

Ola_czeka, Effcia28, Libra, magdzia26, Fedra, Blondi22, Blondi22, Selena, Gunia, aisa lubią tę wiadomość

‹‹ 4416 4417 4418 4419 4420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ