X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    Staś jest ładne ale mój teść tak ma na imię więc odpada :(

a czemu nie? no chyba ze nie lubisz tescia ;)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    A może Rajan?

Jak to w ogóle wygląda hahhahahahha
    no tego imienia nie bierzemy wogólę pod uwagę :D

Ola_czeka, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubię teścia ale on mieszka z nami a Wojtusia ma mój brat więc też odpada

Fedra lubi tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski nie czytajcie ani nie słuchajcie Greya przed dentystą, teraz na myśl o bólu zęba będe myśleć o 8 rozdziale :P

Effcia28, Rucia, a-koczek, magdzia26, Dodi, AGA 30, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    lubię teścia ale on mieszka z nami a Wojtusia ma mój brat więc też odpada

aha...

a imiona takie jak Fabian, Tymoteusz, Tobiasz, Irek albo Robert...

magdzia26, Dodi lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapiszę sobie te imiona a potem skonsultuję to z mężem.

Wszystkie imiona są ładne jak się je ładnie wymawia,a wogóle to jest ich zdecydowanie za dużo ci nie wiadomo co wybrać :P

Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podoba mi się Tobiasz

Fedra, Libra, magdzia26, Dodi, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    podoba mi się Tobiasz

To bierz.

:D

Fedra, Effcia28, Rucia, magdzia26, Dodi, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość

• kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane!!!

Muzi- po pierwsze dzięki, ze streścilaś dla shaggi to i ja podczytaalm bo nie mam zamiaru nadrabiać ...

Agafio-gratuluję z całego serduszka :)

Do pozostałych sie nie odnosze bo mi się nie chce, tylko wam napisze co u mnie...

Jak wiecie w sobotę wyszłam. W szpitalu było wszystko ok. Zapis KTG w sobotę rano reaktywny, ruchów duzo- pod tym rzekomo warunkiem lekaż dyżurujący mnie wypuśćił.
    Dostałam do domu tylko receptę na luteine dopochwową 100 mg, którą ciezko było dostac w 3 aptekach nie było. Wystałam sie w kolejkach i odchodziłam z kwitkiem...W końcu poszłam na bazarek kupić sobie owoce i kurczaka na rosól- łącznie miałam z 5 kg- i ledwo doszłam do samochodu. Zaczęło boleć mnie podbrzusze i ciagnąć. W samochodzie ledwo siedziałam,ale podjechalismy jeszcze do szpitala - poszłam do gina zeby zmienił mi receptę bo nie mogłam tej 100 mg luteiny dostać. Przepisał mi 1 opakowanie 50 mg. I oczywiscie lazałam po schodach z wielkim trudem...

Poszłam do apteki koło szpitala i tam akurat była ta 100 mg wiec ja kupiłam. Pojechalismy do domu i już w drodze zaczął mi twardnieć brzuch :(. Powolutku dojechalismy. I jak się położyłam tak cały dzień leżałam i wczoraj też. Oczywiscie nospa i magnez w ruch poszły. Wieczorem luteina. Jak tak sobie leżałam to nie podobało sie to niektórym domownikom bo mysleli ,że ja chyba udaje czy co na świecie???Siostra sie naśmiewała :(. Mówię Wam płakać mi sie chciało,ale walę wszystko i wszystkich!!!!!!!!!!!!
    mama poodkurzała, pomyła podłogi,ale ile sie przy tym sprzataniu nakleła i nagadała to głowa pęka!!!A ja to robię co tydzień i żyje?! Powiedziałam jej,ze jak nie chce niech nie sprząta-ja 3 tyg. wytrzymam w tym bałaganie. Cały boży dzień zeszedł mi na leżeniu. Nie moglam doczekać sie już kiedy będzie noc...I wykapaalm sie jak nigdy już po 20 byłam po kąpieli. Potem mały wlazl do wanny, obmyłam go troszke i z wanny siostrzenica go wyciagnęła bo moja mama poszła do koleżanki. Po 21 poszlismy już spać. Na szczęscie szybko zasnełam i spałam cala noc z pobudkami na siusiu. Ale nie było tak źle. W niedzielę oczywiscie brzuch znowu się "stawiał". Nie poszłam do Kościola, bo sie zwyczajnie nie nadawałam...Uszykowałam tylko ciuchy dla chłopaków i pojechali, a ja dalej leżałam. Mama zrobiła obiad. Po obiedzie m. pojechał do znajomych a ja zostałam z małym w domu. Ja oczywiscie leżałam dalej. Brzuch twardnial cały czas. Wieczorem znowu szybciutko się wykąpałam i mama moja małego i poszlismy po 21 spać. Ja nie moglam zasnać z powodu tych twardnień :(. Wiercialm sie i latałam co pół godz. siku- bo przy tych twarnieniach mam parcie na pęcherz...Mąż wrócił przed 23. I zasnał a ja prosiąłm Boga żeby jak najszybciej ta noc zleciała bo ten brzuch nie dał mi zasnąć...Bez przerwy latałam do łazienki :(. Moja mam też przez to nie spała, a ja tak do godziny 2-ej w nocy. Nawet nie wiecie jakie miałam czarne myśli- bo oprócz twardnień miałam bóle podbrzusza i krzyża. Myslałam,ze wszystko sie moze tej nocy wydarzyć. Obudził mnie budzik po 5 - bo m. wstawal do pracy. To ja siku i spać dalej. Potem pobudka o 7 - bo Cypek już sie obudził,ale ja sie nie podnioslam tylko leżałam do 9.30. Nie twardnial mi bardzo brzuch to wykorzystywałam te wspaniałe chwile :). Jak sie podniosłam wróciły twardnienia. Wziełąm nospe i luteine. Teraz siedzę i troche mniej twardnieje,ale boli mnie podbrzusze jak chodzę. Wczoraj i w sobotę nie mogłam wejść po schodach w domu-szłam jak stara babcia po 1 schodku i trzymałam sie za brzuch. Dzis troche lepiej,ale nie jest wspaniale. Mysle jechac do mojej ginki dzis na oddział bo ma dyżur. Moze jednak przepisze mi ten cholerny fenoterol do domu chociaż na te 2 tyg. zeby donosic do 36 tyg.

Dodi, Selena, AGA 30, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak tam Olka samopoczucie przed badaniem?

• Fedra Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kopciuszku to twoje "nie mam zamiaru" i "bo mi się niechce" jakoś średnio przyjemnie zabrzmiało więc ja tylko od siebie powiem tyle

nie mam zamiaru komentować tego co robiłas po szpitalu nie dlatego ze mi się niechce ale dlatego ze musiałabym Ci nawrzucać coś o braku odpowiedzialności i takie tam...

tak więc się powstrzymam teraz juz wiem o co Ruci chodziło ehhh...

Effcia28, Rucia, Ola_czeka, Libra, magdzia26, zbikowa, Spero, Dodi, Shagga_80, Selena, AGA 30, Gunia, Kfjatus, plemniczka, aisa lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2013, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    To bierz.

:D

Ale tu Cześka Ciebie brakowało :P

Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Ale tu Cześka Ciebie brakowało :P
    już się nie podlizuj :D

Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2013, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc wyszło szydło z worka i teraz wiadomo o co chodziło.

Nie wiem ile Kopciuszku bierzesz nospy, ja mam przepisaną nospę forte na receptę 3x1 + magnez 3x1 i mi to całkowicie wystarcza. Odnośnie parcia na pęcherz, możesz mieć infekcję. Sądziłam, że u mnie częste latanie do wc jest spowodowane twardniejącym brzuchem, a okazało się, że wdała się właśnie infekcja. Lekarka przepisała mi furagin z wit.C.

Mam nadzieję, że wiesz o tym, że nie można dotykać, masować brzucha gdy jest twardy, bo to tylko nasila objawy?

Fedra, Effcia28, Libra, magdzia26, Dodi, AGA 30, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia, a dziękuję, bardzo dobrze się czuję :D

Uszykowałam sobie niezłą biblioteczkę, kilka filmów i sporo muzyki, nudzić się nie będę. Może nawet uruchomię internet w moim Blackberry, żeby z Wami pisać z sali operacyjnej :)

Rucia, Fedra, Effcia28, Libra, magdzia26, Dodi, AGA 30, Kfjatus lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    już się nie podlizuj :D

Pfff a właśnie że będę :P

• Effcia28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boszsz chyba czas zmiatać stąd tu jest taka cisza dzisiaj ,że aż mnie denerwuje :)

Fedra lubi tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia Rucią, podlizywanie podlizywaniem ale Ty Effcia mogłabyś jakieś miłe słówko rzucić.

Rucia, Fedra, magdzia26, AGA 30, aisa lubią tę wiadomość

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Pfff a właśnie że będę :P
    a idz Ty lizusie :D

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2013, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Rucia Rucią, podlizywanie podlizywaniem ale Ty Effcia mogłabyś jakieś miłe słówko rzucić.

Ee eee e eee a co to ma znaczyć Rucia Rucią? o.O

magdzia26 lubi tę wiadomość

‹‹ 4415 4416 4417 4418 4419 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ