plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
hej wszystkim!
Byłam wczoraj u mojej ginki na wizycie i na razie ok. Tzn. rozwarcie sie nie powiekszyło-jest na 1 palec. Ale dostałam te cholerne leki na te twardnienia bo normalnie dojechać do ginki nie mogłam, każdy dołek czy gorka na asfalcie doprowadzały mnie do szału....nie moglam usiedziec w samochodzie pomimo, iż mąż nie jechal jakoś szybko i zaciskałam mocno nogi bo miałam głupie wrażenie jakby mały chciał wyjść. A potem z samochodu do gabinetu nie mogłam dojsc 30 m. Tak mnie ciągło, tak bolało,że ledwo po kroczku po kroczku i doszlam jakoś. Lek zażyłam dopiero dziś rano i cały dzień sie trzęse jak alkoholik, serducho chce mi wyskoczyć normalnie. Leki mam brać , a jak przejdą skurcze stopniowo zmniejszać dawke i odstawic, żeby potem nie przeterminować ciaży.
Mały podskoczył już od tamtego tygodnia i wczoraj ważył 2450 g. Ginka powiedziała,ze super waży bo przecietna waga w 36 tyg. to 2600 g ,a ja dopiero jestem w 34.
No i powiem Wam,że od pierwszej wizyty do wczoraj przytyłam dokładnie 9 kg. Wczoraj u niej wskazala waga 79 kg. Czyli zrzucania moze nie bedzie dużo.
Nastepna wizyta nie za 4 tyg. tylko za 2 tyg. i 2 dni, no bo w moim przypadku tak musi być teraz. No i powiedziała zebym wytrzymała do 9 listopada i 10 juz mogę rodzić.
A u nas na porodówce teraz są remontyi kobietki rodzą na 1 zwykłej sali, na której ja leżałam z Cypkiem przed porodem. Nie wiem co to będzie???Miał być poród rodzinny-bo innego sobie nie wyobrażam i co teraz będzie to nie wiem...? Jak dotrwam do następnej wizyty to zapytam ginki o to, bo ja chcę rodzić z mężem
.
pozdrawiam i miłego słonecznego popołudnia
P.S. byłam godzinke na podwórku i posiedziałam sobie w altance, ale pięknie na dworku teraz
.
a-koczek, Fedra, Libra, Rucia, AGA 30, aisa, Sandraa, Ilona lubią tę wiadomość
-
Libra gratuluje!! ale ty jestes mądra i pracowita
kopciuszku jeszcze tylko chwila... maly juz ma ładną wage wiec juz nie bój sie, juz jest dobrzea kazdy dodatkowy dzien to jeszcze lepiej.
Oby Ci sie polepszylo po tym leku, a skutki uboczne ustąpily.Fedra, Libra, kopciuszek126, sylwia1985, aisa, Dodi, Ilona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFedra wrote:Libra a Ty nie za mało śpisz???
powinnaś zadbać o siebie...
więc jak ktoś ma lepszy pomysł na rozwiązanie mego problemu, to proszę o rady
ps. ewentualnie jeszcze zamiast pracy dobrze się sprawdzają rozmowy nocąprawda Dodi? hahaha
Dodi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFedra wrote:Libra a myślałaś o czymś na uspokojenie przed snem np persen???
mnie on dośc pomógł i zasypiałam praktycznie od razu jakaś taka spokojna... -
Libra wrote:próbowałam, ale ja źle znoszę tego typu specyfiki... tzn. szybciej zasypiam, ale mam problem wielki ze wstawaniem i czuję się otumaniona w pracy... jakbym trybiła w zwolnionym tempie
hmmm po persenie??? przeceiz on jest ziołowy i uspakajający a nie nasenny...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Dobra Laski ja się ewakuuję bo "moja wewnętrzna Bogini zaraz rozpadnie się na tysiace kawałków"
ehh ten Grey rozkreca sięa meża w domu brak no cóż moze przed jego powrotem posłucham ponownie niektórych rozdziałów... bo kuźwa ile można tylko słuchać... ale tak szczerze rozwala mnie to co słysze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2013, 14:22
Libra, Rucia, kiti, aisa, Dodi, Ilona, mauysia lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyFedra wrote:hmmm po persenie??? przeceiz on jest ziołowy i uspakajający a nie nasenny...
stres... tego nie wzięłam pod uwagę... może to jest przyczyna mojego przyspieszonego metabolizmu? ostatnio wszystko przelatuje przeze mnie jak przez dziurawe wiadro... nigdy nie miałam zaparć i tym podobnych, ale żeby załatwiać się 2-4 razy dziennie to już chyba przesada, no nie?
i ten mój ból brzucha... co jakiś czas pobolewa nie podbrzusze, jakby skurcze miała przed okresem
a wszystko takie proste... stres... dzięki Fedra:*Fedra, Dodi lubią tę wiadomość
-
Witam wszystkich
dodałam 3 zdjęcia na Fb grupie,Przepraszam Was ale tutaj nie umiemWiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2013, 14:54
Blondi22, jeju, Fedra, Libra, Kfjatus, Rucia, aisa, Dodi, Sandraa, Ilona, mauysia lubią tę wiadomość
-
plemniczka wrote:czesc. Aisko dziekuje ze pytasz. Na wizycie dobrze. Szyjka dluga i zamknieta, chociaz nieznacznie sie skrocila do 3 cm... ale lekarz mowi ze ona bedzie sie powolutku skracac bo juz ten czas.
Kornelia nie lubi sie fotografowac, jak lekarz chcial w 3d zobaczyc jej twarz to oprocz tego ze rekoma zakryła główke to do tego stope do buzi włozyla. I nic nie widzielismy, tylko udalo sie zmierzyc tą stópke, ktora ma ponad 4 cm
Mala waży 1,14 kg. I jest raczej mniejsza niz wieksza.plemniczka lubi tę wiadomość
-
plemniczka wrote:Muska nie nakrecam sie, ale odpowiem Ci jak to bylo u mnie, bo rozumiem Cie. Ja w kazdym cyklu testowalam juz od 9 dnia po owu....
a pozytyw slabiutki wyszedl mi w 10 dniu po owu, ale to testem najczulszym- 10.
Ale jak chcesz miec wiekszą pewnosc to na bete idz. Beta juz w 10 dniu po owu tez powinna byc miarodajna, zakladając ze owulacja byla nie pozniej.
Aga bo faceci to zawsze na przekór... nie przyznają sie, a działają... -
nick nieaktualnyWpadłam ponownie po wizycie u fryzjera:-)
Ściełam włosy całkiem laseczki
Mój Wafel powiedział że wyglądam TAK SE , LUB NIE WIEM , NORMALNIE , a ukradkiem patrzy się na mnie jak ciele w malowane wrota:) Czyli nie wiem co myśli o moim wyglądzie
Idę obiadek inwalidzie robićBlondi22, Rucia, Gunia, aisa, Dodi, Sandraa, Ilona, a-koczek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBlondi22 wrote:to tak jak ja w 8dpo testowalam to byl cien cienia ale wiadomo roznie bywa ja bym poczekała do @ i nie nakrecaj sie bedzie dobrze
fajowo to ujęłaś i to w krótki piękny sposób podsumowuje zmiany zachodzące w zachowaniu i postrzeganiu jak się już w ciąże zajdzie:)
pocieszając koleżankę piszesz:
"ja bym poczekała do @ i nie nakrecaj sie bedzie dobrze"
a kilka słów wcześniej napisałaś:
"ja w 8dpo testowalam to byl cien cienia"
jak to już ciężarnej łatwiej przychodzi spokojne czekanie i pocieszanie koleżanek, jak sama oczekując rozterki przeżywała i testowała znacznie wcześniej niż zaleca, bo też doczekać się nie mogła;P
na prawde fajowo to wyszło:DFedra, Kfjatus, kiti, Gunia, aisa, Muska, Dodi, Sandraa, Ilona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAGA 30 wrote:Wpadłam ponownie po wizycie u fryzjera:-)
Ściełam włosy całkiem laseczki
Mój Wafel powiedział że wyglądam TAK SE , LUB NIE WIEM , NORMALNIE , a ukradkiem patrzy się na mnie jak ciele w malowane wrota:) Czyli nie wiem co myśli o moim wyglądzie
Idę obiadek inwalidzie robić
PO-KAŻ FOTE:D! O-CE-NIMY!;P
PO-KAŻ FOTE:D! O-CE-NIMY!;PWiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2013, 16:30
Fedra, Kfjatus, Rucia, aisa, Dodi, Ilona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny