X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam powiem że czasami mi się zdaża coś tam na gruponie kupić ale tylko na gruponie a nie na tych innych serwisach (typu gruper). Raz się właśnie nacięłam na tym gruperze na salon masażu i była masakra ostatecznie nie odważyłam się skorzystać :(

Co do gruponu jednak to zawsze przed zakupem dokładnie wszystko sprawdzam :)
    W tamtym roku to bylismy nawet z M na sylwestrze z gruponu w hotelu 5 dni i było mega :)

AGA 30, a-koczek, Fedra, Libra, Dodi, Sandraa, Ilona lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2013, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Ja tam na zakupy w internecie to rzadko się decyduję:-)
    A mój W to już całkiem przeciwny jest chociaż mu tlumacze że czasem dużo taniej jest :/ Tak jak teraz kupiliśmy beczkę do kiszenia kapusty w sklepie 100 zł a na aegro taka sama 57 zł i nawet z kosztami przesyłki taniej by bylo ale Wafel wolał w sklepie kupić :-) :/
    a ja kupuje bardzo dużo... witaminy, wszelkiego rodzaju odzież, bieliznę, buty, kurtki, sprzęt wszelkiego rodzaju, książki... dosłownie wszystko... idąc dalej za wszystko robię przedpłatę czyli przelew na konto... nie wspomnę, że przy remoncie na allegro zostawiłam ponad 20 tyś (choć wtedy droższe opcje robiłam za pobraniem), kupiłam tam nawet panele podłogowe, gdzie w sklepie kosztowały ponad 70 zł/m2 a ja z składów budowlanych kupiłam je w promocji za 19,90zł/m... nie wspomnę o całym wyposażeniu kuchni, łazienki czy salonu (np. za stół daliśmy 1250zł, gdzie w sklepie osiągal on cenę niemalże 3tyś!, czy skórzanym komplecie wypoczynkowym za 6.600 od producenta, gdzie cena salonowa osiągnęła 21,5 tyś)

zanim kupię coś robię rozpoznanie, które trwa od kilku dni do wręcz tygodni czy przy zakupach za kilka tyś wręcz obserwacje trwały ok pół roku:D

a zostałam oszukana raz... oczywiście zgłosiłam to na Policję... sprawa otarła się o Prokuraturę i wynik był taki, że w ciągu tyg. od zgłoszenia kasę miałam z powrotem na koncie:)

tak jak w zwykłym sklepie trzeba tam robić przemyślane zakupy i sprawdzać towar... gdy coś nie gra od razu zwrot

AGA 30, Fedra, Rucia, aisa, Dodi, Ilona lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    A ja wam powiem że czasami mi się zdaża coś tam na gruponie kupić ale tylko na gruponie a nie na tych innych serwisach (typu gruper). Raz się właśnie nacięłam na tym gruperze na salon masażu i była masakra ostatecznie nie odważyłam się skorzystać :(

Co do gruponu jednak to zawsze przed zakupem dokładnie wszystko sprawdzam :)
    W tamtym roku to bylismy nawet z M na sylwestrze z gruponu w hotelu 5 dni i było mega :)
    Ja co jakis czas tez z gruponu korzytsam szczególnie depilacje laserowej bo koszt jedego zabiegu to 30 zł takze opłaca sie .

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mojej @ to jeszcze sie nie zjawiła chociaz pewnei lada chwila wpadnie mimo iz grubo przed czasem ale ten dzisiejszy spadek raczej nic innego nie przyniesie

zpbnej28qs8fkan8.png

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    No Nam lekarz tez powiedział zeby się nie starać celowac w dni płodne ale też nie wstrzymywac się z serduszkowaniem...

Plemniś a powiedz mi Ty dupka brałaś od dnia owu czy po owu bo ja lekarza chyba nie zrozumiałam za bardzo?

Fedruś ja bralam dupka po owu 2 dni. Jesli jestes w stanie wykryc kiedy mialas owulacje to juz dzien pozniej mozesz wziac dupka... ja zaczynalam brac 2 dni po owulce (nie sprawdzanej na monitoringu) by byc pewną ze ona byla i nie zablokuje jej dupkiem. No a jak mialam monitoring i bylam pewna pekniecia pecherzyka to od dnia nastepnego 12 dni. Test i jak pozytyw to dalej brać, jak negatyw odstawianie.

Ja mialam bardzo slabe endo... i dupek jak to Rucia napisala dziala cuda, a moze to dzieki winie... hmmm ;P

Libra, Fedra, Rucia, aisa, Ilona lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i oczywiscie nie dosc ze dupek pomogl mi na endo to dodatkowo na progesteron po owulacji, same zalety!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2013, 12:10

Fedra, Libra, Rucia, AGA 30, Dodi, Sandraa lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska nie nakrecam sie, ale odpowiem Ci jak to bylo u mnie, bo rozumiem Cie. Ja w kazdym cyklu testowalam juz od 9 dnia po owu.... ;)
    a pozytyw slabiutki wyszedl mi w 10 dniu po owu, ale to testem najczulszym- 10.

Ale jak chcesz miec wiekszą pewnosc to na bete idz. Beta juz w 10 dniu po owu tez powinna byc miarodajna, zakladając ze owulacja byla nie pozniej.

Aga bo faceci to zawsze na przekór... nie przyznają sie, a działają...

Fedra, Libra, Muska, AGA 30, aisa, Dodi lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z wami wszystkimi :*

Fedra, Rucia, a-koczek, aisa, Dodi lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Fedruś ja bralam dupka po owu 2 dni. Jesli jestes w stanie wykryc kiedy mialas owulacje to juz dzien pozniej mozesz wziac dupka... ja zaczynalam brac 2 dni po owulce (nie sprawdzanej na monitoringu) by byc pewną ze ona byla i nie zablokuje jej dupkiem. No a jak mialam monitoring i bylam pewna pekniecia pecherzyka to od dnia nastepnego 12 dni. Test i jak pozytyw to dalej brać, jak negatyw odstawianie.

Ja mialam bardzo slabe endo... i dupek jak to Rucia napisala dziala cuda, a moze to dzieki winie... hmmm ;P

no mnie kazał brac przez 8 dni ale to raczej na podreperowanie endo ;)

no nic pozostaje mi poprostu brac leki przez 3 miesiace i zobaczyć co się będzie działo dalej...

plemniczka, Libra, aisa, Dodi, Ilona lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska i u mnie test wyszedł pozytywnie w 11 dniu po owu i to o czułości 25 od razu pojawiły się dwie mocne kreski ;)

ale wiadomo ja w ogóle na nic nie namawiam ani tym bardziej nie nakrecam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2013, 12:25

Libra, Dodi lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2013, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwale się wam jeszcze czym... Dzisiaj mam zajebisty dzień w pracy! Otóż zadzwonili z nadzoru i wychwalili mnie:) nawet szefowa przyszła z gratulacjami:D
    niedawno pisałam,ze jak dalej bede robic i robic, to zostanę zarabistym zombie pracownikiem... I prosze, dlugo nie czekałam...hahaha... Najbardziej człowieka to cieszy,ze ktoś z przełożonych zobaczył i docenił moje zaangażowanie i wkład w pracę... Nie powiem,ze ucieszyła mnie też obietnica podwyżki i nagrody:P
    I kto by pomyślał,ze biorąc wiecej pracy, skupiając mysli nad rozwiązaniem trudnych problemów tylko po to, zeby zagłuszyć zle mysli związane z ciagle bezowocnym staraniem o potomka... I za to otrzyma się pochwale i nagrodę... No zajebiscie, 2 w 1 hehehe
    Dzis kupuje szampana i się opije:D

Fedra, Pismak, Muska, Rucia, a-koczek, kopciuszek126, kiti, Kfjatus, aisa, Dodi, Spero, Selena, Sandraa, Ilona lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra jestem ogromnie z Ciebie dumna :*

Libra, a-koczek, aisa, Dodi, Sandraa lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczko mam jeszcze jedno pytanie mam jakieś kilka tabletek dupka dokładnie 13 jak myślisz czy jest sens jeszcze w tym cyklu je wybrać czy lepiej poczekac do przyszłego cyklu???

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2013, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liberka no brawo :D Oby to była jakaś konkretna nagroda, a nie tak jak jest u mojego P. dyplom i ciasteczko :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2013, 12:49

Libra, Fedra, aisa, Dodi, Sandraa, Ilona lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2013, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fredzia ja bym zaczęła brać od przyszego cyklu. teoretycznie jesteś 5 dpo więc chyba nie ma sensu. Ciekawe jak Plemniczka sądzi.

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2013, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Liberka no brawo :D Oby to była jakaś konkretna nagroda, a nie tak jak jest u mojego P. dymplom i ciasteczko :P
    nie no... u nas takich nagród nie ma:D są tylko pieniężne, kwestia tylko kwoty;)
    fajowo... byłby kolejny zastrzyk dodatkowej kaski na konto dla dzieciuszka:)

Fedra, Rucia, aisa, Dodi, Ilona lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewuszki.fedra masz racje mam nauczke zeby juz nic nie zamawiac milego dzionka

Fedra lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LIbrus no gratulacje jednak zarwane wieczory przedłuzająca praca w koncu się opłaciły

Fedra, Libra, aisa lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2013, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    LIbrus no gratulacje jednak zarwane wieczory przedłuzająca praca w koncu się opłaciły
    nadgodziny i noce:D, bo ja ostatnio kładę się spać między 2 a 3 w nocy a wstaje o 5:50... prócz dzisiejszego dnia, bo zaspałam:D... właśnie z okazji świętowania zamówiliśmy pizzę i za godzinkę idziemy na przerwę śniadaniową (hahaha, dobre... przerwa śniadania o 14-tej:D)

• Fedra Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra a Ty nie za mało śpisz???

powinnaś zadbać o siebie...

AGA 30, aisa, Dodi lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
‹‹ 4430 4431 4432 4433 4434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ