X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ma chyba duże parcie na dziecko.Ponieważ,od dwóch tygodni boli mnie podbrzusze,po południu ciągle temperatura 37,4 zawroty głowy brak apetytu.Robiłam test to jakaś dziwna druga bardzo nie widoczna kreska wyszła..Dziś poszłam na bete byłam pewna że się tak szybko udało:( a tam dupa:( wynik< o,1 <załamka totalna>:(

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję Rucia za wsparcie:) od razu lepiej:)Gratuluję koleżance:) mam nadzieje że mi też się uda:)

Libra, Blondi22 lubią tę wiadomość

• justa183 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2013, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i pewnie nic z tego nie będzie :(

zem3tv7317jpvd05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2013, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strażaczko temperaturę mierzy się rano tuż po przebudzeniu, najlepiej o ustalonej stałej porze, zanim wstaniesz z łóżka. Jeżeli czujesz się tak jak napisałaś, to zazwyczaj są to typowe objawy dla drugiej fazy cyklu.
    Temperaturę mierzysz termometrem owulacyjnym czy zwykłym rtęciowym?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2013, 14:01

Strażaczka90, Effcia28, AGA 30, Libra, Ilona, aisa, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2013, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka Justa ma spore wahania w czasie mierzenia, więc tutaj też radziłabym nastawić sobie budzik na jedną godzinę, zmierzyć temperaturę i pójść dalej spać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2013, 14:02

Effcia28, Libra, Spero, aisa, mauysia lubią tę wiadomość

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak temperaturę mierze rano...Staram się o tej samej porze...termometrem owulacyjnym mierze.w ustach.A od dwóch tygodni również mierze po południu ale nie zaznaczam tego na wykresie.Zaznaczam tylko tą poranna temperaturę.Mierzenie temperatury zaczęłam od nie dawna.Od nie dawna też zaznaczam ją na wykresie:)

Effcia28 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Często jest tak, że w cyklu w którym uda się zajść w ciąże, nie ma wtedy żadnych objawów. Bóle podbrzusza, bóle głowy itp. mogą swiadczyć o nadchodzącej @. Wiele forumowiczek zaobserwowało u siebie takie zjawisko :)

Fedra, AGA 30, Libra, aisa, Dodi lubią tę wiadomość

• Muska Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć i czołem!
    WPadłam zobaczyć co porabiacie :)
    Cześć nowa koleżanko :)
    Ja odkryłam pokłady uśpionej energii (wszystko żeby o teście nie myśleć) i sprzątam chatę. Już czuję sie lepiej, ale słaba jestem strasznie. Tylko poodkurzałam i leje się ze mnie. Wezmę sie za chowanie letnich bucików, to chyba będzie lżejsze ;)
    Idąc też w ślady naszej pracowitej zdobywczyni podwyżki biorę dodatkową robotę żeby zapchać tym czas i nie myśleć i nie gdybać. Tyle wzięłam tłumaczeń i na poniedziałek do tego ma być gotowe, że chyba weekendu nie będzie...
    Ale przynajmniej przyżyję do 28 :D
    Tylko tak sobie gdzieś jednak myślę - a nie lepiej kupić test i mieć z głowy to gdybanie?

Rucia, Fedra, Effcia28, Spero, aisa, Dodi lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • justa183 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia, staram się ale niestety praca nie zawsze na to pozwala... Często też wstaję w nocy ...

zem3tv7317jpvd05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2013, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie musisz mierzyc temperatury po południu, ponieważ mija się to z celem.
    Jak możesz to udostępnij Nam swój wykres.

Strażaczka90, Fedra lubią tę wiadomość

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak ja miałam @ 15 i trwała 1 dzień i to bardzo skąpy a na 2,3 były lekkie plamienia tylko.Pierwszy raz tak miałam.Dlatego to mi dało do myślenia.Witaj Muska:)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musia - kup test i zrób z porannego moczu :) Jeżeli wyjdzie Ci negatywny to rozumiem, że załamki nie będzie, bo możesz zrobić za wcześnie tak? :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam dziewoje. Do później.

• Fedra Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strażaczko My tu nikogo nie dyskryminujemy za wiek jedynie co mozesz czasem od Nas usłyszeć a raczej odemnie to kilka chłodnych slów na otrzeźwienie ale wiesz ja tu jestem już prawie rok i mam charakter jaki mam więc się nie zdziw :)

oczywiście wszystkie się wspieramy i pomagamy sobie na ile umiemy...

ja w wieku 23 lat poroniłam pierwszą ciaże potem wiele lat starań Kliniki i takie tam i jestem po poronieniu drugiej ciąży gdzie zabieg miałam pod koniec czerwca...

jak widzisz wiek nie jest tu istotny najwazniejsze jest to co czujemy i zeby też nie potrzebnie nie marnowac czasu bo gdybym wiedziała co wiem teraz pewne kroki podjęłabym już bardzo dawno temu ale jak widac wszystko jest gdzieś zapisane...

aha obecnie mam 29 lat i raczej się u mnie nie zanosi na macierzyństwo...

Strażaczka90, Effcia28, magdzia26, AGA 30, Rucia, Libra, Sandraa, Ilona, Dodi lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udostępniła bym wykres ale jeszcze nie doszłąm do tego jak mam to zrobić:)

• Muska Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Musia - kup test i zrób z porannego moczu :) Jeżeli wyjdzie Ci negatywny to rozumiem, że załamki nie będzie, bo możesz zrobić za wcześnie tak? :)
    Jutro kupię bo dzisiaj nie mam jak wyjśc z domu zeby kupić, a paskudny Pan Leniwy z Tesco wczoraj mi nie kupił ;)
    Jutro zrobię tajną rundę po urzędach z papierami to i o apteke zahaczę. Tylko rany, to chyba znaczy ze go zrobie dopiero w sobote?! łeee, późno. Może jednak podskoczę do apteki dzisiaj po kryjomu.

magdzia26, Effcia28, Rucia, aisa lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Często jest tak, że w cyklu w którym uda się zajść w ciąże, nie ma wtedy żadnych objawów. Bóle podbrzusza, bóle głowy itp. mogą swiadczyć o nadchodzącej @. Wiele forumowiczek zaobserwowało u siebie takie zjawisko :)

potwierdzam to co Rucia pisze ja w cyklu w którym zaszłam nie dość ze zaliczyłam tylko dwa szybkie bzykanka bez trzymania nóg w górze i tego całego obrządku to gdyby nie to ze miałam plamienia które u mnie mogły sugerować torbiel to w życiu nie zrobiłabym testu ciążowego bo objawów przepowiadajacych nie było...

Effcia28, Rucia, Dodi lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • justa183 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strażaczka, pod wykresem masz taką opcję :)

Strażaczka90 lubi tę wiadomość

zem3tv7317jpvd05.png
  • Strażaczka90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oki:)

• Muska Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Jutro kupię bo dzisiaj nie mam jak wyjśc z domu zeby kupić, a paskudny Pan Leniwy z Tesco wczoraj mi nie kupił ;)
    Jutro zrobię tajną rundę po urzędach z papierami to i o apteke zahaczę. Tylko rany, to chyba znaczy ze go zrobie dopiero w sobote?! łeee, późno. Może jednak podskoczę do apteki dzisiaj po kryjomu.

a i jeszcze chciałam dodać że załamki Wielkiej (przez wielkei W) nie będzie bo sie nastawiłam na negatyw (cały czas przecież jest negatyw!), ale chce wiedziec na pewno i tyle. Troche będzie ;) Wiecie jak jest.

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
‹‹ 4439 4440 4441 4442 4443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ