plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry i do widzenia
Nie mam jakoś weny dzisiaj, więc pozdrawiam Was wszystkie i życzę przyjemnego dnia.
Oleńko a Tobie dużo spokoju
i cierpliwości na tym szpitalnym łożu! :*
Mam nadzieję, że jak wieczorem zaglądnę, to będą dobre- Fasolkowe wieści
Dodi, Ilona, Blondi22, Libra, magdzia26, Pismak, Selena, Effcia28, aisa, Beata, Fedra, Sandraa lubią tę wiadomość
-
hejka dziewczynki!
Witam sie w ten słoneczny poranek
Ja budzę sie wg starego czasu na leki i wstaję o 5.40 i już nie śpie bo jestem wyspana. A teraz lezę z lapkiem w łózku. mały poszedł do dzieci na górę.
Mnie wczoraj tak napieprzało podbrzusze i cała miednica,że ledwo chodziłam. Chodzę jak robot normalniemiałam wrażenie,ze mały chcę wyjść...
Jakby nie leki to byłoby jeszcze gorzej
Muzi-współczuję tych bóli:(, ale przyznam sie,ze i mnie cos dokucza szczęka już od 3 tygodni. Bez przerwy mi "spada z zawiasów"
a to jest ból niemiłosierny...nigdy tak nie miałam,poprostu w tej ciąży wszystko mi dokucza i z dnia na dzien jest coraz więcej dolegliwości
Dodi-ja wiem o co chodzi z tym 29.Trzymajcie sie dzielnie obie z Fedrą :-*
Selenko Kochana wytrzmaj jeszcze troszkę. Trzymam kciuki &&
Pozdrawiam wszystkie forumowe dziewuszki i sciskam mocno z całego serduszkaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2013, 07:40
Dodi, Ilona, Blondi22, Libra, magdzia26, Pismak, Selena, aisa, Beata, Fedra, Sandraa, AGA 30 lubią tę wiadomość
-
Nie szkodzi Kopciuszku...
Tymus niech sie jeszcze tak bardzo na swiat nie spieszy, bo juz nieduzo Wam zostalo;)
Olu o Tobie oczywiscie pamietam:*kopciuszek126, Libra, Ilona, aisa, Fedra, Beata, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczynki....tak rzadko jadłam w całym swoim życiu antybiotyki, że wypadał jeden na trzy lata może albo mniej...więc póki co, to działa ekspresowo...zawieszam jazdę na skuterze już chociaż ponad 20 stopni u nas dalej jest, kwitną mieczyki, przyroda ześwirowała...
Mauysiu to samo pomyślałam, bo szpiatal dysponuje dietami od a do z...może nie smacznie ale są diety wątrobowe, diety ubogoresztkowe, cukrzycowe- 5 posiłków dziennie z zapewnieniem owoców albo jogurtu...no powinno tak być ale nie jest...też się zdziwiłam tylko jak Selenka chce pójść do domku, to coś jeść musi a jak białe buły z dżemem dają, to co zrobić?
Nie chciałam wciskać kija w mrowisko...może oni celowo chcą badać cukier na normalnym szpitalnym żarciu...jak jej wpiszą Dietę Cukrzycową, to wyniki mogą być dla nich niiemiarodajne...
Tak czy inaczej Selenko, z powodu samych cukrów nie będą Cię bardzo długo trzymać, dołączysz do słodkich mam na diecie...i jak będziesz stosować wytyczne, to będzie dobrze...a jak powiesz lekarzowi na obchodzie, że zastowsujesz glukometr w domu przed każdym posiłkiem, godzinę i dwie po nim, będziesz prowadzić zeszyt tych pomiarów i zmienisz dietę na taką co ustabilizuje te skoki, to pewnie Cię wypuszczą.
Może zapytaj konkretnie jaki jest powód przeciągającego się pobytu...czy polip, czy raczej teraz sprawa z cukrem...
Acha i u mnie -5,8 kg...spadek się spowolnił, nawet waga w ciągu tej przerwy w raportach poszła nieco do góry ale teraz już zeszła niżej, dużo niżej...Mam plan jutro przekroczyć magiczną liczbę...mam taki plan, by przekroczyć tę okrągłą liczbę w przeciągu kilku dni...
Powiem Wam czemu zawdzięczam sukces...jak zaczęłam łykać ketonal i antybiotyk, to nastęnego dnia automatycznie mnie zaczęło palić w przełyku, w żołądku...w takiej sytuacji ciężko cokolwiek jeść...rano znów owsianka na ciepłym mleku, i koniecznie muszę jeść przed każdą dawką....wytrzymałam od 18-tej bez przeciwbólowca...może już teraz pójdzie do przodu...
Kochane jesteście, że myślicie o mnie, ja też o Was myślę....
Gadgetka nic nie napisała jeszcze czy zadziałały te leki na Kubusiowe serducho?
Będę miała dużo do nadrabiania niestety ale cały czas w łóżku leżę, wstałam na siusiu, na wagę, bo poniedziałek i zajrzałam na chwilkę....
życzę Wam fajnego tygodnia, super poniedziałku, Rucia co u Ciebie, jakby co to młody zrobi mi teesa do starego laptopa i będę mogła pogadać
Jak oczywiście będą chętneLibra, Ilona, Pismak, Selena, Dodi, Fedra, Beata, Sandraa, AGA 30 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
OLKA JAK
SIĘ SPAŁO?
Skrót do posta
powyżej?
Zgadzam się z
tym, że szpital
powinnien zadbać
o dietę Seleny.
Mają taką moc.
Spadek u mnie
-5,8 kg.
Antybiotyk działa.
Pali w żołądku
Pali w przełyku
Nie mogę jeść
Boli i piecze
Od 18-tej już
bez ketonalu.
Nie boli na razie.
Zabieram się za
sprzątanie, bo
chłopaki nic nie
ruszyły.
Tylko chorować.
Tylko leżeć.
Dlatego pewnie
choruję tak krótko.
Dzięks każdej
za dobre słowo.
Życzę
FAJNEGO TYGODNIA
super poniedziałku
I jak będzie
okazja,to będę
troszkę na teesie,
z łóża nadawać.
buźka :-*
magdzia26, Libra, Ilona, aisa, Dodi, Fedra, Beata, Sandraa, AGA 30 lubią tę wiadomość
-
Ruciuś, fajnie, bo teraz Muszę coś zjeść, chociaż tę owsiankę zaczynam mieć zawroty głowy i do tego ta głowa boli troszkę...
Późńiej, później....zw słuchawką na jednym uchu, by nie drażnić żuchwy z tej drugiej strony...
Papapa miłego dnia dziewczyny...acha i wybaczcie, że nie przywitałam się z nowymi babeczkami....WITAM OFICJALNIE I SERDECZNIE!!!!!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2013, 08:32
Blondi22, Libra, Ilona, magdzia26, Effcia28, aisa, Dodi, Fedra, Sandraa, AGA 30 lubią tę wiadomość
-
hej kOCHANE :*
miłego poniedziałku
(lecę nadrobić )Libra, Ilona, Blondi22, Pismak, Selena, magdzia26, aisa, Dodi, Fedra, Sandraa, AGA 30, Kfjatus lubią tę wiadomość
Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
Dzień dobry dziewczynki
Muzi współczujęMam nadzieje że ból już nie wróci i zapalenie pójdzie sobie precz
Dodi
Oluś jak
tam hot doktor ?
Buziaki :*Libra, Ola_czeka, magdzia26, jeju, aisa, Dodi, Beata, Fedra, Sandraa, Kfjatus lubią tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
Bo mnie tak naparzała
szczęka w zawiasie,
że lekarz powiedział:
"jak nie pomaga naproxen,
to trzeba zadziałać
konkretnie.
Zapisał ketonal, a że
nie mogłam jeść, to
pewnie po dwóch dawkach
ketonalu i dwóch
dawkach antybiotyku
na pusty żołądek,