X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Malvinka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2012, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczynki za niewyśmianie mnie ;)

A Ty, Gadgetko, pisz nam jak najwięcej "wykładów", wiele się od Ciebie możemy nauczyć, a o to tu również chodzi przecież :)

gadgeta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2012, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi sie wydaje zosiu ze owulacje masz juz blisko i ze lada dzien moze byc skok temperatury...
    a co do innych objawow to tyle rzeczy ma na nie wplyw ze tez nie ma co sie nimi w 100% sugerowac... tym bardziej ze masz teraz na glowie urodziny niuni i na pewno sie tym przejmujesz...
    przeciez emocje tez wplywaja na cykl...

a ta moja wiedza to tez w pewnym sensie przeklenstwo... :( bo z racji pracy w szpitalu i dlugich staran to zdazylam sie juz tyle naczytac naogladac ze teraz grozi mi schiza w druga strone- ze ciagle sie bede bala i wyobrazala to co najgorsze moze sie przytrafic fasolce... :(
    no ale to zawsze moge sie wam wygadac:) i wtedy lepiej <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2012, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEKUJE :) :) :)

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2012, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie popadaj ze skrajnosci w skrajność..
    dobrze jest wiedziec co się dzieje z organizmem, ale wiesz kochana że jak zaczniesz się doszukiwać czegoś tam to tylko sie denerwować będziesz.. a po co to.
    no mam nadzieję że owulka jeszcze przede mną.. bo ja ostatnio zabiegana taka z tymi urodzinami jak pisałaś, że serduszkowaliśmy mizernie, że tak powiem.

gadgeta lubi tę wiadomość

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2012, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    nie popadaj ze skrajnosci w skrajność..
    dobrze jest wiedziec co się dzieje z organizmem, ale wiesz kochana że jak zaczniesz się doszukiwać czegoś tam to tylko sie denerwować będziesz.. a po co to.
    no mam nadzieję że owulka jeszcze przede mną.. bo ja ostatnio zabiegana taka z tymi urodzinami jak pisałaś, że serduszkowaliśmy mizernie, że tak powiem.

dobrze gadasz zoska polac ci :)
    no zrobie wszystko zeby schizy nie bylo
    a o serduszkowaniu nic nie pisz hihi
    pamietasz jak sie wam tu zalilam na mojego marka i jego "wyskok" ? :P
    jak widac nawet z marnego serduszkowania moze byc maly cud...
    tak jak pisalyscie- wystarczy raz a dobrze... ;P

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2012, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no pamiętam, jak to czytałam to sie i śmiałam i było mi ciebie żal. tyle newrów, pretensji ile było w twoich słowach... żeby nie było, śmiałam się tylko z całej sytuacji jak to opisałaś nie z tego jak się stało.. bo ja też bym się wkurzyła i napisałam że doskonale cię rozumiem.

no tak. raz ale za to złoty strzał:)

dziewczynki ja kończę, idę sie zwolnic do domku bo musze naszykować stół itp na urodzinki.
    porobie zdjęcia i sie pochwale potem (no chyba że nie będzie czym).

buziaki Staraczki:*

gadgeta, mauysia lubią tę wiadomość

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2012, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    to trzymajcie się zmykam i ja troszke odpoczne i zaraz lece do szkoły po małą

ps. Libra co za manewry?

manewry na wypadek wojny;) szkolenie zastępów obrony cywilnej

• Malvinka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2012, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadgeta, a tak patrzę na Twój wykres i się zastanawiam... Myślisz, ze ten spadek tempki w 3dpo to mógłbyć implantacyjny? Trochę za wcześnie nie? Ja ostatnio właśnie tak się douczam w sprawie rozpoznawania implantacji, tego spadku i wykresów trójfazowych, więc każdy jeden pod tym kątem analizuję. I u Ciebie to tylko ten 3dpo na to wskazuje...

I nie świruj bez sensu, bo stres na dzidzię też nie robi dobrze ;) My tu wszystkie kciuki trzymamy, a jak tyle dobrych fluidów się wydziela, to po prostu MUSI być dobrze :)

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2012, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malvinka, mimo, iż ja nie mierzę temperatury w tym cyklu (tzn dopiero od kilku dni, co pewnie nie ma znaczenia)to wiem, kiedy miałam owulację (plus minus jeden, dwa dni) i widzę, że jesteśmy mniej więcej tyle samo dni po owulacji:) Trzymam kciuki, żeby Ci się udało i oczywiście wszystkim nam tutaj:)

Malvinka, gadgeta lubią tę wiadomość

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2012, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malvinka wrote:
    Gadgeta, a tak patrzę na Twój wykres i się zastanawiam... Myślisz, ze ten spadek tempki w 3dpo to mógłbyć implantacyjny? Trochę za wcześnie nie? Ja ostatnio właśnie tak się douczam w sprawie rozpoznawania implantacji, tego spadku i wykresów trójfazowych, więc każdy jeden pod tym kątem analizuję. I u Ciebie to tylko ten 3dpo na to wskazuje...

I nie świruj bez sensu, bo stres na dzidzię też nie robi dobrze ;) My tu wszystkie kciuki trzymamy, a jak tyle dobrych fluidów się wydziela, to po prostu MUSI być dobrze :)

malvinko to dla mnie tez za wczesnie- raczej jako implantacje obstawiam 9 dpo - mialam wtedy plamienia w ciagu dnia
    a ten 3 dpo- to moze zaplodnienie bylo? bo wtedy 6 dni "wedrowania" przez jajowod i 9 dpo implantacja- mogloby sie zgadzac ale pewnosci nie mam...
    nie ma co sie zastanawiac- najwazniejsze ze ten spadek jednodniowy przyniosl efekt :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2012, 13:26

Malvinka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2012, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    no pamiętam, jak to czytałam to sie i śmiałam i było mi ciebie żal. tyle newrów, pretensji ile było w twoich słowach... żeby nie było, śmiałam się tylko z całej sytuacji jak to opisałaś nie z tego jak się stało.. bo ja też bym się wkurzyła i napisałam że doskonale cię rozumiem.

no tak. raz ale za to złoty strzał:)

dziewczynki ja kończę, idę sie zwolnic do domku bo musze naszykować stół itp na urodzinki.
    porobie zdjęcia i sie pochwale potem (no chyba że nie będzie czym).

buziaki Staraczki:*

zosienko to milej zabawy:) ps. w rzeczy samej "zloty strzal" hihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2012, 13:27

• natusia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2012, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Mam problem :( Jak wcześniej widziałyście na moim wykresie wszystko szło super ale pojawiła się @ ... z tym,że mam ją 4 dzień nadal krwawię ale jakoś tak ,jakby więcej niż zwykle... moja temperatura kolejny dzień 37,1 spadła tylko w dzień @ na 36,9. Robiłam przed @ test ale był ujemny... Biorę wiesiołka i wit.b6 od pierwszego dnia cyklu.

26adc18ecb3d77912c223fee25f8ec7e.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2012, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdagetka, wiem, że pewnie pisałaś, ale nie mogę znaleźć - ile dni po owulacji robiłaś test beta?

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2012, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natusia, robiłaś test z moczu czy betę?

• natusia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2012, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z moczu

• natusia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2012, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bolał mnie brzuch tak jak zawsze przy @ ale pierwszego dnia tylko. Wzięłam nospę. Teraz nic mnie nie boli. Dodam,że miałam trochę stresu. Nie brałam dziś żadnego leku ,bo się wystraszyłam ,że to może od tych co brałam.

• natusia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2012, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tzn.wiesiołek ,wit.b6 i folik

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2012, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natusia, ja na Twoim miejscu pokusiłam bym się o test z krwi, tak dla pewności. Nic to nie zaszkodzi:)

• natusia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2012, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie maiłam tak długo obfitej miesiączki. zawsze pod koniec 3 dnia już tylko drobne plamienie. A teraz jakoś tak dziwnie. i ta temperatura...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2012, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga84aa wrote:
    Gdagetka, wiem, że pewnie pisałaś, ale nie mogę znaleźć - ile dni po owulacji robiłaś test beta?

10 dpo czyli w srode. beta byla nieco ponad 20
    jutro powtarzam test-zobaczymy czy i o ile ewentualnie przyrosnie :)

‹‹ 445 446 447 448 449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ