plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
no wykres pięknie prowadzony i jaka wytrwałośc i regularnośc w serduszkowaniu no na Twoim wykresie ładnie widac skok temp. mam nadzieję ze ja w tym cyklu tez zauważę
czyli w tym cyklu miałaś 14 dni fazę lutealną tak?
a z tym czy jest szyjka wysoko czy nisko to wogole nie rozumiem jak to rozpoznać? ja narazaie nie widzę różnicyOliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
nick nieaktualny
-
no traz mierzę codziennie, tylko wczoraj odpuściłam bo strasznie polała mnie głowa i brałam proszki ibum a one obniżają temp. wiec stwierdziłam że nie ma sensu mierzyćOliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
nick nieaktualnyfaza lutealna beciu jest zawsze stala- ja w kazdym cyklu mam 14 dni, inne dziewczynki maja roznie - i 10 i 11 i 12 dni... jak bedziesz miala wyznaczona w tym cyklu owulacje to program Ci odliczy dni fazy lutealnej-to beda po prostu dni od owulacji do kolejnej miesiaczki ( no chyba zeby ta miesiaczka juz nie przyszla...
)
Beata lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
a jak to jest jeśli mi na wykresie wykarze owulację i ja ją sama zbadam testem to jest pewność że ona faktycznie była i pęcherzyk pękł czy to tez zależy od innych czynników?Oliwka 2006
-
tak widziałam wtedy ten link i obrazki ...ale moja wygląda zupełnie inaczej hehehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2012, 12:29
Oliwka 2006
-
nick nieaktualny
-
TYLKO monitoring cyklu da ci 100% pewnośc że była owulacja. te wykresy tutaj i testy itp wskazuja tylko że była owulacja ale faktycznie czy jajeczko było zdolne do zapłodnienia nie dowiesz sie z tej strony.
Beata, gadgeta, mauysia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBeata wrote:a jak to jest jeśli mi na wykresie wykarze owulację i ja ją sama zbadam testem to jest pewność że ona faktycznie była i pęcherzyk pękł czy to tez zależy od innych czynników?
tylko monitoring usg u gina moze to potwierdzic w 100 %...
testy owulacyjne szyjka macicy i sluz tylko informuja ze organizm przygotowywuje sie do owulacji, ale nigdy mimo tych wskaznikow nie ma pewnosci ze owulka byla. tempka tez nie zawsze potwierdza bo jak to tempka moze byc podwyzszona z wielu powodow...
bardzo wiele kwestii masz wyjasnionych w linku na gorze strony : BAZA WIEDZY ---> Pytania i odpowiedzizosia-ktosia, Beata, mauysia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
gadgeta wrote:sorki za wyklady dziewczynki, nie chce przynudzac...
becia-jak chcesz to moge Ci na privie pisac zeby tu dziewczynom forum nie zasmiecac...
gadgetko, moim zdaniem nie przynudzasz i w dość jasny sposób to wszystko tłumaczysz fajnie się to czyta, myślę że Twoja wiedza na ten temat przyda się nam - dziewczynom które dopiero zaczynają obserwacje wlasnego oraganizmu pod kątem starań o fasolkęnie wiem jak inne dziewczyny, ale ja jestem Ci wdzięczna że piszesz tu, na forum:)
gadgeta, gocha04, Beata lubią tę wiadomość
-
Wiesz Gadgetko ten cykl mam naprawdę dziwaczny.. temp mi skacze a ja zawsze miałam ładniotkie linie.. od wczoraj do dziś był skok o prawie 2 kreski.. nie wiem co myśleć.. śluz płodny był.. dzis rano był lepki a teraz mam dużo krempwego, nawet rozwodnionego ale do wodnistego mu brakuje..
a ja tak lubię mieć wszystko zaplanowane.. nie lubię niewiadomych