plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
ale jak zaczepiłaś tą nitkę? prosze o instrukcję bo ja próbowałam i ześlizgiwała sie , a widz eze miałas bardzo dobry pomysł
ja tez zartowałam z tą klamką ...Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
nick nieaktualnyzosia-ktosia wrote:moge moge Gadgetko:) aż TAK źle nie jest
Beatko moja się bała ale poszłyśmy na kompromis.. pozwoliła mi zawiesić nitke i już, tak sobie jej z buzi dyndała:) jak sie zabawiła czyms, zawołałam ja na chwilkę, ona podeszła a ja wtedy szast prast szarpnęłam i po kłopocie. potem sama się śmiała że nie bolało:)
pamiętam jak ja miałam mleczaki, sama przywiązywałam nitkę i do klamki od drzwi:) takie miałam pomysły..
zosiu a ja tez sobie tak wyrywalam dyndajace mleczaki hihi... -
Zosia napewno gdyby tak uważał to by tak nie powiedział, faceci lubią sobie pożartowac
pewnie cię lubi
tylko nie poobijaj sie za bardzozosia-ktosia lubi tę wiadomość
Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
dziewczyny jak udostępniłam wykres to widać tylko ten czy poprzedni tez?
bo chciałabym abyście mi pomagały interpretowac i mówiły na co zwracac uwageOliwka 2006
-
nick nieaktualnyBeata wrote:tak tempo jest zawrotne, cięzko nadrobić czytanie..
Moniu ja narazie wogóle nie łapię sie z tymi obserwacjami i nie mam pojęcia o co chodzi w moim organiźmie i czego mu brakuje...
ale słyszałam tu od was że nawet magnez dobrze wpływa?na regulację czy juz nie pamiętam na co?
to dobrze bo zaczełam niedawno łykać
magnez szczegolnie w polavczeniu z wit b6 dobrze wplywa na faze lutealna- podobno ja wydluza... wiecej na pewno napisze ci zosia bo ona u nas na forum jest autorytetem w dziedzinie lekow... i z tego co wiem tez brala i chyba nadal bierze magnez...
ja bralam troche na zmniejszenie stresu i troche na wlasnie poprawienie cyklu
ale teraz biore vitaminer prenatal a tam jest juz i magnez i wit b6 wiec juz dodatkowo nie biore..Beata lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
dzieki za wyjaśnienie no ja wlasnie tez na zmniejszenie stresu zaczełam braz włsnie z wit b
a faza lutealna do czego jest nam potrzebna? (przepraszam za banalne dla was pytanie)
Oliwka 2006
-
no ja łykam magnez.. i powiem ci że już w 1 cyklu jego brania wydłużył mi fl z 11 do 14 dni, ale tak naprawdę dzień wydłużył bo potem to miałam plamienia. ogólnie jest korzystny. niestety (lub stety nie wiem jak na to patrzeć) o ile miałam regularne cykle to ostatni był z kosmosu i teraz płodny śluz pojawił mi sie 11 i 12 dnia co dla mnie było zaskoczeniem bo zazwyczaj sie pojawiał 15, 16 dnia. więc może mi sie zupełnie przesunąć owulacjja.
Beata lubi tę wiadomość
-
tak ale udostępniłam tez na tablicy, to da sie przejśc do poprzedniego bo po tym to pewnie nic jeszcze sie nie da powiedziec póki nie widac owulacji prawda?
Oliwka 2006
-
nick nieaktualnyfaza lutealna to ta od momentu owulacji do kolejnej miesiaczki (wtedy pozaostalosci po pecherzyku graafa tworza tzw cialko zolte ktore wytwarza progesteron niezbedny do podtrzymania ewentualnej ciazy) powinna trwac najlepiej od min 10-11 do nawet 16 dni. w tej fazie macica przygotowywuje sie na przyjecie zarodka- jesli faza jest za krotka to moga byc problemy z implantacja i zarodek obumiera...
Beata lubi tę wiadomość
-
dzięki za wyjasnienia
Kochana jestes zosiu
w takim razie łykam magnez i od dziś robie znów testy bo moze sie okazać że szybko przyjdzie mi owulacja 9o ile wogóle sie pojawi?)zosia-ktosia lubi tę wiadomość
Oliwka 2006
-
nick nieaktualnytwoj poprzedni wykres bedzie widac jak go sobie otworzysz w ustawieniach swojego konta klikniesz w link pod wykresem "udostepnij wykres" i wkleisz go nam tu na forum (zosiu ty wiesz lepiej-chyba dobrze napisalam...?)
Beata, zosia-ktosia lubią tę wiadomość
-
https://ovufriend.pl/graph/0dde5b4945497920cde7d5b43c6e5137
tylko ze jest on niepełny więc pewnie tez niewiele wam powie?Oliwka 2006
-
A ja Wam dziewczynki powiem, że dzisiaj kolega z pracy zapytał mnie czy w ciąży nie jestem, po tym jak któryś raz z kolei stwierdziłam, że coś mi dziwnie pachnie znowu
I stwierdził, że nadwrażliwa na zapachy jestem i czy to nie dzidzius
Mam nadzieję, że jego słowa okażą się prorocze
Ale to dopiero 6dpo, więc jeszcze trochę poczekam...
-
nick nieaktualnytrudno cokolwiek wnoiskowac beatko skoro temperature mierzylas dopiero pod koniec cyklu i nie bylo zadnych innych obserwacji typu sluz szyjka macicy czy testy owulacyjne...
https://ovufriend.pl/graph/ef8fe166fe3f04e2046c29d8a8737f30
to moj poprzedni wykres- moze troche Ci rozjasni w glowieBeata lubi tę wiadomość