X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Beata Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2012, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu tak raczej z doświadczenia swojego i bliskich widze że jest to regułą, tak samo jak jest to genetyczne,
    (porównywałam moją książeczkę zdrowia z mojej córki- tak samo nam szły pierwsze zęby)

mojej pierwsze 2 wyszły jak miała 3,5-4 miesiące a jak miała 13 miesięcy to miała 12 zębów

i tez niby mówi sie że jak wcześnie wyjda to mogą byc słabe i narażone na próchnicę, ale u nas sie ta teza nie sprawdziła moja córcia ma bardxo adne i zdrowe ząbki

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Mamuśka Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2012, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadgeta- a teraz masz już fasolinkę i możesz cieszyć się do woli-oby wszystko było jak najlepiej i ciąża mijała najkorzystniej dla Ciebie...:)

gadgeta lubi tę wiadomość

Czekam na Ciebie...
    akeurjjg1z97uaqx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2012, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka witaj kochana.... masz piekny wykres- ja sadze ze cos moze byc na rzeczy.... tym bardziej ze tez tak jak ja bralas CLO... mysle ze nam obu sie udalo :)

beatko-gin wie o antydepresantach. widzisz ja z racji wielu schorzen biore duzo lekow i juz sie nauczylam ze do kazdego lekarza, niewazne jakiej specjalnosci, ide z lista zeby wiedzial co biore i co na co moze wplywac...

• mauysia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2012, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mała :)

No ja jestem już na wylocie. Za 5 minut mam weekend :)

Gadgetko --> Żadna dieta, śniadanie już zjadłam, teraz czymś trzeba przegryźć, żeby przekiblować do obiadu... który zjem u MAMUSI :)

Tradycyjnie będę Was podczytywać w ciągu dnia i późnym wieczorem, ale pewnie mój dziubas nie pozwoli mi na żadne konkretniejsze posunięcia ;)

(jak on widzi, że siedzę przy kompie to oczywiście chce, żeby mu włączyć jakieś bajki itp... i mam wtedy przerąbane ;) )

Pa, trzymajcie się ciepło!
    ZARAZ WEEKEND!

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • asiank Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2012, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatko to potwierdzam ja z moją siostrą też miałyśmy późno zęby. Ale widzę, że Twoja w wieku 13 mc miała 12 a ja dopiero zobaczyłam pierwszy długo wyczekany.

eiktrjjgehcrgla0.png Mój Aniołek 17.07.2012 (8tc)
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2012, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadgeta to ja tym bardziej ciesze się że ci się udało. :)
    Beatko głowa do góry i staraj się tak nie stresować :)
    Zosiu wszystkiego naj dla twojej córeczki :)

gadgeta, Beata lubią tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2012, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    hej mała :)

No ja jestem już na wylocie. Za 5 minut mam weekend :)

Gadgetko --> Żadna dieta, śniadanie już zjadłam, teraz czymś trzeba przegryźć, żeby przekiblować do obiadu... który zjem u MAMUSI :)

Tradycyjnie będę Was podczytywać w ciągu dnia i późnym wieczorem, ale pewnie mój dziubas nie pozwoli mi na żadne konkretniejsze posunięcia ;)

(jak on widzi, że siedzę przy kompie to oczywiście chce, żeby mu włączyć jakieś bajki itp... i mam wtedy przerąbane ;) )

Pa, trzymajcie się ciepło!
    ZARAZ WEEKEND!

aaaaa rozumiem kochana:) to milego weekendu- wpadaj do nas chociaz poczytac... jak tak zarazasz mnie swoim spokojem i optymizmem to mi od razu lepiej...
    buzka

• Beata Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2012, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gadgeta wrote:
    beatko- jasne ze mozesz :)
    jesli masz dostep do jakiegos laboratorium to zrob sobie badanie poziomu hormonu fsh w 3-5 dniu cyklu. To jest hormon ktory posrednio informuje o Twojej rezerwie jajnikowej. nie powinien byc wyzszy niz 9. sama mam z tym hormonem problemy mimo ze mam "dopiero" 32 lata. mi on bardzo skacze i stad tez moga brac sie problemy z zaciazeniem... wlasnie dlatego nie czekalismy do slubu tylko zaczelismy sie starac wczesniej. moja gin uprzedzala mnie ze moga byc problemy i ze jesli moge to mam sie pospieszyc ze starankami bo jak bede zwlekac to w ogole moge nie miec szansy zostania mama

moniu raz robiłam i wtedy wyszedł mi 6,04 to dobrze? ale ten cykl w którym robiłam był 33 dniowy a ja miewam i cykle 76 ostatni miałam 56 i w nich nie badałam a podejrzewam że w tak długich cyklach te wartosci mogą być zupełnie inne?

mi zawsze lakarze mówili (zanim zaszłam w pierwszą ciąze) że będe miała problemy z zajściem bo nie dojrzewają mi pecherzyki ale udało sie bez problemu... a tym razem jest ciezko

p.s. teraz będzie już wszystko dobrze i tylko tej mysli się trzymaj

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2012, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    Gadgeta to ja tym bardziej ciesze się że ci się udało. :)
    Beatko głowa do góry i staraj się tak nie stresować :)
    Zosiu wszystkiego naj dla twojej córeczki :)

malutka moze rozwaz zrobienie na dniach jeszcze jakiegos testu co? :)
    mysle ze twoj poprzedni mogl wyjsc neg bo byl za wczesnie...
    zobacz- mi dopiero dzisiaj (12dpo) wyszla bladziutka kreseczka...

• Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2012, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny więc u mnie sprawa przedstawia się następująco:
    - ostatnia @ 19.10
    - owulacja 9.11.
    Czyli wg. pierwszego czynnika jestem w 6 tyg 1 dniu, a wg owulacji w 3 tyg i 1 dniu.

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2012, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatko fsh moze sie zmieniac w kazdym cyklu. ja sie juz wycwanilam i ostatnio robilam co cykl- i potrafilam miec 13 i 11 i 9 a raz nawet 17 (!) wiec jak widzisz nie ma reguly...

Beata lubi tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2012, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniu a co oznacza temp. na zielono u Ciebie? ja na tych wykresach jeszcze kompletnie sie nie łapię..

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2012, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Moniu a co oznacza temp. na zielono u Ciebie? ja na tych wykresach jeszcze kompletnie sie nie łapię..

zielona=ciazowa ;P
    robi sie zielona od momentu zaznaczenia na wykresie pozytywnego testu ciazowego... nie wiem czemu ale ovu tak zaznacza-chyba zeby ja jakos odroznic od poprzednich nieciazowych temperatur...

Beata lubi tę wiadomość

• Amicizia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki,

jako ktos tu stwirdził, forum dzienne i nocne, ja raczej popoludniem sie pojawiam, bo spich jestem i do tego "nocny marek".

Wtrace jeszcze do tego mieszkania z tesciami to u mnie podobnie jak u Libry, ale moi tesciowie maja dom i maz jest najmlodszy, zrobili nawet gore tzn dobudowali pietro przy okazji napraweianaia dachu, ktory jak sie okazalo fachowcy zle zrobili i przecieka, teraz sie procesuja a mi t pasuje bo nie mozna tam zamieszkac, zreszta jujz im powiedzielimsy ze tam nie bedziemy mieszkac, bo ja z nimi na odleglosc mam ciezko to co dopiero na codzien, a argument ze starrzy u nich nie dziala na mnie bo ich corka mieszka dom wyzej.a do tego tez mieszkaja 25 km ale od Krakowa a ja w tej ich dziuwrze nie mamszansa na prace a dojazdy by mnie wykonczyly, nie lubie duzych miast,a le nie wyobrazam sobie codziennie tyle dojezdzac, zwlaszcza ze mam powazne problemy z kolanami i w trakcie jazdy samochodem jak mnie chwyci to nawet hamulca nie wcisne i wypadek murowany...

Libra podziwiam cie ze wytrzymujesz z tesciami

a jesli chodzi o meza to w sumie niby zasady byly ustalone i niby sa jego obowiazki tylko jakos jemu sie wydaje ze jak wraca po pracy to jego to nieobowiazuje bo zarabia. Sam z sibie nie zrobi nic ale sporo rzeczy zrobi jak go poprosze tlyko mnie juz to wkurza ze ja zawsze musze mu przypominac, a z naprawianiem tez bywa ciezko, ale na szczescie wszelkie rzeczy w kuchni typu ucieraie robi sam i nawet ja ma zakaz bo zawsze jak sie biore to sobie utre przy okazji palca :)

aha i Gadgeta gratuluje tej malej kreseczki
    Paulinka bedzie dobrze, cuda przeciez istnieja :)

gadgeta, Paulina1986 lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Beata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gadgeta wrote:
    malutka witaj kochana.... masz piekny wykres- ja sadze ze cos moze byc na rzeczy.... tym bardziej ze tez tak jak ja bralas CLO... mysle ze nam obu sie udalo :)

beatko-gin wie o antydepresantach. widzisz ja z racji wielu schorzen biore duzo lekow i juz sie nauczylam ze do kazdego lekarza, niewazne jakiej specjalnosci, ide z lista zeby wiedzial co biore i co na co moze wplywac...

to ja chyba też tak musze zrobić ze idąc do neurologa powiedziec mu że się staram i zobaczę co powie , a idąc do gina oczywiście zapisze nazwy leków

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2012, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gadgeta postanowiłam nie robić test chyba że @ si e nie pojawi to wtedy, ale dziś czuje że jedna przylezie @ i sprawa będzie rozwiązana.

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2012, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulinka a mialas usg przezpochwowe czy przez brzuszek? moze idz dla pewnosci jeszcze do jakiegos innego ginka? wiesz co dwie glowy to nie jedna...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2012, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    gadgeta postanowiłam nie robić test chyba że @ si e nie pojawi to wtedy, ale dziś czuje że jedna przylezie @ i sprawa będzie rozwiązana.

nie wierz przeczuciom malutka dopoki nie ma @...
    ja bylam przekonana ze z racji braku serduszkowania w owulke nici z tego cyklu...
    a wyszlo jak wyszlo....

dobrze to czekamy w takim razie do poniedzialku a ja mocno trzymam kciuki za Twoj tescik ;)

• Beata Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2012, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia nie wazne kiedy wyjdą ważne aby zdrowe, mowia że im później tym lepiej
    Mała łatwo powiedziec, jak ja bardzo chce i nie wychodzi a oprócz tego sie boję że jak wyjdzie to może coś zaszkodzic i tp.

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2012, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinko ale to chyba według owulacji sie patrzy wiec to po prostu jeszcze wcześnie, nie martw sie napewno wszytsko będzie dobrze!

Paulina1986 lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
‹‹ 441 442 443 444 445 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ