plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Asiu tak raczej z doświadczenia swojego i bliskich widze że jest to regułą, tak samo jak jest to genetyczne,
(porównywałam moją książeczkę zdrowia z mojej córki- tak samo nam szły pierwsze zęby)
mojej pierwsze 2 wyszły jak miała 3,5-4 miesiące a jak miała 13 miesięcy to miała 12 zębów
i tez niby mówi sie że jak wcześnie wyjda to mogą byc słabe i narażone na próchnicę, ale u nas sie ta teza nie sprawdziła moja córcia ma bardxo adne i zdrowe ząbkiOliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
nick nieaktualnymalutka witaj kochana.... masz piekny wykres- ja sadze ze cos moze byc na rzeczy.... tym bardziej ze tez tak jak ja bralas CLO... mysle ze nam obu sie udalo
beatko-gin wie o antydepresantach. widzisz ja z racji wielu schorzen biore duzo lekow i juz sie nauczylam ze do kazdego lekarza, niewazne jakiej specjalnosci, ide z lista zeby wiedzial co biore i co na co moze wplywac... -
hej mała
No ja jestem już na wylocie. Za 5 minut mam weekend
Gadgetko --> Żadna dieta, śniadanie już zjadłam, teraz czymś trzeba przegryźć, żeby przekiblować do obiadu... który zjem u MAMUSI
Tradycyjnie będę Was podczytywać w ciągu dnia i późnym wieczorem, ale pewnie mój dziubas nie pozwoli mi na żadne konkretniejsze posunięcia
(jak on widzi, że siedzę przy kompie to oczywiście chce, żeby mu włączyć jakieś bajki itp... i mam wtedy przerąbane)
Pa, trzymajcie się ciepło!
ZARAZ WEEKEND! -
nick nieaktualnymauysia wrote:hej mała
No ja jestem już na wylocie. Za 5 minut mam weekend
Gadgetko --> Żadna dieta, śniadanie już zjadłam, teraz czymś trzeba przegryźć, żeby przekiblować do obiadu... który zjem u MAMUSI
Tradycyjnie będę Was podczytywać w ciągu dnia i późnym wieczorem, ale pewnie mój dziubas nie pozwoli mi na żadne konkretniejsze posunięcia
(jak on widzi, że siedzę przy kompie to oczywiście chce, żeby mu włączyć jakieś bajki itp... i mam wtedy przerąbane)
Pa, trzymajcie się ciepło!
ZARAZ WEEKEND!
aaaaa rozumiem kochana:) to milego weekendu- wpadaj do nas chociaz poczytac... jak tak zarazasz mnie swoim spokojem i optymizmem to mi od razu lepiej...
buzka -
gadgeta wrote:beatko- jasne ze mozesz
jesli masz dostep do jakiegos laboratorium to zrob sobie badanie poziomu hormonu fsh w 3-5 dniu cyklu. To jest hormon ktory posrednio informuje o Twojej rezerwie jajnikowej. nie powinien byc wyzszy niz 9. sama mam z tym hormonem problemy mimo ze mam "dopiero" 32 lata. mi on bardzo skacze i stad tez moga brac sie problemy z zaciazeniem... wlasnie dlatego nie czekalismy do slubu tylko zaczelismy sie starac wczesniej. moja gin uprzedzala mnie ze moga byc problemy i ze jesli moge to mam sie pospieszyc ze starankami bo jak bede zwlekac to w ogole moge nie miec szansy zostania mama
moniu raz robiłam i wtedy wyszedł mi 6,04 to dobrze? ale ten cykl w którym robiłam był 33 dniowy a ja miewam i cykle 76 ostatni miałam 56 i w nich nie badałam a podejrzewam że w tak długich cyklach te wartosci mogą być zupełnie inne?
mi zawsze lakarze mówili (zanim zaszłam w pierwszą ciąze) że będe miała problemy z zajściem bo nie dojrzewają mi pecherzyki ale udało sie bez problemu... a tym razem jest ciezko
p.s. teraz będzie już wszystko dobrze i tylko tej mysli się trzymajOliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
nick nieaktualnymala29_ wrote:Gadgeta to ja tym bardziej ciesze się że ci się udało.
Beatko głowa do góry i staraj się tak nie stresować
Zosiu wszystkiego naj dla twojej córeczki
malutka moze rozwaz zrobienie na dniach jeszcze jakiegos testu co?
mysle ze twoj poprzedni mogl wyjsc neg bo byl za wczesnie...
zobacz- mi dopiero dzisiaj (12dpo) wyszla bladziutka kreseczka... -
Dziewczyny więc u mnie sprawa przedstawia się następująco:
- ostatnia @ 19.10
- owulacja 9.11.
Czyli wg. pierwszego czynnika jestem w 6 tyg 1 dniu, a wg owulacji w 3 tyg i 1 dniu. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBeata wrote:Moniu a co oznacza temp. na zielono u Ciebie? ja na tych wykresach jeszcze kompletnie sie nie łapię..
zielona=ciazowa ;P
robi sie zielona od momentu zaznaczenia na wykresie pozytywnego testu ciazowego... nie wiem czemu ale ovu tak zaznacza-chyba zeby ja jakos odroznic od poprzednich nieciazowych temperatur...Beata lubi tę wiadomość
-
Witam dziewczynki,
jako ktos tu stwirdził, forum dzienne i nocne, ja raczej popoludniem sie pojawiam, bo spich jestem i do tego "nocny marek".
Wtrace jeszcze do tego mieszkania z tesciami to u mnie podobnie jak u Libry, ale moi tesciowie maja dom i maz jest najmlodszy, zrobili nawet gore tzn dobudowali pietro przy okazji napraweianaia dachu, ktory jak sie okazalo fachowcy zle zrobili i przecieka, teraz sie procesuja a mi t pasuje bo nie mozna tam zamieszkac, zreszta jujz im powiedzielimsy ze tam nie bedziemy mieszkac, bo ja z nimi na odleglosc mam ciezko to co dopiero na codzien, a argument ze starrzy u nich nie dziala na mnie bo ich corka mieszka dom wyzej.a do tego tez mieszkaja 25 km ale od Krakowa a ja w tej ich dziuwrze nie mamszansa na prace a dojazdy by mnie wykonczyly, nie lubie duzych miast,a le nie wyobrazam sobie codziennie tyle dojezdzac, zwlaszcza ze mam powazne problemy z kolanami i w trakcie jazdy samochodem jak mnie chwyci to nawet hamulca nie wcisne i wypadek murowany...
Libra podziwiam cie ze wytrzymujesz z tesciami
a jesli chodzi o meza to w sumie niby zasady byly ustalone i niby sa jego obowiazki tylko jakos jemu sie wydaje ze jak wraca po pracy to jego to nieobowiazuje bo zarabia. Sam z sibie nie zrobi nic ale sporo rzeczy zrobi jak go poprosze tlyko mnie juz to wkurza ze ja zawsze musze mu przypominac, a z naprawianiem tez bywa ciezko, ale na szczescie wszelkie rzeczy w kuchni typu ucieraie robi sam i nawet ja ma zakaz bo zawsze jak sie biore to sobie utre przy okazji palca
aha i Gadgeta gratuluje tej malej kreseczki
Paulinka bedzie dobrze, cuda przeciez istniejagadgeta, Paulina1986 lubią tę wiadomość
-
gadgeta wrote:malutka witaj kochana.... masz piekny wykres- ja sadze ze cos moze byc na rzeczy.... tym bardziej ze tez tak jak ja bralas CLO... mysle ze nam obu sie udalo
beatko-gin wie o antydepresantach. widzisz ja z racji wielu schorzen biore duzo lekow i juz sie nauczylam ze do kazdego lekarza, niewazne jakiej specjalnosci, ide z lista zeby wiedzial co biore i co na co moze wplywac...
to ja chyba też tak musze zrobić ze idąc do neurologa powiedziec mu że się staram i zobaczę co powie , a idąc do gina oczywiście zapisze nazwy lekówOliwka 2006
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymala29_ wrote:gadgeta postanowiłam nie robić test chyba że @ si e nie pojawi to wtedy, ale dziś czuje że jedna przylezie @ i sprawa będzie rozwiązana.
nie wierz przeczuciom malutka dopoki nie ma @...
ja bylam przekonana ze z racji braku serduszkowania w owulke nici z tego cyklu...
a wyszlo jak wyszlo....
dobrze to czekamy w takim razie do poniedzialku a ja mocno trzymam kciuki za Twoj tescik -
Asia nie wazne kiedy wyjdą ważne aby zdrowe, mowia że im później tym lepiej
Mała łatwo powiedziec, jak ja bardzo chce i nie wychodzi a oprócz tego sie boję że jak wyjdzie to może coś zaszkodzic i tp.Oliwka 2006
-
Paulinko ale to chyba według owulacji sie patrzy wiec to po prostu jeszcze wcześnie, nie martw sie napewno wszytsko będzie dobrze!
Paulina1986 lubi tę wiadomość
Oliwka 2006