X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • jeju Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na bazie kurczaka i rosołku można dodać odrobinkę cytryny i rodzynki do wywaru, podgotować, lekko zaprawić mąką rozmieszaną z wodą i jest białe mięsko w sosiku słodko kwaśnym , bez śmietany, do tego ryż i jest potrawka z kurczaka...

magdzia26, Fedra, Strażaczka90, Beata, AGA 30, kopciuszek126 lubią tę wiadomość

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2013, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guniu kochana, tu nic z dzielności nie ma.
    Nie korci mnie w ogóle, bo po prostu nie
    mam wiary, że mogło się udać.

Byliśmy dziś u tego lekarza.
    Nie krył rozczarowania wynikami mojego m.
    Przepisał kolejne - inne leki hormonalne
    a nuż cokolwiek poprawią.
    Do stracenia nic nie mamy.
    Co więcej, zaproponował zamrożenie
    nasienia, bo za parę lat może nie być
    w ogóle plemników i jakbyśmy chcieli mieć
    więcej dzieci to trzeba się "zabezpieczyć"
    w materiał.

ale nic. test kupiłam
    trochę za Waszą namową :P
    i jutro go wykorzystam,
    gdyż co ma mi w szafce zalegać :)

mauysia, Ilona, Dodi, Rucia, magdzia26, Fedra, Pismak, Strażaczka90, Beata, kopciuszek126 lubią tę wiadomość

• jeju Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możecie sobie zrobić dziewczyny delikatną galeretkę z kurczaka, dodac trzeba tylko odrobinę żelatyny....i marchewki, bez groszku rzecz jasna...łatwo i można jako przekąskę zjadać...CAŁY CZAS NA BAZIE ROSOŁU SZUKAM W GŁOWIE CO MOŻNA BY ZROBIĆ DIETETYCZNEGO DLA KARMIĄCEJ MAMCI :-)

Tak w ogóle witajcie z wieczora :-D

Spero, Shagga_80, mauysia, magdzia26, Fedra, Strażaczka90, Beata, AGA 30, kopciuszek126 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2013, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spero wrote:
    Guniu kochana, tu nic z dzielności nie ma.
    Nie korci mnie w ogóle, bo po prostu nie
    mam wiary, że mogło się udać.

Byliśmy dziś u tego lekarza.
    Nie krył rozczarowania wynikami mojego m.
    Przepisał kolejne - inne leki hormonalne
    a nuż cokolwiek poprawią.
    Do stracenia nic nie mamy.
    Co więcej, zaproponował zamrożenie
    nasienia, bo za parę lat może nie być
    w ogóle plemników i jakbyśmy chcieli mieć
    więcej dzieci to trzeba się "zabezpieczyć"
    w materiał.

ale nic. test kupiłam
    trochę za Waszą namową :P
    i jutro go wykorzystam,
    gdyż co ma mi w szafce zalegać :)
    Spero a jakie gin ma plany na teraz dla was? terapia hormonalna m i ponowne badania?

Strażaczka90 lubi tę wiadomość

• jeju Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gunia wrote:
    Ej, nie zaszalałam, to wszystko można znaleźć w necie - o jest wszechwiedzący, ja tylko kojarzę co jest lekkostrawne i co lubię i co lubią i mogły jeść moje siostrzeńce...

Znacie dzieci, które lubią buraki, marchewkę i rosół? Bo ja nie:D

MÓJ SYN DO KOMPLETU KOCHA SZPINAK, BROKUŁY, CZOSNEK I INNE TAKIE, ODKĄD ZACZĄŁ TO WSZYSTKO JEŚĆ
    :-)

Spero, Dodi, Fedra, Strażaczka90, a-koczek, Beata, Selena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2013, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Spero a jakie gin ma plany na teraz dla was? terapia hormonalna m i ponowne badania?
    tzn my na razie jeszcze u androloga jesteśmy, żeby jakkolwiek wyprowadzić mojego.
    i tak po 6 - 8 tygodniach powtórzymy badanie i zobaczymy czy jakakolwiek poprawa jest, czy dalej parametry spadają. I tak czy siak, do gina, bo to on podejmuje decyzję o in vitro i działamy. Tylko jeśli ilość plemników będzie spadać to w trybie pilnym musimy zamrozić nasienie bo może się okazać, że nawet do roku nie będzie z czym walczyć. Czuję się jakby mi ktoś serce wyrwał, ale przecież jakoś musimy dać radę. Przynajmniej jedno dziecko chciałabym urodzić więc na pewno w przyszłym roku do in vitro będziemy podchodzić.

• jeju Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy co będzie jutro :-) Spero o której mam wejść, żęby był wynik na wykresie albo tu na ovu...trzymam kciuki choć test możę lub nie musi wyjść :-) Różnie to przecież bywa :-)

• jeju Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamcie karmiące spokojnej nocy :-)

Edit: ja powoli też się układam do snu....buźka...Plemniczko i Spero Wam też spokonej nocki :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2013, 22:18

Spero, plemniczka, Dodi, Ilona, Kfjatus, Fedra, Beata, AGA 30 lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Mauysia, Twoje chłopaki też śpią :) ?
    Młodszy zasnął ok. 21:30 a starszy trochę po 22 - dziś późno to wyszło, już widzę, jak będzie wyglądało jutrzejsze wstawanie do przedszkola :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2013, 22:29

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muzi - dzięki :)

Eeech oczy mi się kleją, a chciałam jeszcze poszperać po Allegro (chcę poszukać zimowej kurtki dla Leo). Chyba położę się na kanapie pod kocem, bo nawet nie mam siły się podnieść...
    Dobranoc!

PS ) DODI - w wiadomości prosiłam Cie o skasowanie linków do zdjęć bodajże z 24.10, 00:25 :)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2013, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc Muzi :*

Widzę Mauysiu, że dziś wieczór z allegro :)
    ja tez przekopuję w poszukiwaniu kilku rzeczy

mauysia, Beata lubią tę wiadomość

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc muzi.
    A ja tez teraz szperalam na allegro, ja szukam body, albo spioszek, albo pajacyka obojetne ale oby byl tam napis związany z tatusiem... tj Córunia tatunia, albo córusia tatusia, albo I love daddy....

cos takiego, bo wiem jak mój by sie ucieszyl, ale oprócz czapeczek i skarpetek ciezko dostac w najmniejszym rozmiarze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2013, 22:35

Spero, Dodi, Ilona, Kfjatus, magdzia26, Fedra, Beata, AGA 30 lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2013, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam i ja, oczy zaczynają mi się same zamykać...a w nocy jak zwykle będą jakieś 3 pobudki...dobranoc. Buziaki.

mauysia, Ilona, magdzia26, Fedra, Strażaczka90, Beata, AGA 30 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2013, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobranoc kobitki.
    Jutro zajrzę z pewnością.
    Kolorowych i długich snów
    zwłaszcza dla maluszków,
    żeby mamusie się mogły wyspać
    choć troszkę :*

mauysia, Dodi, Ilona, Libra, magdzia26, Fedra, Strażaczka90, Beata, kopciuszek126 lubią tę wiadomość

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i nic nie znalazlam, tez ide spac. Dobranoc

mauysia, Dodi, Ilona, Fedra, Strażaczka90, Beata lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guniu ale Ty jesteś mega mózg normalnie...

Plemniczko nie powinnam, ale powiem Ty śfintuchu jeden, myślałam, że mnie chcesz na harbatę zaprosić a Ty od razu do sprzątania zaganiasz :) mogę wpaść no problem ;)

mauysiu linki skasowane :)

to tyle ode mnie
    dobranoc :*

Ilona, mauysia, Libra, magdzia26, plemniczka, Fedra, Strażaczka90, Beata lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • jeju Autorytet

Wysłany: 31 października 2013, 03:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajrzałam tu, bo się męczę ze zgagą taką mega mega po wzięciu dawki antybiotyku...chyba nigdy nie miałam zgagi, nawet w ciąży na to wychodzi...pieczenie, ból i ścisk w dole przełyku...okropność!

Temp. ciała mi spadła do 35,7- 35,8...ekstra :-)

Już od dwóch godzin się męczę ale za chwilę chyba spróbuję wejść pod kołderkę i na półsiedząco zasnąć...jutro muszę kanapkę przy łóżku zostawić zapakowaną...na pusty żołądek się nie da brać tego dziadostwa!
    Tak mi się nie chciało wstać i jeść w nocy, teraz mam za swoje....

Idę łyknąć żel aluminum i do łóżka :-) Śpijcie spokojnie, do ranka dziewczyny :-) buzi buzi :-*

Strażaczka90, AGA 30 lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 31 października 2013, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    AMH jest to badanie z krwi i mówi ono o tym jaka jest rezerwa jajnikowa mówi też jakiej jakości sa jajeczka...

Aaaaa rezerwa jajnikowa. Nie, standardowo słyszałam zawsze ze to jeszcze nie ten etap.

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 31 października 2013, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Librus, Ilonka, nie pozostaje mi nic innego jak na przyszlotygodniowej wizycie wymusić od ginki to Clo.

Libra, Spero, Ilona, magdzia26, Fedra, Strażaczka90, Beata lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 31 października 2013, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypis o 11 a ja od 6:30 jestem spakowana :D

I w ogóle muszę Wam powiedzieć, ze wczoraj tak się cieszylam na ten kleik, bo nie wiem co mi się ubzduralo, ze to będzie coś smacznego i gęstego, generalnie coś jak kaszka manna. A przynieśli mi kubek slonawej wody z glutami. Pilam to i sama nie wiedziałam, czy lykam ten kleik, czy cofajaca się treśc żołądka. Do teraz mam torsje na wspomnienie tej zawiesiny. No ale pilam to, bo myślałam ze to pomniejszy burczenie w żołądku, ale przeleciało jak woda mineralna - za mało glutownikow. Zatem krótko mówiąc dołącze do rekordu Dodi i będę na głodzie 72 godziny.

Spero, Rucia, Kfjatus, Ilona, Ilona, jeju, magdzia26, Shagga_80, Fedra, Blondi22, a-koczek, Beata, mauysia, AGA 30, Selena, kopciuszek126, Dodi lubią tę wiadomość

‹‹ 4489 4490 4491 4492 4493 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ