SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • jeju Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na bazie kurczaka i rosołku można dodać odrobinkę cytryny i rodzynki do wywaru, podgotować, lekko zaprawić mąką rozmieszaną z wodą i jest białe mięsko w sosiku słodko kwaśnym , bez śmietany, do tego ryż i jest potrawka z kurczaka...

magdzia26, Fedra, Strażaczka90, Beata, AGA 30, kopciuszek126 lubią tę wiadomość

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2013, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guniu kochana, tu nic z dzielności nie ma.
    Nie korci mnie w ogóle, bo po prostu nie
    mam wiary, że mogło się udać.

Byliśmy dziś u tego lekarza.
    Nie krył rozczarowania wynikami mojego m.
    Przepisał kolejne - inne leki hormonalne
    a nuż cokolwiek poprawią.
    Do stracenia nic nie mamy.
    Co więcej, zaproponował zamrożenie
    nasienia, bo za parę lat może nie być
    w ogóle plemników i jakbyśmy chcieli mieć
    więcej dzieci to trzeba się "zabezpieczyć"
    w materiał.

ale nic. test kupiłam
    trochę za Waszą namową :P
    i jutro go wykorzystam,
    gdyż co ma mi w szafce zalegać :)

mauysia, Ilona, Dodi, Rucia, magdzia26, Fedra, Pismak, Strażaczka90, Beata, kopciuszek126 lubią tę wiadomość

• jeju Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możecie sobie zrobić dziewczyny delikatną galeretkę z kurczaka, dodac trzeba tylko odrobinę żelatyny....i marchewki, bez groszku rzecz jasna...łatwo i można jako przekąskę zjadać...CAŁY CZAS NA BAZIE ROSOŁU SZUKAM W GŁOWIE CO MOŻNA BY ZROBIĆ DIETETYCZNEGO DLA KARMIĄCEJ MAMCI :-)

Tak w ogóle witajcie z wieczora :-D

Spero, Shagga_80, mauysia, magdzia26, Fedra, Strażaczka90, Beata, AGA 30, kopciuszek126 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2013, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spero wrote:
    Guniu kochana, tu nic z dzielności nie ma.
    Nie korci mnie w ogóle, bo po prostu nie
    mam wiary, że mogło się udać.

Byliśmy dziś u tego lekarza.
    Nie krył rozczarowania wynikami mojego m.
    Przepisał kolejne - inne leki hormonalne
    a nuż cokolwiek poprawią.
    Do stracenia nic nie mamy.
    Co więcej, zaproponował zamrożenie
    nasienia, bo za parę lat może nie być
    w ogóle plemników i jakbyśmy chcieli mieć
    więcej dzieci to trzeba się "zabezpieczyć"
    w materiał.

ale nic. test kupiłam
    trochę za Waszą namową :P
    i jutro go wykorzystam,
    gdyż co ma mi w szafce zalegać :)
    Spero a jakie gin ma plany na teraz dla was? terapia hormonalna m i ponowne badania?

Strażaczka90 lubi tę wiadomość

• jeju Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gunia wrote:
    Ej, nie zaszalałam, to wszystko można znaleźć w necie - o jest wszechwiedzący, ja tylko kojarzę co jest lekkostrawne i co lubię i co lubią i mogły jeść moje siostrzeńce...

Znacie dzieci, które lubią buraki, marchewkę i rosół? Bo ja nie:D

MÓJ SYN DO KOMPLETU KOCHA SZPINAK, BROKUŁY, CZOSNEK I INNE TAKIE, ODKĄD ZACZĄŁ TO WSZYSTKO JEŚĆ
    :-)

Spero, Dodi, Fedra, Strażaczka90, a-koczek, Beata, Selena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2013, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Spero a jakie gin ma plany na teraz dla was? terapia hormonalna m i ponowne badania?
    tzn my na razie jeszcze u androloga jesteśmy, żeby jakkolwiek wyprowadzić mojego.
    i tak po 6 - 8 tygodniach powtórzymy badanie i zobaczymy czy jakakolwiek poprawa jest, czy dalej parametry spadają. I tak czy siak, do gina, bo to on podejmuje decyzję o in vitro i działamy. Tylko jeśli ilość plemników będzie spadać to w trybie pilnym musimy zamrozić nasienie bo może się okazać, że nawet do roku nie będzie z czym walczyć. Czuję się jakby mi ktoś serce wyrwał, ale przecież jakoś musimy dać radę. Przynajmniej jedno dziecko chciałabym urodzić więc na pewno w przyszłym roku do in vitro będziemy podchodzić.

• jeju Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy co będzie jutro :-) Spero o której mam wejść, żęby był wynik na wykresie albo tu na ovu...trzymam kciuki choć test możę lub nie musi wyjść :-) Różnie to przecież bywa :-)

• jeju Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamcie karmiące spokojnej nocy :-)

Edit: ja powoli też się układam do snu....buźka...Plemniczko i Spero Wam też spokonej nocki :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2013, 22:18

Spero, plemniczka, Dodi, Ilona, Kfjatus, Fedra, Beata, AGA 30 lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Mauysia, Twoje chłopaki też śpią :) ?
    Młodszy zasnął ok. 21:30 a starszy trochę po 22 - dziś późno to wyszło, już widzę, jak będzie wyglądało jutrzejsze wstawanie do przedszkola :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2013, 22:29

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muzi - dzięki :)

Eeech oczy mi się kleją, a chciałam jeszcze poszperać po Allegro (chcę poszukać zimowej kurtki dla Leo). Chyba położę się na kanapie pod kocem, bo nawet nie mam siły się podnieść...
    Dobranoc!

PS ) DODI - w wiadomości prosiłam Cie o skasowanie linków do zdjęć bodajże z 24.10, 00:25 :)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2013, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc Muzi :*

Widzę Mauysiu, że dziś wieczór z allegro :)
    ja tez przekopuję w poszukiwaniu kilku rzeczy

mauysia, Beata lubią tę wiadomość

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc muzi.
    A ja tez teraz szperalam na allegro, ja szukam body, albo spioszek, albo pajacyka obojetne ale oby byl tam napis związany z tatusiem... tj Córunia tatunia, albo córusia tatusia, albo I love daddy....

cos takiego, bo wiem jak mój by sie ucieszyl, ale oprócz czapeczek i skarpetek ciezko dostac w najmniejszym rozmiarze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2013, 22:35

Spero, Dodi, Ilona, Kfjatus, magdzia26, Fedra, Beata, AGA 30 lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2013, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam i ja, oczy zaczynają mi się same zamykać...a w nocy jak zwykle będą jakieś 3 pobudki...dobranoc. Buziaki.

mauysia, Ilona, magdzia26, Fedra, Strażaczka90, Beata, AGA 30 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2013, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobranoc kobitki.
    Jutro zajrzę z pewnością.
    Kolorowych i długich snów
    zwłaszcza dla maluszków,
    żeby mamusie się mogły wyspać
    choć troszkę :*

mauysia, Dodi, Ilona, Libra, magdzia26, Fedra, Strażaczka90, Beata, kopciuszek126 lubią tę wiadomość

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i nic nie znalazlam, tez ide spac. Dobranoc

mauysia, Dodi, Ilona, Fedra, Strażaczka90, Beata lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guniu ale Ty jesteś mega mózg normalnie...

Plemniczko nie powinnam, ale powiem Ty śfintuchu jeden, myślałam, że mnie chcesz na harbatę zaprosić a Ty od razu do sprzątania zaganiasz :) mogę wpaść no problem ;)

mauysiu linki skasowane :)

to tyle ode mnie
    dobranoc :*

Ilona, mauysia, Libra, magdzia26, plemniczka, Fedra, Strażaczka90, Beata lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • jeju Autorytet

Wysłany: 31 października 2013, 03:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajrzałam tu, bo się męczę ze zgagą taką mega mega po wzięciu dawki antybiotyku...chyba nigdy nie miałam zgagi, nawet w ciąży na to wychodzi...pieczenie, ból i ścisk w dole przełyku...okropność!

Temp. ciała mi spadła do 35,7- 35,8...ekstra :-)

Już od dwóch godzin się męczę ale za chwilę chyba spróbuję wejść pod kołderkę i na półsiedząco zasnąć...jutro muszę kanapkę przy łóżku zostawić zapakowaną...na pusty żołądek się nie da brać tego dziadostwa!
    Tak mi się nie chciało wstać i jeść w nocy, teraz mam za swoje....

Idę łyknąć żel aluminum i do łóżka :-) Śpijcie spokojnie, do ranka dziewczyny :-) buzi buzi :-*

Strażaczka90, AGA 30 lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 31 października 2013, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    AMH jest to badanie z krwi i mówi ono o tym jaka jest rezerwa jajnikowa mówi też jakiej jakości sa jajeczka...

Aaaaa rezerwa jajnikowa. Nie, standardowo słyszałam zawsze ze to jeszcze nie ten etap.

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 31 października 2013, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Librus, Ilonka, nie pozostaje mi nic innego jak na przyszlotygodniowej wizycie wymusić od ginki to Clo.

Libra, Spero, Ilona, magdzia26, Fedra, Strażaczka90, Beata lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 31 października 2013, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypis o 11 a ja od 6:30 jestem spakowana :D

I w ogóle muszę Wam powiedzieć, ze wczoraj tak się cieszylam na ten kleik, bo nie wiem co mi się ubzduralo, ze to będzie coś smacznego i gęstego, generalnie coś jak kaszka manna. A przynieśli mi kubek slonawej wody z glutami. Pilam to i sama nie wiedziałam, czy lykam ten kleik, czy cofajaca się treśc żołądka. Do teraz mam torsje na wspomnienie tej zawiesiny. No ale pilam to, bo myślałam ze to pomniejszy burczenie w żołądku, ale przeleciało jak woda mineralna - za mało glutownikow. Zatem krótko mówiąc dołącze do rekordu Dodi i będę na głodzie 72 godziny.

Spero, Rucia, Kfjatus, Ilona, Ilona, jeju, magdzia26, Shagga_80, Fedra, Blondi22, a-koczek, Beata, mauysia, AGA 30, Selena, kopciuszek126, Dodi lubią tę wiadomość

‹‹ 4489 4490 4491 4492 4493 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ