plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Beata wrote:nie głupiej :*
napisałaś że termin wizyty orientacyjnie jak pytałas maja dopiero na lipiec
nie nie nie Kochana pisałam ze zapisy w Provicie na refundację in vitro sa prowadzone na lipiec czyli na nowa turę bo juz kase cała wykończyli, ale do lekarza można się dostać nawet w tym tygodniu...
za to w Macierzyństwie w Krakowie jak ktoś chce to jeszcze mozna sie zapisać na refundację z tegorocznej puli...
Beatko nie mówi mi ze się wysłowić coś nie umiem
a termin @ zmienie jak Cię zalejeBeata, Dodi lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Fedra wrote:a nie macie Laboratorium Diagnostyka bo sprawdzałam i tam robią to badanie?
jeśli Klinika każe Ci robić Beatko wszystkie badania u nich i nie przyjmuje z innych miejsc wyników badań to poproś ich o to na piśmie bo prawda jest taka ze nie maja takiego prawa
nie wiem narazie zostały mi jeszcze 2 cykle z clo po nowym roku dopiero rozważamy klinikę ale do tego trzeba się nastroić i psychicznie przygotować
a bóg da mam nadzieję że może sie obejdzie be z tych wizyt a jak nie to trudno teraz widzę jak granice się rozciagaja w czasie i jednak sił człowiek nie traci, wiec sami nie wiemy ile jesteśmy w stanie znieścFedra, magdzia26, Libra, Dodi lubią tę wiadomość
Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
nick nieaktualnyjeju wrote:Jednak jaky trafiła do innego, to kto wie....dzwonię do niej jej przekazać, że ma wejść na forum zobaczyć wiadomość od Ciebie.
edit : NIE ODBIERA...Śpioch jeden!
Ja śpioch no nie ma mowy
Byłam siostrzenice do szpitala zawieść
A co do innych lekarzy to dwóch przetestowałam i jeden gorszy od drugiego do trzeciego już nie mam zamiaru iśćFedra, Beata lubią tę wiadomość
-
AGA 30 wrote:Dzięki Fredziu !!
Do tej kliniki to jezdziąłm na monitoring i IUI to wiecie jakie konowały tam pracują to już mnie nie zobaczą w tej klinice nawet jakby za darmo chcieli leczyć
nie ma za co
ale może jednak jest tam jakiś kompetentny lekarz chociaz jeden?Beata, AGA 30 lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
Beata wrote:nie to nie do końca tak że nie przyjmuja z innych miejsc ale z tego co się zorientowwałam jesli uda mi sie zrobić jakieś badani ana własna rękę lub nawet na nfz to honorują, ale to oni zlecaja jakie mają byc badania i po terminie zgłoszenia się do kliniki a nie z datą wsteczną
nie wiem narazie zostały mi jeszcze 2 cykle z clo po nowym roku dopiero rozważamy klinikę ale do tego trzeba się nastroić i psychicznie przygotować
a bóg da mam nadzieję że może sie obejdzie be z tych wizyt a jak nie to trudno teraz widzę jak granice się rozciagaja w czasie i jednak sił człowiek nie traci, wiec sami nie wiemy ile jesteśmy w stanie znieśc
no to bardzo dziwne to jest bo ja nim zapisałam sie pierwszy raz do Provity to poszłam już z wynikami z hormonów, z monitoringiem cyklu i jak dobrze pamiętam z badaniem nasienia mojego, lekarka obejrzała wyniki wrecz sam sie zapytał czy mam jakieś wyniki badań ze sobą i zleciła te których nie zrobiłam przyczym nie było ciśnienia gdzie mam je zrobić...
jedno jedyne zalecenie było zeby chociaz raz było u nich wykonane badanie nasienia...
potem to już przynosiłam wyniki badań z diagnostyki co prawda dłuzej mi schodziło bo musiałam najpierw iść do luxmedu po skierowaniu ale to i tak taniej było, no chyba ze coś było na cito to robiliśmy na miejscu...Beata lubi tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
ah Fedruś to ok źle sie ja wysłowiłam ale na regfundację i ewentualny zabieg dopiero lipiec
swoją drogę to ciekawe czemu we tym krakowie mają jeszcze takie terminy? tam ludzie nie walą do nich czy co?
eh Fedruś uparciuchu :* dobra przypomne sie wieczorem ale to juz na priv z prośbą o zmianę
albo pojde sprawdzić do wc i dam znakaFedra, Dodi lubią tę wiadomość
Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
no nie wiem ja tylko orientowałam sie o tym jak jest w NOVUM w warszwie
o reszcie nie mam pojęcia
i mam nadzieję że nie będzie mi dane przetestować wielu klinikFedra, Libra lubią tę wiadomość
Oliwka 2006
-
Fedra wrote:Olu jak czytam twoją przygodę z laparo to powiem Ci szczerze ze ja wolę już wyrywanie zębów z cała otoczką która mu towarzyszyła...
jesteś dzielna to bez dwóch zdań mam tylko nadzieję że teraz juz tylko z górki będzie
a i nadal mi chyba nie odpowiedziałaś czy twój robić badanie nasienia albo odpowiedziałaś a mi to jak zawsze umknęło...
Pytałaś już po czym doczytałas moja odpowiedź i napisałaś "Aha już widzę odpowiedz"
Robił.
I naprawdę może zbyt groźnie to opisuję, było ok, wiadomo, że laparo to dość inwazyjny zabieg czy operacja i muszą być konsekwencje. Wiem, że nie każdy mocno odczuwa ból kości - moja koleżanka od lekarza dowiedziała się, że powinna coś takiego odczuwać. Małysz dziś słusznie zauważyła, że to pewnie jak z HSG - mnie owszem bolało, ale bez przesady a ktoś inny mógł konać z bólu. Tym razem ja nie mogłam oddychać z bólu i ketonal dożylnie pomagał przez pierwsze dwie doby tyle o ile. Gdyby nie dali mi czegos nasennego w pierwszą noc, to myślę że bym nie zasnęła. Czułam się jakbym miała zwichnięte barki i połamane żebra, ale zapytajcie Pismaka - pewnie ona aż tak tego nie odczuła. A zresztą potem z każdą doba jest coraz lepiej.
A co najdziwniejsze - HSG przeżyłam spoko a okazuje się, że lewy jajowód prawdopodobnie z bólu się zakleszczył - taka reakcja organizmu. Teraz pod narkozą okazało się, że oba są drożne i wszystko bez zarzutu.Fedra, Beata, Selena, Dodi, Shagga_80 lubią tę wiadomość
-
Beatka co do Klinik to prawda jest taka ze Provita jest w centrum śląska i jest oblega z kilku stron... no i tam kupe lekarzy przyjmuje jak to kiedyś koleżanka powiedziała taka fabryk
Macierzyństwo z tego co wiem jak tam w czerwcu jeździłam nie dostało od razu tej refundacji bo doktor Szlachcic który mnie prowadził jeździł w tej sprawie do Warszawy bo go troche w trąbe zrobili był jako konsultant a potem powiedzieli ze jednak mu nie przyznadzą...
wiec pewnie później dostali kasę...
po drugie jest to mała Klinika ale bardzo sympatyczna człowiek sie tam czuje intymnie...
jeśli będę kiedykolwiek decydowac się na dalsze kroki to na pewno uderze do Macierzyństwa bo najbardziej podobało mi się ze ten lekarz powiedział ze in vitro to ostateczność po którą w Naszym przypadku nie będziemy sięgać od razu więc jak widac optymizm pęłna para i chyba tym mnie ten lekarz urzekłBeata, AGA 30, Libra, kiti, Dodi lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyFedra wrote:nie ma za co
ale może jednak jest tam jakiś kompetentny lekarz chociaz jeden?
Tam jest trzech lekarzy jednego przetestowałam z byłym mężem drugiego z Waflem to został tylko jeden
Wątpie żeby temu trzeciemu nie zależało tylko na kasie bo jak pierwszy tak drugi tym samym sposobem do mnie podeszli
Od razu IUI by chcieli robić oczywiście za kasę bo IUI nie mieli i nie będą mieli refundacji
Do diabła z nimi niech leczą naiwne iine pary ja już mam ich gdzieś
Naprawdę wolę jechać dalej może trafię na dobrego lekarza -
Czyli jednak Olka dopada mnie juz starcza skleroza
no to w takim razie pozostaje gojenie po zabiegu oczekiwanie na zielone swiatło i działanie i czekanie na dwie kreski
ale jeśli masz mozliwość zrobienia sobie aMH to sobie zrób...
a jeśli jesteś w domu i masz TLC to o 15 jest powtórka o in vitro w Polsce i włąśnie tam jest przedstawiony problem jak kobieta ma niskie AMH...
można obejrzeć bo ja jak widać nie umiem składnie przekazywac o co mnie chodzi
a za to ze jesteś taka dzielnaBeata, Libra, Dodi lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyA teraz dzień dobry KOCHANE ME
Normalnie 3 godziny czekać na przyjęcie do szpitala
Porażka w tej polsce
A jakie problemy bo ja nie prawny opiekun siostrzenicy
Dobrze że były szwagier upoważnienie napisał bo by młodej do szpitala nie przyjęli
Masakra normalnie /
Olcia kuruj się kochana i napisz mi co masz na wypisie napisane po laparoskopiiBeata, Fedra, Strażaczka90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFedra wrote:a nie macie Laboratorium Diagnostyka bo sprawdzałam i tam robią to badanie?
jeśli Klinika każe Ci robić Beatko wszystkie badania u nich i nie przyjmuje z innych miejsc wyników badań to poproś ich o to na piśmie bo prawda jest taka ze nie maja takiego prawa
zadzwonię w przyszłym tyg. i umówię m na badania i siebie na kłucie... przynajmniej m będzie raźniej:P
a co do badań... jak się pytałam co mam ze sobą wziąć na wizytę konsultacyjną, to mi odpowiedziano: wszystko, całą dokumentację jaka pani posiadaStrażaczka90, Beata, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość
-
Ola
Strasznie współczuję tych bólimnie nic nie bolało tylko bark trochę takim tępym bólem przenikał od czasu do czasu. Ale chodziłam już w tym samym dniu po operacji i oddychałam normalnie także jak widać zależy to od organizmu.
Strażaczka90, Libra, Beata, Dodi lubią tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
Właśnie wróciłam z roboty..zjeb*** po całości.Dziś pierwszy dzień w pracy po dwu tygodniowym zwolnieniu ....Nasluchalam sie:/oj od kierwoniczki że rady sobie nie dawali
jak.mnie nie było..były skargi na pracowników z mojego działu:/ ale jedno mnie w ciul cieszy że dziś dostałam podwyżkę:)lecę Skarby robić spagetti dla mojego M :* później zawitam
Fedra, AGA 30, Libra, Beata, magdzia26, aisa, Spero, Dodi, Shagga_80 lubią tę wiadomość
-
Libruś czyli fajnie że konkretnie chca podejśc a nie naciągać na koszty stresy i tp.
mam nadzieję że szybko Wam pójdzie
Fedruś szkoda że ja mam tak daleko wiec u mnie pewnei tylko wawa wchodzi w grę...
a zapomniałam info zosttaniej chwili
> czysto phiii prawdziwa wredota z tej mojej @ tera zbędzie sie ze mna bawiła w kotka i myszkę
Aguś ale dovbrze że wkońcu sie uporałas z tym i wszystko udało sie zalatwić
to chyba tyle ode mnie na dzisiaj buziaki do jutra
miłego wieczoru wszystkimAGA 30, Fedra, Libra, Strażaczka90, Pismak, Dodi lubią tę wiadomość
Oliwka 2006
-
Pismaczku
Strażaczko gratuluję podwyżki ale niespodzianka świeżo po powrocie!
no nic już mnie nei maFedra, Strażaczka90, Pismak, Kfjatus lubią tę wiadomość
Oliwka 2006
-
nick nieaktualnyBeata wrote:Libruś czyli fajnie że konkretnie chca podejśc a nie naciągać na koszty stresy i tp.
Fedra - orientujesz się ile w klinice kosztuje orientacyjnie badanie AMH?Strażaczka90, Beata, Dodi lubią tę wiadomość
-
Becia ale ja się do niczego nie zabieram więc nie ma mi co pujść szybko
ja nie pamiętam ile płaciłam ale na forum jedna z dziewczyn pisała ze płaciła 155 zł jak dobrze pamiętam, ja robiła 3 lata temu to wiesz moja pamięć tak daleko nie sięga jak ja nie pamietam czy mi Olka odpowiedział w zeszłym tygodniu
edit:
i Beciu ten program na TLC jest własnie w Novum w Wawie realizowany i wydaje się ze lekarze maja pojęcie co robią jutro o 22.30 jest nowy odcinek...
zachęcam do obejrzenia nie jest to straszne pokazują wszystko z wyczuciem i mozna dowiedzieć się nowych przydatnych rzeczyWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2013, 15:19
Strażaczka90, Libra, Beata, kiti, Spero, Dodi lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi