plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Ola_czeka wrote:A i jeszcze jedno sprostowanie w odpowiedz na pytania: "A gdzie Żbik i Ola?", "Nie mam kontaktu telefonicznego ze Żbikiem i Olą".
Wbrew pozorom nie jesteśmy dwugłowym smokiem
No to zburzyłaś całą moją wizję Olu-ŻbikaFedra, aisa, Beata, Spero, Kfjatus, Selena, Strażaczka90, Gunia lubią tę wiadomość
-
plemniczka wrote:Olek ja mieszkam na sląsku i slowo ciul niegdy nie uzywam i w sumie nie zauwazylam by w moim otoczeniu ktos je naduzywał
ale moze na śląsku Strazaczki tak jest
Miałam na myśli coś wprost odwrotnego - na Śląsku jest to słowo bardzo obraźliwe i dlatego Was to razi i nie używacie tego słowa. Ja też go nie używam (wolę inne), ale do głowy by mi nie przyszło, że ma ono aż taki kaliber. To własnie miałam na myśli, że może Strażaczka też nie wiedziała, że to aż taki afront powiedzieć, że wieje w ciul.
magdzia26, plemniczka, Fedra, Beata, AGA 30, Selena, Strażaczka90 lubią tę wiadomość
-
"Ciul" to zanczy "cholera,cholernie" "Laskunki" to znaczy "dziewczyny" tak przez 17lat mieszkalam na Śląsku parę lat temu sie z tamtad wyprowadzilam Tam sie wychowalam i z językiem nie za bardzo.slogan śląski pozostał i chyba pozostanie ale będę sie starała pisać inaczej:) witajcie
a-koczek, Ilona, Fedra, plemniczka, aisa, Beata, AGA 30, Spero, Kfjatus, Selena lubią tę wiadomość
-
Ola_czeka wrote:Miałam na myśli coś wprost odwrotnego - na Śląsku jest to słowo bardzo obraźliwe i dlatego Was to razi i nie używacie tego słowa. Ja też go nie używam (wolę inne
), ale do głowy by mi nie przyszło, że ma ono aż taki kaliber. To własnie miałam na myśli, że może Strażaczka też nie wiedziała, że to aż taki afront powiedzieć, że wieje w ciul.
-
Ilona wrote:Ja też nie wiem o co chodzi, ale może zeby nie było niepotrzebnych domysłów warto by napisać co jest nie tak.
Tak sobie pomyślałam
Polać jej. Choćby soku pomidorowego.a-koczek, Ilona, plemniczka, magdzia26, Fedra, Beata, Kfjatus lubią tę wiadomość
-
a-koczek wrote:Jejku Olka to co to za lekarze tak zepsuli az Ci współczuje
Nie, to mój krnąbrny organizm jak zwykle unika gojenia. Choć osoba wyjmująca szwy też nie jest bez winy ("O tu się nie goi to wyjmę tylko jeden szew. Ups, przecięłam oba"). no i kilka zostawiła chyba na pamiątkę, bo w domu wyciągnęłam jeszcze jeden i znalazłam kolejne, ale wymiękłam wyciągające je.Strażaczka90, AGA 30 lubią tę wiadomość
-
Ola_czeka wrote:Mhm ale jakiego słownictwa poza wspomnianym, dyskusyjnym "ciulem"?
Olu myśle że nie ma co drażyć tego tematu zważywszy ze Stażaczka napisała ze postara sie pisac inaczej...
a po drugie nie chce mi sie wertować kilkanaście stron wstecz ale jak się upszesz bardzo to to zrobieBeata lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Ola_czeka wrote:Nie za bardzo wracam, bo po usunięciu szwów rany się rozeszły i ze wszytskich krwawię a z jednej również ropieję.
Olka ale byłaś z tym u lekarza dał Ci coś na to ????Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2013, 12:22
Strażaczka90 lubi tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
Fedra wrote:Olu myśle że nie ma co drażyć tego tematu zważywszy ze Stażaczka napisała ze postara sie pisac inaczej...
a po drugie nie chce mi sie wertować kilkanaście stron wstecz ale jak się upszesz bardzo to to zrobie
Upieram się!Fedra, Gunia lubią tę wiadomość
-
Ola_czeka wrote:Nie, to mój krnąbrny organizm jak zwykle unika gojenia. Choć osoba wyjmująca szwy też nie jest bez winy ("O tu się nie goi to wyjmę tylko jeden szew. Ups, przecięłam oba"). no i kilka zostawiła chyba na pamiątkę, bo w domu wyciągnęłam jeszcze jeden i znalazłam kolejne, ale wymiękłam wyciągające je.
od samego czytania zrobiło mi sie słabo... co za konowały!!!!Beata lubi tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
Fedra wrote:Olka ale była z tym u lekarza dał Ci coś na to ????
No, powiedziała, że mam wodę utlenioną kupić. Dziś idę do kogoś innego, może mi wyjmie te resztki, bo wczoraj prawie zemdlałam jak próbowałam je wyjąć (jestem dość obrzydliwa jak chodzi o krew)