Planujesz zajść w ciążę jesienią?

Odkryj dopasowaną formułę z aktywnym folianem na czas starań o dziecko.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To do wieczora dziewoje!

Strażaczka90, Beata, Fedra, aisa, Ilona lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Aisko, a nie miałaś ostatnio przypadkiem jakiegoś ślubu :D ? Bo zauważyłam że masz inne nazwisko.

W sumie to jakiś czas temu bo dwa lata minęły...
    A na fb stare sobie wisiało aż mnie natchnęło ostatnio i zmieniłam. W Pl dopiero od sierpnia tego roku mam zmienione..
    Niezły mam zapłon :P

Strażaczka90, Beata, kiti, Fedra, Kaja, Dodi, nick nieaktualny, Ilona, Kfjatus, nick nieaktualny, Gunia lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    U Guni starań nie było ze względu na rozjazdy (pisała gdzieś pod wykresem) więc piękny wykres świadczy pewnie o ładnej owulce i ładnym działaniu organizmu.
    Ale w przyszłym cyklu trzymamy kciuki za Guniowskich :)
    o widzisz jaka ze mnie :/ nie wiedziałam

Strażaczka90, Gunia lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ;)

ja po wizycie u gin ok.
    wyniki super. mam lekkie rozwarcie na opuszek palca ale to nic niepokojacego. Co do wagi gin nie mowiła ze za duzo przytylam wiec super . nastepna wizyta 3 grudnia a 27listopada ostatnie usg

magdzia26, Beata, kiti, Fedra, Kaja, Dodi, nick nieaktualny, aisa, Effcia28, Ilona, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Selena, mauysia, nick nieaktualny, a-koczek, Gunia lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • aneczkaaa1985 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny większość z was mnie nie zna bardzo dawno mnie tu nie było ale muszę się z kimś podzielić moją radościa ale i ogromnym stresem. W nocy zrobiłam test ale nie z porannego moczu i wyszła 2 blada krecha no ale jest kurna żebyście widziały moją minę i dzisiaj rano poleciałam do laboratorium odebrałam bete 1108 i jest ciąża 5 tydzień chyba normy:
    3 tydz 5.8-71.2
    4 tydz 9,5-750
    5 tydz 217-7138

Ale po kolei staramy sie już od ponad 3 lat było jeżdżenie po lekarzach , klinika invicta gdańsk i wszyscy twierdzili że jesteśmy zdrowi niby fajnie ale czemu ciąźy brak... no i podjeliśmy decyzję że postaramy się o refundację na in vitro zbierałam potrzebne papiery dokumentację leczenia i znalazłam w szafie moje zioła na fazę I i mieszankę nr 3 ojca sroki i postanowiłam że spróbuję co mi szkodzi i tak będę czekała pewnie na kwalifikację a później ewentualne in vitro. Dodam że już kiedyś probowałam tych ziół postawiłam wtedy na mieszankę nr 3 (faza I wylądowała w szafce)Kolejne podejście - piłam zioła nr 3 od 1dc-5dc później faza I 3 razy dziennie przez 14 dni ponownie mieszanka nr 3 ale chyba tylko przez 2 dni nie chciało mi się już pić nie wierzyłam że ja kiedykolwiek mogę zajść w ciążę. Mój organizm zareagował tak że owulację miałam chyba 11-13 dzień a 15 dc zaczęły boleć piersi i tak mijały dni kompletnie nic się nie działo aż do 22 dc kiedy to pojechałąm do lekarza i badając mnie stwierdził że mam grubą ściankę macicy(chyba tak powiedział) no ale stwierdził że jestem pare dni przed okresem a ja potwierdziłam że jakieś 4-5 dni do miesiączki zostały.. tak mijały dni 27 i 28 dc bóle brzucha więc stwierdziłam że idzie @ ale dzisiaj jest 33 dc i @ brak wczoraj cholernie bolał brzuch dzisiaj też pobolewa udało mi się dostać do lekarza ale dopiero o 21 i się już martwię bo wydaje mi się że piersi przestają boleć ..... oczywiście same czarne myśli że ciąża biochemiczna albo że zarodek nie dotrze niestety trochę balowałam (okres urodzin w rodzinie :-() o jeju jak ja się boję.....

Fedra, Kaja, Dodi, aisa, Ilona, plemniczka, mauysia, nick nieaktualny, a-koczek, Gunia lubią tę wiadomość

zi13skjodn64ui4h.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka spokojnie:) wszystko bedzie dobrze

Strażaczka90, aisa, Ilona lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    Hej dziewczynki :)

Rucia fajowski brzusio :) malusi ale słodki :)

Olcia :) fajnie że juz w domku :) oby teraz wszystko dobrze było :) i zagladaj do nas :) bo bez Ciebie to tak jakoś cicho tu zawsze..

A i nie lubie tych wstretnych @ :( oby w nastepnym cyklu poszły sobie na długo..tam gdzie ich chcą..a nie..stąd wynocha ;)

Blondi a ile razy dziennie łykasz ten magnez bo widzę że Twój ma więcej magnezu w 1 tabletce niz ten co ja biore..moze bym teraz kupiła ten :)

Shagga i Mauyś śliczne te Wasze chłopaki :) nic tylko przytulać :)

Spero trzymam kciuki za wizyte :)

Ja dziś zaczęłam robić porządki w ciuszkach dla Kacperka :) pierwsze pranie zrobione..a gdzie tu jeszce do końca ..a i m sobie od jutra bierze chorobowe na 2 tygodnie na opieke nade mna i bedzie mi pomagał w tym wszystkim :)
    Miłego wieczorku :)Wam życze :)
    3 tabletki na dzien biore i powiem ci ze nawet wiezadła mnie nie bola przy chodzenieu dzieki niemu

Ilona, Selena lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:

Ja myślę, że z opatrunków zrezygnuję, żeby jak najszybciej się to wszystko zagoiło i osuszyło. Niech mi tylko wyjmą te resztki.

Olu ja tez proponuje bez opatrunku ale octanisept napewno pomoże śmiało możesz zakupić w aptece jest naprawde rewelacyjny na rany

edit..... oho już doczytałam że nabyłaś :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2013, 15:25

magdzia26, Fedra, Strażaczka90, Ilona lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    Hej dziewczynki :)

Rucia fajowski brzusio :) malusi ale słodki :)

Olcia :) fajnie że juz w domku :) oby teraz wszystko dobrze było :) i zagladaj do nas :) bo bez Ciebie to tak jakoś cicho tu zawsze..

A i nie lubie tych wstretnych @ :( oby w nastepnym cyklu poszły sobie na długo..tam gdzie ich chcą..a nie..stąd wynocha ;)

Blondi a ile razy dziennie łykasz ten magnez bo widzę że Twój ma więcej magnezu w 1 tabletce niz ten co ja biore..moze bym teraz kupiła ten :)

Shagga i Mauyś śliczne te Wasze chłopaki :) nic tylko przytulać :)

Spero trzymam kciuki za wizyte :)

Ja dziś zaczęłam robić porządki w ciuszkach dla Kacperka :) pierwsze pranie zrobione..a gdzie tu jeszce do końca ..a i m sobie od jutra bierze chorobowe na 2 tygodnie na opieke nade mna i bedzie mi pomagał w tym wszystkim :)
    Miłego wieczorku :)Wam życze :)
    50 tabl kosztuje okolo 11zł

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    Dzień dobry kochane dziewczynki :*
    w tym tygodniu wybieram się na badanie glukozy fujj ;( może jakieś dobre rady żeby ten "napój"był we mnie te dwie godziny i nie wyjechał wcześniej?
    ja jak wypiłam to siedziałam bez ruchu przez godzine na krzesłku i popijałam woda a i tak po godzinie poszłam do samochodu polezec bo inaczej bym nie dala rady

Beata lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blodni super że wszystko ok buziaki

Blondi22, Ilona lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam wrote:
    Dzień dobry i miłego dnia wszystkim :)

Ruciu- brzuszek śliczny :) u mnie już 99cm ;)
    Oluś- kuruj się! :*
    Mauyś, śhagga- piękne te Wasze chłopaki :)

Ja ostatnio mam lenia, wszystko mnie męczy...internet mnie drażni, oglądać mi się nie chce, czytać też...no to zaczęłam się uczyć szydełkowania :D
    Oto efekty- kocyk, czapa i bucik (drugi się robi ;) )

nw6v.jpg
    f94y.jpg
    jakie slicznosci ;)))))))) szkoda ze ja tak nie umiem ;(

Kaja, Ilona lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczko nic sie nie bój beta piękna i trzymammy kciuki daj znac po wizycie

magdzia26, Fedra, Dodi, Strażaczka90, aisa, Ilona, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisko no to niezły zapłon faktycznie :P
    Mayuś buziole zozole dla chłopaków

Fedruś kochana jesteś dajesz mi iskierką nadzieji cokolwiek sie nie stanie trochę poprawił mi sie humor :*<3

Efcciu masz racje we wszystkim co napisałaś :*

do jutra juz mnie nie ma <3

magdzia26, Fedra, Dodi, Strażaczka90, aisa, Ilona, Kfjatus lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale duzo piszecie nie nadązam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2013, 15:37

Fedra lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Blodni super że wszystko ok buziaki
    dzieki ;)

Beata lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2013, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w deszczowo-bury dzień :-)
    Koram jestem pod wrażeniem talentu :-)
    Libra nie łam się ja cię proszę miej jajka jak facet i głowa w górę klata do przodu i działamy dalej :-)
    Jak każda czasem ma doła i wszystkiego dość ma prawo do chwili załamki :/

YYYYY coś jeszcze miałam napisać :/
    Acha Wafel już bez gipsu cichy dzień mamy dziś :/

Ps. A co do słowa "ciul" to naprawdę prawdziwym wielkim "ciulem " czasem okazuje się mój Wafel no i koniec tematu :/

Miłego popołudnia kobietki moje :-)

Fedra, Dodi, Strażaczka90, nick nieaktualny, aisa, Ilona, a-koczek, Beata, Gunia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2013, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :-) Co słychać nowego ?

Fedra, Dodi, Strażaczka90, aisa, Ilona, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Kfjatus, Beata lubią tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Shagga co tam u Ciebie ? Jak chlopaki

Strażaczka90 lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczkaaa1985 wrote:
    Cześć dziewczyny większość z was mnie nie zna bardzo dawno mnie tu nie było ale muszę się z kimś podzielić moją radościa ale i ogromnym stresem. W nocy zrobiłam test ale nie z porannego moczu i wyszła 2 blada krecha no ale jest kurna żebyście widziały moją minę i dzisiaj rano poleciałam do laboratorium odebrałam bete 1108 i jest ciąża 5 tydzień chyba normy:
    3 tydz 5.8-71.2
    4 tydz 9,5-750
    5 tydz 217-7138

Ale po kolei staramy sie już od ponad 3 lat było jeżdżenie po lekarzach , klinika invicta gdańsk i wszyscy twierdzili że jesteśmy zdrowi niby fajnie ale czemu ciąźy brak... no i podjeliśmy decyzję że postaramy się o refundację na in vitro zbierałam potrzebne papiery dokumentację leczenia i znalazłam w szafie moje zioła na fazę I i mieszankę nr 3 ojca sroki i postanowiłam że spróbuję co mi szkodzi i tak będę czekała pewnie na kwalifikację a później ewentualne in vitro. Dodam że już kiedyś probowałam tych ziół postawiłam wtedy na mieszankę nr 3 (faza I wylądowała w szafce)Kolejne podejście - piłam zioła nr 3 od 1dc-5dc później faza I 3 razy dziennie przez 14 dni ponownie mieszanka nr 3 ale chyba tylko przez 2 dni nie chciało mi się już pić nie wierzyłam że ja kiedykolwiek mogę zajść w ciążę. Mój organizm zareagował tak że owulację miałam chyba 11-13 dzień a 15 dc zaczęły boleć piersi i tak mijały dni kompletnie nic się nie działo aż do 22 dc kiedy to pojechałąm do lekarza i badając mnie stwierdził że mam grubą ściankę macicy(chyba tak powiedział) no ale stwierdził że jestem pare dni przed okresem a ja potwierdziłam że jakieś 4-5 dni do miesiączki zostały.. tak mijały dni 27 i 28 dc bóle brzucha więc stwierdziłam że idzie @ ale dzisiaj jest 33 dc i @ brak wczoraj cholernie bolał brzuch dzisiaj też pobolewa udało mi się dostać do lekarza ale dopiero o 21 i się już martwię bo wydaje mi się że piersi przestają boleć ..... oczywiście same czarne myśli że ciąża biochemiczna albo że zarodek nie dotrze niestety trochę balowałam (okres urodzin w rodzinie :-() o jeju jak ja się boję.....

Spokojnie Kochan wynik bety super zrób powtórkę za dwa dni zeby zobaczyć jak przyrasta mozesz tez sobie zrobić progesteron :)
    a i taki wynik bety może ale nie musi sygnalizowac bliźniaki :D

serdecznie gratuluje :)

aneczkaaa1985, Gośśśka, nick nieaktualny, Beata lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
‹‹ 4516 4517 4518 4519 4520 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ