plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
jestem w ciązy
aneczkaaa1985, aisa, AGA 30, Dodi, kiti, Pismak, zbikowa, Spero, Kaja, Ilona, Kfjatus, Rucia, Muska, magdzia26, sylwia1985, Selena, Sandraa, Shagga_80, mala29_, a-koczek, Beata, plemniczka, Fedra, Blondi22, Gunia lubią tę wiadomość
-
Gośśśka wrote:jestem w ciązy
ale jaja !!!!!!
no to teraz Kochana musisz szybko sie do lekarza umówić zeby być pod stała kontrolą
gratuluję i trzymam mocno kciuki żeby wszystko było w pożądkuaisa, Dodi, Gośśśka, Ilona, Kfjatus, Muska, Beata lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Gośśśka wrote:jestem w ciązy
Gratulacje!!!!
Tylko się teraz nie stresuj, że endo się wkurzy, że będzie gadał czy coś. Ciesz się, martwić się będziesz później...
No i umawiaj się od razu do lekarza, jak nie w Norwegii (choć może masz na miejscu jakiegoś kumatego polskiego gina albo endo) to w Polsce. Ustawi leki, będziesz pod stałą opieką i wszystko będzie ok!!!!!
Gośśśka, Ilona, Kfjatus, AGA 30, a-koczek, Beata, Fedra, Gunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wchodzę a tutaj takie niespodzianki
Gosia gratulacje na pewno wszystko będzie dobrze
Ania również gratulujęGośśśka, aneczkaaa1985, Ilona, Kfjatus, Beata, Fedra lubią tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
Dziewczyny
wspomniane kilka (no może kilkanaście) słów ode mnie.
Nie można być non stop smutnym.
Tak samo nie można non stop pocieszać.
A jak ostatnio wchodzę na forum, to widzę tylko albo jedno albo drugie. Na prawdę po pewnym czasie ciężko to się czyta. Chcę żebyście mnie dobrze zrozumiały. „znam” was już trochę, każda ma swoje problemy i zmartwienia. Ale nie tylko z tego życie się składa. Wiadomo, że każda chciałaby mieć już swoje dziecko przy sobie, żeby w końcu się udało, żeby szczęśliwie donosić ciążę itp... ale to nie wszystko. Jestem na sto procent pewna, że macie też inne marzenia, coś do czego dążycie, no nie wiem, planowanie przeprowadzki, wakacji, przyjście z pracy męża, albo chociażby głupie pomalowanie paznokci na ulubiony kolor. Coś na co się cieszycie. Ja tak miałam jak wchodziłam na forum, bo cieszyłam się że pogadam z fajnymi babkami, za każdym razem. Jesteśmy dorosłymi kobietami, umiemy panować nad emocjami. Nie można non stop zajmować się tymi samymi problemami i je rozstrząsać, bo w końcu zdominują skutecznie życie i odechce się wszystkiego (innego). Zdaję sobie sprawę że czasem się „ulewa” dodatkowo dzieje się coś takiego, że jeszcze na m dowala do pieca. Ale pomyslcie, napiszecie o tym na forum, przetrawicie sprawe, dojdziecie do wniosku że wcale nie jest tak źle, a potem czytacie kilkanaście postów pocieszających „jak to mój ktośtam miał tak samo/gorzej/lepiej albo ja na twoim miejscu to (…)” a wy już przerobiłyście temat same ze sobą wcześniej i takie teksty tylko rozdrapują strupki które już zaczęły się zabliźniać.
Rozumiem że jest jesień, czas na rozmyślania itp., ale serio, też wychodzę z pracy jak jest ciemno, też mam swoje sprawy na głowie (ostatnio to już w ogóle masakrycznie dużo) i jakoś nie mam czasu skupiać się na tym, że się ciagle nie udaje. Mam tego świadomość, nie jest mi z tym dobrze, zegar bilogiczny tylka i drze morde „weź się kuźwa do roboty, nie robimy się co raz młodsze!” mimo to potrafię skupić się na innych rzeczach.
To chyba generalnie tyle co chciałam przekazać. Oczywiście możecie dać mi po mordzie, bo co ja wiem o życiu, albo powiedzieć wiesz co żbiku, twoje rozmyślania to o kant dupy rozbić, ale ja to tak widzę i akurat pod tym względem mam ulane pod sam kurek. Dlatego go zakręcam żeby mi się nie wylało.
Tymczasowo mówię cześć i czołem kluski z zupą na p.
wracam za czas jakiś.
Teraz jest pora na szukania kamlota którym rzucicie w monitor z pieśnią na ustach: „ożesz ty zły żbiku”
ps. za pęknięte matryce nie odpowiadam.kiti, Gunia, Dodi, Strażaczka90, Pismak, Blondi22, Blondi22, Ilona, Kfjatus, aisa, Rucia, magdzia26, AGA 30, Selena, Sandraa, mauysia, Shagga_80, a-koczek, Beata, Fedra lubią tę wiadomość
-
Pozwoliłam sobie polubić, gdyż (ponieważ) czuję dość podobnie i pewnie dlatego rzadziej tu bywam (być może ktoś zauważył). Też bym wróciła do gadania o pięknej, przysłowiowej dupie Maryni, ale coś widzę, że jesień nas nastroiła, a może to jakiś czas, że większość z nas ma problemy i nie ma Facetów/Mam/Sióstr/Przyjaciółek z którymi smutny temat by obgadała...
Gośka! Super wiadomość!
Aneczka! Twoja też
W międzyczasie gotowania obiado-kolacji wracam do czytania, niewiele mi zostało.
Miłego wieczorukiti, Dodi, Strażaczka90, aisa, Rucia, Kfjatus, magdzia26, AGA 30, mauysia, Beata, Fedra, Gośśśka lubią tę wiadomość
... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym... -
nick nieaktualnyDobry wieczór...
Strasznie chciało mi się spać. baardzo. już miałam zamykać oczy i kimać, a tu nagle!!!!
Kaoram cudo! Też chcę tak umieć! Niesamowite jest to co zrobiłaś. masz jakiś internetowy kurs czy coś? może jakąś stronkę możesz podrzucić??
Mauysia.... Jezu ja kocham Kubę Badacha. Koleżanka ślicznie śpiewa. Klip zarąbisty. Piosenka w ogóle rewelacja. Muzyka to totalnie moja bajka. A Kuba... kocham go od lat i gdyby nie Kwaśniewska, to jestem pewna, że kiedyś spotkalibyśmy się na jego koncercie, zauważyłby mnie wśród tłumu swoich wielbicielek i wystarczyłoby to jedno jedyne spojrzenie w oczy i już na zawsze bylibyśmy razem.... no ale Kwaśniewska mnie wyprzedziła, a ja się w sumie obudziłam
Blondi super że z Izką wszystko dobrze
Olu czytając to o szwach Twoich aż ciary mnie przeszły, a dodam, ze kompletnie nie rusza mnie widok krwi, flaków, operacji itp... ale taki sadomasochizm w postaci wyciągania szwów samemu to ja dziękuję. Mam nadzieję, ze szybciutko się zagoi.
Zbiczku rozumiem. Kiedyś pomyślałam, że na przekór idei tego forum, jest to chyba jedyne miejsce gdzie nie myślę o ciąży, o tym, że nam się nie udaje itd. Takie gadanie o wszystkim i o niczym bardzo mnie rozluźniało, a przy tym wiedziałam, że wszystkie tu jesteśmy w pewien sposób powiązane. To nie to samo rozmawiać o pierdołach z koleżankami a z tyłu głowy mieć swoje problemy, o których przecież nie będzie się im mówiło, bo po co. A tu wszystkie wiemy, jak trzeba to się wspieramy, zawsze możemy sobie pomóc, a jak jest głupawka to lecimy z koksem
I teraz najważniejsze gdzie moje źrenice osiągnęły rozmiar 5XL
Gośśśśś.... ja padłam! Jezu strasznie Ci gratuluję! To jest coś niesamowitego! Uśmiech mam od ucha do ucha. I proszę. nie czytaj już w internecie. Idź do lekarza i na pewno coś poradzi. Od tego jest przecież! Medycyna idzie do przodu i na pewno uda się wszystko dobrze wyprowadzić.
Aniu tobie też bardzo serdecznie gratuluję i daj prosze znać jak powtórka bety. Trzymam kciuki za dobry przyrost
No i spać mi się odechciało, więc zabieram się do roboty. Chyba z 5 sprawozdań muszę napisać.
aisa, Strażaczka90, Ilona, Rucia, Kfjatus, magdzia26, mauysia, Shagga_80, Dodi, Beata, Fedra, Blondi22, Gośśśka, Gunia lubią tę wiadomość
-
Witam
Nadrabiam powoli
Muzi fajnie, że przejrzałaś ubrania w szafieTaki przegląd daje dużo miejsca, bo w połowie rzeczy z pewnością nie będzie się chodziło, a miejsce zawalają
Magdzia ja pewnie byłabym sceptyczna do tych wschodnich praktyk medycznych, ale Twoja wola
A- koczku trzymaj się i nie poddawaj ! Musimy walczyć, choć czasem faktycznie brakuje sił...
Beata nieźle, że dostajesz gina z dostawa do pracyNiczym pizzę
Fedra dzięki za kolejny tekst: Kfjatus: nie przyjdzie. Oby w końcu to zaklęcie zadziałałoI współczuję Twojej @!
Mauyś liczę na Twoją pomoc w odganianiu @!
Rutka wooooow! Urośliście z Leosiem elegancko !
Libra oby tak pop... @ nie przyszła! :* (Wybaczcie za chęć wulgaryzmów,ale o tej @ inaczej się nie da!)
Ola fajnie, że pokazałaś się z tych domowych pieleszy3mam za Ciebie kciuki czy jesteś na ovu czy poza nim :* I współczuje Twojego cierpienia i bólu i ropiejącej rany :*
Żbikowa wpadaj częściej!
Strażaczko gratuluję podwyżki! A w jakiej branży pracujesz jeśli można wiedzieć?
Muska świetny tekst, że niby mam ovu- mózg – ale to chyba przesadne stwierdzenie
Spero życzę, by te największe marzenie się spełniło :*
Selenko miłego szykowania bobaskowych ciuszków :*
Sylwia by działania przyniosły piękny, oczekiwany efekt
Ilonko życzę dobrego humoru i zero sprzeczek z UkochanymFajnie, że Bart będzie miał Oleńkę
Karoam, ale bombowe te Twoje dzieła szydełkowe! Naprawdę piękne
Pismak masz rację, że takie obwinianie, to droga do nikąd… przecież my nie mamy wpływu, choć bardzo się staramy…
Efficia mądrze gadasz
Fedra myślę w wielu kwestiach podobnie jak Ty, że trzeba cieszyć się z tego, co się ma, bo to tez bardzo ważne…
Aisko dobrze się czujecie z Maluszkiem? Ale się uśmiałam z tą zmianą nazwiska!
Ola i Żbik mają dwa osobne numery telefonów? – A to Ci checa !
Mauyś fajny ten kawałek!
Aneczko gratki!
Gośśśśka super wieści! Gratuluję!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2013, 20:11
Strażaczka90, Rucia, Ilona, Pismak, aisa, magdzia26, Selena, kiti, Sandraa, mauysia, Dodi, a-koczek, Beata, Fedra, Gośśśka, Gunia lubią tę wiadomość
-
Kfjatus wrote:Witam
Nadrabiam powoli
Muzi fajnie, że przejrzałaś ubrania w szafieTaki przegląd daje dużo miejsca, bo w połowie rzeczy z pewnością nie będzie się chodziło, a miejsce zawalają
Magdzia ja pewnie byłabym sceptyczna do tych wschodnich praktyk medycznych, ale Twoja wola
A- koczku trzymaj się i nie poddawaj ! Musimy walczyć, choć czasem faktycznie brakuje sił...
Beata nieźle, że dostajesz gina z dostawa do pracyNiczym pizzę
Fedra dzięki za kolejny tekst: Kfjatus: nie przyjdzie. Oby w końcu to zaklęcie zadziałałoI współczuję Twojej @!
Mauyś liczę na Twoją pomoc w odganianiu @!
Rutka wooooow! Urośliście z Leosiem elegancko !
Libra oby tak pop... @ nie przyszła! :* (Wybaczcie za chęć wulgaryzmów,ale do o tej @ inaczej się nie da!)
Ola fajnie, że pokazałaś się z tych domowych pieleszy3mam za Ciebie kciuki czy jesteś na ovu czy poza nim :* I współczuje Twojego cierpienia i bólu i ropiejącej rany :*
Żbikowa wpadaj częściej!
Strażaczko gratuluję podwyżki! A w jakiej branży pracujesz jeśli można wiedzieć?
Muska świetny tekst, że niby mam ovu- mózg – ale to chyba przesadne stwierdzenie
Spero życzę, by te największe marzenie się spełniło :*
Selenko miłego szykowania bobaskowych ciuszków :*
Sylwia by działania przyniosły piękny, oczekiwany efekt
Ilonko życzę dobrego humoru i zero sprzeczek z UkochanymFajnie, że Bart będzie miał Oleńkę
Karoam, ale bombowe te Twoje dzieła szydełkowe! Naprawdę piękne
Pismak masz rację, że takie obwinianie, to droga do nikąd… przecież my nie mamy wpływu, choć bardzo się staramy…
Efficia mądrze gadasz
Fedra myślę w wielu kwestiach podobnie jak Ty, że trzeba cieszyć się z tego, co się ma, bo to tez się bardzo ważne…
Aisko dobrze się czujecie z Maluszkiem? Ale się uśmiałam z tą zmianą nazwiska!
Ola i Żbik mają dwa osobne numery telefonów? – A to Ci checa !
Mauyś fajny ten kawałek!
Aneczko gratki!
Gośśśśka super wieści! Gratuluję![/QUOTE
Jestem zastępca Kierownika w Hipermarkecie:)Beata lubi tę wiadomość
-
To ja tak o dupie marynie jeśli mozna.
Chcę iść do kina i nie wiem na co konkretnie. Czy któraś z was widziała ostatnio coś ciekawego i może polecić?
z góry dziękuję
Zbiku :*
Blondi fajnie że wszystko z dzidzia ok
Gosssia gratulacje
Aniu gratulacje
Więcej nie pamiętam.
Spotkanie z psiapsiółka uważam za mega udane. Zamowilysmy sobie pizzę była pycha i plotkowalysmy z 3 h
Spero, aisa, Kfjatus, magdzia26, kiti, Dodi, Beata, Fedra, Gośśśka, Gunia lubią tę wiadomość
Moje skarby Wiki i Marcel
-
nick nieaktualnyGośśśka bardzo bardzo Ci gratuluję
Blondi chyba twoja ciaża przelatuje mi najszybciej, za chwilę ostatnie USG jejku kiedy to zleciało?
Mayuśka - piosenka genialna!
Miłego wieczoru dziewoje.aisa, Strażaczka90, Spero, mauysia, magdzia26, Beata, Fedra, Blondi22, Gośśśka lubią tę wiadomość
-
Żbiczku masz wiele racji. Wpadam tu nie tak często jak kiedyś ze względów pracowych, ale generalnie jest jakoś smutniej...
A faktycznie trzeba mieć w sobie dużo optymizmu, by walczyć z przeciwnościami i nie załamywać się
I powiem Wam, że lubię jak na ovu jest i o "dupie Marynie" i o staraniowo - ciążowych tematach, bo mogę i się roześmiać i dowiedzieć czegoś mądrego, ale przede wszystkim spotkać z ekstra Kobietami, które mimo wielu przejść, potrafią zrozumieć i pogadać na tematy z różnych sfer życia.
Także Kochane więcej wiary, bo jak nie my to kto zdobędzie ten świat!?
Jesteśmy wyjątkowe... Bo w końcu gdzie znajdziemy taką gromadę, takich zajefanych Babeczek?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2013, 20:12
Strażaczka90, kiti, aisa, mauysia, Dodi, magdzia26, Beata, Fedra, Gunia lubią tę wiadomość
-
Gosiu, Aniu- nieśmiałe gratulację
trzymam kciuki zeby wszystko bylo wporzadku
Blondi- milo slyszec, ze wszystko ok
Spero- sprobuje jutro cos Ci wrzucic ale jak bym sie zapomniala to sie upomnij prosze- moja pamiec naprawde zawodzi i to straaaasznie
Zbiku- szacun :*magdzia26, Strażaczka90, aisa, Beata, Fedra, Blondi22, Gośśśka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOczywiście... miałam pracować a siedzę na ovu.. taak ja i moja silna wola
Przypomnę się Karoam. uwielbiam takie rzeczy, ale umiem tylko okrągłą jednokolorową serwetkę zrobić na szydełku.
Co do kina Ilonko, to moja siostra była na filmie "Mój biegun" i mówiła, że bardzo dobry film. ja się chciałam na "Chce się żyć" wybrać, ale nie wiem czy to są dobre klimaty...Strażaczka90, magdzia26, Beata, Fedra lubią tę wiadomość