X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagguś nic się nie dzieje ciche dni mamy dzisiaj na wątku :P

Strażaczka90, Dodi, magdzia26, Shagga_80, Beata lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Muska Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ze slaska Ola.co mam powiedziec.mnie to walnelo po oczach jak worek maki.
    Ola_czeka wrote:
    Wyskoczę teraz jak Blondi z konopi (nie obrażać się tu, to żart) ale muszę to napisać.

Ej bez kitu taaaak mnie zaszokował post Muski, bo nie zauważyłam nigdy, żeby Strażaczka jakoś tu wybitnie przeklinała (ale fakt, że jeszcze jej dobrze nie poznałam). Tak czy inaczej aż to wygooglałam i okazało się, że słowo "ciul" jest jednym z najcięższych przekleństw na Śląsku. Nie wiem skąd pochodzi Strażaczka, ale na wszelki wypadek informuję, że w innych częściach Polski słowo "ciul" ma zupełnie inny wydźwięk i w kategorii "przekleństwa" zaszeregowałabym to słowo między "cholera" a "kurde".

Dodi, Fedra, aisa, Beata lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • aneczkaaa1985 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fedra bliźniaki??!! :-O ja pi.....dole ja jeszcze nie wierze że w ogóle mogę być w ciąży... jeszcze nie podziękuję za gratulacje ( przepraszam) ale muszę zrobić drugą betę...

Fedra, Blondi22, a-koczek lubią tę wiadomość

zi13skjodn64ui4h.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj.sorka.na komorce mialam pare stron wstecz :/ koniec tematu,ale mi to slowo (znajac jego slaski wydzwiek) nie przejdzie przez usta...
    Olka,nie uwierzysz,ale jak mi pare m-cy temu sciagali szwy z plecow to tez mi pare zostawili :/ a najlepsze ze robilam to prywatnie w LM.takze cala sluzba zdrowia jest do dupy,nie tylko panstwowa.I nie lej tego w zadnym razie woda utleniona bo wyskoczysz ze skory,Octanisept jest ok.tez mi to polecili.dziala.koncze bo zkompisze i palce mi odpadaja.

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2013, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie dziś pazury strzeliłam rażący zielony he he:-)
    A co tam trochę zieleni jesienią się przyda :-)

Muska, Fedra, aisa, Dodi, Spero, Ilona, Rucia, jeju, a-koczek, Beata, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2013, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Hej dziewczynki :-) Co słychać nowego ?

Hej kochana :-)
    Jak tam dżentelmeni twoi :-)

Strażaczka90 lubi tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczkaaa1985 wrote:
    fedra bliźniaki??!! :-O ja pi.....dole ja jeszcze nie wierze że w ogóle mogę być w ciąży... jeszcze nie podziękuję za gratulacje ( przepraszam) ale muszę zrobić drugą betę...

spokojnie oddychaj wdech wydech wdech wydech :)

będzie wszystko dobrze ja tez jak zrobiłam test to nie wierzyłam to było uczucie nie do opisania dlatego Cię rozumiem tyle czasu starań a tu taka niespodzianka :D

daj znać jak zrobisz powtórkę no i pisz jak już bedziesz po wizycie bo nie masz wykresu to i nie mam gdzie zajrzeć :)

AGA 30, Gośśśka, aisa, aneczkaaa1985, Ilona, Beata, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Gośśśka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki całuje wszystkich gorąco muszę się wygadać bo zaraz zwariuje jak wiecie mam nadczynność tarczycy i to chorobe basedova bardzo się pilnuje z sexem tylko w jeden cholerny dzień nie poszło wszystko tak jak miało być tylko w jeden 4 dzień spóźnia mi się okres chodzę po ścianach ze stresu i właśnie czekam na test ciążowy który mąż kupił wracając z pracy,jak się okaże pozytywny to nie wiem co zrobie.......szlak mnie chyba trafi cały rok się staraliśmy i nic a teraz kiedy nie możemy ze w zględu na moją chorobe jak zajdę to nie wiem co będzie naczytałam się dziś już tyle rzeczy na ten temat że normalnie szaleje

relgl6d8fxp9gav7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2013, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśienko ale może nie będzie tak zle jeżeli będziesz pod opieką lekarza jak się okaże że w ciąży jesteś . NIe panikuj kochana puki nie masz pewności a jak się okaże że jesteś w ciąży to pędzikiem do doktora :-)

• Gośśśka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem.... tylko naczytałam się o ciążach z ta chorobą i mam młyn w głowie, może przesadzam może to przez te hormony co biorę okres mi sie spóźnia po prostu czekam na mojego męża z testem w domu ze strasznym utęsknieniem , wiem jedno jak będę w ciąży to mój endokrynolog mnie zabije, sama bym to zrobiła na jego miejscu :P :/

relgl6d8fxp9gav7.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśśka, to by był niezły motyw, trzeba przyznać... Może małpa robi Cię w trąbę... A jak test się okaże pozytywny to wiesz co zrobisz, do lekarza się udasz czym prędzej żeby ustalić plan działania :)

Gośśśka, Fedra, Dodi, Beata, Gunia lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2013, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśśka wrote:
    wiem.... tylko naczytałam się o ciążach z ta chorobą i mam młyn w głowie, może przesadzam może to przez te hormony co biorę okres mi sie spóźnia po prostu czekam na mojego męża z testem w domu ze strasznym utęsknieniem , wiem jedno jak będę w ciąży to mój endokrynolog mnie zabije, sama bym to zrobiła na jego miejscu :P :/

NO to nie czytaj pierdoł kochana i nie denerwuj się na zapas :-)
    A jak dwie kreski na teście będą to goń do lekarza i na pewno będzie dobrze :*)

aisa, Gośśśka, Fedra, Beata, Gunia lubią tę wiadomość

• Gośśśka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przepraszam że tak wyskoczyłam z tym tematem jak bym była w gorącej wodzie kompana tylko ze cały dzień się nakręcam i teraz to po prostu się z kumulowało :P :P AGA 30 bardzo dziękuje za słowa otychy

AGA 30, aisa, Fedra, Spero, Ilona, Beata lubią tę wiadomość

relgl6d8fxp9gav7.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi, super, że po wizycie wszystko ok!

Aneczka, nie denerwuj się, będzie dobrze!

Mauysiu, fajny kawałek, lubię Kubę B. Fajnie współbrzmią ich głosy!

Gośśśka, jak zatestujesz daj znać. Aaaa no i nie czytaj neta, szczególnie o ciążach z tą chorobą...!

Gośśśka, Fedra, Ilona, Blondi22, magdzia26, mauysia, Beata, Gunia lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2013, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zawsze każdy lekarz powtarza że by się nie kierować tym co w necie piszą :/ Jakaś prawda w tym pisaniu jest ale nie potrzebnie nas to nakręca niestety :/
    Daj znać jak test zrobisz :-)

aisa, Gośśśka, Fedra, Ilona, Beata lubią tę wiadomość

• Gośśśka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Gośśśka, to by był niezły motyw, trzeba przyznać... Może małpa robi Cię w trąbę... A jak test się okaże pozytywny to wiesz co zrobisz, do lekarza się udasz czym prędzej żeby ustalić plan działania :)
    asia nawet mi nie mów przecież to był by jakiś absurd, nie uwieże w to po prostu i jeszcze Ci lekarze w Norwegii masakra np sprawdzali mi dotykiem palców czy mam guzki na tarczycy przy migdałkach hahhah

relgl6d8fxp9gav7.png
  • Gośśśka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie będę już czytać nie ma takiej opcji!!!!! naczytałam się o niedorozwoju wolach u noworodków i takich tam,jeśli okaze się że nie jestem to po 2 gumki będę kazała mojemu M zakładać hahhahah :D ...... oj dziewczynki dzieki wam humor mi wraca

AGA 30, kiti, aisa, Fedra, Spero, Ilona, magdzia26, a-koczek, a-koczek, Beata lubią tę wiadomość

relgl6d8fxp9gav7.png
  • aneczkaaa1985 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    spokojnie oddychaj wdech wydech wdech wydech :)

będzie wszystko dobrze ja tez jak zrobiłam test to nie wierzyłam to było uczucie nie do opisania dlatego Cię rozumiem tyle czasu starań a tu taka niespodzianka :D

daj znać jak zrobisz powtórkę no i pisz jak już bedziesz po wizycie bo nie masz wykresu to i nie mam gdzie zajrzeć :)

wykresu nie mam bo już nie chciałam się nakręcać.... po roku leczenia w klinice i dwóch inseminacjach poddałąm się. Czekałam na męża bo jest na szkoleniu i mieliśmy jechać na rozmowę kwalifikacyjną do in vitro. Oczywiście że dam znać w czwartek zrobię powtórkę bety a po dzisiejszej wizycie raczej dużo się nie spodziewam bo to by był dopiero 4 tydz 5d ciąży.

Tak na marginesie to wmawiam sobie że zióła zaburzyły moje hormony i ta beta to jakaś ściema i pewnie w ogóle nie jestem w ciąży ..

Fedra, Beata lubią tę wiadomość

zi13skjodn64ui4h.png
  • Gośśśka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczkaaa1985 wrote:
    wykresu nie mam bo już nie chciałam się nakręcać.... po roku leczenia w klinice i dwóch inseminacjach poddałąm się. Czekałam na męża bo jest na szkoleniu i mieliśmy jechać na rozmowę kwalifikacyjną do in vitro. Oczywiście że dam znać w czwartek zrobię powtórkę bety a po dzisiejszej wizycie raczej dużo się nie spodziewam bo to by był dopiero 4 tydz 5d ciąży.

Tak na marginesie to wmawiam sobie że zióła zaburzyły moje hormony i ta beta to jakaś ściema i pewnie w ogóle nie jestem w ciąży ..
    aneczko gratuluje super że Wam się udało,chyba tak to już jest jak się starasz to nic z tego nie wychodzi a jak sobie odpuścisz no to prosze jaka niespodzianka .....moi znajomi mieli podobnie tylko już mieli wyznaczony termin in vitro i nagle okazało się ze jednak z niego nie skorzystają :D

aneczkaaa1985, Fedra, Ilona, Shagga_80, a-koczek, Beata lubią tę wiadomość

relgl6d8fxp9gav7.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczkaaa1985 wrote:

wiesz znam to bo u mnie było identycznie 4 dni do rozpoczęcia protokołu in vitro a sie okazało że w ciąży jestem...

trzymammocno kciuki zeby wszystko było w pożądku...

lekarz na pewno zobaczy czy macica powiększona i takie tam wies u niektórych dziewczyn już n ausg coś widac więc kto wie :)

Shagga_80, Beata lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
‹‹ 4517 4518 4519 4520 4521 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ