plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Beatko mam tak samo
ciągle przeświadczenie że będę miała bliźniaki nie wiem czemu ale tak czuję
na pewno bys dała radęw końcu to podwójne szczęście by było
moja kuzynka ma bliźniaki i uważam że to super sprawa
nie jest aż tak ciężko jakby się wydawało
a wczoraj widziałam w przychodni jak siedział tatuś na kanapie a wokół niego buszowały takie czworaczki może po 3-4 latka wyglądało to mega a jaki zadowolony byłWiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2013, 11:01
Beata, a-koczek, Strażaczka90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHeloł.
Optymistyczny akcent na początek dnia - 2,5 godzinna drzemka
U mnie nie pada i mogę nawet powiedzieć, że jakieś słońce świeci.
Muzi
Dzieowje więcej radości, wiem, że jesień raczej do tego nie zachęca, ale postarajmy się
Karoam wszystkiego najlepszego!
Aga zajebiaszcze paznokcie!
Kalendarium na ten tydzień:
07.11 Kopciuszek - ginekolog (9 wizyta)- 17:00
08.11 Rucia - ginekolog ( 9 wizyta ) 18:30
Idę po kawę.
Wczoraj na tablicy.pl wyczaiłam ofertę od babeczki, która miała do sprzeania 120 pieluch jednorazówek Dady ( biedronkowcyh - podobno rewelacyjne ) za 20 zł. Oferta z mojej mieściny, więc skorzystałam i kupiłam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2013, 11:05
magdzia26, Shagga_80, Ilona, mauysia, Beata, Fedra, AGA 30, aisa, Blondi22, Blondi22, Kfjatus, Dodi, Strażaczka90 lubią tę wiadomość
-
Pismak wrote:Beatko taaak będę grać
Madziu a cóż to za nowy awatarek?<że koty też lubię>
ale tylko te duże
specjalnie dla Oli kotki w innym wydaniuWiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2013, 11:03
Strażaczka90, Rucia, Spero, Fedra lubią tę wiadomość
-
Zrozumiałam Mauysiu i jak już macie ochotę coś zmieniać polecam
http://www.youtube.com/watch?v=aC8buQaM8IA
Jak miałam kilka lat tę książę otrzymałam od swojej ś.p. babci.
To był zalążek do optymistycznego spojrzenia na świat...jednak Mauysiu może nie zawsze da się wrócić do tego spojrzenia jakie się miało...mam nadzieję, że nigdy nie będziecie musiały tego sprawdzać a te co już wiele przeszły nich powoli wracają do równowagi.
mauysia, Strażaczka90, Beata, Fedra, Ola_czeka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej Babeczki
O 9tej przyjechał Tata z pracy i my już byliśmy uszykowani do wyjścia (cała nasza obijająca się w domu Trójka) i pojechaliśmy do laboratorium, gdzie zrobiliśmy Igorkowi bilirubinę (wyniki tym razem dopiero w piątek
), a biedactwo znów był kłóty w żyłę na głowce (wierzcie mi,że ja jak raczej jestem twarda w tych sprawach to jednak na to głócie główki nie mogę patrzeć),na szczęście zaraz po wzięłam Go na ręce i jakby ręką odjął, przestało boleć
Potem i ja zrobiłam sobie morfologię (kolejny raz przy okazji badania Igorka i ja pobieram krew, ostatnio zrobiłam hormony tarczycy), bo coś czuję,że przez coś przydługie dochodzenie do siebie po porodzie mogę mieć lekką anemię
Mauysiu, mam przy okazji pytanko, bierzesz jakieś witaminy teraz? Tak właśnie zastanawiałam się,że może powinnam,coby moje mleko było lepsiejsze (że tak powiem). Szczególnie,że moja dieta jest małourozmaicona.
Co jeszcze u mnie? Ostatnio non stop wydzwaniam po poradniach patologii noworodka (lub ryzyka okołoporodowego, zależy w którym Szpitalu jak to zwą) i kurcze nie wiem na który Szpital zdecydować się...i chyba wstrzymam się do wizyty u Pediatry,żeby mi doradziła,czy brać poradnię, do której mogłabym choć dziś jechać (i miałam jechać,gdyby nie to,że stary niedawno wyjechał do ZUSu na komisję w sprawie niedanwrgo wypadku w pracy) czy czekać do końca roku na łódzkie Centrum Zdrowia Matki Polki...ja jak pewnie wiecie jestem przekonana o wysokim poziomie specjalistów z Łodzi więc najchętniej do każdego specjalisty bym tam jeździła i nie wykluczone,że jeśli terminu nikt mi nie sprzątnie sprzed nosa to zdecyduję się na tego 30stego grudnia.
Ola,dzięki za życzonkaNic nie szkodzi,że po czasie...liczy się i tak
A co do Twojego lekarza wczorajszego, nie będę zmuszała do zwierzeń, lepiej zapomnieć,że miało się do czynienia z patałachem.
Karoam, wszystkigo najlepszego Kochana :*
Ohoooo, ktoś się chyba budzi...kurcze jak Starszy "pozwala" mi na chwilę na neta to chyba Drugi odciągnie mnie od kompamagdzia26, mauysia, Strażaczka90, Beata, Ilona, Spero, Fedra, AGA 30, aisa, Dodi lubią tę wiadomość
-
magdzia26 wrote:oficjalnie mogę oddać pierwszeństwo Ani
pozatym jest wątek bliźniaków więc nie byłabym pierwsza na ovu i tak
cześć dziewczynyja wolałabym jednego szkraba ale super zdrowego
jeszcze do mnie nie trafia że mogę być w ciąży a jeszcze jak by wyszło że bliźniaki
byłam wczoraj u lekarza no i niestety nic nie widać
oczywiście 1000 pytań doa dlaczego ... czy to normalne aż w końcu pokazał mi malutki pęcherzyk którego prawie nie widać i powiedział że to może być "to"
jutro powtórka z bety następna wizyta 19.11
Shagga_80, magdzia26, Strażaczka90, mauysia, Beata, Ilona, Fedra, AGA 30, aisa, Blondi22, kiti, Kfjatus, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa stanowczo za często tego się trzymam...a potem atrakcje żołądkowe ma Igor...a ja mega wyrzuty...ale póki cały zapas domowy nie skończy się to nie mogę się oderwać
A potem dziwię się,że masakrycznie wolno idzie mi chudnięcie...a brzuch to chyba mam nadal większy niż Rutka TyRucia, Strażaczka90, Beata, Spero, Fedra, AGA 30, Dodi lubią tę wiadomość
-
Rutka nie dla mnie twa rada może masz jakąś specjalną dla tych co słodyczy nie mogą
<CZYTAJ MNIEJ KALORYCZNĄ> albo jeszcze lepiej co by odchudzała
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2013, 11:21
Strażaczka90, Beata, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ola_czeka wrote:Jeśli chodzi o moja wczorajsza wizytę to trafiłam na idiotę a nie lekarza więc nawet nie poświęcam mu 5 minut myśli bo musiałabym palnąć sobie w łeb nad jego werdyktem. A ma być optymistycznie więc powiem, ze olewam tego znachora a ponad to obudziłam się bez bólu pępka!!!
Strażaczka90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo i żegnaj spokoju
Miłego dnia życzę i uciekam do chłopaków ....Kuba na pierwsze marudzenie Igora zareagował a ja wciąż liczyłam,że przejdzie MuAle widać nic z tego
Trzeba przewinąć i dać tzytza
Strażaczka90, mauysia, Ilona, Beata, Spero, Fedra, AGA 30, aisa, Kfjatus, Dodi lubią tę wiadomość
-
Karoam wszystkiego naj...
Dziewczyny większość z was "znam" bo kiedyś się tu trochę udzielałam później przyszedł kryzys i tylko was podczytywałam -wiem że wpadam tu "z ulicy" i proszę was o pomoc ale nie mam z kim porozmawiać o moim strachu i nadziei. Mężowi boję się powiedzieć dopóki nie zobaczę serduszka (albo dwóch;-) )
Czy to normalne że boli mnie cały czas brzuch?? to będą najdłuższe dwa tygodnie w moim życiu.....Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2013, 11:34
-
Ruciu - pieluchy Dada są OK. Z Leosiem używałam ich dopiero jak skończył roczek. Z Heniem na początku chciałam pampersy, ale tyle tych pieluch idzie, że aby nie zbankrutować, przerzuciłam się już na Dady i są wporzo! Więc ja polecam.
Sha - żadnych witamin nie biorę, a może powinnam... Tym bardziej że teraz nie jem nabiału. Chyba spytam o to gina jak w końcu wybiorę się na wizytę poporodową.
Eeech muszę sobie chyba kupić jakieś większe spodnie na jesień/zimę, bo wczoraj zrobiłam przegląd szafy przedciążowej i żadne stare spodnie jeszcze na mnie nie pasująA że nie chcę nadwerężać portfela kupując nowe spodnie w dużym rozmiarze, pewnie zajrzę do paru lumpeksików
Rucia, magdzia26, Ilona, Beata, Fedra, aisa, Dodi, Strażaczka90 lubią tę wiadomość