X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczkaaa1985 wrote:
    Karoam wszystkiego naj...

Dziewczyny większość z was "znam" bo kiedyś się tu trochę udzielałam później przyszedł kryzys i tylko was podczytywałam -wiem że wpadam tu "z ulicy" i proszę was o pomoc ale nie mam z kim porozmawiać o moim strachu i nadziei. Mężowi boję się powiedzieć dopóki nie zobaczę serduszka (albo dwóch;-) ) nie chcę mu robić nadziei.

Czy to normalne że boli mnie cały czas brzuch?? to będą najdłuższe dwa tygodnie w moim życiu.....
    Aneczko, prawie każda kobieta ma inne objawy na początku ciąży, więc trudno odpwoiedzieć mi na Twoje pytanie o bólu brzucha. Grunt, żebyś była pod opieką gina, bo tylko on ze swoim sprzęciwem będzie w stanie udzielić Ci rzetelnych informacji.
    Ja tam sądzę, że wszystko będzie OK ;) Staraj się nie martwić na zapas.

magdzia26, aneczkaaa1985, Ilona, Beata, Fedra, aisa, Gunia, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2013, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayuśka - jak w mordę strzelił trwafiłaś z tym tortem dla Karoam :P
    Dużo czytałam na temat pieluch Dady i faktycznie chyba są super, zwłaszcza, że wiele babeczek z wątku ciążowego je poleca :-) Nie wiem czy wiesz, ale co jakiś czas Biedronka wydaje edycje limitowane pieluch Dady w mega pakach. Z tego co pamiętam Paczka Newborn 178 sztuk kosztowała 50 zł.

mauysia, Ilona, Beata, Fedra, AGA 30, aisa, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2013, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka ból brzucha może oznaczać zagnieżdżanie się faoslki, więc tym akurat się nie przejmuj. Tak jak napisała Mayusia, ważne żebyś była pod opieką dobrego lekarza i wierzyła w to, że wszystko będzie dobrze.

magdzia26, aneczkaaa1985, Ilona, Beata, Fedra, aisa, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

• Ilona Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Hej Babeczki :) O 9tej przyjechał Tata z pracy i my już byliśmy uszykowani do wyjścia (cała nasza obijająca się w domu Trójka) i pojechaliśmy do laboratorium, gdzie zrobiliśmy Igorkowi bilirubinę (wyniki tym razem dopiero w piątek :/ ), a biedactwo znów był kłóty w żyłę na głowce (wierzcie mi,że ja jak raczej jestem twarda w tych sprawach to jednak na to głócie główki nie mogę patrzeć),na szczęście zaraz po wzięłam Go na ręce i jakby ręką odjął, przestało boleć :) Potem i ja zrobiłam sobie morfologię (kolejny raz przy okazji badania Igorka i ja pobieram krew, ostatnio zrobiłam hormony tarczycy), bo coś czuję,że przez coś przydługie dochodzenie do siebie po porodzie mogę mieć lekką anemię :/
    Mauysiu, mam przy okazji pytanko, bierzesz jakieś witaminy teraz? Tak właśnie zastanawiałam się,że może powinnam,coby moje mleko było lepsiejsze (że tak powiem :P ). Szczególnie,że moja dieta jest małourozmaicona.
    Co jeszcze u mnie? Ostatnio non stop wydzwaniam po poradniach patologii noworodka (lub ryzyka okołoporodowego, zależy w którym Szpitalu jak to zwą) i kurcze nie wiem na który Szpital zdecydować się...i chyba wstrzymam się do wizyty u Pediatry,żeby mi doradziła,czy brać poradnię, do której mogłabym choć dziś jechać (i miałam jechać,gdyby nie to,że stary niedawno wyjechał do ZUSu na komisję w sprawie niedanwrgo wypadku w pracy) czy czekać do końca roku na łódzkie Centrum Zdrowia Matki Polki...ja jak pewnie wiecie jestem przekonana o wysokim poziomie specjalistów z Łodzi więc najchętniej do każdego specjalisty bym tam jeździła i nie wykluczone,że jeśli terminu nikt mi nie sprzątnie sprzed nosa to zdecyduję się na tego 30stego grudnia.

Ola,dzięki za życzonka :) Nic nie szkodzi,że po czasie...liczy się i tak :D
    A co do Twojego lekarza wczorajszego, nie będę zmuszała do zwierzeń, lepiej zapomnieć,że miało się do czynienia z patałachem.

Karoam, wszystkigo najlepszego Kochana :*

Ohoooo, ktoś się chyba budzi...kurcze jak Starszy "pozwala" mi na chwilę na neta to chyba Drugi odciągnie mnie od kompa :/

Strażaczka90 lubi tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    A Beatko i Muzi mierzę temperaturę w buzi termometrem elektronicznym...
    i mnie też zastanawiają moje skoki temp...albo wina termometru albo mam jakiś dziwny cykl...bo w poprzednich tak nie miałam więc nie wiem o co kaman ...

ja od lat mierze temp w buzi warzne żeby mierzyć w tym samym miejscu ;)

Beata, Strażaczka90, AGA 30, Kfjatus, Dodi lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    ja od lat mierze temp w buzi warzne żeby mierzyć w tym samym miejscu ;)
    ;) staram się w tym samym ale "buzia duża" :P
    chyba z tego co czytałam to musi być z tej samej strony pod językiem.
    Fedruś dobrze pamiętam ??? ale tak wogóle to jakąś niską mam w tym cyklu więc ja nie wiem ...zawsze po ovu miałam 36,7, 36,8, a nawet 36,9 a teraz max 36,6....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2013, 12:04

Fedra, Beata, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Ilona Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O co chodzi?
    Wkleilo mi Schaggowego posta :)

No i idę do kina, na film Labirynt. Zobaczymy czy będzie fajny. Dam znać.

Pytanie do Schaggi. Pamiętam że kupowałaś dla małego poduszkę klin do łóżeczka. Jak Tobie się ona sprawdza? Czy kladziesz Igorka na tej podusi na boczku? Właśnie zamówiłam sobie na allegro bo jakoś tak myślę, że będę spokojniejsza jak ja będę miała :)

mauysia, Fedra, Beata, Strażaczka90, a-koczek, AGA 30, Kfjatus, aisa, Dodi lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagga dzięki za linka do Moniki Urlik też sie w tej piosence zakochałam wczoraj i teraz katuje wszystkie jej piosenki i od razu do samopoczucia +50 :)

Karoam 100 lat Kochana duzo szczescia i niegasnacej miłości oraz szczęśliwego i bezbolesnego rozwiązania...

Ola chetnie bym zgasiła swiatło ale tak to już nic widzieć nie bedę ;)

Żbiku pięknie to napisałaś :)

jakby ktoś potrzebował sobie posmęcić to zapraszam na priv mogę być Waszą etatowa wysłuchiwaczka :D

magdzia26, Shagga_80, Beata, Strażaczka90, Ilona, Spero, aisa, Dodi lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Beata Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki ja chce chwilkę odpocząc więc wybaczcie ale odezwe sie po weekendzie :*

mam teraz plan na sobotnie badanka a we wtorek kontrola endo,
    (termometr głęboko schowany -nie zamierzam sie w tym cyklu stresować )

buziaki dla wszystkich i miłego słonecznego mam nadzieję długiego weekendu
    do zobaczyska :*

Fedra, Ilona, a-koczek, magdzia26, Spero, Kaja, aisa, Dodi, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz
    dzień Dobry

ma być optymistycznie to prosze bardzo ale nie wiem od czego zaczać moze od tego ze moja waga w sierpniu wynosiła juz ponad 82 kg a dzisiaj jest 74,2 kg :D

już jestem na zajecia zapisana fitnessu dzisiaj dwie godzinki wypacania się oczywiście jeśli po godzinie nie apdnę :P
    drugi tydzień dniety idzie i powiem Wam trzymam sie :)

w wekend jadę do mamy i ciesze się bardzo bo sie stęskniłam za nia bardzo <3

i teraz nie wiem czy będzie optymistycznie ale miałam sen erotyczny z byłym chłopakiem... ehh

ściskam Wam mocno bo mimo ze pada to deszcz jest oczyszczający bo np. oczyszcza roślinność z pyłów i od razu lepiej się oddycha...

a i z racji deszcze zrobiłam coś jeszcze biegałam po kałuzach z moim psem było super :D

Shagga_80, Ilona, a-koczek, mauysia, magdzia26, Beata, Spero, Blondi22, kiti, aisa, Gunia, Dodi, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2013, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona wrote:
    O co chodzi?
    Wkleilo mi Schaggowego posta :)

No i idę do kina, na film Labirynt. Zobaczymy czy będzie fajny. Dam znać.

Pytanie do Schaggi. Pamiętam że kupowałaś dla małego poduszkę klin do łóżeczka. Jak Tobie się ona sprawdza? Czy kladziesz Igorka na tej podusi na boczku? Właśnie zamówiłam sobie na allegro bo jakoś tak myślę, że będę spokojniejsza jak ja będę miała :)
    Kochana jak byłam w ciąży z Kubusiem czytałam,że dziecko najlepiej jak śpi właśnie na czymś takim (wtedy non stop czytałam o ciąży dziecku itd itp :-P ) ale wtedy nie kupiłam takiej poduszki..teraz kupiłam i chyba miałam intuicję bo Igorkowi czasem się ulewa (głównie jak nie zdążę podnieść Go by Mu się odbiło a czasem mimo tego że się odbije Mu) i dzięki temu jestem nieco spokojniejsza że zawsze to nie leżenie na płaskim a do tego i tak kładę Go na boczku...swoją drogą to z powodu Jego ulewań mam częste pranie (nawet teraz mi się pierze) bo szlag mnie trafia jak czuję zapach mleka (a nawet dla mnie to zapach takiej swojskiej śmietany :-P ).

Noooo jestem na chwilę znów (choć teraz piszę z komórki bo Kuba okupuje lulka.tv

Ilona, mauysia, Dodi, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

• Ilona Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Schagga za odp :)

Shagga_80, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i jeszcze jedno sorry laski ale jak będe miała doła czy gorszy dzień to sobie nie wyobrazajcie ze o tym nie napiszę oczywiście nie oczekuje 3 stron wsparcia ale na pewno nie będe gnębić swoich uczuć w sobie...

to tylko tak pisze zebyście wiedziały ze ja nie mam zamiaru udawać kogoś kim nie jestem na tyle mnie chyba juz znacie :P

i mimo wszystko co sobie o mnie myślicie lub teraz pomyślicie i tak Was Kocham <3

Shagga_80, a-koczek, magdzia26, mauysia, Beata, Spero, plemniczka, Pismak, Ilona, Kfjatus, aisa, Dodi, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2013, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Igorek jak zwykle śpi znów :-P U nas baaaardzo spisuje się leżaczek ...zasypia na nim (jeśli nie uda Mu się zamknąć oczy podczas karmienia) dzięki czemu nie muszę Go nosić za długo a potem przekładam do łóżeczka :-)

co do Dady to ja nie podpiszę się pod zachwytami nad nimi,dla mnie są jakieś za sztywne ...dla mnie tylko pampersy wchodzą w grę...swoją drogą to właśnie kończy mi się zapas który poczyniłam jeszcze w ciąży...trzeba zacząć korzystać z rabatów w Rossmannie i to już dziś...bilans - 3tyg. i 1 dzień i 4 paczki po 43 pampersów poooooszlo...swoją drogą z bigiem czasu mniej zużywa już .

Beata, Spero, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagus ja tez jestem za pampersami. jak sie dobrze poszuka to wychodza taniej niz dady. Ja tam zawsze szukałam promocji i kupywałam kilka paczek na zapas

Shagga_80, Beata, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    a i jeszcze jedno sorry laski ale jak będe miała doła czy gorszy dzień to sobie nie wyobrazajcie ze o tym nie napiszę oczywiście nie oczekuje 3 stron wsparcia ale na pewno nie będe gnębić swoich uczuć w sobie...

to tylko tak pisze zebyście wiedziały ze ja nie mam zamiaru udawać kogoś kim nie jestem na tyle mnie chyba juz znacie :P

i mimo wszystko co sobie o mnie myślicie lub teraz pomyślicie i tak Was Kocham <3
    I o to chodzi Fedruś, żeby sztucznie nie unikać smętów. To zakrawałoby na "Żony ze Stepford" :) Tylko starać się doceniać swoje małe sukcesy.

Na przykład gratuluję Tobie zrzucenia wagi! To naprawdę świetny wynik. A do tego chodzisz na fitness - super! Ja się w ogóle nie ruszam :(

Shagga_80, magdzia26, Beata, Fedra, Spero, Ilona, Kfjatus, Dodi, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2013, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedrus kochana ja tam jestem zdania że każdy powinien pisać co Mu w sercu leży więc jak chce się pozalic to niech się żali...a i podpisuję się pod tym co pisała Mauysia myślę że Zbikowej niechodziło o to żeby nie narzekać ale raczej poszukać w swoim życiu powodów do radości i tyle :-)

mauysia, Beata, Fedra, Spero, Ilona, Dodi, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2013, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaggi teraz w Lidlu są promocje Pampersów ale od rozmiaru 3. Swoją drogą 4-9 kg więc nie takie wielkie - 168 sztuk za 88zł. W Tesco ta sama promocja jest za 120 zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2013, 12:33

Fedra, Ilona, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2013, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę Fredzia, też bym pochodziła na fitness. :( Kiedyś byłam dosyć gibka a teraz taki flak z olejem. Mam taką jedną znajomą która jest instruktorką fitnesu, i jak patrze na jej ciało, to zbieram szczękę z podłogi :(

Shagga_80, Fedra, Ilona, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra prosze zdradź mi jak ty tyle schudłaś ????co za dietę stosowałaś???

Fedra, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
‹‹ 4524 4525 4526 4527 4528 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ