X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mausiu a jak logistycznie to zorganizowaliscie? gdzie ludzie siedzieli i jedli? hmm no chyba ze ty masz taki duzy stół i tyle krzesel :)
    i czy alkohol tez stawialiscie?

Strażaczka90 lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutka a ja sie nie moge doczekac sniegu :)

Fedra, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha i jeszcze info odnośnie endometrium lekarz powiedział że endo 9,55 po owu jest ok że Oni przy endo 9mm robią transfery i stwierdził ze z całym szacunkiem do kolegów lekarzy ale w niektórych przypadkach to się powinni w ogóle nie wypowiadać...
    dla porównania endo w 9dc ponad 8mm ;)

Mayusia zycze Ci zeby ta płaczliwość się skończyła jak najszybciej ale wiesz że około 6 miesiaca to już ząbki wychodzą :/ miałam pocieszyć a wyszło jak zawsze :(

plemniczka, aisa, mauysia, nick nieaktualny, magdzia26, Kaja, nick nieaktualny, kiti, Strażaczka90, Gunia, Dodi lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysiu mojej siostry mala jest dzien starsza od Henia i tez ostatnio jest z nią hardcor! co wieczor placze niewiadomo dlaczego :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2013, 12:34

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • jeju Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie, że dzieci są płaczliwe najczęściej w godzinach w jakich trwała ostatni faza porodu? Nam położna daaaawno temu to tłumaczyła...ale u nas się chyba raczej nie sprawdziło....przynajmniej nie pamiętam...

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    mauysiu mojej siostry mala jest dzien starsza od Henia i tez ostatnio jest z nią hardcor! co wieczor placze niewiadomo dlaczego :/
    Hmmm... Ja zaciskam zęby i czekam jeszcze parę miesięcy - jak Henik zacznie bardziej kumać świat to na pewno wypogodnieje :) Choć mam nadzieję że aż tak długo nie będę musiała czekać. A w sumie najważniejsze że jest zdrowy (przeziębienie to pestka).

nick nieaktualny, magdzia26, Fedra, Ilona, aisa, Kfjatus, Dodi lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Mayusia zycze Ci zeby ta płaczliwość się skończyła jak najszybciej ale wiesz że około 6 miesiaca to już ząbki wychodzą :/ miałam pocieszyć a wyszło jak zawsze :(
    Fedri, Leo np. nie płakał przy zabkowaniu - może Henio będzie miał tak samo :)

magdzia26, Fedra, Ilona, aisa, Kfjatus lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muzi, u mnie też to się nie sprawdziło :)

A z ciekawostek: moja koleżanka urodziła wczoraj nad ranem córeczkę... w samochodzie... Nie zdążyli do szpitala. Mąż za kierownicą pędził z nadzieją że zdąży a tu... dziecinka wyskoczyła prosto w ręce mamusi... Wyobrażacie sobie coś takiego???

nick nieaktualny, magdzia26, Fedra, nick nieaktualny, kiti, a-koczek, nick nieaktualny, aisa, Sandraa, jeju, Blondi22, Blondi22, Kfjatus, Dodi lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Rutka a ja sie nie moge doczekac sniegu :)

Dobra ... może sobie spać 20 cm białego puchu raz na tydzień dopadać 5 cm, drogi mają być odśnieżone, przejezdne, to samo chodniki :) Nie może być inaczej bo nie przejadę nigdzie nowym wozidłem z nowym lokatorem.

plemniczka, magdzia26, Fedra, Ilona, nick nieaktualny, aisa, jeju, Gunia, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Muzi, u mnie też to się nie sprawdziło :)

A z ciekawostek: moja koleżanka urodziła wczoraj nad ranem córeczkę... w samochodzie... Nie zdążyli do szpitala. Mąż za kierownicą pędził z nadzieją że zdąży a tu... dziecinka wyskoczyła prosto w ręce mamusi... Wyobrażacie sobie coś takiego???

Ale akcja :D Ja pitole. A ja się zastanawiam czy jak jadę z P. samochodem żeby nie wozić ze sobą wiaderka, gdyby nagle miałby mi odejść wody :P Mój dylemat przy porodzie w samochodzie to pikuś :D

magdzia26, Fedra, nick nieaktualny, Strażaczka90, nick nieaktualny, aisa, Blondi22, Kfjatus, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju wrote:
    A wiecie, że dzieci są płaczliwe najczęściej w godzinach w jakich trwała ostatni faza porodu? Nam położna daaaawno temu to tłumaczyła...ale u nas się chyba raczej nie sprawdziło....przynajmniej nie pamiętam...

U Nas też się nie sprawdziło, bo Kinia w ogóle nie płakała. o.O Zobaczymy jak będzie z kolegą.

Strażaczka90, nick nieaktualny, aisa, jeju, Kfjatus lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie moje przemyślenie ... fajnie z jednej strony, że jest mniejszy ruch na forum :P Mogłam chociaż wszystko poprasować :P Ooo i tym akcentem się żegnam, lecę klepać zupę.

Fedra, nick nieaktualny, Strażaczka90, a-koczek, nick nieaktualny, jeju, Kfjatus lubią tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia co znaczy "klepać zupę " :P ????

Fedra, Strażaczka90, nick nieaktualny, aisa, jeju, Kfjatus lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia ja dziś też zupka warzywna i kurczaczek na drugie bo mój m to zup nie znosi ....

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia bo deszcz przyszedł do nas właśnie się rozpadło no cóż uroki jesieni ...

Strażaczka90, aisa lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra dla mnie jesteś wielka .....koniec tematu

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic idę kończyć obiad to do wieczora po wizycie !!!

mauysia, Fedra, magdzia26, nick nieaktualny, aisa, Kfjatus, Dodi lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Fedra Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Fedra dla mnie jesteś wielka .....koniec tematu

a wypraszam sobie już zeszłam z 82 kg do 73,9kg :P

magdzia26, plemniczka, nick nieaktualny, Strażaczka90, nick nieaktualny, kiti, aisa, nick nieaktualny, Ilona, Blondi22, Kfjatus, Gunia, Dodi lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruciu, w książce "w oczekiwaniu na dziecko" pisali o babce która panicznie bała się że wody odejdą jej w miejscu publicznym. Dlatego nosiła ze sobą w torebce słoik pikli żeby w chwili odejścia wód zbić go i zakrzyknać "o ja niezdarna, zbilam słoik z ogorkami"! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2013, 13:57

magdzia26, Fedra, nick nieaktualny, Strażaczka90, a-koczek, nick nieaktualny, nick nieaktualny, kiti, aisa, nick nieaktualny, jeju, Ilona, Blondi22, Blondi22, Blondi22, Kfjatus, Gunia, Dodi lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    a wypraszam sobie już zeszłam z 82 kg do 73,9kg :P
    Fedruś to prawie 10kg jestem pełna podziwu :) jak ty to robisz <3

Fedra, nick nieaktualny, Strażaczka90, aisa, nick nieaktualny, jeju, Ilona, Blondi22, Blondi22, Dodi lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
‹‹ 4557 4558 4559 4560 4561 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ