X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mausiu mozesz mi odpowiedziec na pytanie plisssssssssssssssss :)

a tak wogole to napisz cos wiecej o tej kolezance co urodzila w samochodzie... to byl juz jej termin porodu tak? i wody odeszly wczesniej? miala wczesniej skurcze i na osttania chwile jechali do szpitala? kurde nie wyobrazam sobie tego, przeciez poród to nie jest az taka szybka sprawa

Strażaczka90, jeju lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane,
    ja że tak rzeknę, nie potrzebnie wstawałam tak wcześnie i się nie wyspałam, no ale jakoś przeżyję. Jeszcze jutro, piątek to pikuś i trochę wolnego. W niedzielę na targi ślubne jedziemy, może wpadnie kilka pomysłów do głowy,

Shagga też prosiłabym o dane do bloga :)

Mauysiu fajnie, że chrzciny się udały, ale historia koleżanki niesamowita.

Rucia mam jednak nadzieję, że wody odejdą jak już będzie ich pora a nie jak kichniesz przypadkiem :P a mam pytanie jeszcze, ale jak nie chcesz to nie pisz. Jak brat? wiadomo coś więcej, poprawiła się sytuacja?

Oluś zaglądaj czasem kochana :)

Kaja tylko nie zapomnij nam tu powiedzieć co słychać u twojego roczka :)

Wiecie ze mi pranie nie schnie w ogóle! masakra jakaś już grzejnik dodatkowy włączyłam i nic! masakra jakaś.

Fedra, magdzia26, Strażaczka90, kiti, aisa, AGA 30, Ilona, Kfjatus, Dodi lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Fedruś to prawie 10kg jestem pełna podziwu :) jak ty to robisz <3

dieta i ćwiczenia :)

magdzia26, Strażaczka90, aisa, Dodi lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm chyba wcięło moją odp dla Ciebie Plemniczko.
    Pisałam że siedzieliśmy przy trzech połączonych stołach i że alkoholu nie było. I że stawka za osobę wyniosła 45 zlotych.

A szczegółów porodu koleżanki jeszcze nie znam, ale wypytam ją :)

Na razie się żegnam, zmykam po Leo.

magdzia26, Strażaczka90, Fedra, aisa, Blondi22 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje małyszku!

Strażaczka90 lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    dieta i ćwiczenia :)
    Powiem Ci Fedruś że też bym chciała tak porządnie się wziąć, ziólka w końcu już mam, na akupunkturę bym poszła, ćwiczenia jakieś porządne i bardziej rygorystyczna dieta ale boję się że może to zaszkodzić w staraniach bo chyba takie drastyczne zmiany nie są dobre :/ nie wiem już sama teraz cokolwiek robię to się boję może to głupie staram się oczywiście zdrowiej jeść itp...dbać o siebie ale dzięki temu na pewno nie schudnę...

Strażaczka90, kiti lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba musze troche odpuścić te starania bo na niczym innym nie mogę się skupić...i zaczynam zauważać pierwsze objawy zbzikowania u siebie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2013, 14:53

Strażaczka90, Rucia, Dodi lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)właśnie wróciłam po pracy..idę obiad robic

magdzia26, a-koczek, Fedra, aisa, Kfjatus, Dodi lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Powiem Ci Fedruś że też bym chciała tak porządnie się wziąć, ziólka w końcu już mam, na akupunkturę bym poszła, ćwiczenia jakieś porządne i bardziej rygorystyczna dieta ale boję się że może to zaszkodzić w staraniach bo chyba takie drastyczne zmiany nie są dobre :/ nie wiem już sama teraz cokolwiek robię to się boję może to głupie staram się oczywiście zdrowiej jeść itp...dbać o siebie ale dzięki temu na pewno nie schudnę...

dietę mam przygotowaną przez dietetyka, opiera się ona na 5 posiłkach są bardzo zdrowe jest duzo warzyw i owoców jest ryba i drób, nie ma za to słodyczy (no prócz podwieczorku na który można zjeść 40gr paluszków solonych lub dwa ciastka belvita), napoi gazowanych i soków, do picia woda, kawa i herbata bez cukru :) zero alkoholu... dieta moja to 1500cal przyczym porcję są tak wielkie ze przez pierwsze dwa dni myślałam ze zwymiotuje jak widziałam obiad bo nie miałam miejsca w brzuchu w tym momencie metabolizm mi chyba przyspieszył bo aż czekam do godziny kolejnego posiłku :)
    świczenia w sumie to można powiedzieć 5 aktywności w ciągu tygodnia ja ćwicze w poniedziałki środy i piatki przy czym w srodę i piatek po dwie godziny rózncyh zajęć :)

a-koczek, Rucia, magdzia26, aisa, kiti, AGA 30, Dodi lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja uciekam na wywiadówke do przedszkola dzis ma byc wstepna weryfikacja czy dziecko nadaje sie do pierwszej klasy. buziaki i do jutra

Fedra, magdzia26, Rucia, aisa, Spero, Dodi lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    chyba musze troche odpuścić te starania bo na niczym innym nie mogę się skupić...i zaczynam zauważać pierwsze objawy zbzikowania u siebie :D

Najlepiej to zająć myśli czymś innym ja zajełam się sobą znaczy ćwiczenia itp to pochłania troche czasu, skupiłam się na różnych innych rzeczach i to pozwoliło mi się wyrwać z myślenia o poronieniu bo to najbardziej mnie męczyło... i efekt jest taki ze juz nie myślę o tym w kategoriach złości i zalu i depresji... stało się trudno trzeba się cieszyc ze w ogóle się udało naturalnie... teraz ostro wziełam się za siebie bo planuję pod koniec stycznia ważyć już około 62 kg :)

Rucia, kiti, jeju, Ilona, Dodi, a-koczek lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strażaczko chodziło mi o to, że ide po prostu gotować zupę :-)

magdzia26, Fedra, jeju lubią tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Strażaczko chodziło mi o to, że ide po prostu gotować zupę :-)
    to ja pytałam <foch>

Rucia, Fedra, Strażaczka90, jeju, Kaja, Dodi lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spero odnośnie brata, to nadal jest w stanie zagrażającym życiu. Z jego ran zaczynają wytwarzać się toksyny które przedostają się do organizamu i atakują nerki, wątrobę, żołądek ... W piątek ma mieć pierwszą operację oczyszczania martwych tkanek z nóg, bo one są w najgorszym stanie. Chcą go ustabilizować na tyle, zeby zaczać przeczczepiać mu skórę. Tylko tu pojawia się problem, bo koszt jaki będą musieli pokryć jego rodzice za skórę to prawie 3 mln zł.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    to ja pytałam <foch>

Och wybacz Magdziu :) Pisałam z komórki i nie dojrzałam :P

magdzia26, Strażaczka90, jeju lubią tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    teraz ostro wziełam się za siebie bo planuję pod koniec stycznia ważyć już około 62 kg :)
    Fedruś życzę Ci tego z całego serca :)
    ja jeżeli nic nie wyjdzie teraz a pewnie nie wyjdzie ale okaże się do piątku to też ostro biorę się za siebie ale najpierw co jest pewne to muszę znaleźć sposób na stres w moim życiu bo to ani nie pomaga mi w odchudzniu a tym bardziej w staraniach...

Fedra, Strażaczka90, Dodi lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Ruciu, w książce "w oczekiwaniu na dziecko" pisali o babce która panicznie bała się że wody odejdą jej w miejscu publicznym. Dlatego nosiła ze sobą w torebce słoik pikli żeby w chwili odejścia wód zbić go i zakrzyknać "o ja niezdarna, zbilam słoik z ogorkami"! :D

:P ciekawa książka :D nie chciałabym jedynie żeby wody odeszły mi gdy bedę czekała na Kingę w szkole :P

Godzinę temu się porzygałam, znowu mam skurcze, brzuch mnie tak napieprza, że nospa już nie pomaga. Boli jak cholera.

Fedra, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Tylko tu pojawia się problem, bo koszt jaki będą musieli pokryć jego rodzice za skórę to prawie 3 mln zł.
    o kurczę 3 mln zł ... !!!

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fredzia podziwiam twój zapał. Znając siebie pewnie olałabym temat po tygodniu :P

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    :P ciekawa książka :D nie chciałabym jedynie żeby wody odeszły mi gdy bedę czekała na Kingę w szkole :P

Godzinę temu się porzygałam, znowu mam skurcze, brzuch mnie tak napieprza, że nospa już nie pomaga. Boli jak cholera.
    no to teraz możesz poprosic Olkę żeby ci pomogła ty dmuchałaś na jej ranki i całowałaś w brzuszek niech się teraz zrewanżuje :P

Rucia, Fedra, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
‹‹ 4558 4559 4560 4561 4562 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ