X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2012, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc...Też już zmykam spać...

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2012, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarciu dziekuje za gratulacje...ale bardziej bede sie cieszyc po wizycie u gina i po USG...
    rozumiem twoja pustke... kurcze chyba kazda z nas uwierzyla ze u Ciebie to musi byc TO.. ciesze sie ze juz lepiej... serduszkuj! moze faktycznie bedzie owulacja... wiesz czytalam o takich przypadkach, wiec uwazam to za calkiem mozliwe!
    Ja tez lece spac. Mam nadzieje ze bedziesz juz z nami spowrotem czesciej, bo baaaaardzo Cie brakuje:)

dobranoc dziewczyny

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • kalina25 Koleżanka

Wysłany: 24 listopada 2012, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandraa pamiętaj ,że żeby był skok to musi być minimum 0,05 stopnia .Nie mógłby być to 15 dzień cyklu .Pamiętaj ,że musi być też 6 temperatur niższych przed 3 wyższymi.U Ciebie najwyższa z 6 niższych byłaby z 12 dc czyli 36.80 i na tej wysokości byłaby linia podstawowa, poza tym żadna z 3 wyższych nie ma 0.20 stopnia .
    No i śluz miałaś jeszcze o cechach płodności.
    Tak więc poczekałabym jeszcze na wzrostową temperaturę i obstawiam ,że w tym cyklu skok jest 20 dnia cyklu ,ale musisz poczekać na 4 wyższą (jutrzejszą),żeby wyznaczyć fazę lutealną ,bo nawet jakbys teraz chciała wyznaczyć 3 wyższe ,po skoku ,to byłyby 20,21,22 dzień cyklu ,6 niższych wstecz od 20 i najwyższa z niższych 6 to linia podstawowa czyli z 14 dnia cyklu ,lecz dalej nie ma tej umownej różnicy 0,20.Jutro musiałabyś mieć min 36.90.

Nie wie3m czy się nie zamotałam.Dodam jeszcze ,że nie jestem znawcą wybitnym ale na sobie stosuję metodę Rotzera i według niej chciałam Ci objaśnić :)

Sandraa lubi tę wiadomość

0a2430fde8be29102a0b2c2d23635f70.png
  • kalina25 Koleżanka

Wysłany: 24 listopada 2012, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jaką metodą wyznacza ovufriend,ale jest trochę inaczej.Przydałoby się jakbyś uzbroiła się też w termometr z dwoma miejscami po przecinku ,bo znacznie ułatwia interpretację i wykres jest bardziej czytelny :)

0a2430fde8be29102a0b2c2d23635f70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2012, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muzarcia czytałam ostatki i nie kumam za bardzo co jest grane!! napisz prosze co i jak!

A teraz kumam czemu takie pustki dziś!!! ostatki ....... andrzejki....... i andwent będziE!!
    Kurka mam 30 lat a nic a nic nie obchodze takich rocznic!!!!
    a do niedawna to bylo wielkie święto!!
    Starzeje sie chyba!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2012, 23:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2012, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry wieczor dziewczynki:)
    muzarciu dobrze Cie znow widziec... stesknilam sie za Toba...
    klamus i she moze dacie wreszcie znak zycia co kochane? :)
    moja dzisiejsza beta to 90 :) od srody przyrosla o 70 mIU wiec chyba wszystko na dobrej drodze... mecza mnie tylko wymioty- ale przezyje :)
    pozdrawiam wszystkie stare i nowe staraczki i chucham na was mnostwem fluidkow ciazowych :)
    jutro przed nocka powinno mi sie udac do Was zajrzec to pogadamy :)
    spijcie dobrze dziewuszki

Beata lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2012, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ps. plemnisiu- my to chyba gdzies blisko siebie bedziemy rodzic co? :P
    ja mam termin wg ovu na 4 sierpnia 2013
    moj m sie smieje ze akurat bede miala 7 tygodni do slubu zeby dojsc do siebie... o.O
    jakos czarno to widze hihi...
    dobrej nocki :)

• Sandraa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2012, 05:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalina25 wrote:
    sandraa pamiętaj ,że żeby był skok to musi być minimum 0,05 stopnia .Nie mógłby być to 15 dzień cyklu .Pamiętaj ,że musi być też 6 temperatur niższych przed 3 wyższymi.U Ciebie najwyższa z 6 niższych byłaby z 12 dc czyli 36.80 i na tej wysokości byłaby linia podstawowa, poza tym żadna z 3 wyższych nie ma 0.20 stopnia .
    No i śluz miałaś jeszcze o cechach płodności.
    Tak więc poczekałabym jeszcze na wzrostową temperaturę i obstawiam ,że w tym cyklu skok jest 20 dnia cyklu ,ale musisz poczekać na 4 wyższą (jutrzejszą),żeby wyznaczyć fazę lutealną ,bo nawet jakbys teraz chciała wyznaczyć 3 wyższe ,po skoku ,to byłyby 20,21,22 dzień cyklu ,6 niższych wstecz od 20 i najwyższa z niższych 6 to linia podstawowa czyli z 14 dnia cyklu ,lecz dalej nie ma tej umownej różnicy 0,20.Jutro musiałabyś mieć min 36.90.

Nie wie3m czy się nie zamotałam.Dodam jeszcze ,że nie jestem znawcą wybitnym ale na sobie stosuję metodę Rotzera i według niej chciałam Ci objaśnić :)

Dziękuję za obszerne objaśnienie:)
    Czytałam chyba z 5 razy żeby zrozumieć heh:)
    Miłego dnia kobitki:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2012, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć gadgetka...gratulacje i trzymam kciuki za Was i fasolkę...
    No i klops...jak temp. wzrośnie albo się utrzyma, to znakiem tego progesteron dopiero teraz wzrasta...
    Sandraa temp. jak na życzenie Kaliny;-)36,9
    ...u mnie z tego cykliska nici ale trudno...mam nauczkę.
    Teraz w ogóle ciąży nie będę brała pod uwagę...w ogóle...
    Aga czego nie rozumiesz, sprostuję?

gadgeta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2012, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    o widzę że chwile mnie nie było a tu się pojawiło tyle fasolinek że ho ho :)
    Tak więc wszystkim szczęściarą gratuluje z całego serca :)
    a i nie wiem czy jest sens oddzielać fasolinek od starajacych jakoś mniej mi się ta tabelka podoba jakby Nas starające znowu oddzielano od innych grubą krecha :(

Fedra jestesmy dorosłymi ludzmi więc tak sie zachowujmy. Jaka gruba kreska??
    To co? Teraz te zafasolkowane mają sie chować po kątach i czuć się winne za to że im sie udało a Tobie będzie przykro :( to też jest nie fair

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2012, 08:30

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2012, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki :)
    GADGETKO NIE WIEM JAK CI GRATULOWAĆ!!!!!!!!! Cieszę się niezmiernie, że Ci się udało!!! Wiedziałam, że w koncu sie musi udac :)))))))))) Ale humor mi się poprawił jak to przeczytalam :))))
    Dziś znowu mnie kolejny lekarz wkurzył. Tym razem już powiedziałam co myślę o tym szpitalu ;P a ze obchod to byl to się polożna wtrącila :D skwitowałam krótko: Pani lekarzem nie jest więc nie będę z Panią w tym temacie dyskutować :P W kazdym badz razie decyzja podjeta: Na bank nie bede rodzic w tym szpitalu!!!!!!!!!!! Za bardzo balabym sie o dziecko. Myślę czy po wyjściu do UWAGI nie zadzwonić żeby zainteresowali się tym szpitalem. Zgłoszę także skargi do dyrekcji szpitala na jednego lekarza, na brak sprzetu oraz na wtrącające się położne. Mój nerw przeszedł dzisiaj wszelkie granice

gadgeta, gocha04 lubią tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • she Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2012, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - długo mnie nie było a tu widzę dużo zmian i nowych Staraczek! :)
    Belluś - nie doczytałam jeszcze dlaczego jesteś w szpitalu - mam nadzieję, że przebrnę. Ale trzymaj się kochana! Wszystko będzie dobrze! :)
    Gadgetko, Plemniczko - gratuluję! Bardzo się cieszę.
    U mnie wszystko ok - tydzień temu byłam na USG, malenstwo miało 15,8 mm - sztuka jedna :) 20 grudnia mam umówione badania prenatalne.
    Dziwnie się czuję czasami - jest mi niedobrze, ale nie wymiotuję. Ani raz mi się to nie zdarzyło.
    pozdrawiam i ściskam Was serdecznie :*

201306215365.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2012, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć kochane.
    bella ja bym to zgłosiła, w końcu szpital ma leczyć i pomagać a nie na odwrót.
    Muzarciu witaj, cieszę się że jesteś:*

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2012, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona ja też jestem za nieoddzielaniem, bo widać wyraźnie, że wpis fasolinka jest...ale możesz wklejać tabelki z oddzielonymi przyszłymi mamusiami i innymi staraczkami...mi, to przeszkadzać nie będzie...gratuluję ciąży...i nie trzeba mi mówić gdzie jest moje miejsce w szeregu...na końcu z najdłuższym cyklem rzecz jasna...

Mona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2012, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu dziękuję...weszłam na chwilę ale nerwica dziś dała znać o sobie i tak mnie poniewiera, że hej...palce drżą przy pisaniu normalnie...wzięłam hydroksyzynę i czekam na efekty...później wrócę to popiszę coś...teraz muzyka do ucha i obiadek powoli zrobię chyba.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2012, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZYLI HYDROKSYZYNĘ MOŻNA BRAĆ W CIĄŻY? Mi się wydawało, że nie. Muszę dopytać ale jestem zaskoczona. Myślałam, że są inne leki na uspokojenie.

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2012, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj moja droga, mam nadzieję że ci się polepszy. ja jestem sama w domciu, M w pracy, córka u dziadków. nudno a pogoda przynajmniej u mnie nie powala na kolana i aż nie chce się nigdzie wychodzić.

wczoraj poraz pierwszy od ładnych kilku miesięcy zobaczyłam śluz rozciągliwy, przy szyjce. do tej pory miałam tylko wodnisty. chyba to zasługa tego magnezu i b6 bo nic innego nie biorę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2012, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    Mona ja też jestem za nieoddzielaniem, bo widać wyraźnie, że wpis fasolinka jest...ale możesz wklejać tabelki z oddzielonymi przyszłymi mamusiami i innymi staraczkami...mi, to przeszkadzać nie będzie...gratuluję ciąży...i nie trzeba mi mówić gdzie jest moje miejsce w szeregu...na końcu z najdłuższym cyklem rzecz jasna...

To oczywiste że nie będe wklejać swojej wersji tabelki skoro komuś to że jest okreslany mianem starającego się sprawia przykrość.
    Tylko dziwi mnie fakt że przecież mamy do czynienia z dorosłymi kobietkami a niektóre zachowują się jakby każde nieopatrzne słowo mogło je urazić. No bez jaj.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2012, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    oj moja droga, mam nadzieję że ci się polepszy. ja jestem sama w domciu, M w pracy, córka u dziadków. nudno a pogoda przynajmniej u mnie nie powala na kolana i aż nie chce się nigdzie wychodzić.

wczoraj poraz pierwszy od ładnych kilku miesięcy zobaczyłam śluz rozciągliwy, przy szyjce. do tej pory miałam tylko wodnisty. chyba to zasługa tego magnezu i b6 bo nic innego nie biorę.

hehe znam to uczucie. Ja też miałam problem ze śluzem a raczej jego brakiem.w majtkach zawsze pustynia ;)
    zaczełam brać wiesiołka i jak tylko zobaczyłam efekty byłam mega zadowolona.

zosia-ktosia lubi tę wiadomość

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2012, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona źle zrozumiałaś Muzarcię. jej to nie przeszkadza. żadnej to nie przeszkadza. po prostu My jako te od których forum się zaczęło, stworzyłyśmy tebelkę i żadna jej nie zmianiała.

a poza tym te "starające się" o których piszesz pewnie nie chciałyby być oddzielane od ciężarnych:)

mnie osobiście to wszystko jedno. nie przywiązuję uwagi do tebelki, znaczy jej wyglądu.
    róbcie jak uważacie.

Mona lubi tę wiadomość

‹‹ 457 458 459 460 461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ