X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    ALE SUPER NIUS a Ty widziałaś te włoski na usg?
    niech rośnie malutka zdrowo

tak beatko widzialam i ja i mąż wlosy, ale gdyby lekarz nie pokazal mi ze te odstające kreseczki to włosy nie wiedzialabym :)

Kopciuszku kurcze niedobrze ze musisz isc do szpitala :( oby jednak to nie bylo zatrucie i by was szybko wypuscili!

Shaggi nigdy nie jadlam zupy dyniowej :) ale chetnie bym spróbowala, smaka mi narobilas. I ależ ty masz duzo tych wizyt u lekarzy!

Mauysiu to zycze powodzenia na konsultacjach u specjalistów dziecięcych... jak czytam o twoim Heniutku to tak jakbym widziala moją malutką siostrzenice... moze to taki etap niespokojny mają niemowlaczki w tym wieku i zaraz to przejdzie?

Beata, Dodi, Shagga_80, a-koczek, kopciuszek126 lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strażaczko oby jutro byl lepszy dzien u Ciebie...

Strażaczka90 lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    strażaczko oby jutro byl lepszy dzien u Ciebie...
    Chyba nie zasne dzisiaj:(

• mauysia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    jak czytam o twoim Heniutku to tak jakbym widziala moją malutką siostrzenice... moze to taki etap niespokojny mają niemowlaczki w tym wieku i zaraz to przejdzie?
    Tego się trzymam :)
    Dobranoc, Plemniś!
    I Strażaczko. Mam nadzieję, że jednak za chwilę uda Ci się zasnąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2013, 23:43

Strażaczka90, Beata, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • jeju Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry....

Mauysiu, Shaguś fajnymi mamami jesteście...dbacie o wszystkie potrzeby swoich dzieciaków...taką mamę mieć, to oznacza mieć poczucie miłości i bezpieczeństwa.

Od wczoraj w mojej głowie siedzi myśl...nie wiem czy to po tej rozmowie mam więcej odwagi, czy z innego powodu...przyznam szczerze, że Wili ma inne zdanie na ten temat i usłyszałam kilka kontrargumentów ale chyba dojrzewam do tego, by zrobić kolejny kierunek i pójść w najbliższym momencie na studia.

Nie rozmawialiśmy długo i nie wdawaliśmy się w szczegóły.Domyślam się tylko, że ma lęk przed tą sytuacją, boi się, że to mnie zmieni i, że na tym kierunku o, którym myślę mogę nie dać rady...przyznam, że zasiał we mnie ziarno niepewności przez to...ale może i dobrze, bo powinnam się nad tym dłużej zastanowić i umocnić się w przekonaniu, że to chcę robić i w tym będę dobra lub odrzucić tę myśl i powziąć inną drogę.

Coś się zaczyna dziać...

Kochane życzę Wam miłego dnia...Rucieńkę wspieram w tym ciężkim dniu...trzymaj się kochana mocno, przytulam...

Kopciuszku Ciebie też ściskam i mam nadzieję, że to ciśnienie, to z powodu syndromu białego fartucha i innych przyczyn aniżeli EPH-ghestosi....ale wiadomo, że długo nie zostało już a w szpitalu będzie bezpieczniej :-D

EDIT: Jeden glut a ile zmian :-)ha ha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2013, 08:22

magdzia26, Kaja, Beata, Dodi, AGA 30, Rucia, Shagga_80, a-koczek, kopciuszek126 lubią tę wiadomość

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2013, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki.

Od razu przepraszam, ze się do wszystkich nie odniosę, ale wiem, co u każdej słychać.
    Wczoraj już nie dałam rady nic napisać, bo usypiałam przed komputerem i uwaga ... poszłam spać o 19.00 :O

Muzi, Fedra, bardzo lubię czytać Wasze wpisy. i nie ważne czy mają w sobie ogrom radości czy ziarno smutku. Jesteście bardzo mądrymi kobietami i pomimo zdarzających się chwil zwątpienia macie niesamowitą wolę walki i to naprawdę nastraja pozytywnie.
    Fedra mam nadzieję, ze lekarz znajdzie rozwiązanie. Nie wiem czy można poprawić wyniki tego ana ale myślę, że zrobi wszystko aby zrealizować Wasze pragnienie. <3

a teraz idę po raz 4 budzić mojego M. bo za 15 minut musimy wyjść a on jeszcze śpi! Co za chłop!

Miłego dnia kochane <3

P.S. Ruciu <3

magdzia26, Beata, Strażaczka90, Dodi, AGA 30, Rucia, Shagga_80, a-koczek lubią tę wiadomość

• jeju Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spero pisałam długiego posta ale już nie pozbieram tak myśli...też lubię Cię czytać i nie piszę tego, by się odwdzięczyć ale wiem, że jak piszesz, to jesteś całą sobą z nami.

Strażaczka90, Dodi, Spero, a-koczek lubią tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć brzdace i chrabaszcze ;-) ehhh Fedra aby lekarz znalazł rozwiązanie i pomógł !!!

magdzia26, Beata, Strażaczka90, Dodi, kopciuszek126 lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Beata Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry kochane
    narazie sie witam zanim pojdę nadrobić
    choć widzę że malutko przybyło
    i powiem Wam tylko że ja pasuję i bardzo proszę bo wiem że jest tu kilka JEDYNACZEk o napisanie mi na priv o swoim szczęsciu z tym związanym (oczywiście w dorosłym zyciu)
    pokażcie mi że wcale nie czujecie się samotne z powodu braku rodzeństwa proszę :)

Strażaczka90, kopciuszek126 lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra . musi .Libra .Dodi i inne kobitki ja wam powiem że będzie jeszcze mamami Roku i chciałabym aby to nastąpiło szybko takie tam moje pobożne życzenie dla Was kochanie wiem napiszecie że życie pokaże ale ktoś z Góry musi mieć Boski Plan i oby szybko go zaczął realizować !!!

magdzia26, Beata, Strażaczka90, mauysia, Dodi, Spero, AGA 30, Selena, Rucia, kopciuszek126 lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata to mi się bardzo nie podoba co żeś teraz wymyśliła ......o takie moje ....

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Beata Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    no ja się podparłam publikacjami naukowymi nie forami...

no nic jutro mam lekarza to moze się czegoś więcej dowiem...

wiem kochana ale ja o moich hormonach tez nie czytałam na forach tylko ze stron medycznych a dowieddziałam się że mam raka przysadki i pare jeszcze innych co okazało sie kompletną bzdura....a może jednak mam a tylko moi gini to bagatelizują...?

Fedruś o której masz tą wizytę?

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to się pobeczałam po przeczytaniu posta Muzi...
    ide się ogarnąć

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kopciuszku kochana trzymaj się tam, myślami jesteśmy z Toba i informuj nas na bieżąco o wszelkich zmianach :*

Fedruś ja już nie wiem co powiedzieć, ale wierzę że wszytsko co nas spotyka dzieje się w jakimś celu, po to by nas umocnić i pozwolić docenić to co przyjdzie potem <3

magdzia26, Dodi, Spero, Selena, Shagga_80, a-koczek, kopciuszek126 lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayuś, Szagi, Spero, Plemniczko przeczytałam wszystko ale już nie wiem jak sie odnieść :*

nie mam weny dziś

dziewczyny a co z Rucią dziś? przeciez od 3 dni jestem na bieząco i nic nie pisała że ma jakis ważny dzień dziś?

plemniczka, Spero, Selena, Shagga_80 lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • jeju Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatko proszę Cię nie płacz...Ty czytasz rak przysadki, a w 99% wykrywany jest guz, mikrogruczolak przysadki ale prl masz dobrą i jak miałabyś się uspokoić, to możesz zrobić tk głowy i wyjdzie Ci na nim ta zmiana...ale jak masz PRL super to nie ma powodu się naświetlać...dodam, że mikrogruczolak przysadki jest wycinany prze nos także na prawdę nie jest oto niebezpieczne....kochana już wyniki wskazywałyby na zaburzenia...nic z tych rzeczy nie ma miejsca...chyba, że ja nie jestem na bieżąco...

Co do bycia jedynakiem, to z plusów jakie znalazłam, to to, że ma się rodziców tylko dla siebie, wnuki mają dziadków dla siebie...zawsze masz czas i martwisz się tylko o jedno dziecko.
    Nie wierzę, by Twoja Oliwka została jedynaczką ale jeśli ta myśl i te plusu pozwolą Ci się troszkę uspokoić, to jak najbardziej nastaw tak myślenie...buziaki, przytulam <3...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2013, 09:14

Beata, Strażaczka90, Dodi, Spero, AGA 30, Rucia, Shagga_80, a-koczek, kopciuszek126 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2013, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewoje.
    Dzisiaj mam pogrzeb, wiec nie będzie mnie cały dzień.

Miłego dnia wszystkim.

Strażaczka90, AGA 30 lubią tę wiadomość

• jeju Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana wiemy i napisałyśmy, że jesteśmy z Tobą...trzymaj się <3
    W suwaczku się już zmieniło...zauważyłam.

Strażaczka90, Rucia lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kASIU ale ja popłakałam sie po przeczytaniu Twojego posta do Fedrusi :*
    dało mi to wiele do myslenia

no prolaktynę nie do końca miałam dobą ale nieważne nie będę sie już wiecej nad tym zastanawiała, nawet gdyby na coś trzeba umrzec :P

kochana o plusy z bycia jedynakiem chodzi mi w dorosłym zyciu, bo jak wiesz teraz na tym etapie to ani moje ani Twoje dziecko nie będzie miąło kompana do zabawy, wiec to nie w tym problem, teraz zrozumiałam że może tak wlaśnie będzie lepiej bo na wiecej mnie będzie stać zarówno w sensie finansowym, bo zamiast kupować pampersy i tym podobne to wyślę Oliwkę na obóz taneczny,
    tak samo ze wzgględu na czas zamiast zarywać noce (co wielce prawdobodobne) i potem frustrowac sie wszystkimi czynnościami że ciągle brak mi czasu , mogę spokojnie bez stresu wyjśc z córką na rolki, rower i nie zastanawiając sie że małe w domu może płacze a moze głodne....

przepraszam dziewczyny które sobie świetnie radzą z dwójką czy trójką ogromnie podziwiam i zazdroszcze nadal, ale zrozumcie muszę to tak sobie tłumaczyć bo jaka dla mnie rada?

a wiec chodzi mi bardziej o to co taki dorosły jedynak myśli sobie przed zbliżającymi świętami, jak spędza święta czy nie czuje jakiejś pustki gdy siedzi tylko z własnymi rodzicami przy stole?
    takie moje przemyślenia, bo ja boję sie dorosłości mojego dziecka, oddałabym wszystko aby czuła się spełniona i szcześliwa niezależnie czy bedzie miała rodzeństwo czy nie....

no to sie rospisałam...

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruciu nie widziałam przykro mi :* że nie dało sie go uratować trzymaj sie kochana dzielnie

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
‹‹ 4594 4595 4596 4597 4598 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ