X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Beata Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    hmm faktycznie mi tez stanął w miejscu suwaczek...
    Ciekawe jak wyniki Fedry...

Ale mnie glowa boli chyba wpadne do Beci na kawe :)

ZAPRASZAM KOCHANA :*

plemniczka lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    ach i ja tez bylam wczoraj u lekarza. Moja niunia ma podobno duzo włosów.
    Wazy ok.1550 gr i lekarz oszacowal wage wyjsciową jej na 3-3,5 kg.

ALE SUPER NIUS a Ty widziałaś te włoski na usg?
    niech rośnie malutka zdrowo

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2013, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fredzia - mam nadzieję, że lekarz uspokoi twoje obawy i okaże się, że z takimi wynikami da się zajsć w ciąże. Również podczytałam trochę w necie i widzę, ze kobitki faszerują się prochami, ale daje to jakiś efekt. Więc idź sobie popłacz, a my oczywiście czekamy na dalesze informacje.

Plemniś - pewnie twoje kręcone włosy mają taką moc że twoja gwiazda również takie będzie miała :) Mój Paweł ma kręcone włosy, może nie aż tak jak ty, ale też bym bardzo chciała żeby Leoś był takim małym kędziorem :)

Sylwia - czytałam, że kotka wróciła :-) A nie mówiłam? Jak kocha to wróci :P

Beata, magdzia26, Fedra, sylwia1985, Selena, Shagga_80, a-koczek, AGA 30, Kfjatus, Dodi lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    QUOTE=plemniczka]kochana ja mam włosy naturalnie kręcone, wiec moze bedzie tez miala? :)[/QUOTE]

heheh fajnie by było taki mały kędzior :) ja też jestem kudłaczem jak wiecie i byłam pewna że urodzę odrazu kudłacza heheh ale była łysiutka na poczatku jak miała ok 3 lat to miała kędziory a teraz już sie prostują, (tylko od spodu kilka loków) ale wiem że włosy u dziecka mogą sie zmieniać wiec wierzę jeszcze że bedzie miała po mnie :p

Fedruniu kochana nie smuc się tak i nie opowiadaj głupot o wieszaniu!!
    Ja niestety nie znam się na tych wynikach i kompletnie nie wiem o czym to swiadczy, poczekaj kochana do wizyty mam nadzieję że wszystko da się wytłumaczyć ewentualnie naprawić, nie wierzę/nie dopuszczam takiej myśli z emoże być tak źle że już się nic nie da zrobić, wierzę że w tym Macierzyństwie znajdzie się ktoś kompetentny kto Ci wreszcie pomoże i da trochę szczęścia na jakie zasługujesz z całą pewności <3

magdzia26, Fedra, Shagga_80 lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    moze się ciagnąć miesiacami i może się w takim obrocie sprawy okazać ze i tak jest za późno bo moja rezerwa jajnikowa była niska już 2 lata temu a teraz nawet niechce myśleć jaki będzie wynik...

kochana ja nie wiem jakim cudem bo tez wydawało mi sie że rezerwa spada z dnia na dzień, ale znam przypadek Celia (wiem że znasz) miała AMH rok temu 1.7 a teraz zbadała i wyszedł wynik 3.46 więc to znacza poprawa może popytaj jej o szczegóły

Shagga_80 lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • jeju Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Największa wrażliwość płodu na czynniki toksyczne
    to 17 a 60 dzień ciąży. Szukałam informacji i to mi się rzuciło w oczy...

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój kocur jajcarz siedzi w domu na dupie i tyje jest taki gruby ze ledwo sie w swoich drzwiach miesci które brat mu zrobil musi czekać az ktos mu otworzy hihi ale jak zacznie na laski chodzic to bedzie wyglądał jak 7 nieszczęść i tylko skóra i kosci hihi

Rucia, sylwia1985 lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa powiem tyle ze to niesprawiedliwe kuwa mac

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Fedra Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    kochana ja nie wiem jakim cudem bo tez wydawało mi sie że rezerwa spada z dnia na dzień, ale znam przypadek Celia (wiem że znasz) miała AMH rok temu 1.7 a teraz zbadała i wyszedł wynik 3.46 więc to znacza poprawa może popytaj jej o szczegóły

już o tym pisałam kiedyś więc i tu napiszę...

rezerwa jajnikowa się nie powiększa ona z czasem maleje wyczerpuje się...

z Kliniki wiem ze w lipcu producent zmienił odczynnik (jest jeden odczynnik w całej Polsce) i wychodzą zawyzone wyniki, z tego co rozmawiam z lekarzem z Kliniki wyniki uzyskane po 2013 roku mniej więcej trzeba dzielić na 2...

u mnie rezerwa w 2011 wynosiła 1,55 i jak to lekarz ujął rezerwe mam na poziomie kobiety 40 letniej, jeśli jajeczkuje się co miesiac a na to wychodzi ze ja mam cykle wszystkie owulacyjne rezerwa potrafi szybko lecieć w dół...

a i z rezerwą jajeczek się rodzimy jaką Nas obdaży Matka antura w łonie mamy taką będziemy miały, nie jest to proces odwracalny czyli nie ma możliwości podwyzszenia wyniku...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój odebrał wyniki w ANA2 jest napisane "na komórkach HEp-2 obraz świecenia ziarnisty" co po odszyfrowaniu moze znaczyć ze moze to być:
    -toczeń rumieniowy układowy
    -mieszana choroba tkanki łacznej
    -zespół suchości
    -toczeń noworodków

czyli nadal wiem ze nic nie wiem...

nic dzwonie dl LM i umawiam sie do lekarza...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Beata Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm Feduś ale to nie powinni informować pacjentów o takim stanie?
    po co dają złudne nadzieje ż etak sie cudownie poprawiło..:(

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)pora do pracy.Miłego dnia do pozniej:)

Fedra lubi tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedruś strasznie mi smutno z powodu Twojego smutku <3
    ale nie czytaj nic dopóki nie pójdziesz do lekarza sama wiesz ile razy niepotrzebnie każda z nas wynajdowała przenajróżniejsze schorzenia które potem okazywały sie niczym nie groźnym więc cierpliwości kochana :*

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra kochana niech lekarz ci powie w internecie nie zawsze piszą prawdę !! ja czekam na pozytywny wynik całego spotkania

Beata, Fedra, Shagga_80, Dodi, Gunia lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Beata Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już uciekam buziaki
    idę się dzis zrelaksować, oczyścić buziaczka i masaż główki :p

miłego wieczoru do jutra :*

Fedruś trzymaj się <3

Fedra, magdzia26, Dodi lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) witam wszystkie :) u mnie dziś piękne słoneczko :) aż mam wene do pracy ;) wiem ze dużo nie moge..ale co nie co ogarnełam dzisiaj :) a teraz obiadek sie robi :) dzisiaj gołabki :)

Ruciu ja używam emulsji na rozstepy z babydream...miała taki dobre opinie..ale chyba na mnie nie działa....teraz z tej samej serii kupiłam olejek :) mam nadzieje że juz nic wiecej mi nie wyskoczy :) a co do suwaczków to mój działa bez zarzutu :)

Pismaczku to udanej gry w siatke :) ja tam ją wole ogladać w tv ;) u mnie zawsze numerem jeden była piłka nożna ;)

Beti to origami fajna sprawa :)ale strasznie pracochłonna...bo trzeba mnóstwo karteczek powycinać i poskładać żeby takie cudo było :) dawno nic z m nie robiliśmy i pewnie teraz bysmy nie wiedzieli co i jak ;)

Kopciuszku :)nie fajnie że tak puchniesz :( moja szwagierka tez tak spuchła pod koniec ciąży....dlatego ja wcześniej do szpitala wzieli...i miała wywoływany poród.

Jeju :) super ze jest sluz ładny :) oby cosik z tego było ;) trzymam kciuki :)

Plemniczko super ze z małą wszystko ok :) teraz to juz szybko pójdzie :) i juz bedzie z Wami :) tak samo jak nasz Kacperek :) Aha i ja też zdecydowanie wole śnieg i mały mrozik niż taka pluche:/ ?U mnie na szczęście w nocy padało..a teraz jest pięknie :)

Fedra :) nie bardzo wiem co Ci napisać..kompletnie nie znam sie na takich badaniach :( moze nie bedzie tak źle :) mam nadzieje ze lekarze beda wiedziec jaka teraz isć drogą zeby wszystko sie ułozyło:) nie smuć się kochana :) ja dalej wierze w to że i u Ciebie i u wszystkich dziewczyn będzie dobrze :) wszystkie tu doczekamy pięknych i zdrowych bobasaków :)

No ja ide zobaczyć jak tam moje gołabki sie maja ;) miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2013, 13:59

Fedra, magdzia26, Shagga_80, a-koczek, plemniczka, mauysia, Beata, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    hmm Feduś ale to nie powinni informować pacjentów o takim stanie?
    po co dają złudne nadzieje ż etak sie cudownie poprawiło..:(

nie wszyscy lekarze o tym wiedzą w Klinice w której się o tym dowiedziałam lekarze po prostu zauważyli ze pacjętki nagle dziwnie maja większą rezerwe niż miały i zaczeli drażyć temat i wyszło co wyszło...

jak sama nazwa mówi jest to rezerwa jajnikowa a rezerwy maja to do siebie ze się kurczą a nie powiększaja ;)

Strażaczka90, Beata lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Fedruś strasznie mi smutno z powodu Twojego smutku <3
    ale nie czytaj nic dopóki nie pójdziesz do lekarza sama wiesz ile razy niepotrzebnie każda z nas wynajdowała przenajróżniejsze schorzenia które potem okazywały sie niczym nie groźnym więc cierpliwości kochana :*

no ja się podparłam publikacjami naukowymi nie forami...

no nic jutro mam lekarza to moze się czegoś więcej dowiem...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Unlike Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Ja właśnie obiad skończyłam gotować i lecę na zajęcia z angielskiego, od stycznia planuje mieć już piękny certyfikat państwowy :D
    Jutro moja pierwsza wizyta u nowego gina., z polecenia znajomych idę do faceta i trochę się obawiam, bo zwykle wybierałam zawsze kobiety :)

Shagga_80, Dodi lubią tę wiadomość

48f411ed51.png
  • Ilona Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Miłego dnia

Kaja, sylwia1985, magdzia26, Fedra, kiti, Strażaczka90, Beata, Dodi lubią tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
‹‹ 4592 4593 4594 4595 4596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ