plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć
wyniki mam i nie jest najlepiej
ANA1 dodtani
ANA2 graniczny
p/c p. łożyskowe ujemne - i to chyba jest ok tego jeszcze nie sprawdziłam...
co do ANA nie mam dokłądnego opisu wiec nie wiem jakiej choroby to dokłądnie dotyczy mój jak będzie miał taką mozliwość to podjedzie po wyniki...
na ta chwilę idę ryczeć dalej...
jeszcze niech mi powiedzą że AMH mam wyczerpane i genetyke do dupy to się poprostu powiesze...
przepraszam ale nie moge się pozbierać... wiem przegrałam konkurs na nie załamywanie się, ale chyba moja przygoda z Ovu się skończy...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Fedra to jeszcze nie przesądza sprawy! kobiety zachodzą w ciaze z dodatnimi ANA... prosze nie załamuj sie. Jak zajdziesz w ciaze to lekarz wlączy Ci duphaston. acard, ecorton... i w ten sposób ciąze z dodatnim ANA są donoszone i są zdrowe dzieci.
Kiedy idziesz do lekarza z wynikami?Shagga_80, Beata, Selena, Dodi, Gunia lubią tę wiadomość
-
Fedunia Ty leczysz sie w klinice leczenia nieplodnosci? Lekarz skierowal cie na takie badania? gin powiedzial ze jesli teraz sie nie uda to da mi namiary na lekarza ktory specjalizuje sie w tym.nie wiem co mnie czeka ale boje sie.fedra bede ci bardzo wdzieczna za napisanie jakie po kolei mialas badania robione i na co one sa,zebym wiedziala cos na ten temat i byla przygotowana
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2013, 11:39
-
nick nieaktualnyWitajcie...ja dziś bardzo słabo się czuję więc tylko przywitam się i uciekam położyć się bo mam dziś zawroty głowy
Fedra na szybko zerknelam co to ten ANA i znalazłam że babki z tym zachodzą w ciążę i donoszą ją więc uszy do góry..pewnie pozostałe badania będą ok...trzymam mooooocno kciuki..ściskam mocno Czekamy na dalsze wieści.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2013, 11:58
Beata, Selena, Dodi lubią tę wiadomość
-
plemniczka wrote:Fedra to jeszcze nie przesądza sprawy! kobiety zachodzą w ciaze z dodatnimi ANA... prosze nie załamuj sie. Jak zajdziesz w ciaze to lekarz wlączy Ci duphaston. acard, ecorton... i w ten sposób ciąze z dodatnim ANA są donoszone i są zdrowe dzieci.
Kiedy idziesz do lekarza z wynikami?
wiem ze kobiety zachodza w ciąże z dodatnim ANA ale jesli już ANA2 wychodzi tak jak u mnie niestety moze się okazać ze mój organizm nie pozwala mi zajść w ta ciaze... nie mam jeszcze na papierze tych wyników wiem ze ANA2 było robione kompleksowo więc te różne miana będa tam opisane...
więc z tego wynika ze nie dokońca musiał to być czynnik męski ze nie zachodzimy w ciaże...
do lekarza mojego mam iść na początku nastepnego cyklu czyli gdzieś w pierwszym tygodniu grudnia, ale jak tylko dostane do ręki wyniki to się umowie do LM do jakiegoś lekarza i niech to sprawdzą albo zlecą kolejne badania...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
sylwia1985 wrote:Fedunia Ty leczysz sie w klinice leczenia nieplodnosci? Lekarz skierowal cie na takie badania? gin powiedzial ze jesli teraz sie nie uda to da mi namiary na lekarza ktory specjalizuje sie w tym.nie wiem co mnie czeka ale boje sie.fedra bede ci bardzo wdzieczna za napisanie jakie po kolei mialas badania robione i na co one sa,zebym wiedziala cos na ten temat i byla przygotowana
Sylwio tak lekarz z Kliniki zlecił mi te badania bo chciał się dowiedzieć jaki był powód mojego poronienia
i badania miałam robione w takiej kolejnośći:
- badania hormonalne
- anty-TPO, AMH
- karioty
- ANA1 i ANA2
- p/c p. antygenom łożyska
- histerioskopia
do tego wiadomo: usg, cytologia, posiew z pochwy, toksoplazmoza, chlamydia, mycoplazna i to drugie którego nie pamiętam...
i nie wiem czy coś jeszcze miałam robione...
ale jeśli pójdziesz do kliniki to lekarz na pewno zleci Ci te badania kóre musisz mieć w pierwszej kolejności zrobione czyli jeśli partner ma nasienie ok to Tobie robią hormony, potem zlecaja drozność jajowodów i histerioskopie (chyba ze juz miałaś to nie zlecają) i AMH a dlaej to juz według uznania lekarza w zalezności jaki ustali Ci plan działania...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Fedra cuda sie zdarzaja- jesli juz raz sie wam udalo to znaczy ze mozecie miec dzieci.chcialabym zeby po raz drugi zdarzyl wam sie taki cud:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2013, 12:11
Beata, plemniczka, Selena lubią tę wiadomość
-
Shagga_80 wrote:Witajcie...ja dziś bardzo słabo się czuję więc tylko przywitam się i uciekam położyć się bo mam dziś zawroty głowy
Fedra na szybko zerknelam co to ten ANA i znalazłam że babki z tym zachodzą w ciążę i donoszą ją więc uszy do góry..pewnie pozostałe badania będą ok...trzymam mooooocno kciuki..ściskam mocno Czekamy na dalsze wieści.
tak Saggus zachodza w ciaze ale tu jest akurat przypadek ze ja nie zachodzę w ciaze a jak zachodze to poroniłam...
żeby podac leki należy przeprowadzic szczegółowa diagnostykę która moze się ciagnąć miesiacami i może się w takim obrocie sprawy okazać ze i tak jest za późno bo moja rezerwa jajnikowa była niska już 2 lata temu a teraz nawet niechce myśleć jaki będzie wynik...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
sylwia1985 wrote:Fedra cuda sie zdarzaja- jesli juz raz sie wam udalo to znaczy ze mozecie miec dzieci.chcialabym zeby po raz drugi zdarzyl wam sie taki cud:)
tak zdażaja sie cuda ale taki cud w chwili kiedy nie jestem zdiagnozowana do końca moze znowu skończyć się poronieniem...
nie mam złudzeńco do dalszej mojej drogi...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Dobra Kobitki wiem ze chcecie dobrze ale ja sie na jakiś czas zwijam jeśli coś będę nowego wiedzieć to dam znać...
mimo wszystko spokojnego i udanego dnia Wam zyczeBeata, Kaja, Shagga_80, Dodi lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi