plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
8 tydzień kochane a szok !!!!!!!!!! mam tyle emocji w sobie że głowa boli do nie dawna myslałam że długo nie bede miała jeszcze dziecka ze wzgledu na nadczynność tarczycy a tu okazuje się że bede miała i to jeszcze 2 !!!

na razie wszystko jest ok TSH FT3 i FT4 dzieciaczki mi unormowały wyniki mam super,więc na razie tylko się cieszyć oby tak zostało, na pewno bede pod duzym nadzorem szpitala i lekarzy wizyty co 2 tyg staną sie normą , najważniesze żey urodziły się zdrowe
AGA 30, Pismak, kiti, Selena, Muska, Kaja, plemniczka, Shagga_80, Dodi, aisa, a-koczek, Gunia, kopciuszek126 lubią tę wiadomość
-

Gossska super wieści, cieszę się twoim podwójnym szczęsciem
Gośśśka, Selena, Dodi, a-koczek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
cały wynik brzmiał tak:
"ANA1 dodatni
ANA2 graniczny
Metodą immunofluorescencji pośredniej na komórkach HEp-2 stwierdzono obecność przeciwciał jadrowychw mianie 1:160 dających obraz świecenia ziarnisty.
Metodą immunodyfuzji nie wykryto przeciwciał przeciw antygenom z grupy ENA"
i Pani doktor powiedział ze to osttanie zdanie jest najważniejsze. Taki wynik moga mieć ludzie zdrowi, moze to świadczyć o jakimś stanie zapalnym ale co najważniejsze ten wynik nie miał wpływu na poronienie.
Ale za to jak się wgłębliłyśmy w rozmowę (swoja droga bardzo fajna lekarka) to powiedziała ze jak nadal myślę o ciąży powinnam zrobić następujące badania (podkręslam że powiedział powinnam a nie mogę):
-antykoagulant toczniowy
-p/ciała p/Beta-2-glikoproteinie-1 IGM i IGG
-p/ciała antykardiolipinowe IgG i IgM
cena za zestaw tych badań to około 600 zł moge zrobić je oczywiście na NFZ ale najpierw musze mieć skierowanie od lekarza rodzinnego do immunologa a ten da skierowanie do szpitala zeby zrobili tam badania...
czyli nadal nie wiem nic badania te wykonam w przyszłym tygodniu jak sie dowiem czy istotne jest kiedy robi się te badania i ile czeka się na wynik...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej baby...ja od wczoraj chora
W nocy obudziła mnie biegunka, ból brzucha i mega dreszcze...potem doszły wymioty
Ledwo żywa przeżyłam tę noc.. Zaraz w nocy wyciągnęłam maseczkę i do tamtej pory modlę się bym tę zarazę zachowała dla siebie (swoją drogą obstawiam,że to Stary mi sprzedał,choć On wypiera się tego,a wrócił do domu z biegunką wczoraj
)...dziś cały dzień byłam jak z krzyża zdjęta,choć to i tak lepiej niż było w nocy
...niech to szybko skończy się..
Strażaczka90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFedruś, śmigaj do Immunologa...może chcesz fajnego, w Łodzi
? My jeździmy tam.
Kopciuszku trzymaj się no i czekamy na dalsze wieści.
Mauysiu współczuję humorków Heniutka...ja nie narzekam...ale zwykle jak pochwalę się (czy raczej Igorka) to zaraz tego żałuję
A tak na marginesie,to mój Stary od pewnego czasu ma hopla na punkcie odkładania kasy (nie powiem, nie powiem, podoba mi się to) więc wciąż ma jakieś fuchy i tym samym często jestem sama na polu boju,ale wiecie co? Wolę sama ogarniać wszystko bo jak M jest to jakoś nie da się tego zorganizować wszystkiego..
Gośka,gratuluję podwójnego szczęścia, teraz tylko życzę spokojnej reszty ciąży
Chyba tyle pamiętam
Strażaczka90, kopciuszek126 lubią tę wiadomość
-
Strażaczko miłego dnia i spokojnej pracy.
Dziewczyny udanego dnia...niech się wszystko powiedzie jak sobie zaplanowałyście
Za 32 dni święta oczywiście nie licząc dzisiejszego dnia.
Andrzejki wypadają w sobotę.
Dzisiaj chciałam udać się do ogrodu robić porządki ale co drugi dzień jest mokro...jak tu pracować?
Mam nadzieję, że u mnie taka niska temp., bo moje jajeczko dla kondycji w chłodzie chce pobyć, by nabrać takich właśnie rumieńców jak poniżej green dot posiada
Rumieńce akurat po to, by zwabić tych olimpijczyków co się mają pojawić dzisiaj na mecie i to zaraz wpadną po pracy, na to liczymy i jajeczko i ja
Dodi, magdzia26, Pismak, Spero, AGA 30, a-koczek, kopciuszek126 lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH