plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
8 tydzień kochane a szok !!!!!!!!!! mam tyle emocji w sobie że głowa boli do nie dawna myslałam że długo nie bede miała jeszcze dziecka ze wzgledu na nadczynność tarczycy a tu okazuje się że bede miała i to jeszcze 2 !!!
na razie wszystko jest ok TSH FT3 i FT4 dzieciaczki mi unormowały wyniki mam super,więc na razie tylko się cieszyć oby tak zostało, na pewno bede pod duzym nadzorem szpitala i lekarzy wizyty co 2 tyg staną sie normą , najważniesze żey urodziły się zdroweAGA 30, Pismak, kiti, Selena, Muska, Kaja, plemniczka, Shagga_80, Dodi, aisa, a-koczek, Gunia, kopciuszek126 lubią tę wiadomość
-
Gossska super wieści, cieszę się twoim podwójnym szczęsciemGośśśka, Selena, Dodi, a-koczek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
cały wynik brzmiał tak:
"ANA1 dodatni
ANA2 graniczny
Metodą immunofluorescencji pośredniej na komórkach HEp-2 stwierdzono obecność przeciwciał jadrowychw mianie 1:160 dających obraz świecenia ziarnisty.
Metodą immunodyfuzji nie wykryto przeciwciał przeciw antygenom z grupy ENA"
i Pani doktor powiedział ze to osttanie zdanie jest najważniejsze. Taki wynik moga mieć ludzie zdrowi, moze to świadczyć o jakimś stanie zapalnym ale co najważniejsze ten wynik nie miał wpływu na poronienie.
Ale za to jak się wgłębliłyśmy w rozmowę (swoja droga bardzo fajna lekarka) to powiedziała ze jak nadal myślę o ciąży powinnam zrobić następujące badania (podkręslam że powiedział powinnam a nie mogę):
-antykoagulant toczniowy
-p/ciała p/Beta-2-glikoproteinie-1 IGM i IGG
-p/ciała antykardiolipinowe IgG i IgM
cena za zestaw tych badań to około 600 zł moge zrobić je oczywiście na NFZ ale najpierw musze mieć skierowanie od lekarza rodzinnego do immunologa a ten da skierowanie do szpitala zeby zrobili tam badania...
czyli nadal nie wiem nic badania te wykonam w przyszłym tygodniu jak sie dowiem czy istotne jest kiedy robi się te badania i ile czeka się na wynik...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej baby...ja od wczoraj chora
W nocy obudziła mnie biegunka, ból brzucha i mega dreszcze...potem doszły wymioty
Ledwo żywa przeżyłam tę noc.. Zaraz w nocy wyciągnęłam maseczkę i do tamtej pory modlę się bym tę zarazę zachowała dla siebie (swoją drogą obstawiam,że to Stary mi sprzedał,choć On wypiera się tego,a wrócił do domu z biegunką wczoraj
)...dziś cały dzień byłam jak z krzyża zdjęta,choć to i tak lepiej niż było w nocy
...niech to szybko skończy się..
Strażaczka90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFedruś, śmigaj do Immunologa...może chcesz fajnego, w Łodzi
? My jeździmy tam.
Kopciuszku trzymaj się no i czekamy na dalsze wieści.
Mauysiu współczuję humorków Heniutka...ja nie narzekam...ale zwykle jak pochwalę się (czy raczej Igorka) to zaraz tego żałujęA tak na marginesie,to mój Stary od pewnego czasu ma hopla na punkcie odkładania kasy (nie powiem, nie powiem, podoba mi się to) więc wciąż ma jakieś fuchy i tym samym często jestem sama na polu boju,ale wiecie co? Wolę sama ogarniać wszystko bo jak M jest to jakoś nie da się tego zorganizować wszystkiego..
Gośka,gratuluję podwójnego szczęścia, teraz tylko życzę spokojnej reszty ciąży
Chyba tyle pamiętamStrażaczka90, kopciuszek126 lubią tę wiadomość
-
Strażaczko miłego dnia i spokojnej pracy.
Dziewczyny udanego dnia...niech się wszystko powiedzie jak sobie zaplanowałyście
Za 32 dni święta oczywiście nie licząc dzisiejszego dnia.
Andrzejki wypadają w sobotę.
Dzisiaj chciałam udać się do ogrodu robić porządki ale co drugi dzień jest mokro...jak tu pracować?
Mam nadzieję, że u mnie taka niska temp., bo moje jajeczko dla kondycji w chłodzie chce pobyć, by nabrać takich właśnie rumieńców jak poniżej green dot posiada
Rumieńce akurat po to, by zwabić tych olimpijczyków co się mają pojawić dzisiaj na mecie i to zaraz wpadną po pracy, na to liczymy i jajeczko i jaDodi, magdzia26, Pismak, Spero, AGA 30, a-koczek, kopciuszek126 lubią tę wiadomość