X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2013, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłej nocki kobietki :-)
    Kolorowych snów :-)

kiti, Fedra, Spero, Dodi, magdzia26 lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki!

Muska - ale wysoka beta! Super! Widzę że masz już odpowiedni suwaczek. Sama pamiętam jak na moim była taka mikrofasolka a teraz mam już Henia, który właśnie się do mnie przysysa :)

Spero - jeszcze nic nie wiadomo!
    Sylwia - 3mam kciuki :)
    Kiti - czekam na relację z wizyty
    Muzi - super te Twoje wyroby! A koszyk z papierowej wikliny - megapomysłowy!

Dodi, Muska, Rucia, a-koczek, AGA 30, magdzia26, aisa, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gunia wrote:
    Effcia, a powiedział, w jaki sposób plemniki mogą prowadzić do poronienia? To ciekawe :) Bo ja słyszałam, że skurcze macicy (w trakcie orgazmu) pomagają się zagnieździć zarodkowi... i wydzielają się odpowiednie hormony...

Co naukowiec to inna teoria. Smutne to, że nasz organizm nie da się poznać...
    on mi to tłumaczył,że plemnik ma w sobie (tu nazwa której nie pamiętam)i to cuś prowadzi do poronień i kazał się wstrzymać do momentu aż nie będzie widocznego bijącego serduszka.Nie wiem ile w tym prawdy ale ja się zastosowałam jak tak sobie pomyśle wstecz to przy poprzednich moich ciążach nikt mi nie powiedział że lepiej się wstrzymać i skończyło się tak jak się skończyło

Fedra lubi tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewuszki. Moje dzisiejsze samopoczucie jest okropne- a tu trzeba sie zbierac do pracy

buziolki zozolki

smacznego sniadanka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2013, 07:18

Fedra lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    U mnie jakoś leci szybko czas, trudno się połapać... Trochę zaczęłam przedświąteczne porządki - jakieś układanie w szafkach, odrzucenie starych ubrań itp., w niedziele mieliśmy Gości, więc czas zeszedł na pogaduchach, jedzonku, a wieczór na sprzątaniu :)
    Aga Twoje dzieła są prześliczne, więc myślę, że biznes będzie się dobrze kręcił :D
    Spero niezła zdolniacha z Ciebie z tym szyciem, jak nawet małej dziurki sensownie nie zaszyję :/
    Musia nie martw się Kochana, tylko się ciesz. Twój Maluch potrzebuje spokojnej i radosnej Mamuśki :P
    Sylwia przytulam! :*
    Muzi tworzysz piękne dzieła :)
    Mauyś jak tam Leoś i Heniuś?
    Kopciuszku słodki ten Twój Synek :)
    Rutka czekam na więcej fot! Miały być pozowane dla mnie przecież :P
    Blondi trzymam kciuki za wizytę!
    Życzę dnia pełnego dobrych zdarzeń! :*
    I zbieram się powoli do pracy....

Rucia, magdzia26, Spero, Effcia28, AGA 30, Dodi, mauysia, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2013, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Rucia zobacz
    Leos już ma tydzień jejka jak czas leci a jak on się miewa ten twój mały mężczyzna ....

Kaju dziękuję rośnie jak na drożdżach, je niezliczone ilości mleka, czsami za dużo krzyczy, ale jest tak słodki i cudowny że wszystko mu wybaczam <3

A pomysleć, że jeszcze niedawno płakałam, że urodzę syna :P Ale ja byłam głupia.

magdzia26, a-koczek, Kaja, Spero, Effcia28, AGA 30, Dodi, mauysia, Fedra, Selena, Blondi22, Strażaczka90, Kfjatus, aisa, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• Muska Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Siedze z moim nowym odpowiednikiem kawy-rumiankiem i jak ktos pyta to mowie ze czas zdrowo sie odzywiac i odstawic kofeine :P A serio to ochota na kawe mi przeszla,ale spac mi sie chce masakrycznie.
    Mozna sobie jakos podniesc cisnienie naturalnymi rzeczami? Bo ja mam ogolnie b.niskie i bez kawy to nie funkcjonuje.mam zwykle max.100/50.
    Biote sie za sniadanko,bo cos system muli. Moze caly dzien nie bedzie dzialal? Taa.marenie scietej glowy.no nic.siadam do raportow.
    Milego dnia wszystkim ktore zaraz tu sie zjawia.

magdzia26, Rucia, Spero, Effcia28, AGA 30, Dodi, Fedra, Selena, Kfjatus, Shagga_80 lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2013, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musia spokojnie możesz pić kawę. Jeżeli przestała Ci smakować, to może mocna czarna herbata Ci ją zastąpi?

Effcia28, AGA 30, Muska, mauysia, Fedra, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :)
    buziaczki i miłego dnia kochane <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2013, 08:32

Dodi, Fedra, aisa lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musia jeszcze gaz wielkie gratki dla Ciebie beta śliczna <3

Fedra lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2013, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dzień dobry :)

Kfjatku - specjalnie dla Ciebie postaram się dzisiaj cyknać jakieś fotki Leosiowi :)

Mayuś - czy jest jakaś jedna konkretna data kiedy Leonki obchodzą imieniny? Czy mam sugerować się pierwszą datą po narodzinach według kalendarza?

Musia - jedni lekarze nie widzą przeszkód we współżyciu, inni radzą wstrzymać się do 12 tygodnia. Na późniejszym etapie od chyba 30 tc seks jest zabroniony, właśnie ze względu na prostaglandyny zawarte w spermie które znalazłszy się w pobliżu szyjki macicy, powodują jej dojrzewanie, co prowokuje skurcze.

Muska, Fedra, magdzia26, Selena, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie robaczki.

Efcia ja tez słysząłm ze plemniki cos tam wydzielaja i ze moga powodowac rozpuszczenie czegos tam co prowadzi do wczesnego poronienia ale to tylko na samym początku

Fedra lubi tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska beta sliczna. Apropos to gin mówił ci ze beta wyniesie niewiele ponad 100.

Fedra, magdzia26, Selena lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie szkraby ....Rucia fajnie ze Leos rosnie oby tak dalej ..

Fedra, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie kobiety :)

Muśka mam pytanie do Ciebie czy Ty miałaś kiedyś problemy z progesteronem?robiłaś go? jakie miałaś wyniki ?
    Przepraszam Cię jeśli Cię to zdenerwuje ale ja tak jak Fedra z przezorności i swojego dotychczasowego doświadczenia pytam .

Jeśli lekarz zapobiegawczo zapisał duphaston to ja bym już była spokojna bo jakieś zabezpieczenie już masz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2013, 09:42

Fedra lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro ide na usg piersi bo co roku chodze,wieczorkiem do Gina bo maja byc wyniki posiewu odnosnie infekcji ... A w czwartek ide do proktologa z moim pekajacym odbytem bo cos czuje ze hemoroidy beda-porazka

Fedra lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia a na kiedy przewidujesz @

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc. Czy ktoras moze zapisala sobie przepis kopciuszka na pizze? Wiem ze juz kiedys o to prosilam, ale znowu gdzies mi sie zagubil :(

Musia gratuluje oficjalnie! beta juz nie daje wątpliwosci. Co do seksu ja mialam zakaz do konca I trymestru, bo bylam po proonieniu i mialam problemy... tak asekuracyjnie :) no i teraz tez mamy uwazac by szybciej nie urodzic, czyli tak jak Rucia pisze, najlepszy jest II trymestr pod kazdym wzgledem. Ale wiem ze jak sie nie ma problemow to mozna całą ciąze sie kochac... z tym ze najlepiej z prezerwatywą w tym I i III trymestrze.
    Słabą kawe z mlekiem mozna pic jedną dziennie na pewno. Ja od początku pije.

Rucia karmisz piersią? masz duzo mleczka?

Muska, Rucia, Dodi, Fedra, magdzia26, Selena lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effciu Sylwia wczoraj pisala ze ma faze lutealną 13, 14 dni, wiec jeszcze ze 2 dni :)

Effcia28, Fedra lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2013, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry !

Ciekawa jestem co tam u Olki słychać !!!!!!!!!!!!
    A porzucam sobie !!!!!!!!!!!!!!!! Może ją przyciągnę żeby mnie opierpapier :-)

A tak na poważnie wyglądam strasznie dziś :/
    Taką mam twarz opuchniętą że porażka :/
    Zombi :/

Fedra lubi tę wiadomość

‹‹ 4644 4645 4646 4647 4648 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ