X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie dzwonie do mojego wzieles tabletki on oczywiscie nie zapomniałem masakra pilnuj na kazdym kroku

Strażaczka90, Fedra, Muska, magdzia26 lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • jeju Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terrorystki...dzwonią, sprawdzają...ha ha papapa lecę :-)

Strażaczka90, AGA 30, Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lec Muzi lec. Tylko miotłe dobra wez do tego latania. moze byc i mop.
    Jak widac trzeba sprawdzac bo efekt by był taki ze przypomniało by m,u sie za dwa dni ze ma wziasc

Strażaczka90, AGA 30, Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2013, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju wrote:
    Aga no coś Ty... :-)
    Żartujesz chyba :-)

Tylko utylizuję makulaturę i do pieca później :-)

No ja tylko piszę co widzę Jeju :-)

Strażaczka90, Fedra lubią tę wiadomość

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Jeju od 2 dni jestem na nospie ale guzik to daje- czuje sie tak jakbym zatrucie miala ale bez biegunki-tak mnie kreci w brzuchu
    test robiłaś???

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie:) IDE robić fasolinke bo bretońsku:)

Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Jezu umre dzisiaj- chodze caly czas do lazienki sprawdzic czy nie dostalam @bo tak mnie cholernie brzuch boli ze szok
    nie dostaniesz @!!!!

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka za wczesnie na test ale nie bede musiala go robic bo @dostane

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strażaczka90 wrote:
    nie dostaniesz @!!!!
    bardzo bym chciala zeby tak bylo- hmm mowia ze cuda sie zdarzaja

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2013, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musia - niestety Duphaston jest drogi, ale dla mnie to cudowny lek, bo mój progesteron też był niski, a dzięki niemu teraz mogę cieszyć się małym szkrabem :)

Aga - rozumię, że Wafel wrócił do pracy po dlugiej rekonwalescencji? :P

Sylwia - oby @ nie przylazła :)

a-koczek, Fedra, aisa, Muska, magdzia26 lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na dzis sie zegnam do jutra. buziaki

Strażaczka90, Fedra, magdzia26 lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2013, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Musia - niestety Duphaston jest drogi, ale dla mnie to cudowny lek, bo mój progesteron też był niski, a dzięki niemu teraz mogę cieszyć się małym szkrabem :)

Aga - rozumię, że Wafel wrócił do pracy po dlugiej rekonwalescencji? :P

Sylwia - oby @ nie przylazła :)

Tak jest Wafel pojechał do pracy to piątku cisza i spokój :-)

A po nowym roku prawdopodobnie co dwa tygodnie będą wracać to już całkiem nie będzie szans zgrać się na dni plodne :/

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Strazaczka za wczesnie na test ale nie bede musiala go robic bo @dostane
    Nie dostaniesz:*!!***

• Fedra Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Nic w sumie nie wiem dalej :P
    Gina powiedział, że za wcześnie na USG i bez sensu. Dał skierowanie na bete i kazał od razu iść zrobić. Jest szansa że wyniki będę na necie wieczorem, ajak nie to dopiero rano. (Mam nadzieję że wieczorem, bo nie wytrzymam). Powiedział, że przewiduje betę na wysokości ok. 100 bo b.wcześnie. Na progesteron nie dała skierowania, powiedział że szkoda kłucia i bez sensu i od razu mi daje receptę na Duphaston, bo miałam czasem niski progesteron na wynikach. Dodał, że co druga kobieta w PL ma przypisywane ten lek i b.dobrze, bo w ciąży progesteronu nigdy za dużo. Za to jak go jest za mało to są poronienia. Od razu poleciałam do apteki i kupiłam.
    Do tego polecił kupić jakieś witaminki i przyjść na USG przed świętami, to będzie widać.
    Podsumowując - nie wiem dalej nic. Czekam na wynik bety.
    Duphaston kupiłam i już jedną tabse łyknęłam czym szybciej. Mam brać 2 x 1 tabletce póki co. A powiedźcie - czemu to takie drogie?! Ja za jedno opakowanie zapłaciłam prawie 39zł. Szaleństwo jakieś, zwłaszcza że jest tu tylko 20 tabletek. Mam receptę na 2 opakowania, ale w aptece nie było, także podskoczę tam jutro po brakujące pudełko i te wit. których tez nie było. Z witamin dostałam polecone jakieś Le(coś tam coś tam)de wit. Nie pamiętam...Na razie i tak nie mam.
    No. Czyli nie wiadomo. Boję się że beta wyjdzie nie-dodatnia. Nie wiem czemu. Po prostu.
    Do pracy dzisiaj nie wracam, odebrałam nadgodziny i siedzę w domu już. Spać mi się chce zresztą...
    No i z najlepszych rzeczy - lekarz mówi "niech się pani nie stresuje, bo nie wolno". buahahahaha Jak? W tej pracy toż to sam stres. Mówię mu, że ciężko będzie, a on na to "niech sobie pani powtarza że błogi stan i nie denerwuję się wcale" :P Niezły koleś.
    No i jak pytał "co panią sprowadza" i ja mu "chyba jestem w ciąży ale nie wierzę" to zrobił dość zabawną minę ;) Pooglądał te wyniku monitoringu i powiedział że owu mogła być przed tym ostatnim USG bo była dość długa przerwa. On sam mi robił tylko to I usg.
    No. Sam lekarz b.fajny, starszy, rzeczowy, konkretny.
    To dam, znać wieczorem czy coś wiem. Tymczasem chyba się kinę skoro mam okazję.
    Papaty i do szybkiego usłyszenia.

przecież podczas robienia bety pobieraja tez krew na progesteron podczas jednego kłucia a tym bardziej jeśli miałaś na wynikach niski progesteron to tym bardziej powinnaś go zbadać...pamiętać tez trzeba ze przy niskim progesteronie w ciaży dawki które zazwyczaj zapisują lekarze sa dawkami za niskimi i kobieta z niskim progesteronem powinna go monitorować co tydzień...

no nic każdy robi jak uważa mam tylko nadzieje że wszystko będzie dobrze...

Strażaczka90, kiti, Dodi, magdzia26, Shagga_80 lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju wrote:
    No i coraz większe tempo rodzenia dziewczynki mają :-) Kopciuszku gratulacje! Szybciutko poszło :-) Ale ja wiem jak to jest chyba, wszystkie miałyście juz szyjkę zgładzoną(edit: i rozwartą porządnie) a moja przy skurczach co 2-3 minuty przepuszczała ledwie pół palca :-) Poproszę receptę na rozwarcie przed porodem :-)

Jeju- jak badała mnie ginka po odpłynięciu wód płodowych to szyjka jeszcze nie była zgładzona.Było tylko rozwarcie na luźny palec- 2 nie wchodziły.

Strażaczka90 lubi tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2013, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAAAAAAAAAAAAAAa jak ja nie znosze tej mojej rodzinki :/
    Ani jednego dnia spokoju :/

Strażaczka90 lubi tę wiadomość

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska duphaston jest drogi ale co apteka to tez inna cena... u mnie najtaniej jest w Zdrowicie, macie moze taką apteke? placilam za niego w tej aptece 30 zl.

AGA 30, Strażaczka90, Muska, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • kiti Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)
    Muska nie ma się co martwić na pewno fasolka już rośnie jak na drożdżach ;-)

A co do duphastonu, a może lepsza by była luteina? Jest dużo tańsza, kosztuje pare groszy bo jest z refundacją. Mi ginek mówił że jest dużo lepsza bo jest to naturalny progesteron a duphaston to sztuczny prog. I jak to powiedział teraz moda na duphaston i wszyscy go przepisują, podczas gdy luteina jest lepsza (zwłaszcza ta dopochwowa bo działa bezpośrednio tam gdzie powinna nie podrażniając żołądka ;-) )

:*

Jutro wybieram się do gina, zobaczymy co powie. Jak będziecie zainteresowane to się podziele relacja ;-)

Aga, jeju prześliczne te wasze wyroby. Ja robie aniołki z masy solnej :D

Strażaczka90, Kaja, AGA 30, aisa, Muska, Kfjatus, Fedra, mauysia, Dodi, a-koczek, magdzia26 lubią tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jestem dopiero na 4640 str. i na dziś stop bo trzeba dziećmi sie zająć-starszym bo mały śpi. No i muszę obejrzeć na allegro laptop dla Cyprusia i zakupić bo jeszcze nie mamy prezentu na Mikołaja.

Aiska, Selenka,Blondi i Kaja-super ciążowe brzuszki i życzę Wam i wszystkim zaciążonym takich szybkich porodów jak mój :)

Fedruś- widziałam fotki z Twojego ślubu-normalnie nie TY...Wygladałaś na nich jakby to były fotki z filmu jakiego :)

Kaju-wszystkiego najlepszego z okazji Chrystusowych urodzin :). Mam nadzieję,ze Tymuś jako strzelec nie bedzie miał "postrzelonego życia"...i chciałabym żeby mógł zwiedzać świat tak jak Ty :)

Aguś- no ty to kobieto masz talent!!!Piękne są te Twoje bombeczki :)

Sylwuś- jestem pewna,że jak G. zacznie brac te witaminki, które ciocia Fedra poleciła, to uda sie Wam naturalnie począć bobaska :)

I tyle na dziś....bo mały się budzi.
    P.S. nie wiem czy już pisałam,ale on ma zamieniony dzień z noca i w dzien pięknie śpi a w nocy morduje matke...pa

Gunia, kiti, Blondi22, Kaja, AGA 30, aisa, Fedra, Dodi, a-koczek, a-koczek, magdzia26 lubią tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeeeest fasolkaaaaa! Beta 1571 :)
    Teraz naprawdę uwierzyłam. Musze się z tą myślą zacząć oswajać. Niby się czekało tak długo właśnie na to, ale naprawdę ciężko uwierzyć, że się udało.

Gunia, Rucia, kiti, Kaja, Spero, AGA 30, plemniczka, aisa, Selena, magdzia26, jeju, Kfjatus, Blondi22, Fedra, Pismak, zbikowa, mauysia, Dodi, a-koczek, sylwia1985, Ilona, Shagga_80 lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
‹‹ 4642 4643 4644 4645 4646 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ