Planujesz zajść w ciążę jesienią?

Odkryj dopasowaną formułę z aktywnym folianem na czas starań o dziecko.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Mayuś - czy jest jakaś jedna konkretna data kiedy Leonki obchodzą imieniny? Czy mam sugerować się pierwszą datą po narodzinach według kalendarza?

Ruciu, chyba jest parę imienin Leona, my wybraliśmy te 10.11 - bo są dzień przed imieninami M, więc jest łączona impreza :)

Kochana, a skontaktowałaś się w końcu z jakąś konsultantką laktacyjną? Bo mówiłaś że tak zrobisz. A piszesz że masz jakieś kłopociki z karmieniem (bolą sutki) więc może umów się z takową?

Fedra lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Małysz Heniu juz 2 miesiące ma jak ten czas leci a pamiętam ze niedawno czytałam ze rodzisz

Fedra, mauysia, magdzia26 lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2013, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    HEHE Aga ja dzis tak sobie myslałam patrząc na córke jakie to słodkie jak widze ze ona wierzy w tego mikołaja jak opowiada jak to w tamtym roku wszedł do domu i prezenty przyniósl ze bedąc w drugim pokoju nie słyszała jak wchodzi i nagle patrzy a tu masa prezentów pod choinka

Oj Pamiętam jak to pięknie było jak się wierzyło :-)
    Jak się dziecko bało przed Mikołajem i grzecznym się było żeby prezent dostać :-)
    A dziś śmiało bym powiedziała że byłam niegrzeczna cały rok i chociaz tonę węgla za to mi da he he :-)

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2013, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżzu niedawno testowały dziewczyny gratulacje były a teraz już dzieci rosna jak na drożdżach :-) Niedługo pierwsze urodziny bedziemy świętować :-)

Fedra, magdzia26, Selena lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Dziewczyny któraś z was cwiczy z Chodakowska napiszcie albo dajcie linka do jakiejś stronki :-)
    Ja nie ćwiczę, ale CHCĘ! Prypomniałaś mi:)

Jak tylko gin sprawdzi moje podwozie po porodzie - a nastąpi to za tydzień - to biorę się za siebie!!! Aga, możemy umówić się na dany dzień i godzinę i ćwiczyć synchronicznie ;D

nick nieaktualny, Dodi, Fedra, magdzia26, nick nieaktualny, aisa, Kfjatus lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2013, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Ja nie ćwiczę, ale CHCĘ! Prypomniałaś mi:)

Jak tylko gin sprawdzi moje podwozie po porodzie - a nastąpi to za tydzień - to biorę się za siebie!!! Aga, możemy umówić się na dany dzień i godzinę i ćwiczyć synchronicznie ;D

Nie ma problemu :-)
    Jeżu ale zadyszka będzie :-)

mauysia lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Effcia mi pokarm pojawił się w 4 dobie po porodzie. Tak bardzo chciałam mieć pokarm, a gdy już się pojawił ( po ciągłym przystawianiu Leosia do cyca, co jest podstawą do pojawienia się pokarmu ) płakałam z bólu i już go nie chciałam.
    Spoko, to minie! Zobaczysz, jeszcze będziesz to uwielbiać. I będziesz się rozklejać widząc, jak Leonek ciągnie mleko - ja tak w każdym razie mam. Ale faceci mają słabo, że są tego pozbawieni...

Fedra, nick nieaktualny, Selena, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    to masz to szczęście bo ja mimo dostawiania D do piersi pokarmu nie dostałam wcale nawet kropeleczki nie miałam :( miejmy nadzieje że tym razem będę miała
    Grunt to próbować budzić maluszka jak za szybko zasypia przy piersi. Ja Leosia nie budziłam (albo nie przykładałam się do tego dostatecznie) i miałam mało pokarmu. Henia budzę - a wręcz w połowie karmienia, gdy widzę, że już "stacjonarne" metody nie pomogą, idę go przewinąć, a potem wracamy do karmienia.

nick nieaktualny, Fedra, a-koczek, nick nieaktualny, Selena, Kfjatus, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Dziewczyny a wy wierzycie w Mikołaja :-)
    Wierzę w ducha Mikołaja :)

A propos, w tym roku chyba wyjaśnimy Leo, że Św. Mikołaj jest w kazdym z nas i inspiruje nas do czynienia dobra i do obdarowywania prezentami osoby, które kochamy. Nie będziemy mu wciskać wersji o grubym Mikołaju z białą brodą, który przylatuje saniami itepe. Kurde jakoś nie potrafiłabym kłamać ;)

nick nieaktualny, a-koczek, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Ruciu, chyba jest parę imienin Leona, my wybraliśmy te 10.11 - bo są dzień przed imieninami M, więc jest łączona impreza :)

Kochana, a skontaktowałaś się w końcu z jakąś konsultantką laktacyjną? Bo mówiłaś że tak zrobisz. A piszesz że masz jakieś kłopociki z karmieniem (bolą sutki) więc może umów się z takową?

Mayuś sądzę, że jeszcze chwila i opamuję ten ból, który z dnia na dzień jest coraz mniejszy :) Właśnie nakarmiłam Leosia i nic nie boało, więc się chyba wszystko normuje.

Fedra, nick nieaktualny, mauysia, magdzia26, Selena, aisa, Kfjatus, Dodi, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz nic nie dostaje na Mikolaja bo za stara jestem-ale fajnie bylo dostawac prezenty chociaz zawsze wolalam pod choinke.U nas byl tylko Mikolaj a gwiazdora z prezentami nie bylo

Fedra lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry i miłego dnia zycze i dowidzenia :D

nick nieaktualny, a-koczek, mauysia, magdzia26, nick nieaktualny, Strażaczka90, aisa, Dodi lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam powiem że nie wierzę w mikołaja :-)
    Ale jak duzy gruby i czerwony wchodzi to nie powiem miło się i mi robi :-):-):-)

Fedra, magdzia26, nick nieaktualny, Strażaczka90, Kfjatus, Dodi lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    Jejku Małysz Heniu juz 2 miesiące ma jak ten czas leci a pamiętam ze niedawno czytałam ze rodzisz
    No, strasznie szybko to leci A-koczku! Z pierwszym dzieckiem czas dłużył mi się niemiłosiernie, a z Heńkiem - jak błyskawica!

a-koczek, Fedra, magdzia26, Strażaczka90, Kfjatus, Dodi, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Nie ma problemu :-)
    Jeżu ale zadyszka będzie :-)
    Jeszcze wideokonferencja na Skype i w ogóle będziemy się czuć jakbyśmy ćwiczyły razem na sali ;D

nick nieaktualny, a-koczek, Fedra, magdzia26, Strażaczka90, Kfjatus, Dodi lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2013, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Jeszcze wideokonferencja na Skype i w ogóle będziemy się czuć jakbyśmy ćwiczyły razem na sali ;D

I zawsze jakaś większa motywacja:-)

a-koczek, Fedra, magdzia26, Kfjatus lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja codziennie obiecuje sobie ze wlacze to chodakowska i tez pocwicze ale jak narazie to tylko obiecuje sobie

Fedra, Strażaczka90, Dodi lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Dzień Dobry i miłego dnia zycze i dowidzenia :D
    Hej Fedruś :)

No i CZESĆ Wam wszystkim, z tego wszystkiego nawet się nie przywitałam :D

Fajnie jest w końcu włączyć normalny komputer i uruchomić tryb "gadulstwo na ovu", co jest niewykonalne, jak się korzysta z netu przez telefon...

nick nieaktualny, Fedra, Gunia, nick nieaktualny, Strażaczka90, Kfjatus, Dodi lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2013, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    ja codziennie obiecuje sobie ze wlacze to chodakowska i tez pocwicze ale jak narazie to tylko obiecuje sobie

Ja sobie zgram na pendrava i na tv na dużym ekranie sobie w łączę zobaczymy jak mi pójdzie :-)

mauysia, Fedra lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że u Spero tempka dziś spadła... siet.

1kk082c3vuoqvmjs.png
‹‹ 4647 4648 4649 4650 4651 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ