X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczynki <3
    Milej nocki życzę buziaki :)

Fedra, kiti, Dodi lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Plemniś a konsultowałas to z lekarzem czy samowolkę zrobiłaś bo nie ukrywam ze ja właśnie samowolkę planuję ale troche się boje chociaz przeczytałam ze takie małe dawki nie szkodzą...
    ale właśnie chciałam tak asekuracyjnie wziasć... bo nie wiem czy mój lekarz będzie na tyle ogarnięty by mi o tym powiedzieć...

wiesz to raczej samowolka byla :) ale powiedzialam lekarzowi ze to biore, powiedzial ze nie trzeba bo wyniki dobre, ale jesli mam sie tak pewniej czuc to moge bo nie zaszkodzi.

Fedra, Shagga_80, Dodi, Kfjatus lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    wiesz to raczej samowolka byla :) ale powiedzialam lekarzowi ze to biore, powiedzial ze nie trzeba bo wyniki dobre, ale jesli mam sie tak pewniej czuc to moge bo nie zaszkodzi.

dzięki to ja też sobie od jutra samowolke urządze a jakby co to mu powiem ze biorę jeśli sie zapyta ;)

no nic Dziewczynki i ja sie z Wami zegnam na jakiś czas...

i się przy okazji zastanawiam co u Olki słychać...

kiti, magdzia26, Spero, Shagga_80, a-koczek, Ilona, Blondi22, Dodi, Kfjatus lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • jeju Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedruś wczytałam się w temat i uważam, że najniższą dawkę możesz brać na własna rękę...możesz zacząć od połówki tego...i stopniowo zwiększać dawkę...przed okresem odstawiać ale tez łagodnie...gdybyś brała clexane na własną rękę byłoby jakieś ryzyko a tak myślę, że same plusy...
    Ja samowolkę z soją będę uprawiać w kolejnym cyklu, czyli juz niedługo, bo dziś pierwszy lutek z wieczora....

Jednak nie jestem aż tak oblatana w temacie...obiecuje poczytać więcej w podręcznkach, indeksach itp.

UWAGA będę przez kolejny tydzień podminowana!pms mega wypas! :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2013, 21:57

AGA 30, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Tak sie zastanawiam a co jezeli sie urodzi i nie bedzie początkowo wcale pokarmu jeszcze? tez nie karmic butelką? TO co wtedy ten dzieciaczek zje? :(

Plemniczko, generalnie rzadko się zdarza żeby nie było pokarmu. Ale jakby co to taki noworodek może jedną, a nawet do dwóch dób nic nie jeść, bo ma jeszcze zapasy z maminego brzucha.
    Ale nie zakładaj od razu że nie będziesz miała pokarmu ;)

PS) Ale mimo że może nic nie jeść, trzeba go przystawiać oczywiście, bo nie wiadomo kiedy mu się w końcu zachce :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2013, 23:25

Gunia, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muzi - czemu bedziesz podminowana?
    Kajuś - to super że wszystko OK!
    plemniczko - daj znać po jutrzejszym lekarzu.

Mam dla Was bonusik :) Zdjęcie moich dwóch najmłodszych panów:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2013, 22:38

Kaja, Muska, Pismak, Shagga_80, Effcia28, aisa, Spero, Spero, magdzia26, jeju, a-koczek, Ilona, Rucia, Gunia, Blondi22, AGA 30, Selena, sylwia1985, Fedra, Strażaczka90, Dodi, Sandraa, kiti, Kfjatus lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczorową późną porą :)Ja to podminowana dzisiaj cały dzień jestem. Znowu mam wrażenie że pracuję z ludźmi, którzy nie myślą :/ Składa się na to cała masa małych zdarzeń, ale szczerze wątpię w intelekt co niektórych moich współpracowników :P
    Chodzę taka rozdrażniona. Aż bałam się odpisywać na niektóre maile, żeby za dużo nie napisać i potem nie żałować. Jutro mnie to czeka. Może ochłonę.
    W domu też się jakoś tak snuję z kąta w kąt. Miejsca sobie nie mogę znaleźć. Jestem w sumie głodna jakby, a na nic nie mam ochoty :( W ogóle męczą mnie zaparcia na zmianę z akcjami kibelek co pól godziny, zależnie od dnia. Masakra jakaś. Z tzw. mdłości to właśnie brzuch mi najbardziej dokucza, a mdłości jako takowych nie mam...
    Ogólnie to średnio się czuję. Zasypiam na stojąco. Dzisiaj znowu się kimnęłam po obiadku po pracy, inaczej nie wydalam. Jestem umęczona do tego stopnia że myślę o pójściu do internisty w środę i poproszeniu o L4 na 3 dni do końca tygodnia. Może się jakoś podładuję, wyśpię i nie będę w pracy denerwować. Myślicie że mi da zwolnienie na te 3 dni, czy muszę umierać?
    Poza tym to w pracy się nie skumają? Nie chcę żeby się ktoś dowiedział tak wcześnie. Chociaż nasz kadrowe to też nieco tępe strzały, więc może nie skojarzą że jest 100% płatne ;)

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:

Mam dla Was bonusik :) Zdjęcie moich dwóch najmłodszych panów:

O ja... I kolejkę macie! Fajna gra. Dostałam ją pól roku temu na urodziny i bardzo nam się podoba. Nawet same karty sa rewelacyjne. Na wspominki mnie bierze, chociaż aż tak dobrze tych czasów nie pamiętam. Ale jakieś przebłyski jak mnie mam w kolejce ustawiała i kazała stać i czekać na nią to pamiętam :)

A panowie pierwsza klasa! :)
    Zadowoleni.Ale jeden urwis coś knuje ;)

mauysia, magdzia26, Fedra lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2013, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Shaggi wlasnie sie zastanawialam co u Ciebie. Fajnie ze zajrzalas i ze masz mleczko :)

Tak sie zastanawiam a co jezeli sie urodzi i nie bedzie początkowo wcale pokarmu jeszcze? tez nie karmic butelką? TO co wtedy ten dzieciaczek zje? :(

Witaj Plemniczko, jakoś tak od wczoraj naszło mnie by nadrobić zaległości :)
    Kurcze w sumie nie wiem jak to jest gdy pokarmu nie ma od razu :/ Tzn tak...siara a więc ten pierwszy po porodzie pokarm jest w malutkich ilościach, nie wiem,czy oglądałaś ten filmik,co go rozprowadzałam (tylko ciiiiiiiiiiii o tym ;) ) ale chyba właśnie tam było pokazane jakie są ilości siary, potem mleka drugiego rodzaju i ostatecznie mleka właściwego...mnie uczono,że ważne by Dzidziuś był jak najwcześniej dostawiony po porodzie do piersi żeby właśnie mleko się wydzielało a i by dziecku wyrobił się odruch ssania...no i tak jak dziecko dobrze jest dostawiony - a dobrze jest gdy obie wargi wywinięte ma na zewnątrz a w buzi znajduje się cała brodawka wraz z osłonką (a nie sam sutek!) i gdy ssie pierś słychać połykanie a nie słychać takiego cmokania i trwa to (karmienie) minimum 5 minut to znaczy jest wszystko jest OK i nie ma co się martwić na zapas...ja w sumie nie zastanawiałam się ani nie sprawdzałam zaraz po porodzie czy mam pokarm czy nie uznałam,że jest bo powyższe warunki spełnione były...ale myślę sobie,że jeśli na początku z jakiegoś powodu pokarmu nie ma to trzeba pobudzać laktację poprzez przystawianie częste a pewnie trzeba jednak wprowadzić butelkę...ale chwała Bogu nie znam tego na własnym przykładzie...a swoją drogą to podobno ważne by szybko po porodzie podać dziecku pierś, a jak pamiętacie u nas był z tym problem,bo Młody był zabrany mi na jakieś 4 godziny po porodzie (NAJGORSZE I NAJDŁUŻSZE W MOIM ŻYCIU :( ) a jednak pokarm był od razu jak tylko Go dostałam i od razu wiedział jak i co..ja na szczęście też pamiętałam jak przystawić Go :)

A tak w ogóle to pochwalę się,że zostałam ciocią znów...zresztą zaraz po tym jak ostatnio pisałam, bo o 17:55 na świat przyszedł najmłodszy wnuk moich rodziców Adaś...i tym sposobem Igor nie jest już najmłodszy w rodzinie :)

Muska, aisa, mauysia, magdzia26, a-koczek, Ilona, Blondi22, AGA 30, Selena, Selena, Fedra, Dodi, kiti, Kfjatus lubią tę wiadomość

• Muska Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osz rany. Ależ mi się maruda włączyła :/
    Napiszcie coś pozytywnego bo się w ten nastrój wciągnę i utonę...

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2013, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mauysia, uwielbiam Twoich chłopców :*

mauysia, magdzia26, Fedra, Dodi, aisa, Kfjatus lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Mauysia, uwielbiam Twoich chłopców :*
    I vice versa :)

Musiu - owszem, mamy grę "Kolejka". Parę dni temu odkrył ją i Leo, więc prawie codziennie gramy w nią sobie razem (jeszcze bez wprowadzania tych kart w stylu "odwróc kolejkę", "wypadasz na koniec", "przesuń się o jeden do przodu" - na razie w jak najmniej skomplikowany sposób). Największą frajdą dla Leo jest czytanie co jest napisane na kartach - oczywiście musimy w tej grze dużo mu tłumaczyć, bo przecież on nie wie, co to "projektor", "syfon", "magnetofon szpulowy" czy "meblościanka" :D :D :D

Najgorsze jest to, że on się tak ekscytuje tą grą, że nawet w weekend budzi nas (a raczej M, he he :) ) o 6 rano, za oknem ciemnica, a Leo: "Tato, zagramy w Kolejkę???" ;) )

Ale gra super! Dziewczyny, jeśli lubicie grać w takie gry to możecie "Kolejkę" sprawić pod choinkę swoim mężom!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2013, 23:27

Shagga_80, magdzia26, a-koczek, Ilona, AGA 30, Selena, Fedra, Dodi, aisa, Kfjatus lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska, no i widzę, że masz już całą paletę objawów ciążowych :) Albo raczej " :/ ", bo śmieszne to to raczej dla Ciebie nie jest. Dont łory, jeszcze dwa miesiące i powinno być lepiej ;)

Shagga_80, magdzia26, Ilona, AGA 30, Selena, Fedra, Dodi, Kfjatus lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    wstawać śpiochy <3 !!!
    co się z wami dzieje :P ???

Ilona, jeju, AGA 30, Selena, Fedra, Strażaczka90, Dodi, aisa, Kfjatus lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • jeju Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mauysiu podminowana, bo zaczynam dzisiaj jednak brac luteine a ona mnie tak nakręca, że chłopaki po ścianach latają :-)

No i DZIEŃ DOBRY BARDZO BAAAARDZO!

Hej madziulka :-) <3 Miłego dnia słońce :-)

Z małych cycuszków czasem rzeka mleka a z bombowców balonowców nic....nie ma reguły (? "ó" ili "u"- starość nie radość ---->> Mauysiu pomooooocy!) względem wielkości chciałam jeszcze rzec. BUZI. pa

magdzia26, Ilona, AGA 30, Fedra, Strażaczka90, Dodi lubią tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Muzi <3

jeju lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Małysz chłopcu cudni.
    U nas dziś spory mrozek myslałam ze bede miała kłopoty z odpaleniem auta ( bo wczoraj miałam akumulator podładować na full i zapomniałam), ale moje kochane autko nie odmówiło i bez problemu włączyło swój silnik

magdzia26, Fedra, Dodi, aisa lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • jeju Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie miałam napisać Mauysiu, że chłopcy superaśni :-) I mam pytanie odnośnie Twojego, Waszego dywanu...to rafia, wiklina czy coś innego? Bardzo mi się podoba! Jak oglądam zdjęcia to zawsze wieszam oko i wreszcie zdobyłam się na odwagę, by zapytać :-)

magdzia26, AGA 30, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    i ja cos ostatnio zle sie czuje. Pobolewa mnie brzuch tak sekundowo w roznych miejscach, czasami cos kuje. Hmm dobrze ze jutro mam wizyte u gina to niech posprawdza czy cos tam sie nie skraca i nie otwiera...
    mnie tez czasami cos tam zaboli ale już coraz bliżej końca ;) wytrzymamy ;)

Fedra lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:

Mam dla Was bonusik :) Zdjęcie moich dwóch najmłodszych panów

super fotka ;)
    chłopaki cudne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2013, 08:47

Fedra lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
‹‹ 4678 4679 4680 4681 4682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ