plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny mam do Was pytanie bo nie bardzo moge nigdzie u Nas na forum znaleść takiego info...
czy któraś z Was brała acard jeśli tak to od ktorego dnia cyklu itd?
nie miałam robionych tych badń immunologicznych a gdzieś wyczytałam ze małe dawki aspiryny do 81 gr a acard ma właśnie coś między 70-80 gr mogą pomóc w zaciazeniu i utrzymaniu ciąży, ale nie mogę znaleść od kiedy anjlepiej to brać bo w jednej ksiazce znalazłam ze możan brać w sumie przez cały cykl a na necie ze po owulacji...
czy ktoś ma na tent temat info? Muzi nie musze pisac że tym postem wywołuję Cię do tablicy znajac Twoja wiedzęStrażaczka90, Dodi lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Cześć
Edit:
Nie ma znaczenia, bo nie na temat
Miłego popołudnia i wieczoruWiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2013, 17:33
Strażaczka90, Dodi, aisa, Kfjatus, magdzia26, Fedra, mauysia lubią tę wiadomość
... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym... -
nick nieaktualnyGunia wrote:Cześć
Edit:
Nie ma znaczenia, bo nie na temat
Miłego popołudnia i wieczoru
Cześć Guniu
co to za nie ma znaczenia?! Guniu droga i Kochana, nie zauważyłaś, że tu przecież jest wszystko na temat? nie ma nie na temat, piszemy, piszemy :*Shagga_80, Dodi, aisa, magdzia26, Fedra lubią tę wiadomość
-
Fedra wrote:Dziewczyny mam do Was pytanie bo nie bardzo moge nigdzie u Nas na forum znaleść takiego info...
czy któraś z Was brała acard jeśli tak to od ktorego dnia cyklu itd?
nie miałam robionych tych badń immunologicznych a gdzieś wyczytałam ze małe dawki aspiryny do 81 gr a acard ma właśnie coś między 70-80 gr mogą pomóc w zaciazeniu i utrzymaniu ciąży, ale nie mogę znaleść od kiedy anjlepiej to brać bo w jednej ksiazce znalazłam ze możan brać w sumie przez cały cykl a na necie ze po owulacji...
czy ktoś ma na tent temat info? Muzi nie musze pisac że tym postem wywołuję Cię do tablicy znajac Twoja wiedzę
Fedruś moja wiedza w tym temacie jest żadna
ale na wątku ciążowym jest temat o aspirynie w ciąży:
https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/aspiryna-w-ciazy,1146.htmlFedra lubi tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
nick nieaktualnyFedruś ja niestety nie pomogę...czekać dalej trzeba na Muzi
A ja jeszcze nie zostałam po raz kolejny ciotką (po raz 5ty) a ja już szykowałam się,że pójdę z zakupionymi śpiochami do Maleństwa do Szpitala...a ja już uprzedziłam Starego że nici z dzisiejszych Jego planów bo ja idę do Szpitala...i tak stary poszedł na trening sobie...Młody nr 2 śpi...a ja z Młodym nr 1 robię ciasteczka - kolejny przepis z 365Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2013, 18:03
Fedra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam was powiem tak moje kochane moje maleństwo ma sie b.dobrze i jak na razie Roczek zostaje inkognito powiem wam tak dla mnie najważniejsze , ze wszystko jest ok , a co tam nam sie pokaże może nawet przy porodzie nastepna wizyta za rok hihi czyli 8 stycznia moj gin nie jest lekarzem który na siłę szuka plci my sie skupilismy na organach i nastepna wizyta w szpitalu i będziemy sprawdzać parametry i szystkie narzady wiec wtedy dowiem sie czy to M c K , ale już piszę ze aby zdrowe było!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
AGA 30, Muska, aisa, Spero, magdzia26, kiti, Strażaczka90, Ilona, Fedra, Selena, Shagga_80, mauysia, Dodi, a-koczek, Blondi22, sylwia1985 lubią tę wiadomość
-
Kaja wrote:Witam was powiem tak moje kochane moje maleństwo ma sie b.dobrze i jak na razie Roczek zostaje inkognito powiem wam tak dla mnie najważniejsze , ze wszystko jest ok , a co tam nam sie pokaże może nawet przy porodzie nastepna wizyta za rok hihi czyli 8 stycznia moj gin nie jest lekarzem który na siłę szuka plci my sie skupilismy na organach i nastepna wizyta w szpitalu i będziemy sprawdzać parametry i szystkie narzady wiec wtedy dowiem sie czy to M c K , ale już piszę ze aby zdrowe było!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Roczek się obracał czy zasłonił?
-
nick nieaktualny
-
Muska roczek sie za pepowina chował , a ja nie dociekalam jaka płeć dla mnie jak widzialam czy serduszko bije , a Biło i reszta też byla widać kochana tyle leczenia i serduszkowania , ze jestem szczesliwa , ze jest i ma sie dobrze , a płeć malo istotna dla mnie , ale lekarz tez mojego zdania , ze najwazniejsze , ze wagowo i wymiarowo oraz reszta wszystko bardzo dobrze......
Spero, aisa, magdzia26, kiti, Strażaczka90, Ilona, Fedra, Selena, Shagga_80, Muska, Dodi, a-koczek, Blondi22 lubią tę wiadomość
-
Kajus bardzo się ciesze ze z roczkiem/roczka wszystko dobrze
Ją niedawno wróciłam od lekarza prawdopodobnie mam jakieś bakterie w moczu i przy serduszkowaniu się rozmnazaja i później jest taki efekt jaki jest dostałam skierowanie na kolejne badania i jakiś antybiotyk wiec zobaczymy
PS. Kurcze zamiast ja się rozmnazac to bakterie się rozmnazaja jak się przytulamStrażaczka90, kiti, Shagga_80, aisa, Gunia lubią tę wiadomość
-
magdzia26 wrote:Kajus bardzo się ciesze ze z roczkiem/roczka wszystko dobrze
Ją niedawno wróciłam od lekarza prawdopodobnie mam jakieś bakterie w moczu i przy serduszkowaniu się rozmnazaja i później jest taki efekt jaki jest dostałam skierowanie na kolejne badania i jakiś antybiotyk wiec zobaczymy
PS. Kurcze zamiast ja się rozmnazac to bakterie się rozmnazaja jak się przytulammagdzia26 lubi tę wiadomość
-
Czesc
Effciu alez ty masz dobrą pamiec!
Fedrus faktycznie ja bralam acard. Coprawda nie wyszlo mi ze musze zmoich badan po poronieniu, ale ja i tak zaczelam brac tak asekuracyjnie i by wlasnie zwiekszyc szanse i ewentualnie utrzymac ciąze gdyby to jednak z krzepliwoscią byl jakis problem. ja bralam caly czas go (najmniejszą dawke) z przerwami na okres. Bo nie powinno sie go wlasnie brac podczas krwawienia.
Jak zaszlam w ciaze dalej go bralam i odstawili mi go jak bylam w szpitalu w 11 tygodniu.
Shaggi wlasnie sie zastanawialam co u Ciebie. Fajnie ze zajrzalas i ze masz mleczko
Tak sie zastanawiam a co jezeli sie urodzi i nie bedzie początkowo wcale pokarmu jeszcze? tez nie karmic butelką? TO co wtedy ten dzieciaczek zje?
Kaju fajnie ze z Roczkiem wszystko ok. Szkoda ze jednak nie poznalas płci
Madziu wspolczuje tych bakteriikiti, Fedra, Spero, magdzia26, mauysia, Dodi, a-koczek, Ilona, Blondi22, AGA 30, Effcia28 lubią tę wiadomość
-
i ja cos ostatnio zle sie czuje. Pobolewa mnie brzuch tak sekundowo w roznych miejscach, czasami cos kuje. Hmm dobrze ze jutro mam wizyte u gina to niech posprawdza czy cos tam sie nie skraca i nie otwiera...
mauysia, Dodi, Gunia lubią tę wiadomość
-
plemniczka wrote:Czesc
Effciu alez ty masz dobrą pamiec!
Fedrus faktycznie ja bralam acard. Coprawda nie wyszlo mi ze musze zmoich badan po poronieniu, ale ja i tak zaczelam brac tak asekuracyjnie i by wlasnie zwiekszyc szanse i ewentualnie utrzymac ciąze gdyby to jednak z krzepliwoscią byl jakis problem. ja bralam caly czas go (najmniejszą dawke) z przerwami na okres. Bo nie powinno sie go wlasnie brac podczas krwawienia.
Jak zaszlam w ciaze dalej go bralam i odstawili mi go jak bylam w szpitalu w 11 tygodniu.
Shaggi wlasnie sie zastanawialam co u Ciebie. Fajnie ze zajrzalas i ze masz mleczko
Tak sie zastanawiam a co jezeli sie urodzi i nie bedzie początkowo wcale pokarmu jeszcze? tez nie karmic butelką? TO co wtedy ten dzieciaczek zje?
Kaju fajnie ze z Roczkiem wszystko ok. Szkoda ze jednak nie poznalas płci
Madziu wspolczuje tych bakterii
Plemniś a konsultowałas to z lekarzem czy samowolkę zrobiłaś bo nie ukrywam ze ja właśnie samowolkę planuję ale troche się boje chociaz przeczytałam ze takie małe dawki nie szkodzą...
ale właśnie chciałam tak asekuracyjnie wziasć... bo nie wiem czy mój lekarz będzie na tyle ogarnięty by mi o tym powiedzieć...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi