X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do Was pytanie bo nie bardzo moge nigdzie u Nas na forum znaleść takiego info...

czy któraś z Was brała acard jeśli tak to od ktorego dnia cyklu itd?

nie miałam robionych tych badń immunologicznych a gdzieś wyczytałam ze małe dawki aspiryny do 81 gr a acard ma właśnie coś między 70-80 gr mogą pomóc w zaciazeniu i utrzymaniu ciąży, ale nie mogę znaleść od kiedy anjlepiej to brać bo w jednej ksiazce znalazłam ze możan brać w sumie przez cały cykl a na necie ze po owulacji...

czy ktoś ma na tent temat info? Muzi nie musze pisac że tym postem wywołuję Cię do tablicy znajac Twoja wiedzę :D

Strażaczka90, Dodi lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Gunia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Edit:
    Nie ma znaczenia, bo nie na temat ;)

Miłego popołudnia i wieczoru ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2013, 17:33

Strażaczka90, Dodi, aisa, Kfjatus, magdzia26, Fedra, mauysia lubią tę wiadomość

... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2013, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gunia wrote:
    Cześć :)

Edit:
    Nie ma znaczenia, bo nie na temat ;)

Miłego popołudnia i wieczoru ;)

Cześć Guniu
    co to za nie ma znaczenia?! Guniu droga i Kochana, nie zauważyłaś, że tu przecież jest wszystko na temat? nie ma nie na temat, piszemy, piszemy :* :)

Shagga_80, Dodi, aisa, magdzia26, Fedra lubią tę wiadomość

• Gunia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skopiowałam Fedrze info o acardzie, ale tam nie było napisane, od którego dnia cyklu brać, a o to jej chodziło ;)
    :*

Dodi, Spero, Strażaczka90, Fedra lubią tę wiadomość

... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym...
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Dziewczyny mam do Was pytanie bo nie bardzo moge nigdzie u Nas na forum znaleść takiego info...

czy któraś z Was brała acard jeśli tak to od ktorego dnia cyklu itd?

nie miałam robionych tych badń immunologicznych a gdzieś wyczytałam ze małe dawki aspiryny do 81 gr a acard ma właśnie coś między 70-80 gr mogą pomóc w zaciazeniu i utrzymaniu ciąży, ale nie mogę znaleść od kiedy anjlepiej to brać bo w jednej ksiazce znalazłam ze możan brać w sumie przez cały cykl a na necie ze po owulacji...

czy ktoś ma na tent temat info? Muzi nie musze pisac że tym postem wywołuję Cię do tablicy znajac Twoja wiedzę :D

Fedruś moja wiedza w tym temacie jest żadna :/

ale na wątku ciążowym jest temat o aspirynie w ciąży:
    https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/aspiryna-w-ciazy,1146.html

Fedra lubi tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2013, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedruś ja niestety nie pomogę...czekać dalej trzeba na Muzi :P

A ja jeszcze nie zostałam po raz kolejny ciotką (po raz 5ty) a ja już szykowałam się,że pójdę z zakupionymi śpiochami do Maleństwa do Szpitala...a ja już uprzedziłam Starego że nici z dzisiejszych Jego planów bo ja idę do Szpitala...i tak stary poszedł na trening sobie...Młody nr 2 śpi...a ja z Młodym nr 1 robię ciasteczka - kolejny przepis z 365 :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2013, 18:03

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2013, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gunia wrote:
    Skopiowałam Fedrze info o acardzie, ale tam nie było napisane, od którego dnia cyklu brać, a o to jej chodziło ;)
    :*
    ah! to wybaczam :D :P

Gunia, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was powiem tak moje kochane moje maleństwo ma sie b.dobrze i jak na razie Roczek zostaje inkognito powiem wam tak dla mnie najważniejsze , ze wszystko jest ok , a co tam nam sie pokaże może nawet przy porodzie nastepna wizyta za rok hihi czyli 8 stycznia moj gin nie jest lekarzem który na siłę szuka plci my sie skupilismy na organach i nastepna wizyta w szpitalu i będziemy sprawdzać parametry i szystkie narzady wiec wtedy dowiem sie czy to M c K , ale już piszę ze aby zdrowe było!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

AGA 30, Muska, aisa, Spero, magdzia26, kiti, Strażaczka90, Ilona, Fedra, Selena, Shagga_80, mauysia, Dodi, a-koczek, Blondi22, sylwia1985 lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Muska Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na która Kaja ma wizytę u gina?
    Już się nie mogę doczekać :)

Fedra lubi tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Na która Kaja ma wizytę u gina?
    Już się nie mogę doczekać :)
    I już wszystko wiem :)

Spero, Kaja, magdzia26, Shagga_80, Dodi lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Witam was powiem tak moje kochane moje maleństwo ma sie b.dobrze i jak na razie Roczek zostaje inkognito powiem wam tak dla mnie najważniejsze , ze wszystko jest ok , a co tam nam sie pokaże może nawet przy porodzie nastepna wizyta za rok hihi czyli 8 stycznia moj gin nie jest lekarzem który na siłę szuka plci my sie skupilismy na organach i nastepna wizyta w szpitalu i będziemy sprawdzać parametry i szystkie narzady wiec wtedy dowiem sie czy to M c K , ale już piszę ze aby zdrowe było!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Kaja, no to super wieści! Teraz tak cały czas ma być :) Roczek się obracał czy zasłonił?

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2013, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wspaniale Kaju, że z maleństwem wszystko dobrze to najważniejsze :)

Kaja, magdzia26, Strażaczka90, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska roczek sie za pepowina chował , a ja nie dociekalam jaka płeć dla mnie jak widzialam czy serduszko bije , a Biło i reszta też byla widać kochana tyle leczenia i serduszkowania , ze jestem szczesliwa , ze jest i ma sie dobrze , a płeć malo istotna dla mnie , ale lekarz tez mojego zdania , ze najwazniejsze , ze wagowo i wymiarowo oraz reszta wszystko bardzo dobrze......

Spero, aisa, magdzia26, kiti, Strażaczka90, Ilona, Fedra, Selena, Shagga_80, Muska, Dodi, a-koczek, Blondi22 lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :)

Fedra Plemniczka nasza brała acard a z tego co ja się orjentuje to można brać cały cykl

Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska no co do zasmarkanych ja caly tydzien w domu a zarazilam sie od swoich i mam na to sposób Prenalen gardlo i syrop oraz sprej na katar tez z tego i pomaga !!!!!!

Strażaczka90, Muska lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajus bardzo się ciesze ze z roczkiem/roczka wszystko dobrze :)
    Ją niedawno wróciłam od lekarza prawdopodobnie mam jakieś bakterie w moczu i przy serduszkowaniu się rozmnazaja i później jest taki efekt jaki jest dostałam skierowanie na kolejne badania i jakiś antybiotyk wiec zobaczymy :)
    PS. Kurcze zamiast ja się rozmnazac to bakterie się rozmnazaja jak się przytulam :P

Strażaczka90, kiti, Shagga_80, aisa, Gunia lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Kajus bardzo się ciesze ze z roczkiem/roczka wszystko dobrze :)
    Ją niedawno wróciłam od lekarza prawdopodobnie mam jakieś bakterie w moczu i przy serduszkowaniu się rozmnazaja i później jest taki efekt jaki jest dostałam skierowanie na kolejne badania i jakiś antybiotyk wiec zobaczymy :)
    PS. Kurcze zamiast ja się rozmnazac to bakterie się rozmnazaja jak się przytulam :P
    Magdziu wspieram:* będzie dobrze....ja zdycham...tak mnie podbrzusze boli:( idę spać ....do jutra....:* jutro idę do lekarza bo euthyrox mi sie kończy:*

magdzia26 lubi tę wiadomość

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :) Effciu alez ty masz dobrą pamiec!

Fedrus faktycznie ja bralam acard. Coprawda nie wyszlo mi ze musze zmoich badan po poronieniu, ale ja i tak zaczelam brac tak asekuracyjnie i by wlasnie zwiekszyc szanse i ewentualnie utrzymac ciąze gdyby to jednak z krzepliwoscią byl jakis problem. ja bralam caly czas go (najmniejszą dawke) z przerwami na okres. Bo nie powinno sie go wlasnie brac podczas krwawienia.
    Jak zaszlam w ciaze dalej go bralam i odstawili mi go jak bylam w szpitalu w 11 tygodniu.

Shaggi wlasnie sie zastanawialam co u Ciebie. Fajnie ze zajrzalas i ze masz mleczko :)

Tak sie zastanawiam a co jezeli sie urodzi i nie bedzie początkowo wcale pokarmu jeszcze? tez nie karmic butelką? TO co wtedy ten dzieciaczek zje? :(

Kaju fajnie ze z Roczkiem wszystko ok. Szkoda ze jednak nie poznalas płci :)
    Madziu wspolczuje tych bakterii :(

kiti, Fedra, Spero, magdzia26, mauysia, Dodi, a-koczek, Ilona, Blondi22, AGA 30, Effcia28 lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja cos ostatnio zle sie czuje. Pobolewa mnie brzuch tak sekundowo w roznych miejscach, czasami cos kuje. Hmm dobrze ze jutro mam wizyte u gina to niech posprawdza czy cos tam sie nie skraca i nie otwiera...

mauysia, Dodi, Gunia lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Czesc :) Effciu alez ty masz dobrą pamiec!

Fedrus faktycznie ja bralam acard. Coprawda nie wyszlo mi ze musze zmoich badan po poronieniu, ale ja i tak zaczelam brac tak asekuracyjnie i by wlasnie zwiekszyc szanse i ewentualnie utrzymac ciąze gdyby to jednak z krzepliwoscią byl jakis problem. ja bralam caly czas go (najmniejszą dawke) z przerwami na okres. Bo nie powinno sie go wlasnie brac podczas krwawienia.
    Jak zaszlam w ciaze dalej go bralam i odstawili mi go jak bylam w szpitalu w 11 tygodniu.

Shaggi wlasnie sie zastanawialam co u Ciebie. Fajnie ze zajrzalas i ze masz mleczko :)

Tak sie zastanawiam a co jezeli sie urodzi i nie bedzie początkowo wcale pokarmu jeszcze? tez nie karmic butelką? TO co wtedy ten dzieciaczek zje? :(

Kaju fajnie ze z Roczkiem wszystko ok. Szkoda ze jednak nie poznalas płci :)
    Madziu wspolczuje tych bakterii :(

Plemniś a konsultowałas to z lekarzem czy samowolkę zrobiłaś bo nie ukrywam ze ja właśnie samowolkę planuję ale troche się boje chociaz przeczytałam ze takie małe dawki nie szkodzą...
    ale właśnie chciałam tak asekuracyjnie wziasć... bo nie wiem czy mój lekarz będzie na tyle ogarnięty by mi o tym powiedzieć...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
‹‹ 4677 4678 4679 4680 4681 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ