X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Ilona Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Jesteśmy już w DE od czwartku wieczór. Dobrze że wyjechaliśmy w czwartek bo od piątku to nieciekawie już było, śnieg i zawieruchy. Ogólnie zajęła się sprzątaniem bo wiadomo jak wszystko wyglądało jak M był sam przez 6 tyg :)
    Dzisiaj do lekarza z Wiki rozczarowała mi się, przez weekend kaszel się rozkrecil i do tego gorączka.
    Ją wizytę u gina mam na czwartek.
    Powoli muszę zabrać się za pranie i prasowanie ciuszkow dla Juniora.

Staram się was odczytywać na bieżąco. Pamiętam o was wszystkich i za wszystkie trzymam kciuki, staraczki, ciężarówki i mamusie :)

Miłego dnia :)

magdzia26, kiti, Kaja, Gunia, a-koczek, mauysia, Shagga_80, Selena, Fedra, Strażaczka90, Effcia28, Spero, Spero, Dodi, Blondi22, aisa, Kfjatus lubią tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona jak ten czas leci kochana to juz taki tc u ciebie ulalal niech ci corka szybko zdrowieje , a ty doczekaj szybkiego i latwego porodu.........

dobra laski ja znikam z moim m na zakupy za melduje sie po wizycie u gin jak tam sie miewa Roczek i juz mam sraczke i oby wszystko bylo dobrze ehhhh całe zycie w nerwach !!!!!!!

Ilona, Shagga_80, Muska, Strażaczka90, Dodi, aisa lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Ilona Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja niby tak, chociaż mi się wydaje, że to tak pomału czas leci :) ale to i tak już prawie finisz :)

Daj znać jak po wizycie, no ciekawe kto tam u Ciebie e brzuszku mieszka. Obstawiam syna :)

Dodi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2013, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia dziewczynki :-) My dopiero wstaliśmy godzinę temu bo taka pogoda to tylko do spania :-/ Wczoraj Igor na karmienie obudził się dopiero o 2! Więc spał po karmieniu ostatnim 7 godzin! Ja zanim położyłam się musiałam ulżyć sobie laktatorem bo dosłownie kamienie zamiast tzytzków miałam.

Dzięki dziewczynki za poparcie moich teorii :-D Ja nikogo nie staram się przekonać ale sprzedaję swoje sprawdzone na sobie zasady jak karmić :-)

No nic uciekam kończyć śniadanie jeść i do roboty jak co dzień...mieszkanie samo się nie posprząta a obiad sam nie ugotuje a dziś gotuję barczyk czerwony na swoiskich burakach i żurku domowej roboty :-D

Buziaki siusiaki

magdzia26, Ilona, Kaja, Fedra, a-koczek, Strażaczka90, Spero, Dodi, aisa, Kfjatus, kiti lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki!
    Shagguś, dawno Cię nie było! Super, że zażegnałaś wszystkie laktacyjne problemy.

Kfjatuszku - przykro mi :(

Kaja, Ilonko, Pismaczku, Koczku, Magdziu - witajcie!

SHaggi - ja też, jak wiesz, jak najbardziej, popieram karmienie piersią i oby Twoje rady przydały się Ruci oraz innym dziewczynom, które niebawem zostaną mami.
    Przyznam się, że Leosia dokarmiałam od czwartego miesiąca, choć robiłam naprawdę co w mojej mocy, ale skubaniutki nie przybierał w ogóle na wadze. Konsultantka laktacyjna nawet się już poddała i powiedziała że mam dokarmiać a ja i tam jeszcze przez jakis czas próbowałam ale na nic.
    Potem dokarmiałam butlą, albo przez takie sprytne urządzonko zwane SNS ;)
    (buteleczka z MM wieszana na szyi, z buteleczki wychodzą 2 cieniutkie silikonowe rureczki, których końce przykleja się do sutków. Dziecko ssie pierś (i ją dodatkowo stymuluje do laktacji) a pije mleko modyfikowane. SPrytne co? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2013, 10:51

Kaja, magdzia26, Shagga_80, Ilona, Pismak, Fedra, a-koczek, Strażaczka90, AGA 30, Spero, Dodi, aisa, Kfjatus lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeejka, nic mi się dziś nie chce :( A na zakupy trzeba iść, potem odebrać młodziana z przedszkola... Ale mam lenia, chętnie bym cały dzień leżała w łóżku.

Shagga_80, Ilona, Fedra, Dodi, aisa, Kfjatus lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, przekroczyłam 15000 :) Chyba z tej okazji zrobię sobie jakieś mini święto zakrapiane rooibosem! ;D

Shagga_80, magdzia26, Ilona, Pismak, Selena, Fedra, a-koczek, Spero, Dodi, Blondi22, aisa, Kfjatus lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak i zamiast zabrać się do roboty musiałam wejść do Was i szlag trafił moje postanowienie :-P Ciekawe kiedy odkleje się od smarka :-P A dziś mam duzi roboty bo nie mam obiadu z wczoraj :-/

Mayusiu niezłe to urządzonko nie znałam takowych wynalazków ale to ma sens :-)
    A tak w ogóle podziwiam Cię za te zakupy ja rzadko zapuszczam się na sklepy z chłopakami...co innego wieczorem sama albo w drodze od logopedy z samym Kubą.
    A tak na marginesie to jak rośnie Heniutek ?

Ohoo Igorek ZNÓW chce jeść ...i dobrze bo jest co :-D

magdzia26, Fedra, mauysia, Strażaczka90, AGA 30, Dodi, aisa, Kfjatus lubią tę wiadomość

• Ilona Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie was podczytywac mamuśki i mam nadzieję, stosować się do udzielanych opinii i rad w sprawie karmienia :) U mnie przy Wiki nie bylo ciekawie, karmienie to był istny koszmar co chwila zapalenie piersi i non stop ból, wytrzymałam 5 miesięcy, ale naprawdę wspominam to ninieciekawie. Teraz mam nadzieję, że będZie dużo łatwiej i lepiej. Jestem optymistycznie nastawiona i chcę karmić jak najdłużej się da :)

mauysia, Strażaczka90, AGA 30, Dodi, aisa, Kfjatus lubią tę wiadomość

• Muska Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kobity. Niech te szare,paskudne dni sie skoncza.siedze w pracy,wszyscy tu smarkaja,boje sie ze mnie zaraza :( Do tego przez pogoda wstawac sie nie chce,wychidzic z domu,w ogole nic sie nie chce... Mi chce sie za to jedno-spac na okraglo.M sie smieje ze chyba mige 24h ;) Zasypiam na kazdym filmie jaki ogladamy,wczoraj to nawet przyprzegladaniu projektow na necie usnelam,hihi.M sobie tam klika i w pewbym momencie nie ma odzewu,patrzy a ja matong :P
    Poza tym to czekam do 20.12 na wizyte i nie moge sie doczekac.
    Pozdrawiam z pracy pomiedzy raportami...

Fedra, Ilona, mauysia, AGA 30, Spero, Dodi, aisa, kiti lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska, uważaj teraz na siebie,bo wiadomo,że w ciąży łatwo o przeziębienie :/

A ja poszłam sobie i co? Wzięłam do roboty? Bynajmniej :P Odbyłam 2 rozmowy telefoniczne..."na chwilę" zadzwoniłam do siostry i mamy...2 godziny minęły :P Dowiedziałam się też,że moja Bratowa właśnie rodzi więc siedzę jak na szpilkach i czekam na wieści,że Adaś już jest z nami...zakupiłam już coś dla Niego więc jak dziś uda się to od razu pójdę do Szpitala jak M wróci z pracy :)

A w ogóle to wiecie co? Ostatnio w szaleństwie zakupów kupiłam co nieco, m.in. super torbę dla Mam :P I książkę z przepisami dla dzieci i już 2 przepisy wypróbowałm...jeszcze 363 :P Ale racuszki z płatkami owsiany są mega i wczoraj wypróbowane "purchwaki" serowe też :D

No nic, zabrałam się do gotowania tego barszczyku (już buraczki prawie ugotowane) więc uciekam dalej do roboty :)

magdzia26, Fedra, Ilona, Strażaczka90, AGA 30, Effcia28, Dodi, a-koczek, Muska, aisa, Kfjatus lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga i Ty jeszcze dajesz radę gotować ? Szacuneczek dla Ciebie.
    Jeśli chodzi o zakupy to ja z kolei chodzę tylko z Heniem w wózku lub chuście. Sukces zakupów zależy od tego czy Henio zasnie czy nie. Jak nie to jest kłopot :/
    A z Leo wolę nie chodzić bo on ostatnio jest taki krnabrny że już widzę te sceny w markecie...

A w ogóle to piszę do Was ze spaceru. Zaraz obieram azymut na przedszkole i idę po syna seniora.

:*

Strażaczka90, Shagga_80, Fedra, Spero, Dodi, a-koczek, Ilona, aisa, Kfjatus lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja:)Kochane ja właśnie po pracy....idę obiad robić:)dziś pizza własnej roboty:)Hmm Mój M sobie za życzył:u Nas wiatru nie ma leje deszcz ale jest ciepło..miłego popołudnia

Fedra, Spero, Dodi, Ilona lubią tę wiadomość

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Ilona jak ten czas leci kochana to juz taki tc u ciebie ulalal niech ci corka szybko zdrowieje , a ty doczekaj szybkiego i latwego porodu.........

dobra laski ja znikam z moim m na zakupy za melduje sie po wizycie u gin jak tam sie miewa Roczek i juz mam sraczke i oby wszystko bylo dobrze ehhhh całe zycie w nerwach !!!!!!!
    Ty tam napisz potem czy chopak czy dziewczynka ale ja czuje że to Men będzie:)hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2013, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :-)
    Brrr ależ pogoda paskudna na dworze :/

Strażaczka90, mauysia, Fedra, Dodi, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2013, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Shagga i Ty jeszcze dajesz radę gotować ? Szacuneczek dla Ciebie.
    Mauyś, ktoś musi gotować :/ A ja ostatnio to w ogóle mam na głowie w sumie wszystko poza właśnie zakupami :) I jeszcze spodobało mi się samodzielne kąpanie Igora :) ...Stary ma głównie zarabiać pieniądze i raz na tydzień iść na zakupy :D Ale nie narzekam, szczerze to najbardziej nie lubię kiedy w weekend z racji obecności Tatusia w domu jest mega sajgon :D
    Marzę tylko o wiośnie, bo czasem potrzebuję coś do obiadu ze sklepu a nie chce mi się obu Maluchów ubierać i wózka targać z 4 piętra by lecieć nawet do najbliższego sklepu :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2013, 15:02

Strażaczka90, Fedra, Dodi, magdzia26 lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, dokładnie Shagguś, jakoś trzeba przekiblować tę zimę.... Bo wbijanie H w te kombinezony to jest jakaś masakra.

Shagga_80, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2013, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    No, dokładnie Shagguś, jakoś trzeba przekiblować tę zimę.... Bo wbijanie H w te kombinezony to jest jakaś masakra.
    Ja mam stale dylemat, którego najpierw ubierać, bo Starszy wcale nie chce być już samodzielny... "ja dzidzia" :/
    I cokolwiek wybiorę to żałuję...a sama zanim wyjdę z domu jestem zgrzana na maksa, sama nie wiem,czy bardziej bo mi ciepło,czy tyle nerwów mnie to kosztuje :/

Strażaczka90 lubi tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak tak patrze na wasze suwaczki ile Chłopcy mają już to musze przyznać czas leci i widać to najbardziej po dzieciach zważywszy ze ja pamiętaj jaby to było wczoraj jak rodziłyście ;)

Strażaczka90, Spero, Dodi, Shagga_80, Selena, Kfjatus, Kaja, magdzia26, kiti, mauysia, Pismak lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2013, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki

Fajnie mamuśki, że zaglądacie do nas :) miło poczytać co u was i zasięgnąć dobrej rady, bo pewnie kiedyś nam się przydadzą

Madziu Kochana ja tek miałam jak mówiłam, że nie widzę wyraźnie i przebadali mnie i wyszło, że nie prawda, a ja nie widziałam i z bólami głowy też tak miałam, nikt mi nie wierzył, a ja ryczałam z bólu. W końcu jeden się trafił specjalista i już jest ok. Ja słońce bardziej chyba obstawiałbym jelita. Spróbuj jeszcze z tym gastro. Mam nadzieję, że ktoś w końcu Ci pomoże. <3 <3

Kaja to czekam na info o lokatorze :D może w końcu nam się ujawni :) też myślę że jednak roczek będzie, a nie roczka :)

Dodi, Fedra, Strażaczka90, Shagga_80, aisa, magdzia26, mauysia lubią tę wiadomość

‹‹ 4676 4677 4678 4679 4680 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ