X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Ilona Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Jesteśmy już w DE od czwartku wieczór. Dobrze że wyjechaliśmy w czwartek bo od piątku to nieciekawie już było, śnieg i zawieruchy. Ogólnie zajęła się sprzątaniem bo wiadomo jak wszystko wyglądało jak M był sam przez 6 tyg :)
    Dzisiaj do lekarza z Wiki rozczarowała mi się, przez weekend kaszel się rozkrecil i do tego gorączka.
    Ją wizytę u gina mam na czwartek.
    Powoli muszę zabrać się za pranie i prasowanie ciuszkow dla Juniora.

Staram się was odczytywać na bieżąco. Pamiętam o was wszystkich i za wszystkie trzymam kciuki, staraczki, ciężarówki i mamusie :)

Miłego dnia :)

magdzia26, kiti, Kaja, Gunia, a-koczek, mauysia, Shagga_80, Selena, Fedra, Strażaczka90, Effcia28, Spero, Spero, Dodi, Blondi22, aisa, Kfjatus lubią tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona jak ten czas leci kochana to juz taki tc u ciebie ulalal niech ci corka szybko zdrowieje , a ty doczekaj szybkiego i latwego porodu.........

dobra laski ja znikam z moim m na zakupy za melduje sie po wizycie u gin jak tam sie miewa Roczek i juz mam sraczke i oby wszystko bylo dobrze ehhhh całe zycie w nerwach !!!!!!!

Ilona, Shagga_80, Muska, Strażaczka90, Dodi, aisa lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Ilona Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja niby tak, chociaż mi się wydaje, że to tak pomału czas leci :) ale to i tak już prawie finisz :)

Daj znać jak po wizycie, no ciekawe kto tam u Ciebie e brzuszku mieszka. Obstawiam syna :)

Dodi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2013, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia dziewczynki :-) My dopiero wstaliśmy godzinę temu bo taka pogoda to tylko do spania :-/ Wczoraj Igor na karmienie obudził się dopiero o 2! Więc spał po karmieniu ostatnim 7 godzin! Ja zanim położyłam się musiałam ulżyć sobie laktatorem bo dosłownie kamienie zamiast tzytzków miałam.

Dzięki dziewczynki za poparcie moich teorii :-D Ja nikogo nie staram się przekonać ale sprzedaję swoje sprawdzone na sobie zasady jak karmić :-)

No nic uciekam kończyć śniadanie jeść i do roboty jak co dzień...mieszkanie samo się nie posprząta a obiad sam nie ugotuje a dziś gotuję barczyk czerwony na swoiskich burakach i żurku domowej roboty :-D

Buziaki siusiaki

magdzia26, Ilona, Kaja, Fedra, a-koczek, Strażaczka90, Spero, Dodi, aisa, Kfjatus, kiti lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki!
    Shagguś, dawno Cię nie było! Super, że zażegnałaś wszystkie laktacyjne problemy.

Kfjatuszku - przykro mi :(

Kaja, Ilonko, Pismaczku, Koczku, Magdziu - witajcie!

SHaggi - ja też, jak wiesz, jak najbardziej, popieram karmienie piersią i oby Twoje rady przydały się Ruci oraz innym dziewczynom, które niebawem zostaną mami.
    Przyznam się, że Leosia dokarmiałam od czwartego miesiąca, choć robiłam naprawdę co w mojej mocy, ale skubaniutki nie przybierał w ogóle na wadze. Konsultantka laktacyjna nawet się już poddała i powiedziała że mam dokarmiać a ja i tam jeszcze przez jakis czas próbowałam ale na nic.
    Potem dokarmiałam butlą, albo przez takie sprytne urządzonko zwane SNS ;)
    (buteleczka z MM wieszana na szyi, z buteleczki wychodzą 2 cieniutkie silikonowe rureczki, których końce przykleja się do sutków. Dziecko ssie pierś (i ją dodatkowo stymuluje do laktacji) a pije mleko modyfikowane. SPrytne co? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2013, 10:51

Kaja, magdzia26, Shagga_80, Ilona, Pismak, Fedra, a-koczek, Strażaczka90, AGA 30, Spero, Dodi, aisa, Kfjatus lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeejka, nic mi się dziś nie chce :( A na zakupy trzeba iść, potem odebrać młodziana z przedszkola... Ale mam lenia, chętnie bym cały dzień leżała w łóżku.

Shagga_80, Ilona, Fedra, Dodi, aisa, Kfjatus lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, przekroczyłam 15000 :) Chyba z tej okazji zrobię sobie jakieś mini święto zakrapiane rooibosem! ;D

Shagga_80, magdzia26, Ilona, Pismak, Selena, Fedra, a-koczek, Spero, Dodi, Blondi22, aisa, Kfjatus lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak i zamiast zabrać się do roboty musiałam wejść do Was i szlag trafił moje postanowienie :-P Ciekawe kiedy odkleje się od smarka :-P A dziś mam duzi roboty bo nie mam obiadu z wczoraj :-/

Mayusiu niezłe to urządzonko nie znałam takowych wynalazków ale to ma sens :-)
    A tak w ogóle podziwiam Cię za te zakupy ja rzadko zapuszczam się na sklepy z chłopakami...co innego wieczorem sama albo w drodze od logopedy z samym Kubą.
    A tak na marginesie to jak rośnie Heniutek ?

Ohoo Igorek ZNÓW chce jeść ...i dobrze bo jest co :-D

magdzia26, Fedra, mauysia, Strażaczka90, AGA 30, Dodi, aisa, Kfjatus lubią tę wiadomość

• Ilona Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie was podczytywac mamuśki i mam nadzieję, stosować się do udzielanych opinii i rad w sprawie karmienia :) U mnie przy Wiki nie bylo ciekawie, karmienie to był istny koszmar co chwila zapalenie piersi i non stop ból, wytrzymałam 5 miesięcy, ale naprawdę wspominam to ninieciekawie. Teraz mam nadzieję, że będZie dużo łatwiej i lepiej. Jestem optymistycznie nastawiona i chcę karmić jak najdłużej się da :)

mauysia, Strażaczka90, AGA 30, Dodi, aisa, Kfjatus lubią tę wiadomość

• Muska Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kobity. Niech te szare,paskudne dni sie skoncza.siedze w pracy,wszyscy tu smarkaja,boje sie ze mnie zaraza :( Do tego przez pogoda wstawac sie nie chce,wychidzic z domu,w ogole nic sie nie chce... Mi chce sie za to jedno-spac na okraglo.M sie smieje ze chyba mige 24h ;) Zasypiam na kazdym filmie jaki ogladamy,wczoraj to nawet przyprzegladaniu projektow na necie usnelam,hihi.M sobie tam klika i w pewbym momencie nie ma odzewu,patrzy a ja matong :P
    Poza tym to czekam do 20.12 na wizyte i nie moge sie doczekac.
    Pozdrawiam z pracy pomiedzy raportami...

Fedra, Ilona, mauysia, AGA 30, Spero, Dodi, aisa, kiti lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska, uważaj teraz na siebie,bo wiadomo,że w ciąży łatwo o przeziębienie :/

A ja poszłam sobie i co? Wzięłam do roboty? Bynajmniej :P Odbyłam 2 rozmowy telefoniczne..."na chwilę" zadzwoniłam do siostry i mamy...2 godziny minęły :P Dowiedziałam się też,że moja Bratowa właśnie rodzi więc siedzę jak na szpilkach i czekam na wieści,że Adaś już jest z nami...zakupiłam już coś dla Niego więc jak dziś uda się to od razu pójdę do Szpitala jak M wróci z pracy :)

A w ogóle to wiecie co? Ostatnio w szaleństwie zakupów kupiłam co nieco, m.in. super torbę dla Mam :P I książkę z przepisami dla dzieci i już 2 przepisy wypróbowałm...jeszcze 363 :P Ale racuszki z płatkami owsiany są mega i wczoraj wypróbowane "purchwaki" serowe też :D

No nic, zabrałam się do gotowania tego barszczyku (już buraczki prawie ugotowane) więc uciekam dalej do roboty :)

magdzia26, Fedra, Ilona, Strażaczka90, AGA 30, Effcia28, Dodi, a-koczek, Muska, aisa, Kfjatus lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga i Ty jeszcze dajesz radę gotować ? Szacuneczek dla Ciebie.
    Jeśli chodzi o zakupy to ja z kolei chodzę tylko z Heniem w wózku lub chuście. Sukces zakupów zależy od tego czy Henio zasnie czy nie. Jak nie to jest kłopot :/
    A z Leo wolę nie chodzić bo on ostatnio jest taki krnabrny że już widzę te sceny w markecie...

A w ogóle to piszę do Was ze spaceru. Zaraz obieram azymut na przedszkole i idę po syna seniora.

:*

Strażaczka90, Shagga_80, Fedra, Spero, Dodi, a-koczek, Ilona, aisa, Kfjatus lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja:)Kochane ja właśnie po pracy....idę obiad robić:)dziś pizza własnej roboty:)Hmm Mój M sobie za życzył:u Nas wiatru nie ma leje deszcz ale jest ciepło..miłego popołudnia

Fedra, Spero, Dodi, Ilona lubią tę wiadomość

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Ilona jak ten czas leci kochana to juz taki tc u ciebie ulalal niech ci corka szybko zdrowieje , a ty doczekaj szybkiego i latwego porodu.........

dobra laski ja znikam z moim m na zakupy za melduje sie po wizycie u gin jak tam sie miewa Roczek i juz mam sraczke i oby wszystko bylo dobrze ehhhh całe zycie w nerwach !!!!!!!
    Ty tam napisz potem czy chopak czy dziewczynka ale ja czuje że to Men będzie:)hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2013, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :-)
    Brrr ależ pogoda paskudna na dworze :/

Strażaczka90, mauysia, Fedra, Dodi, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2013, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Shagga i Ty jeszcze dajesz radę gotować ? Szacuneczek dla Ciebie.
    Mauyś, ktoś musi gotować :/ A ja ostatnio to w ogóle mam na głowie w sumie wszystko poza właśnie zakupami :) I jeszcze spodobało mi się samodzielne kąpanie Igora :) ...Stary ma głównie zarabiać pieniądze i raz na tydzień iść na zakupy :D Ale nie narzekam, szczerze to najbardziej nie lubię kiedy w weekend z racji obecności Tatusia w domu jest mega sajgon :D
    Marzę tylko o wiośnie, bo czasem potrzebuję coś do obiadu ze sklepu a nie chce mi się obu Maluchów ubierać i wózka targać z 4 piętra by lecieć nawet do najbliższego sklepu :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2013, 15:02

Strażaczka90, Fedra, Dodi, magdzia26 lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, dokładnie Shagguś, jakoś trzeba przekiblować tę zimę.... Bo wbijanie H w te kombinezony to jest jakaś masakra.

Shagga_80, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2013, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    No, dokładnie Shagguś, jakoś trzeba przekiblować tę zimę.... Bo wbijanie H w te kombinezony to jest jakaś masakra.
    Ja mam stale dylemat, którego najpierw ubierać, bo Starszy wcale nie chce być już samodzielny... "ja dzidzia" :/
    I cokolwiek wybiorę to żałuję...a sama zanim wyjdę z domu jestem zgrzana na maksa, sama nie wiem,czy bardziej bo mi ciepło,czy tyle nerwów mnie to kosztuje :/

Strażaczka90 lubi tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak tak patrze na wasze suwaczki ile Chłopcy mają już to musze przyznać czas leci i widać to najbardziej po dzieciach zważywszy ze ja pamiętaj jaby to było wczoraj jak rodziłyście ;)

Strażaczka90, Spero, Dodi, Shagga_80, Selena, Kfjatus, Kaja, magdzia26, kiti, mauysia, Pismak lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2013, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki

Fajnie mamuśki, że zaglądacie do nas :) miło poczytać co u was i zasięgnąć dobrej rady, bo pewnie kiedyś nam się przydadzą

Madziu Kochana ja tek miałam jak mówiłam, że nie widzę wyraźnie i przebadali mnie i wyszło, że nie prawda, a ja nie widziałam i z bólami głowy też tak miałam, nikt mi nie wierzył, a ja ryczałam z bólu. W końcu jeden się trafił specjalista i już jest ok. Ja słońce bardziej chyba obstawiałbym jelita. Spróbuj jeszcze z tym gastro. Mam nadzieję, że ktoś w końcu Ci pomoże. <3 <3

Kaja to czekam na info o lokatorze :D może w końcu nam się ujawni :) też myślę że jednak roczek będzie, a nie roczka :)

Dodi, Fedra, Strażaczka90, Shagga_80, aisa, magdzia26, mauysia lubią tę wiadomość

‹‹ 4676 4677 4678 4679 4680 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ