plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny! Jestem tutaj nowa i mam kilka do Was pytań może któraś z Was jest w podobnej sytuacji..... 05.11.2013 dostałam od gin zastrzyk PREGNYL 5000j na drugi dzień bolała mnie głowa i do chwili obecnej mam ból w krzyżu co to może oznaczać????kaajja
-
nick nieaktualnyHej Baby! Dawno mnie tu nie było, a wpadłam w sumie coby przypomnieć o sobie...pamiętacie mnie jeszcze
?
Co u nas? A jakoś leci, nie narzekam, choć czas wolny posiadam tylko wieczorami (dość późnymi)...czas mi upływa między jednym a drugim kryzysem laktacyjnym...ale jak już wraca wszystko do normy,to jakbym Dziecka (Młodszego) nie miała zjada (baaaaaaa obżera się) i idzie lulu...za to Starszy mocno daje się we znaki, teraz mogę powiedzieć - jest zazdroszny! Oj pokaze różki...ale radzę sobie (najlepiej w tygodniu,gdy jesteśmy praktycznie cały dzień sami (Bez Taty) bo wtedy najłatwiej Go ogarnąć...doszłam do perfekcji w samodzielnym kąpaniu już teraz obu Synów i wogóle. Co tydzień chodzę z Kubą na terapię do logopedy i podobno są efekty...czekam wciąż aż się rozgadaTeraz w piątek zaczynamy tournee po specjalistach...na początek (w piątek) dwóch lekarzy Igorka, za miesiąc i za dwa po 2 wizyty u lekarzy Kuby...tyle u nas w skrócie.
A co tu? Doszły mnie słuchy,że jest nowa fasolinka, gratulacje Muska...co poza tym?Spero, Spero, Effcia28, Dodi, Fedra, magdzia26, Kfjatus, Muska, Rucia, Pismak, kiti, mauysia, Selena, AGA 30, aisa, Blondi22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDobry wieczór kochane.
Magdziu, kurczę nie wiem co Ci jest, lekarz nic Ci na to nie powiedział? USG jakies miałaś? To niepokojące, jak Ci się powtarzają te skurcze. Może to coś z jelitami?? Idź do rodzinnego i niech Ci skierowanie da do gastrologa czy gdzieś.
Aguś życzę Ci z całego serca, aby się spełniło to co chcesz. Osobiście uważam, że zmiany są dobre i potrzebne!
Kfjatuś cieszę się, ze masz takie podejście, choć też wolę, zeby @ przychodziła w terminieale
przy choince to wspaniała sprawa, piękne lampki, ozdoby, u nas jest żywa więc jeszcze będzie piękny zapach lasu.. mmm rozmarzyłam się już, a tu jeszcze tyle do Wigilii
kaajja, ja nie pomogę niestety
Ja dzisiejszy dzień spędziłam na przeglądaniu miliarda sukien ślubnych na internecie bo we wt. jadę do salonu. Uwierzycie, że znalazłam tylko 2 salony, które mogą mi zrobić suknie w stylu ombre?! myślałam, że bardziej nowocześni i ekstrawaganccy potrafimy być, ale cóż.
Wcześniej byliśmy na spacerku, przyjemny mrozik, dotleniłam się trochę, a przed chwilą skończyłam Skalpel z Chodakowską. Mój nie chciał wyjść z pokoju na czas moich ćwiczeń, więc kazałam mu ćwiczyć ze mną uwierzycie, że nie wytrzymał nawet 15 minut?! Masakra! Muszę się wziąć za niego
Dobrej nocy kochane i miłego poniedziałkuShagga_80, Dodi, Fedra, Kfjatus, magdzia26, a-koczek, Pismak, kiti, AGA 30, aisa lubią tę wiadomość
-
kaajja wrote:Hej dziewczyny! Jestem tutaj nowa i mam kilka do Was pytań może któraś z Was jest w podobnej sytuacji..... 05.11.2013 dostałam od gin zastrzyk PREGNYL 5000j na drugi dzień bolała mnie głowa i do chwili obecnej mam ból w krzyżu co to może oznaczać????
myśle ze to pytanie do dziewczyn z działu "starań z pomocą medyczną" bo tutaj chyba nie ma żadnej która miała zastrzyk z pregnylu, ale Twoje obiawy to moga być skutki uboczne tego zastrzyku ale proponuję to pytanie zadać tam gdzie pytałam odpowiedź będzie na pewno bardziej rzeczowaDodi lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Dobry wieczór i dobranoc...
na nadchodzący tydzień życze Wam przedewszystkim pogody ducha, wiary w siebie i w to że życie potrafi być piękne jeśli tylko będziemy tego chciały...Spero, Effcia28, Dodi, magdzia26, kiti, Selena, AGA 30, aisa, Blondi22 lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyJak wspomniałam wyżej co jakiś czas mam kryzys laktacyjny i właśnie wczoaj pożegnałam kolejny więc znów mam nawał mleka , dlatego też Młodzian zasnął po kąpieli przy karmieniu po 19 i śpi nadal, Najstarszy padł szybko, Starszy syn dość długo się trzymał, aż przytulony do Mamusi zasnął na Jej kolanach więc mogłam poczytać kilkadziesiąt stron wstecz (swoją drogą długa przerwa w karmieniu Igorexa sprawia,że tzytzki a szczególnie jednego chyba zaraz mi rozsadzi!)...kurde to już 5 godzin jak śpi...nie ma co, pokarmu znów mam spoooooro i to dlatego
Odniosę się do kilku tematów i uciekam w kimono...chociaż pewnie nie na długo , bo wreszcie musi obudzić się Hrabia na karmienie!
Ruciu, jak kiedyś Ci pisałam mnie na Sz.R. uczono - CHOĆBY NIE WIEM CO NIE DOKARMIAĆ jeśli chce się utrzymać laktację of kors,bo jeśli Komuś nie zależy to wprowadzić butlę, która jakkolwiek by dobra nie była nie jest cycem! I nawet podawanie Mamusinego mleka w butli może zaburzać laktację, podobnie kapturki mogą być sprawcą złego! Nawet ostatnio zagłębiłam się w krótką lekturę rad Położnych z mojej Sz.R. i tam pisze ODSTAWIĆ KAPTURKI! Bolą sutki? Mnie też często bolą, szczególnie, gdy mam mało pokarmu (czy raczej Młody ma potrzebę nagle więcej niż wcześniej!) a Młody usilnie wyciągnąć chce więcej przez co mocno nadwyręża Mamusine piersi...ja wtedy smaruję sutki bepanthenem, który u mnie spisuje się (i nie trzeba go zmywać z sutków przed karmieniem), mam też takowy krem z Aventu i też jest super...co do umierania z głodu przez Młodziana, to znów muszę powołać się na Sz.R. nie ma takiej obawy! Przystawiać częśćiej i niech nawet wypije mało ale starczy Mu na jakiś czas, pewnie znacznie krócej niż normalnie pośpi więc wtedy znów przystawić - ja jestem właśnie świeżo po drugim już kryzysie i u mnie potrafiło zdarzać się,że karmienie było co 40 minut albo co godzinę....gdzieś ostatnio wyczytałam ,że w razie kryzysu najlepiej poświęcić kilka dni na leżenie z dzieckiem z łóżku i tylko karmienie GoNieźle co
? U mnie w obu przypadkach po ok 3 dniach pryzchodził nawał mleka, Młody rośnie jak na drożdżach (podczas szczepienia ważony był 1 raz od wyjścia ze szpitala i waży już 5670g! przybrał więc 2kg przez 1,5 mca) więc ja polecam tę metodę walki z kryzysem!Podsumowując w razie kryzysu:
1. Odstawić kapturki
2. Zaniechać karmienia butelką - nawet własnym mlekiem
3. BROŃ BOŻE NIE DOKARMIAĆ! To droga do zaniku pokarmu! Dokarmiasz butelką dziecko rozleniwia się,bo inaczej ciągnie się cyca inaczej butelkę, poza tym dziecko na MM jest nakarmione na dłużej więc nie domaga się tak często cyca co prowadzi do zaniku pokarmu!
4. Znacznie częściej przystawiać do piersi
5. Dużo pić wody
6. UZBROIĆ SIĘ W CIERPLIWOŚĆ!
I tyle przychodzi mi do głowyNie bulwersować się za moje zasady
To tylko moja sugestia, a każdy wybiera co dla Niego najlepsze! U mnie to się sprawdza w każdym razie..a nie powiem bywało ciężko,bo Młody gdy nie najadał się to spał lekkim snem i krótkim a czasem ledwo po odłożeniu od cyca budził się...a w tym czasie Drugi mocno domagał się mojej uwagi! Można domyślić się,że lekko nie było, delikatnie mówiąc...szlag mnie trafiał i byłam bliska wyczerpania nerwowego...ale ja zaparłam się,że to jedyna metoda i udało się
Na jakiś czas przynajmniej
Bo wg tego co piszą te moje Położne jest kilka takich etapów rozwoju dziecko gdy może pojawić się kryzys laktacyjny.
Będzie dobrze!! Trzymam kciuki
Sylwuś trzymam mooooooooooooocno kciuki za żołnierzyki Twojego Żołnierza no i Wasz kolejny cykl , buziaki!
Co do Świąt to ja prezenty już mam dla moich 3 chłopakówInnym nie kupujemy w tym roku (jak ustaliliśmy z moją rodziną...co do M rodziny to większy problem, bo UWAGA nie był od Nich nikt by powitać Igora więc jstem obrażona na maaaaaaaaaaaksa!).Co do radzenia innym to jestem od tego daleka, bo każdy ma inne potrzeby, zianteresowania itd
My choinkę ubieramy w tym tygodniu, niech się dzieci nacieszą
Tzn głownie starszy
Muska mam nadzieję,że jak zajrzę następnym razem to będziesz chwaliła się fotką fasolki
Wszystkim niezafasolkowanym życzę zafasolkowania, zafasolkowanym szybkich jak nasze porody, a rozpakowanym dużo pokarmu, grzecznych dzieci i pomocy od najbliższych, w tym starszych dzieci
(U nas od kilka dni Kuba pomaga zakładać pampersy Młodszemu...tzn zaklejać
).
Ohoooo, Igorex zaraz obudzi się, juuuupi! Niech pomoże Matcce z tym nawałem,bo nie chce mi się iść po laktator do kuchni
Buziaki, siusiakiDodi, Muska, magdzia26, a-koczek, kiti, Gunia, mauysia, Selena, Fedra, AGA 30, Spero, aisa lubią tę wiadomość
-
Spero wrote:Magdziu, kurczę nie wiem co Ci jest, lekarz nic Ci na to nie powiedział? USG jakies miałaś? To niepokojące, jak Ci się powtarzają te skurcze. Może to coś z jelitami?? Idź do rodzinnego i niech Ci skierowanie da do gastrologa czy gdzieś.
a ja regularnie raz w miesiącu (w różnych dniach cyklu więc nie ma to związku z ovu) po przytulaniu mam taki mega skurcz... jeszcze te poprzednie mi w miarę przechodziły ale ten wczorajszy cały czas mnie trzyma ledwo siedzę w pracy...i nie wiem już czy to ze mną coś nie tak czy z tymi lekarzami...
Spero lubi tę wiadomość
-
Miłego dnia....Shagga zgadzam się w 100%!
Gratuluję Ci wytrwałości!Bardzo ciężko to ogarnąć, wiadomo.
Wszystkie zasady są prawdziwe, mnie dokładnie tego samego uczyli 13 lat temu. Nie wiem czy czytałaśPozdrawiam i podczytuję, bo czasu mało jakoś....buziaki....
magdzia26, Shagga_80, Fedra, AGA 30, Spero, Dodi, Kfjatus lubią tę wiadomość
-
MOja przysżła bratowa miała to tez kazdy lekarz patrzył na nią jak na symulantke a ona umierała z bólu az w koncu trafiła na babke dośc konkretna i jej pomogła. Powiem ci ze jezeli to było by to to trzeba zacząc sie leczyc bo moze to miec pozniej powazne konsekwencje
magdzia26, Shagga_80 lubią tę wiadomość
-
Witam i o zdrowie pytam ....no i tyle co dziś wymyśliłam hihi kurde weny uciekła więc też znikam lachy moje .... Shaguni witamy w przerwach laktacyjnych ....
magdzia26, Shagga_80, Fedra, Strażaczka90, AGA 30, Spero, aisa lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Jak tam po weekendziku ?
Ja już w pracy z kawusią. Idę poczytać co tam naskrobałyście
Kfjatuśmagdzia26, mauysia, Fedra, Spero, Dodi, aisa, Kfjatus lubią tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)