X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2012, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandraa wrote:
    Fredra ale zupka nie tuczy hehe

ale nie ma co sobie brzucha rozpychać :P

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Sandraa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2012, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe np jam chces,:) nie bede die namawiac :)

• Sandraa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2012, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sory za błędy:)

• Fedra Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2012, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeden talerzyk w zupełności mi wystarczy zważywszy ze nie najlepiej się dzisiaj czuje i przyjmowanie pokarmów jest dośc uciążliwe ale kalafiorowej nie mogłam sobie odmówić ;)
    a tak na poważnie to ja powoli też uciekam bo czas czworonoga wyprowadzić na spacer i powoli się na angielski szykować :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Sandraa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2012, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) ja też mam zamiar sobie kupić czworonoga:) ale jeszcze nie wiem jakiej rasy i co na ten pomysł mój M. Hehe

• Fedra Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2012, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam labradora czekoladowego M. mi kupił 2 lata temu jak miałam już straszną depresję i musze przyznać że był to strzał w 10, a co do wyboru rasy no to przedewszystkim trzeba sobie odpowiedziec na pytanie ile sie będzie miało czasu dla tego czworonoga? nie polecam zakupu psa w chwili starania się o dziecko ze względu na to że przy szczeniaku jest dużo roboty a jak się jest w ciaży to wiadomo nie zawsze można dzwigać i takie tam...
    przy malutkim dziecku dobrze mieć już psa odchowanego albo zakupić psa jak dzieciatko bedzie starsze :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2012, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boooooosz... ledwo co w nocy was czytalam a nadrabiam lekture dzisiejszego forum od pol godziny... :P teraz bede duuuuzo pisac coby wszystkim i o wszystkim opowiedziec... :) bedzie drugie ogniem i mieczem :)
    trzy...dwa...jeden... start:)

przede wszystkim witam wszystkie kobitki i kazda z osobna :)

zosiu-kolejne piekne zdjecie... Ty to sie na modelke nadajesz :)
    sluz plodny-u mnie tez byl glut-tak jak dziewczyny pisaly-masz glutobialkomegaplodny sluz hihi :P
    i suuuuper ze wreszcie na Twoim wykresie widac nadchodzaca owulke juppi !
    a tak sie martwilas tymi temperaturami... dobrze jest :):)

plemnisiu,paulinko- dziewczyny cieszcie sie ze jeszcze nie macie objawow naprawde !! :)
    w mojej rodzinie wszystkie kobietki szybko i silnie maja objawy... wiec od czego by tu zaczac...
    wg ovu jestem w 5 tygodniu ciazy-piersi mam bolesne i nabrzmiale od dluzszego czasu-przestaja mi sie miescic w moje staniki ( rozmiar do tej pory D wiec nie wiem co bedzie pozniej.... :/) sutki sa wrazliwe i bolesne a na dekolcie i piersiach widac wszystkie zylki- normalnie pajeczyna...
    mam delikatne klucia jajnikow i skurcze macicy-cos jak bol okresowy ale nieco inny.
    no i mdlosci i wymioty....dziewczyny masakra....
    co rano rzygam jak kot... po poludniu odruchy wymiotne odbijanie i gazy...
    odrzuca mnie od calego nabialu (poza surowym mlekiem i jajami), ciagnie do miesa i kwasnych rzeczy. strach pomyslec co bedzie dalej...
    moje sniadanie dzis- szklanka mleka (tylko to sie udalo zatrzymac w zoladku...) a teraz siedze przed kompem pisze do was i zajadam grzybki w occie... nie ma co swietne polaczenie...
    tak wiec dziewczyny: OBY OBJAWY PRZYSZLY DO WAS JAK NAJPOZNIEJ :)

cdn

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2012, 14:05

zosia-ktosia, Paulina1986, Fedra, mauysia, Beata, anna_w lubią tę wiadomość

• Sandraa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2012, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w sumie racja:) dziękuję za radę:) wiec chyba się wstrzymam i kupimy pozniej:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2012, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wosebus- u mnie jak widzisz ostatni seksik byl dwa dni przed owulacja... potem mozesz sobie poczytac jaki numer mi marus wywinal... a mimo wszystko zaskoczylo... Tobie tez moze sie udac :) (trzymam kciuki)

Sandrus- dawaj ta kalafiorowa :) w sam raz pod grzybki w occie hihi :P

anna_w - sliczny avatar :) uwielbiam koty :) czy to Twoj ?

cdn

Fedra, Woseba lubią tę wiadomość

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2012, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak Gadgetko zareagowała oddziałowa? bo my tu umieramy z niecierpliwości:)

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2012, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandraa wrote:
    No w sumie racja:) dziękuję za radę:) wiec chyba się wstrzymam i kupimy pozniej:)

służe radom jakby co :)

Sandraa lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Sandraa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2012, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadgetko nie ma sprawy:) a Ty mi narobilas ochoty na te grzybki mniam:)
    Ja ostatnie prztulanko miała na dzień przed owulacja... Może też się uda

gadgeta lubi tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra dziewczyny ja się zbieram a pewnie mnie później znowu czeka nadrabianie zaległości forumowych he he he :)
    gadgeta grzybki mniam mniam :)
    Miłego dnia Kochane :)

gadgeta lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia zosienko-mina oddzialowej- bezcenna... :)
    w pierwszej chwili normalnie ja zatkalo... patrzyla na mnie i patrzyla a ja dokladnie widzialam te trybiki ktore jej sie w glowce przekrecaly...
    monika.....jest.....w....ciazy....
    ja tam nawijam tlumacze i pokazuje wyniki a ona normalnie jak slup soli...
    po jakis 3 minut mowie: no- niech sie oddzialowa ucieszy co...?
    dopiero doszla do siebie, przetworzyla informacje i mowi:
    -ciesze sie ciesze.... ale to chyba znaczy ze musze zmienic caly grafik co....? o Boze....
    ze wzgledu na grafik- wstrzasnieta no ale chyba w glebi duszy sie jednak ucieszyla- tak przynajmniej mysle...
    wiedziala ze choruje, ze mam problemy... musialaby byc chyba naprawde nieczula zeby sie nie cieszyc...
    tak wiec czeka mnie jeszcze w srode dniowka w czwartek nocka i po noccce zaraz jade do gina - czyli tak samo jak plemniczka w piatek :) plemnisia jedziem leb w leb czy tego chcesz czy nie kobito...:)
    no i od soboty zwolnienie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2012, 14:09

Fedra, zosia-ktosia, Beata, anna_w lubią tę wiadomość

• Sandraa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2012, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Sandraa wrote:

służe radom jakby co :)

Ok:)

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2012, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ps. Ja i modelka.. no żesz walnęłaś kawał że szok..

czytałam ostatnio wypowiedż jakiegoś lekarza że nie ma potwierdzenia, ale odwieczne pytanie: czy kochać się codziennie czy co 2 dni żeby zajść w ciążę.. - jak co 2 dni to plemniki są słabsze i jest ich więcej, jak codziennie to jest ich mniej ale są silniejsze. wszystko zatem zależy od kobiety jak jej organizm "przywita intruzów"..

Fedra, gadgeta, Beata lubią tę wiadomość

• Sandraa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2012, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia Fredra;)

• mauysia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2012, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    ps. Ja i modelka.. no żesz walnęłaś kawał że szok..

czytałam ostatnio wypowiedż jakiegoś lekarza że nie ma potwierdzenia, ale odwieczne pytanie: czy kochać się codziennie czy co 2 dni żeby zajść w ciążę.. - jak co 2 dni to plemniki są słabsze i jest ich więcej, jak codziennie to jest ich mniej ale są silniejsze. wszystko zatem zależy od kobiety jak jej organizm "przywita intruzów"..

O właśnie. I to się sprowadza to ogólnego stwierdzenia, że w tej dziedzinie NIE MA żadnych reguł... Każda kobitka jest inna. Więc po co w ogóle ci lekarze wyjeżdżają z takimi tekstami, skoro wiadomo, że to są uogólnienia? Tylko wprowadzają kobiety starające się o dziecko w większą paranoję...

My na razie wypróbowujemy opcję "co 2 dni" z możliwością odstępstw od czasu do czasu. Ostatnio podziałało.

gocha04 lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2012, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadgetko, to dobrze, że powiedziałaś w pracy. Może nie będą Cię teraz zawalać nockami :)

Dziewczyny, żegnam się z Wami na dziś! Wszelkie ciekawe dyskusje wstrzymajcie do jutra rana :D

Pa!

PS) ahaaa, doczytałam, gadgetko, że jednak zwolnienie! No to tym lepiej :) Dbaj o siebie! O Was :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2012, 14:15

zosia-ktosia, gadgeta lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2012, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pa pa Fedruś:)

no ja już wypróbowałam dzień wcześniej, w owu, 2 dni wcześniej - i nic.. jeśli mi dziś zaznaczy owu to będę miała dzień przed i 3 dni przed.. więc też marne szanse..
    ech że też ja mam takiego m że z nim nie da się o TYM pogadać bo się spina i wtedy w ogóle nici z seksu..

pa pa Mauysiu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2012, 14:16

‹‹ 471 472 473 474 475 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ