X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2012, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandraa wrote:
    Fredra ale zupka nie tuczy hehe

ale nie ma co sobie brzucha rozpychać :P

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Sandraa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2012, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe np jam chces,:) nie bede die namawiac :)

• Sandraa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2012, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sory za błędy:)

• Fedra Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2012, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeden talerzyk w zupełności mi wystarczy zważywszy ze nie najlepiej się dzisiaj czuje i przyjmowanie pokarmów jest dośc uciążliwe ale kalafiorowej nie mogłam sobie odmówić ;)
    a tak na poważnie to ja powoli też uciekam bo czas czworonoga wyprowadzić na spacer i powoli się na angielski szykować :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Sandraa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2012, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) ja też mam zamiar sobie kupić czworonoga:) ale jeszcze nie wiem jakiej rasy i co na ten pomysł mój M. Hehe

• Fedra Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2012, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam labradora czekoladowego M. mi kupił 2 lata temu jak miałam już straszną depresję i musze przyznać że był to strzał w 10, a co do wyboru rasy no to przedewszystkim trzeba sobie odpowiedziec na pytanie ile sie będzie miało czasu dla tego czworonoga? nie polecam zakupu psa w chwili starania się o dziecko ze względu na to że przy szczeniaku jest dużo roboty a jak się jest w ciaży to wiadomo nie zawsze można dzwigać i takie tam...
    przy malutkim dziecku dobrze mieć już psa odchowanego albo zakupić psa jak dzieciatko bedzie starsze :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2012, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boooooosz... ledwo co w nocy was czytalam a nadrabiam lekture dzisiejszego forum od pol godziny... :P teraz bede duuuuzo pisac coby wszystkim i o wszystkim opowiedziec... :) bedzie drugie ogniem i mieczem :)
    trzy...dwa...jeden... start:)

przede wszystkim witam wszystkie kobitki i kazda z osobna :)

zosiu-kolejne piekne zdjecie... Ty to sie na modelke nadajesz :)
    sluz plodny-u mnie tez byl glut-tak jak dziewczyny pisaly-masz glutobialkomegaplodny sluz hihi :P
    i suuuuper ze wreszcie na Twoim wykresie widac nadchodzaca owulke juppi !
    a tak sie martwilas tymi temperaturami... dobrze jest :):)

plemnisiu,paulinko- dziewczyny cieszcie sie ze jeszcze nie macie objawow naprawde !! :)
    w mojej rodzinie wszystkie kobietki szybko i silnie maja objawy... wiec od czego by tu zaczac...
    wg ovu jestem w 5 tygodniu ciazy-piersi mam bolesne i nabrzmiale od dluzszego czasu-przestaja mi sie miescic w moje staniki ( rozmiar do tej pory D wiec nie wiem co bedzie pozniej.... :/) sutki sa wrazliwe i bolesne a na dekolcie i piersiach widac wszystkie zylki- normalnie pajeczyna...
    mam delikatne klucia jajnikow i skurcze macicy-cos jak bol okresowy ale nieco inny.
    no i mdlosci i wymioty....dziewczyny masakra....
    co rano rzygam jak kot... po poludniu odruchy wymiotne odbijanie i gazy...
    odrzuca mnie od calego nabialu (poza surowym mlekiem i jajami), ciagnie do miesa i kwasnych rzeczy. strach pomyslec co bedzie dalej...
    moje sniadanie dzis- szklanka mleka (tylko to sie udalo zatrzymac w zoladku...) a teraz siedze przed kompem pisze do was i zajadam grzybki w occie... nie ma co swietne polaczenie...
    tak wiec dziewczyny: OBY OBJAWY PRZYSZLY DO WAS JAK NAJPOZNIEJ :)

cdn

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2012, 14:05

zosia-ktosia, Paulina1986, Fedra, mauysia, Beata, anna_w lubią tę wiadomość

• Sandraa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2012, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w sumie racja:) dziękuję za radę:) wiec chyba się wstrzymam i kupimy pozniej:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2012, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wosebus- u mnie jak widzisz ostatni seksik byl dwa dni przed owulacja... potem mozesz sobie poczytac jaki numer mi marus wywinal... a mimo wszystko zaskoczylo... Tobie tez moze sie udac :) (trzymam kciuki)

Sandrus- dawaj ta kalafiorowa :) w sam raz pod grzybki w occie hihi :P

anna_w - sliczny avatar :) uwielbiam koty :) czy to Twoj ?

cdn

Fedra, Woseba lubią tę wiadomość

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2012, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak Gadgetko zareagowała oddziałowa? bo my tu umieramy z niecierpliwości:)

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2012, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandraa wrote:
    No w sumie racja:) dziękuję za radę:) wiec chyba się wstrzymam i kupimy pozniej:)

służe radom jakby co :)

Sandraa lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Sandraa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2012, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadgetko nie ma sprawy:) a Ty mi narobilas ochoty na te grzybki mniam:)
    Ja ostatnie prztulanko miała na dzień przed owulacja... Może też się uda

gadgeta lubi tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra dziewczyny ja się zbieram a pewnie mnie później znowu czeka nadrabianie zaległości forumowych he he he :)
    gadgeta grzybki mniam mniam :)
    Miłego dnia Kochane :)

gadgeta lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia zosienko-mina oddzialowej- bezcenna... :)
    w pierwszej chwili normalnie ja zatkalo... patrzyla na mnie i patrzyla a ja dokladnie widzialam te trybiki ktore jej sie w glowce przekrecaly...
    monika.....jest.....w....ciazy....
    ja tam nawijam tlumacze i pokazuje wyniki a ona normalnie jak slup soli...
    po jakis 3 minut mowie: no- niech sie oddzialowa ucieszy co...?
    dopiero doszla do siebie, przetworzyla informacje i mowi:
    -ciesze sie ciesze.... ale to chyba znaczy ze musze zmienic caly grafik co....? o Boze....
    ze wzgledu na grafik- wstrzasnieta no ale chyba w glebi duszy sie jednak ucieszyla- tak przynajmniej mysle...
    wiedziala ze choruje, ze mam problemy... musialaby byc chyba naprawde nieczula zeby sie nie cieszyc...
    tak wiec czeka mnie jeszcze w srode dniowka w czwartek nocka i po noccce zaraz jade do gina - czyli tak samo jak plemniczka w piatek :) plemnisia jedziem leb w leb czy tego chcesz czy nie kobito...:)
    no i od soboty zwolnienie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2012, 14:09

Fedra, zosia-ktosia, Beata, anna_w lubią tę wiadomość

• Sandraa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2012, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Sandraa wrote:

służe radom jakby co :)

Ok:)

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2012, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ps. Ja i modelka.. no żesz walnęłaś kawał że szok..

czytałam ostatnio wypowiedż jakiegoś lekarza że nie ma potwierdzenia, ale odwieczne pytanie: czy kochać się codziennie czy co 2 dni żeby zajść w ciążę.. - jak co 2 dni to plemniki są słabsze i jest ich więcej, jak codziennie to jest ich mniej ale są silniejsze. wszystko zatem zależy od kobiety jak jej organizm "przywita intruzów"..

Fedra, gadgeta, Beata lubią tę wiadomość

• Sandraa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2012, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia Fredra;)

• mauysia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2012, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    ps. Ja i modelka.. no żesz walnęłaś kawał że szok..

czytałam ostatnio wypowiedż jakiegoś lekarza że nie ma potwierdzenia, ale odwieczne pytanie: czy kochać się codziennie czy co 2 dni żeby zajść w ciążę.. - jak co 2 dni to plemniki są słabsze i jest ich więcej, jak codziennie to jest ich mniej ale są silniejsze. wszystko zatem zależy od kobiety jak jej organizm "przywita intruzów"..

O właśnie. I to się sprowadza to ogólnego stwierdzenia, że w tej dziedzinie NIE MA żadnych reguł... Każda kobitka jest inna. Więc po co w ogóle ci lekarze wyjeżdżają z takimi tekstami, skoro wiadomo, że to są uogólnienia? Tylko wprowadzają kobiety starające się o dziecko w większą paranoję...

My na razie wypróbowujemy opcję "co 2 dni" z możliwością odstępstw od czasu do czasu. Ostatnio podziałało.

gocha04 lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2012, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadgetko, to dobrze, że powiedziałaś w pracy. Może nie będą Cię teraz zawalać nockami :)

Dziewczyny, żegnam się z Wami na dziś! Wszelkie ciekawe dyskusje wstrzymajcie do jutra rana :D

Pa!

PS) ahaaa, doczytałam, gadgetko, że jednak zwolnienie! No to tym lepiej :) Dbaj o siebie! O Was :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2012, 14:15

zosia-ktosia, gadgeta lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2012, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pa pa Fedruś:)

no ja już wypróbowałam dzień wcześniej, w owu, 2 dni wcześniej - i nic.. jeśli mi dziś zaznaczy owu to będę miała dzień przed i 3 dni przed.. więc też marne szanse..
    ech że też ja mam takiego m że z nim nie da się o TYM pogadać bo się spina i wtedy w ogóle nici z seksu..

pa pa Mauysiu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2012, 14:16

‹‹ 471 472 473 474 475 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ