plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
AGA 30 wrote:No nie skończę tych podłóg szorować
a ja się przestałam przejmowac i idę rozwiesić pranie włączyłam luz o którym pisała Mayusiamagdzia26, mauysia, Spero, AGA 30, Dodi lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Ola_czeka wrote:Ps. Fedri, co ja widzę?! Wczoraj zaszłaś w ciążę?
Ech jestem taka nie-na-bieżąco.
Trzymam kciuki Bejb!
powiedzmy ze się starałam zajść w ciaże a dzisiaj zrobiliśmy mała powtóreczke
efekty starań będą znane w piatek poświętachmagdzia26, AGA 30, Ilona, Dodi, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualny
-
Ola_czeka wrote:Fedruś, TSh mam 1,6, więc może być. Bardziej zmartwiła mnie rezerwa jajnikowa - AMH mam 5,5. Wyczytałam, że to może oznaczać PCOS. Dotąd nic na to nie wskazywało, więc mam nadzieję, że to nieprawda.
wynik musisz podzielić mniej więcej przez 2 (pisałam o tym na wątku starajac się z pomocą medyczną - AMH)...
więc twój wynik jest w okolicach plus minus 2,5 czyli nie powinno mieć to zwiażku z pcos... jeśli jednak by Ci nie pękałay pęcherzyki (bo taki wynik AMH moze o tym świadczyć) lekarz podczas monitoringu powinien zalecić podanie zastrzyku z pregnylu lub ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka...Effcia28, Dodi lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
Spero wrote:Aguś albo olej podłogi
jutro też jest dzień, albo jak Fedra mówi
wrzucamy na luzzz
Olcia, a FSH i LH? -
Fedra wrote:wynik musisz podzielić mniej więcej przez 2 (pisałam o tym na wątku starajac się z pomocą medyczną - AMH)...
więc twój wynik jest w okolicach plus minus 2,5 czyli nie powinno mieć to zwiażku z pcos... jeśli jednak by Ci nie pękałay pęcherzyki (bo taki wynik AMH moze o tym świadczyć) lekarz podczas monitoringu powinien zalecić podanie zastrzyku z pregnylu lub ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka...
Zawsze na ostatnich USG podczas monitoringów lekarze twierdzili, ze wszystko ładnie pęka. Teraz pewnie poznam szczegóły. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOla_czeka wrote:Tym razem ich nie powtarzałam, zawsze wszystko było w porządeczku. Zobaczę co teraz powie mój lekarz. Może dalej będzie diagnozował.
Fedra, magdzia26, Dodi lubią tę wiadomość
-
Ola_czeka wrote:Tym razem ich nie powtarzałam, zawsze wszystko było w porządeczku. Zobaczę co teraz powie mój lekarz. Może dalej będzie diagnozował.
to pytanie o LH i FSH jest dobrym pytaniem poniewaz stosunek LH do FSH powinien byc w okolicach 1...
powyżej 1 tak w okolicach 1,5 może świadczyć o pcos a poniżej 1 w okolicach 0,5 może świadczyć o niedomodze lutealnej i niskim progesteronie...
jeśli obraz usg miałaś dobry nie pojawiało sie n anim milion pęcherzyków w okół jajnika to nie masz pcosmagdzia26, Spero, Dodi lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyNie wiem czy Selenka tu wpadnie więc wklejam co na fb napisała
Hej już się cieszylam że wszystko ok..a tu dupa blada..noc była super...za to potem mnie złapało straszne kolatanie serca do tej pory czuje..choć leże tak jak mi położne kazały...i odpoczywam..być może to przez magnez...i mi go odstawili...a ją się boję że skurcze wrócą..teraz już mam bolesne twardnienia brzucha..mam zgłaszać na wieczornej wizycie jak nie minie..no i zobaczymy co na ktg się zapisze...ale też winowajcą mogą być sterydy...bo mnie też strasznie na buzi rozpalilo..czerwona jak burak jestem....i położona mówiła że to napewno od tego...ale to muszę brać bo to dla dobra dziecka jakby się wcześniej urodziło....jeszcze został jeden zastrzyk wieczorem:) a no i miałam usg teraz:) wszystko jest ok z małym.ale myślałam że będzie więcej ważył...wychodzi na to przystopowal trochę..waży 2250 g i wychodzi że jest o 3 dni młodszy..ale mieści się w normie..a i tp się przesunął o jeden dzień..z 2 na 3 luty..ale to zadań różnica w sumie:)a i dostałam zalecenia dużo odpoczynku i dużo wody mam pić....dziś też mi robili badania:) bo mi wbc systematycznie wzrasta...ciekawe jaki dziś będzie...żebym się tylko leukocytozy nie na bawiła:(Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2013, 13:57
-
Kochane zostało 243 strony do 5000 i 14 dni do końca roku. Wychodzi żeby zrealizować cel musimy pisać ok. 18 str dziennie więc skoro Zosia i Ola wróciły i troszkę nam tempo wzrosło to jest szansa
Fedra, Spero, zosia-ktosia, a-koczek, Blondi22, Ilona, Dodi, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
nick nieaktualnyFedra wrote:to pytanie o LH i FSH jest dobrym pytaniem poniewaz stosunek LH do FSH powinien byc w okolicach 1...
powyżej 1 tak w okolicach 1,5 może świadczyć o pcos a poniżej 1 w okolicach 0,5 może świadczyć o niedomodze lutealnej i niskim progesteronie...
jeśli obraz usg miałaś dobry nie pojawiało sie n anim milion pęcherzyków w okół jajnika to nie masz pcos
HA! dobrze że wiem też coś mądregowyrabiam się
Fedra, magdzia26, Dodi, Gunia, aisa lubią tę wiadomość
-
Aga wywołała mnie do tablicy....witaj Olu
miło, że zjarzałaś...
Przepraszam Was ale ja tylko na tę jedną chwilkę...
Spróbuję coś na szybko poczytać ale nie wiem czy się uda. Buziaki!!!!!Fedra, AGA 30, Spero, magdzia26, Dodi, Kfjatus lubią tę wiadomość