X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Witajcie ;)

u nas tez super .nie przejadlam sie jeszcze i nawet dobrze sie czuje a malutka szaleje w brzuszku dużo osob juz widzialo he;)

nawet dostala swoj pierwszy prezent od cioci ;) body z fajnymi napisami;)

a kuba tez duzo prezentow dostal:) super zadowolony do nocy siedzi i sie bawi codziennie ;)

dzis ruszamy po poludniu do tesciow bo wczoraj u mamy bylam. ;)

a co najlpesze chyba przestalam tyc juz ;) od ostatniej wizyty u gin nie przytylam a nawet troszke schudlam ;)

magdzia26, Strażaczka90, Sandraa, Dodi, a-koczek, Kfjatus, AGA 30, Spero lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczka nie rodzimy w tym roku jeszcze heh ;) czekamy na Nowy ;)

magdzia26, Strażaczka90, AGA 30 lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strażaczka90 wrote:
    Witajcie..Ja wstałam zaraz śniadanko...I jedziemy na cmentarz..a potem szykowanko bo będziemy mieli gości..Bo mój M ma urodziny:)
    Wszytkiego najlepszego dla meza ;)

magdzia26, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2013, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w drugi i (ostatni) dzień świąt:-)
    Mi wczoraj dzień przelecił ekspresem z rodziną Wafla :-)
    Wafel popił z bratem wieczorem parę przykrych słów powiedział ale jak napity to nic się nie poradzi :/
    Wieczorem mnie braciszek zasmucił bo zapisał jakie mu mamuśka święta zafundowała (ale to się wytnie)
    A dziś królik na obiad :-)

Miłego dnia wam życzę :-) Bawcie się dalej w gronie rodzin :-)
    My dziś spędzamy dzień w domku :-)

Strażaczka90, Blondi22, Dodi, Spero lubią tę wiadomość

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2013, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    Strazaczko to wszystkiego najlepszego dla twojego m.
    Sylwiu no ja niestety sam bede ten dzien spedzac. A zycze Ci tego zeby Bog w Nowym roku obdarzyl Cie takim slodkim szkrabem.
    dziękuję ślicznie Kochana:)

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2013, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam tak;/ nie dość że tamten cykl dał mi w kość;/ to @ miałam tak jakby tylko jeden dzień;/....bo w pierwszym dniu to maluśko leciało..w drugim się lało a na 3 dzień tylko plamienia były!!!!

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2013, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    Wszytkiego najlepszego dla meza ;)
    dziękuję Kochana Moja:*

Blondi22 lubi tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2013, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Ja też się z Wami witam w drugi dzień Świąt. My w nocy przyjechalismy do domu i dzis odwiedzamy moich rodzicow.
    Sandra, przetrwaj jakoś te wymioty. Niestety dla Ciebie są Święta i dookoła mnóstwo jedzeniowych zapachów...

Plemniczko - jeszcze równo tydzień i przekroczysz mój "próg porodu" :)

Kaja - wcinaj na zdrowie! A ile już przybrałaś na wadze od początku ciąży?

Hmmm powiem tak przytylam no mnie się wydaje że dużo 7 kg na plusie :-(

Strażaczka90 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Pismak Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2013, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :)

Święta Święta i po Świętach jak to się mawia :)

Kobitki z Małopolski jak tam u Was ? mam nadzieję że wszystko w porządku i to wstrętne wietrzysko nie wyrządziło u Was wielu szkód.

Ja padam na nos :/ idę nyny bo jutro rano na badania :)

Fedruś jestem cały czas razem z Tobą <3

Miłego ostatniego świątecznego wieczoru :)
    Dobranoc :0

AGA 30, Dodi, Shagga_80, Kfjatus, Strażaczka90, Sandraa, Blondi22, magdzia26, Spero lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2013, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Baby :) I po świętach...mnie bardzo mile te 3 dni zleciały...siedziliśmy w domu sami w 4kę (poza wczorajszym dniem,gdy wpadli moi Rodzice z córką mojego Brata,o niespełna rok starszą od Kuby i dzieciaki fajnie się bawili)...najfajnie było we wigilię, wiecie prezenty i te sprawy :P Kubie kupiliśmy m.in. grę która dość mocno hałasuje jak się w nią gra,ale nasz Aniołek Igorek spał mimo,że gdy graliśmy w nią hałas był niemiłosierny ...zresztą jak czytam Mauysia czy Rucia o Waszych problemach z Najmłodszymi to dziękuję Bogu,że u nas nie ma tego problemu - Igor jak nie śpi to leży na leżaczku (nawet dziś miałam wyrzuty sumienia,że chyba za mało Go przytulam,noszę itd)...ostatnio wybudza się,gdy chcę Go przenieść z leżaczka czy z poduszki do karmienia do łóżeczka,ale odkryłam,że smoczek uspokajacz szybko Go uspokaja...jestem przeciwniczką tego typu wynlazków,więc gdy tylko zaśnie a nie pozbędzie się sam smoczka to ja Mu go odbieram...ale najważniejsze,że śpi dalej i mnie nie kosztowało to za wiele i że łóżeczko Go "nie parzy" ...za to Starszy (choć na szczęście nie Najstarszy!)nadrabia...oj daje nam popalić!

Blondi ja rozumiem,że jesteś uczulona,tylko zrozumiałam Cię,że w badaniu w kierunku gbs-a wyszło Ci,że jesteś uczulona na penicylinę i temu się dziwiłam,bo nie wiedziałam,że takie badanie może wykazać uczulenie!

Plemniczko, Blondi zaciskajcie kolana,coby Dzieciaczki posiedziały w brzuszkach te kilka dni :)
    Swoją drogą to niedługo znów zaczną się porody :) A w międzyczasie pozytywne testy...i tak to się kręci :)

Pismak,trzymaj się jutro na tych badaniach :) No i koniecznie daj znać jak wyniki...jutro też ważne badanko ma Fedrusia,ale coś martwię się,że nie pochwali się tu wynikiem :(

Sandruś,współczuję,rzeczywiście Święta to najgorszy czas na mdłości,gdy tyle zapachów dookoła :/

Sylwia,jak tam dzisiejszy dzień z Mężusiem :) ?

Libruś <3

A jak tam po Świętach u pozostałych? Jutro do pracy? Ja jutro mam ochotę wybrać się do Cz-wy....taka wycieczka jednocześnie dla ducha i dla ciała,że tak się wyrażę :P Dawno na Jasnej Górze nie byłam...a teraz jak jest Żywa Szopka to fajnie byłoby pojechać teraz...chociaż najmłodszy nie będzie podziwiał jeszcze niestety,ale chociaż Kuba skorzysta...potem zakupy :D Dla dzieciaków głównie...Igor w ekspresowym tempie wyrasta ze wszystkiego (czego zupełnie nie znałam przy Kubie) a i Kuba wyrósł z zeszłorocznych butów .

Strażaczka90, kiti, Blondi22, a-koczek, Dodi, AGA 30, magdzia26, Spero, Sandraa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2013, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie święta, święta i po świętach :) Chwalcie się co dostałyście od Mikołaja. Ja pod choinką znalazłam patelnię do bicia meża :P

Strażaczka90, mala29_, Sandraa, Kaja, Blondi22, magdzia26, Spero, Kfjatus, jeju lubią tę wiadomość

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny :) Ruciu no zaciskam nogi, ale czuje ze to coraz blizej. Wczoraj caly i woeczor i pol nocy bolał mnie brzuch, sciskalo brzuch i bolał krzyz i brzuch jak na @. Wzielam nospe i magnez i puscilo w srodku nocy.
    W poniedzialek mam gina zobaczymy jak sytuacja...

Ja sie ciesze ze juz po swietach. Strasznie sie w nie namęczylam.

Prezenty fajne podostawalam :) Najbardziej sie z mezem cieszymy z Nawilżacza powietrza :) jest super i bardzo sie przyda jak Kornelka sie pojawi.

Rucia, Strażaczka90, Sandraa, Blondi22, Dodi, AGA 30, magdzia26, Spero, Kfjatus lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra trzymam kciuki! ty wiesz zresztą.

Strażaczka90, Blondi22, Dodi, magdzia26 lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i tutaj nie pokazalam efektów sesji brzuszkowej. Załączam wiec kilka zdjec.

a922225b5df48731m.jpg

0b4b5430e7717216m.jpg

0e9063426e2722ccm.jpg

e8ab847d3f35b3ecm.jpg

12551aeb849c83d2m.jpg

a3b33d839883a568m.jpg

Sandraa, sylwia1985, Kaja, Rucia, kiti, Blondi22, a-koczek, Dodi, AGA 30, Gunia, magdzia26, Spero, Shagga_80, Kfjatus, jeju lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ..tak jak mowice święta święta i po świętach..ja na 14do roboty ale wyrwę sie o 18 też dostałam patelnie:) kozaki różow itd:)miłego dnia.Piękne focie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2013, 11:27

Dodi, magdzia26 lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka focie cudowne ...
    Shagusia mój G spil sie z moim ojcem i o 20 poszedl spac bo ledwo sie na nogach trzymal no i przy okazji zwymiotowal na dywan i trzeba bylo sprzatac.... nie za fajny dzien bo jak popije to jest strasznie dziwny .. no ale coz ...takie swieta sa raz w roku wiec mu wybaczam :)

Shagga_80 lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po świętach :-) prezenty hmmm fajne i praktyczne :-) no nic lenistwo w łóżku dziś :-)

Strażaczka90, Blondi22, magdzia26 lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane Kobietki po świętach :)

Przepraszam,ale nie nadrobię Was i nawet nie próbuję-wiec za bardzo nie wiem co się dzieje na forum od miesiaca...Niestety mały mi na nic nie pozwala,a tylko zmartwień mi przysparza,ze nawet świat mi się nie chciało...:( - pierwszy raz w życiu takie uczucie miałam.
    Mały ma katar-tylko nosek ma drożny, a wszystko siedzi w nosogardle czy w gardle-sama nie wiem,aż mu tak harczy,ze szok! Odciagam Fridą-drze sie w niebogłosy-wcześniej solą fizjolog. zakrapiam. A potem nasivinem soft psikam. Niby katar pojawił się tydzień przed Wigilią,ale po 4 dniach jakby sobie poszedł i w wigilię znowu sie pojawił. Do tego bardzo mało śpi, w noce też daje sie we znaki, bardzo mi sie zahłystuje pokarmem i też bardzo mu się ulewa-pomimo odbijania. Do tego od urodzenia ma wrastający paznokieć ten duży u nóżki i paluszek jest cały czerwony-obydwa paluszki takie były,ale 1 wyprowadziłam jakos a drugi jest okropny. Do tego jeszcze z tydz. temu zrobiła mu się na piersikach i buźce jakas wysypka-drobne czerwone krosty,ale nie potówki! Ale być moze od banana,którego zjadałam, bo odstawiłam banany i wczoraj juz ciałko pięknie wygladało-gdzie przed wczoraj było czerwone jak poparzone! No i jeszcze jeden mam problem z nim,ale nie chcę o tym pisać...

Starszy ma antybiotyk-chore gardło i megaaaaa katar,który już ma tydzień i nie przechodzi.Gardło juz ładne,choc jeszcze kaszel mokry jest. No i oczywiscie jest megaaaaaaaaaaaa niegrzeczny,nieposłuszny itp.

Ja też katar i mam antybiotyk na gardło.Gardło przeszło,katar jest ale dopiero od Wigilii wiec jeszcze potrwa-ale wczoraj to na oczy patrzec nie mogłam-non stop łzy leciały,a nos chciał mi odpaść od wycierania i smarkania.

Mąż katar.

Dzieci siostry katary i kaszle.

Moja mama też. No istny szpital-tyle tylko,ze nie leżymy w łóżkach. To i Świat mi sie nie chciało...Do tego dieta matki karmiacej-to co za przyjemność jak zjeśc prawie nic nie można.?
    To chyba tyle. Nie chcę Wam wiecej smęcic :(

Blondi i Plemnis -trzymajcie sie do Nowego Roku!
    Plemnis-fajne fotki :)
    Shaguś-zazdroszczę Ci,że Igorek taki grzeczniutki :)Mój Cypruś taki był. A Tymuś juz potrzebuje wiecej uwagi.

Mauysiu- jak u Was było z katarem u Heniutka?Pamiętam,ze pisałaś,ze odciagasz Fridą.A jak ten katarek miał Heniu?Mój ma taka biała wydzielinę-taką gęściejszą. Po ilu dniach przeszło?

To chyba tyle co chciałam napisać,bo nie wiem z czym do której z Was sie odnieść, bo niestety mam zaległości...

Miłego weekendu życzę i zdróweczka bo to najważniejsze!!!! :)

Blondi22, AGA 30, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Hmmm powiem tak przytylam no mnie się wydaje że dużo 7 kg na plusie :-(
    ja od poczatku 15 kg i narazie już nie tyje naszczescie

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Hej Baby :) I po świętach...mnie bardzo mile te 3 dni zleciały...siedziliśmy w domu sami w 4kę (poza wczorajszym dniem,gdy wpadli moi Rodzice z córką mojego Brata,o niespełna rok starszą od Kuby i dzieciaki fajnie się bawili)...najfajnie było we wigilię, wiecie prezenty i te sprawy :P Kubie kupiliśmy m.in. grę która dość mocno hałasuje jak się w nią gra,ale nasz Aniołek Igorek spał mimo,że gdy graliśmy w nią hałas był niemiłosierny ...zresztą jak czytam Mauysia czy Rucia o Waszych problemach z Najmłodszymi to dziękuję Bogu,że u nas nie ma tego problemu - Igor jak nie śpi to leży na leżaczku (nawet dziś miałam wyrzuty sumienia,że chyba za mało Go przytulam,noszę itd)...ostatnio wybudza się,gdy chcę Go przenieść z leżaczka czy z poduszki do karmienia do łóżeczka,ale odkryłam,że smoczek uspokajacz szybko Go uspokaja...jestem przeciwniczką tego typu wynlazków,więc gdy tylko zaśnie a nie pozbędzie się sam smoczka to ja Mu go odbieram...ale najważniejsze,że śpi dalej i mnie nie kosztowało to za wiele i że łóżeczko Go "nie parzy" ...za to Starszy (choć na szczęście nie Najstarszy!)nadrabia...oj daje nam popalić!

Blondi ja rozumiem,że jesteś uczulona,tylko zrozumiałam Cię,że w badaniu w kierunku gbs-a wyszło Ci,że jesteś uczulona na penicylinę i temu się dziwiłam,bo nie wiedziałam,że takie badanie może wykazać uczulenie!

Plemniczko, Blondi zaciskajcie kolana,coby Dzieciaczki posiedziały w brzuszkach te kilka dni :)
    Swoją drogą to niedługo znów zaczną się porody :) A w międzyczasie pozytywne testy...i tak to się kręci :)

Pismak,trzymaj się jutro na tych badaniach :) No i koniecznie daj znać jak wyniki...jutro też ważne badanko ma Fedrusia,ale coś martwię się,że nie pochwali się tu wynikiem :(

Sandruś,współczuję,rzeczywiście Święta to najgorszy czas na mdłości,gdy tyle zapachów dookoła :/

Sylwia,jak tam dzisiejszy dzień z Mężusiem :) ?

Libruś <3

A jak tam po Świętach u pozostałych? Jutro do pracy? Ja jutro mam ochotę wybrać się do Cz-wy....taka wycieczka jednocześnie dla ducha i dla ciała,że tak się wyrażę :P Dawno na Jasnej Górze nie byłam...a teraz jak jest Żywa Szopka to fajnie byłoby pojechać teraz...chociaż najmłodszy nie będzie podziwiał jeszcze niestety,ale chociaż Kuba skorzysta...potem zakupy :D Dla dzieciaków głównie...Igor w ekspresowym tempie wyrasta ze wszystkiego (czego zupełnie nie znałam przy Kubie) a i Kuba wyrósł z zeszłorocznych butów .
    wiem wiem sorki źle sie wyrazilam ;)

a.png
    a.png
‹‹ 4787 4788 4789 4790 4791 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ