X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Beata Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2013, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libruś całym sercem jestem z Tobą w tym udręczeniu :* <3

Strażaczka90, magdzia26, Blondi22, a-koczek lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2013, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystkim którym jeszcze nie złożyłam z jakiegoś powodu przeoczyłam

POgodnych Świąt w spokoju Ducha,
    spędźcie je tak jak chcecie a nie tak jak wypada przed innymi :P

z tego co dziś widzę to super że Wosebka wychodzi do domku z Kacperkiem
    hej Blondi :)
    już mnie nie ma....

Dodi, Strażaczka90, mauysia, magdzia26, Blondi22, a-koczek, Pismak lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2013, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnych Świąt Bożego Narodzenia!
    Nadziei, wiary i miłości!!

Dodi, Strażaczka90, mauysia, Kaja, magdzia26, Blondi22, a-koczek, Pismak lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2013, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Miłej wigilii życze :-)
    Lira napiszę dwa słowa co do twoich mega długich postów!!
    JESTEŚ WIELKA :-)

Dodi, Spero, Sandraa, Strażaczka90, mala29_, magdzia26, Blondi22, a-koczek, Gunia, Pismak lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WESOŁYCH ŚWIĄT DZIEWUSZKI
    SPEŁNIENIA WSZYSTKICH MARZEŃ
    DLA TYCH KTÓRE CZEKAJĄ NA ROZWIĄZANIE ŻYCZĘ SZYBKIEGO I BEZBOLESNEGO PORODU, DLA TYCH KTÓRE PRAGNĄ MALUSZKA ŻYCZĘ ŻEBY ROK 2014 BYŁ DLA NAS ŁASKAWSZY .....I WRESZCIE POJAWIŁY SIĘ UPRAGNIONE DWIE KRESECZKI ....

Spero, Sandraa, Strażaczka90, Dodi, mala29_, mauysia, Effcia28, magdzia26, jeju, Blondi22, a-koczek, Gunia, Pismak, Shagga_80 lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2013, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś jeszcze tylko na słówko, miałam się już na ten temat nie wypowiadać, ale jednak.

Libra, zgadzam się z Tobą w 100% i doskonale rozumiem. Dla mnie Święta mogłyby nie istnieć. Ostatnie radosne miałam w wieku 7 lat. Potem było tylko gorzej, a dziś... Płakać mi się chce jak mi ktoś życzy zdrowych dzieci, albo spełnienia marzeń itp. Sama też nie mam ochoty silić się na życzenia, i wyrażanie swoich nadziei skoro wiem, ze nie będę spełnione. Tak mało zależy ode mnie. Nie prosiłam się na ten świat i uwierzcie, że gdyby ktoś dał mi wybór to wolałabym nigdy nie istnieć. Ale tak się nie da i trzeba jakoś z tym żyć. Niby Bóg nie daje nam na ramiona więcej niż jesteśmy w stanie unieść. Ja się już czołgam. Poza tym, to nie jest mój wybór, że nie możemy mieć dziecka, a ivf jest nie zgodne z nauką Kościoła, więc skoro i tak postępuje źle, to na cóż mi ta wiara? Staram się jednak, bo nie chcę zapomnieć i kiedyś chcę przekazać moim dzieciom, które będą cudem ale nauki, techniki, medycyny i naszej wytrwałości, pragnienia i przekonania, że będziemy najlepszymi rodzicami. Ostatnio odważyłam się poprosić o pomoc lekarza. Przepisał leki uspok. i dał nr do psychiatry z powodu depresji. Nie pocieszałam dziewczyn bo wiem, ze nie ma słów pocieszenia na to co się dzieje. Sama w sumie rzadko staram się dzielić problemami, bo pocieszenie od osób które nie przeżyły w 1/10 tego co ja niestety nijak się ma do sytuacji, nawet gdy matka mi mówi, ze wie co ja czuję i przeżywam, wydaje mi się śmieszna, bo nawet nie mrugnęła i już była w ciąży. Pisząc tu o swoich problemach po ciuchu liczę, że są osoby które wiedzą co czuję, bo borykają się z tym samym i w sumie jedyne czego oczekuję to zrozumienia. Jedyne co mogę powiedzieć to że naprawdę rozumiem i jestem z Wami całym sercem.

I przy okazji ( bo wyjeżdżamy i chyba przed nowym rokiem nie uda mi się do Was zajrzeć) chciałam Wam życzyć również Szczęśliwego Nowego Roku, aby był łaskawy i obdarzył nas maleństwem, o które tak walczymy.

Dodi, AGA 30, Fedra, Strażaczka90, mala29_, mauysia, kiti, magdzia26, Blondi22, Gunia, Pismak, Shagga_80, Kfjatus lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2013, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety Swieta beda smutne- bo osobno spedzone

Ja przyjechalam do swoich rodzicow a moj niestety pracuje dzisiaj i jutro wiec dojedzie do mnie dopiero w drugi Dzien Swiat.... nic mi sie nie chce.... nie mam ochoty swietowac ...:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2013, 12:54

Strażaczka90 lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2013, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klękam z Tymi co na kolanach...
    przytulam te które tego potrzebują...
    Po swojemu raduję się z radujacymi...
    I choć już nie czytam to wierzcie ze Was wspieram :*

Dodi, Spero, AGA 30, amartio, Sandraa, akuszerka89, Strażaczka90, sylwia1985, mala29_, Kfjatus, magdzia26, Blondi22, a-koczek, Gunia, Pismak, Shagga_80 lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2013, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    życze Wam Pachnącej lasem choinki,
    na stole wódki i szynki,
    wesołych kolędników,
    podarków bez liku,
    seksu na śniegu,
    mniej życia w biegu!
    Dużego Bałwana
    i zabawy do rana.

jutro sie odezwe bo dzis pewnie po 24.00 wrócimy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2013, 14:36

sylwia1985, mala29_, Dodi, magdzia26, Blondi22, a-koczek, Pismak lubią tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2013, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczeta ja tak na chwile zajzalam i powiem tak JESTESCIE WIELKIE:*
    czytajac posty niektorych z was az mi leska poleciala. Choc mnie tu nie ma i bardzo zadko do was zagladam to i tak myslami jestem z karzda z was <3 i w ten magiczny dzien zycze kazdej z was wszystkiego co najlepsze, spokojnych swiat i aby Nowy Rok byl bardzoej laskawszy dla was i przyniusl wiele wspanialych chwil. <3 :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2013, 20:58

AGA 30, Dodi, Kfjatus, Strażaczka90, magdzia26, Spero, Blondi22, a-koczek, Pismak, Shagga_80 lubią tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2013, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju wrote:
    Mauysiu może się sytuacja z dzieciarnią uspokoi...a z ich rodzicielami pogadać nie można delikatnie?
    Niestety żadne upomnienia nie działają... Oni tak się nakręcają, że 5 minut po zwróceniu uwagi i tak szaleją :/ Więc może i lepiej, że już jutro wracamy do ciszy domowej.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2013, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    No więc Mały Dzidek wczoraj skończył miesiąc. Nadal daje do wiwatu, jest strasznym egoistą, nie lubi leżeć, wsadzam go w nosidełko i nosze na brzuchu, w nim też śpi, a ja razem z nim piorę, sprzątam, gotuję ... w niektórych momentach nie daje rady psychicznie i popłącze sobię, ale jak patrze się na jego małą twarzyczkę, to wszystkie troski mijają :P
    Poza tym rośnie jak na drożdżach, robi się mały pulpet z chudymi i krzywymi nóżkami.
    Ruciu, ja też miewam gorsze chwile :/ Ale pocieszam się, że jak młodzian skończy pół roku, zacznie siedzieć, raczkować itp. to będzie inna gadka :) Fakt, że trzeba będzie mieć oczy dookoła głowy, ale przynajmniiej nie powinien być takim płaczusiem. A jak skończy rok, to już w ogóle looz na kółkach :)

Strażaczka90, Spero, jeju, Rucia, Gunia, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2013, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    Witam Was w ten wigilijny poranek:) W tym forum jeszcze sięnigdy nie udzielałam, ale mam do Was prośbę. Mogłybyście zinterpretować mój wykres? Chodzi mi dokładniej o spadek poniżej linii podstawowej w fazie lutealnej. Czy jest możliwość, że był to spadek implantacyjny? aż tab bardzo wielki? Z góry dzięki wielkie za odpowiedź :)
    Cześć akuszerko :)

Teoretycznie spadek implantacyjny występuje najwcześniej 6 dnia po owulacji, ale jak wiadomo, w sumie w dziedzinie poczęć nie ma żadnych reguł ;)
    Najlepiej olać ten spadek i czekać do końca swojej fazy lutealnej.

akuszerka89, Strażaczka90, jeju, Gunia, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2013, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle jak tam dziewoje, już po wieczerzy? Prezenty odpakowane? :)

AGA 30, Strażaczka90, jeju, a-koczek lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2013, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez już po kolecyjce poława prezentów rozwieziona jutro druga połowa :-)
    dzieci zadowolone z ciastoliny jak nie wiem co :-)
    ja też zadowolona i to bardzo w tym roku z prezentu powiem że nie spodziewałam się bo nie byłam aż taka grzeczna przez ten rok :-)

Teraz siedzimy z Waflem i oglądamy pasterkę w tv :-)

Strażaczka90, Spero, jeju, a-koczek lubią tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2013, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moeje staraczki. Przepraszam ze dopiero teraz.
    Zycze Wam nie zapomnianych świąt pełnych miłości czułości, zrozumienia oraz magicznych, aby magia tych swiat była z Wami przez cały następny rok.
    Niech spełnią Wam sie życzenia te duże i te trzymane w zakamarkach Waszych serc.
    Libruś tak zerknelam okie to nie tylko ja śąze ze jestes wielka. Chyba coś w tym jest. znam Cie możę krótko i nie do konca ale z tego co wiem to jestes wspaniąłą cudowną osobą. Tak jak twój m powiedział patrz w gwiazdy tak jest o wiele przyjemniej i łatwiej sie zyje mając optymistyczne mysli
    Buziaki dla wszystkich

Dodi, Strażaczka90, magdzia26, Spero, Blondi22, Gunia, Pismak lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2013, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych świąt !!!!

Strażaczka90, jeju, Blondi22, a-koczek, Pismak lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Amber Debiutantka

Wysłany: 25 grudnia 2013, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Ruciu, ja też miewam gorsze chwile :/ Ale pocieszam się, że jak młodzian skończy pół roku, zacznie siedzieć, raczkować itp. to będzie inna gadka :) Fakt, że trzeba będzie mieć oczy dookoła głowy, ale przynajmniiej nie powinien być takim płaczusiem. A jak skończy rok, to już w ogóle looz na kółkach :)
    Mialam tak samo. Czekalam najpierw na te magiczne 3 miesiace po ktorych myslalam ze sytuacja sie w miare ustabilizuje, niestety troche wiecej zajelo mi poznanie mojego synka I tego oco mu chodzi. Teraz raczkuje, staje przy wszystkim, chodzi za mna I wychodza zeby wiec czasem tez nie jest za ciekawie niestety.

mauysia, Strażaczka90, a-koczek lubią tę wiadomość

• Sandraa Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2013, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Życzę Wam wszystkim zdrowych i wesołych świat :)
    U mnie nie jest za wesoło, od poniedziałku cały czas męczą mnie wymioty. Nic prawie nie jem, wszystko mi śmierdzi. Masakra
    Ale co mnie nie zabije i tak dalej ... Będzie dobrze:)
    Miłego popołudnia życzę :)

Dodi, magdzia26, Spero, jeju, Blondi22, a-koczek, Pismak, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2013, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)

Wigilia przebiegła wspaniale:) na 14.00 do mamy idziemy bo zapraszała...Odezwę się później...Potem Szwagrowie przychodzą:)

jeju, Dodi, Blondi22 lubią tę wiadomość

‹‹ 4785 4786 4787 4788 4789 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ