X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    no coż faceci szkoda że nie pomyślą o tym że z synka zawsze może wyjść hmmmm taki lubiący chłopców więc będzie robił dokładnie to samo :P

Madziulka, ja mówie do tego swojego wybrańca życia a jak Twój synuś przyprowadzi Ci jakiegoś faceta do domu? To co?
    A on że nieee, bo on go wychowa tak jak należy i będzie same dupeczki przyprowadzał i się bił :)

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    staraczkaaga kolej na Ciebie żeby coś o sobie napisać :)
    właśnie czekamy!!!!

magdzia26 lubi tę wiadomość

• staraczkaaga1986 Znajoma

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    staraczkaaga kolej na Ciebie żeby coś o sobie napisać :)

nie chciałam Wam tutaj zaśmiecać wątku, musze sie jakoś wgryźć i ogarnąć ;)

...wal­ka o Ciebie będzie treścią me­go życia! Jes­teś moją nadzieją!
    49b0aa7b29dc151ffbb53d13fc43ddbd.png
  • JustyśkaG Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strażaczka90 wrote:
    Ja powiedziałam mojemu M że na zebrania i do dyrektora niech On łazi jakby co:) ja chce mieć córeczkę będę na różowo ubierała:)

Ale powiem Wam że jak idziemy do znajomych a oni mają córeczkę to zawsze mój M. patrzy na nią a potem do mnie mówi że dziewczynki są mądrzejsze od chłopców. I on nie może nieć córeczki bo jak usiądzie mu na kolanach i powie tatusiu to on zrobi dla niej wszystko bez granic. A tak nie można :)

staraczkaaga1986, magdzia26 lubią tę wiadomość

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczkaaga1986 wrote:

Tak tak :) Napisz koniecznie coś o sobie kochana :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Babeczki...ja wczoraj siedziałam na necie jednak dłużej,bo do 2 , potem jak zwykle 3 czy 4 pobudki na karmienie i dziś ledwo wstałam...z mega bólem głowy :/ Witam wszystkie Babeczki i odmeldowuję się,bo jestem mega nieogarnięta a trza korzystać,że Igor śpi .
    Muska powiem tylko słówko do Ciebie - nie denerwuj się,bo nie służy to w ciąży ani dziecku ani Tobie i tyle...tak więc oddziel grubą krechą co się tu działo i już :) Zapominamy,tak :) ?
    Justyśka, Strażaczka gratuluję Waszym Mężom "poczucia humoru".
    I już mnie nie ma...nic samo się nie zrobi...że też nie przyszło mi do głowy by zamówić obiad na telefon, Mauysia,Ty jesteś wieeeeeeeeelka ! Będę brała przykład z Ciebie...jutro zamówimy pizzę :D Dziś ograniczę się do rosołku (3 dzień z rzędu,ale wyszedł mi mega - nieskromnie powiem :P i dlatego nie psuję go robiąc z niego jakiejś zupki) i Stary juz do mnie dzwonił z "zamowieniem" na 2 danie :/

Strażaczka90, JustyśkaG, a-koczek, Dodi, magdzia26, Muska, AGA 30, Spero, Blondi22, mauysia lubią tę wiadomość

• JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Hej Babeczki...ja wczoraj siedziałam na necie jednak dłużej,bo do 2 , potem jak zwykle 3 czy 4 pobudki na karmienie i dziś ledwo wstałam...z mega bólem głowy :/ Witam wszystkie Babeczki i odmeldowuję się,bo jestem mega nieogarnięta a trza korzystać,że Igor śpi .
    Muska powiem tylko słówko do Ciebie - nie denerwuj się,bo nie służy to w ciąży ani dziecku ani Tobie i tyle...tak więc oddziel grubą krechą co się tu działo i już :) Zapominamy,tak :) ?
    I już mnie nie ma...nic samo się nie zrobi...że też nie przyszło mi do głowy by zamówić obiad na telefon, Mauysia,Ty jesteś wieeeeeeeeelka ! Będę brała przykład z Ciebie...jutro zamówimy pizzę :D Dziś ograniczę się do rosołku (3 dzień z rzędu,ale wyszedł mi mega - nieskromnie powiem :P i dlatego nie psuję go robiąc z niego jakiejś zupki) i Stary juz do mnie dzwonił z "zamowieniem" na 2 danie :/

To dużżżżżo siły kochana życzę :) A rosołku zazdroszczę. Chyba normalnie sama też zrobię.

Strażaczka90 lubi tę wiadomość

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:

Kochana odpoczywaj jeśli możesz tylko iles ię da:*

No ten Mój Mąż to ma mega poczucie humoru.Juz mój ojciec stwierdził że Jego teksty go powalają szczerze mówiąc mnie też:) Ale Mój ma to w genach..bo Jego bracia są tacy samy i ojciec tez..Tesciowa przeważnie sie obraża jak jej teściu dokucza tekstami..a jak słyszy jak mój MĄŻ MI dokucza tekstami i docinkami to mówi zawsze":a ty stary się nie śmiej bo oni maja wszyscy to po tobie" nie wiem skąd mój M to bierze ale zawsze do każdego zdania potrafi coś walnąć;) hehe.ze każdy hihra;)

JustyśkaG, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Pismak Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tematy macie no no :P tylko Wasi m zapomnieli że córki jak już będą wracać od swoich chłopów do domu to nie będą już w wieku do dawania buziaków tatusiom tylko raczej mówienia im "siema co tam" :P

Musia Kochana właśnie się zastanawiałam co u Ciebie ? wizytę masz dopiero pod koniec stycznia ? czy będzie wtedy zdjęcie fasolki ?

Witamy staraczkaaga1986 spokojnie nikt nie będzie oczekiwał że nnadrobisz te prawie 5000 str ale przynajmniej 1000 :P (żart - jak ja dołączałam do forum to też mi tak napisano :D)

Shaguś i Małyś ale mi apetytu na pizze narobiłyście :P a dzisiaj moja kochana Teściocha przyjeżdża to może ją wyrwę na jakąś pizze albo makaronik :)

Strażaczka90, Shagga_80, Dodi, magdzia26, a-koczek, kiti, Spero lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tez tak ma :) Ale nie jest nudo nie? :) Chociaż jak sie kłócimy to słowo honoru mam mu ochotę przygrzmocić czym naprawdę ciężkim żeby się zamknął i nic nie mówił. A o burczeniu pod nosem nie wspomnę - chociaż nauczył się tego ode mnie :P

Strażaczka90, magdzia26 lubią tę wiadomość

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśkaG wrote:
    Mój tez tak ma :) Ale nie jest nudo nie? :) Chociaż jak sie kłócimy to słowo honoru mam mu ochotę przygrzmocić czym naprawdę ciężkim żeby się zamknął i nic nie mówił. A o burczeniu pod nosem nie wspomnę - chociaż nauczył się tego ode mnie :P
    haha:) nie jest nudno..ale nie raz nie wiem czy On mówi na powaznie czy żartuje:) mam tak samo:) ale no cóż:) nie narzekajmy:) hehe

JustyśkaG lubi tę wiadomość

• Muska Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jakos leci,nie mylic z jakoscia ;)
    Swieta pod wzgledem jedzenia i zapachow koszmar.Jadlam tylko kanapki z dzemem i puree ;) Plus taki ze pierwszy raz w zyciu nie objadlam sie,hehe. Poza tym super,rodzice obu nas sa szczesliwi.Moja mama padla z wrazenia,tesciowa mowi ze domyslala sie,co mnie nie dziwi bo ostatnimi czasy na obiadach u nich jadlam tylko zupy i ziemniaki,reszte rozgrzebywalam alvo podrzucalam m ;)
    A propo odchudzania,to ja juz schudlam 2kg.Nie wiem kiedy waga pojdzie w gore.
    Wizyte u gina przelozylam na 17 stycznia,bo potem najprawdopodobniej jade w delegacje.To bedzie 12 tydzien,wiec chyba ok na to polowkowe? Gin mi kazal przyjsc 27,no ale mnie wtedy nie ma.
    Wczoraj mialam mega zgon.Przy gotowaniu zupy zaslablam,oblal mnie pot,myslalam ze sie przewroce i obrzygam,ze tak obrazowo powiem. Ale zyje dalej jak widac.
    Do pracy cchodzs normalnie,chociaz zasypiam na biurku i mecza mnie mdlosci. Powiem im chyba w lutym.
    Poza tym dostalam w koncu pozwolenie na wyciecie drzew na dzialce i b.sie ciesze.Teraz kombinujemy z m jak to zrobic.Nie znacie kogos kto umie drzewa wycinac?
    Reszta postow jak palce sie poprostuja ;)

Strażaczka90, magdzia26, Pismak, a-koczek, Dodi, Kaja, kiti, AGA 30, Spero, Blondi22 lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle wróciłam bo coś przypomniało mi się :P
    Pismaczku Ty powinnaś być wzorem dla wszystkich Staraczek - starania staraniami a oprócz tego czas na inne zajęcia..tak trzymać a nie tylko z termometrem latać :P
    I jeszcze coś co do tej ciężarnej co pod samochód połozyła się,to nie wiem,czy nie mieszam ale słyszałam chyba w TV,że Ona to pijana była jak nie wiem no i była w grupie osób któe zaatakowały tego kierowce i On chciał uciekać a Ona położyła się,żeby On nie odjechał...M A S A K R A! Panie czuwaj nad duszyczką tego niczego nie winnego Aniołka :(

magdzia26, Pismak, Strażaczka90, Dodi, Kaja, kiti, AGA 30, Blondi22 lubią tę wiadomość

• staraczkaaga1986 Znajoma

Wysłany: 3 stycznia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tak:
    Rocznik czarnobylski '86, mąż '87
    jesteśmy małżeństwem 2 lata ;)
    staramy się o dzidzię od listopada 2012,
    ale tak poważnie i z obserwacją 11 cykl..)
    Pierwsze badania za nami bo mnie tchnęło żeby nie czekać roku
    moje w normnie np TSH 1,5 PRL 10 ...
    Maż fatalne wyniki nasienia. No i tak Walczymy o Nasz cud, choć jeszcze bardziej przygotowując się do samej walki,a czuję że ona przed nami
    trafiłam na tę stronę przez przypadek więc jestem i kibicuję Każdej z Was!!

JustyśkaG, magdzia26, Strażaczka90, Dodi, Kaja, AGA 30, Blondi22, Spero lubią tę wiadomość

...wal­ka o Ciebie będzie treścią me­go życia! Jes­teś moją nadzieją!
    49b0aa7b29dc151ffbb53d13fc43ddbd.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczkaaga1986 wrote:
    chyba się nie wystraszyłaś nas o.O ???
    my tutaj rządne świeżej krwi jesteśmy nie dziewczynki :D
    Shaggus alez mi tez narobiłas ochoty na rosołek chyba w weekend zrobię :)
    a pizze to niedawno jadłam tez :)

Strażaczka90, Dodi, Spero lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    chyba się nie wystraszyłaś nas o.O ???
    my tutaj rządne świeżej krwi jesteśmy nie dziewczynki :D
    Shaggus alez mi tez narobiłas ochoty na rosołek chyba w weekend zrobię :)
    a pizze to niedawno jadłam tez :)
    A mnie zachciało się swojskiej pizzy :P Często M mnie namawia i robimy swoją..a raczej swoje,bo zwykle robimy 3 bo my duuuuuuuuuuuuuuuuuuuużo jemy :D

magdzia26, Pismak, Strażaczka90, Dodi, AGA 30 lubią tę wiadomość

• JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczkaaga1986 wrote:
    No to tak:
    Rocznik czarnobylski '86, mąż '87
    jesteśmy małżeństwem 2 lata ;)
    staramy się o dzidzię od listopada 2012,
    ale tak poważnie i z obserwacją 11 cykl..)
    Pierwsze badania za nami bo mnie tchnęło żeby nie czekać roku
    moje w normnie np TSH 1,5 PRL 10 ...
    Maż fatalne wyniki nasienia. No i tak Walczymy o Nasz cud, choć jeszcze bardziej przygotowując się do samej walki,a czuję że ona przed nami
    trafiłam na tę stronę przez przypadek więc jestem i kibicuję Każdej z Was!!

Rocznik czarnobylski :) Witamy jeszcze raz :)
    A ja spadam na spotkanie z Chodakowską :) Ściskam Was wszystkie bardzo mocno, dziekuję za rozmowę - było Super :)

magdzia26, Shagga_80, Pismak, Strażaczka90, Dodi, a-koczek, AGA 30 lubią tę wiadomość

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justysiu wpadaj do nas częściej :)
    staraczkaaga ja też rocznik czarnobylski :P witaj w klubie :D

JustyśkaG, Strażaczka90, Spero lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Muska Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze wiekszosc facetow mysli podobnie.Moj m tez chce najpierw syna,ale potem dodaje ze wszytsko jedno,byle zdrowe ;) Ma swoja teorie ze syn musi byc pierwszy i kropka.Przekomarzamy sie o to ciagle.Ja tam marze o coreczce,ale syna rowbie mocno pragne.Nie moge sie doczekac kiedy sie dowiemy.Kiedy to sie sprawdza na usg?
    Dla przekory w suwaku wstawilam rozowy wozek ;) Przeczuc nie mam,bo nie wiem kiedy ta owu byla.Obstawiajac dzien III monitoringu to sa szanse na jedno i drugie ;)

magdzia26, Spero lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Pismak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    A tak w ogóle wróciłam bo coś przypomniało mi się :P
    Pismaczku Ty powinnaś być wzorem dla wszystkich Staraczek - starania staraniami a oprócz tego czas na inne zajęcia..tak trzymać a nie tylko z termometrem latać :P

Hahah <prostuje ramiona i dumnie zadziera głowę do góry>

a tak na poważnie to M mój mi powiedział po stracie jak byłam w domu już że będziemy się starać o dzidzię jak tylko będziemy mogli ale nie podporządkujemy temu całego naszego życia i będziemy wszystko planować normalnie (narty, wakacje czy inne sprawy) bo nie mogę się zafiksować i On do tego nie dopuści i dlatego tak robimy że badamy, czekamy na zielone światło i planujemy i realizujemy i żyjemy normalnie póki co :)

I oczywiście lubię tylko tą zacytowaną pierwszą część posta :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2014, 14:25

Shagga_80, Strażaczka90, magdzia26, a-koczek, kiti, AGA 30, Blondi22, Spero, mauysia, Dodi lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
‹‹ 4822 4823 4824 4825 4826 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ