plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Ilona wrote:Fakt też miałam stresa w kościele, ale to chyba normalne.
ja już miałam stresa przed bo mi chłop zniknął podpisał papiery i uciekł szukaliśmy go a ten zamelinowal się w wc bo zjadł przetrminowane leki Soperan hihihi było kolorowo ehhh a że mój m ma z tym problemy jak ma stresa to ciężko go z wc wydobyć
Ilona, Strażaczka90, magdzia26, a-koczek lubią tę wiadomość
-
ja bylam dzisiaj u gina, ostatnio czesto mam wizyty. I w zasadzie wiem tyle ile wiedzialam. Szyjka miekka, rozpulchniona, bardzo krotka, mniej niz 1cm ma juz, otwarta na luzny palec.
Mala wazy ok 2800, ladnie juz wstawiona do miednicy. Wszystko gotowe do porodu, ktory moze nastapic rownie dobrze dzisiaj, za 4 dni, jak i za tydzien
Badanie bylo bardzo bolesne i mam teraz plamienia male... moze to po tym badaniu szyjki?Kaja, Ilona, Spero, Blondi22, mauysia, Dodi, magdzia26, Shagga_80, AGA 30, Pismak, Strażaczka90 lubią tę wiadomość
-
A tak w ogóle to mój M mnie dzisiaj zagial. Mówię do niego ze przez te kłopoty ze snem w nocy czyt. Ciągła zgaga to już bym chciała rodzic, dodam że z Wiki też miałam zgagę. On do mnie Kochanie jeszcze tylko raz Cię to czeka, ja do niego jak to akurat zgagę mam tylko i na szczęście w ciąży. On do mnie, ze przecież Jeszce musimy zrobić dla Wiki obiecana siostrzyczke, bo on jej obiecał i słowa musi dotrzymać. Ładnie to sobie uknuli, hehe
Kaja, plemniczka, Spero, Blondi22, mauysia, Dodi, magdzia26, a-koczek, Shagga_80, AGA 30, Gunia, kiti, Pismak, Strażaczka90 lubią tę wiadomość
Moje skarby Wiki i Marcel
-
Ilona wrote:A tak w ogóle to mój M mnie dzisiaj zagial. Mówię do niego ze przez te kłopoty ze snem w nocy czyt. Ciągła zgaga to już bym chciała rodzic, dodam że z Wiki też miałam zgagę. On do mnie Kochanie jeszcze tylko raz Cię to czeka, ja do niego jak to akurat zgagę mam tylko i na szczęście w ciąży. On do mnie, ze przecież Jeszce musimy zrobić dla Wiki obiecana siostrzyczke, bo on jej obiecał i słowa musi dotrzymać. Ładnie to sobie uknuli, hehe
no widzisz dobrze że cię poinformowali o swoich planach też ciebie hihiIlona, Dodi, magdzia26, a-koczek, Strażaczka90 lubią tę wiadomość
-
Effciu mam nadzieje ze szybko minąl Ci te ostatnie tygodnie, a dolegliwosci nie beda caly czas tak dokuczliwe
ash twoj wynik progesteronu niestety nie potwierdza wystapienia owulacji... przyjzyj sie swojemu cyklowi kolejnemu
koczek :*
Gunia :*
kaja :*
Strazaczka :*
madzia :*
Blondi :*
Pismaczku :*
Aga :*
Spero :*Ilona, Kaja, Spero, Blondi22, magdzia26, a-koczek, AGA 30, Gunia, Pismak, Effcia28, Strażaczka90 lubią tę wiadomość
-
Plemniczko no to czekamy na nowe ovu dzieciątko, to już niedługo. Tylko patrzeć, aż będziesz nadawać gorące niusy z porodowki
plemniczka, Kaja, Spero, Dodi, magdzia26, a-koczek, Shagga_80, AGA 30, Strażaczka90 lubią tę wiadomość
Moje skarby Wiki i Marcel
-
Kaju no zle sie czuje, boli mnie krzyz i brzuch jak na okres. Ciekawe ile to jeszcze potrwa.
Ilonko no to mamy nadzieje ze kolejne twoje dzieciątko tez bedzie ovufriendowe forumoweIlona, Kaja, Spero, Blondi22, mauysia, Dodi, magdzia26, AGA 30, Strażaczka90 lubią tę wiadomość
-
Ilona w tym roku mamy trzy wesela matko ciekawe jak to będzie jedno w polsce a dwa po za polska no a teściowa też coś wspominała o swoim chrzesniaku to będą trzy w różnych krajach ehhh ....
Strażaczka90 lubi tę wiadomość
-
plemniczka wrote:Kaju no zle sie czuje, boli mnie krzyz i brzuch jak na okres. Ciekawe ile to jeszcze potrwa.
Ilonko no to mamy nadzieje ze kolejne twoje dzieciątko tez bedzie ovufriendowe forumowe[/
no ciekawe kiedy księżniczce się zachce wyjść .....Strażaczka90 lubi tę wiadomość
-
Ilona wrote:Hej
Dzięki Blondi za troskę
U mnie wszystko ojejDzisiaj byłam u gina i junior waży już 3 kg, wielkolud, hehe. Został ładnie obmierzony i wszystko jest git, lekarz mówił że można już spokojnie czekać na rozwiązanie. Ciąża jest donoszona
Następna wizyta za tydz tu tak jest, że po 36 tyg chodzi się co tydz a jak termin minie to co 2 dni.
Sandra super że wszystko dobrze
Witam nowe koleżanki.
Sylwia Ty kochana nie słuchaj nikogo tylko rób tak jak Ty uważasz.
Spero zdrówka.
Aga fajnie, że Wafel jeszcze zostaje, owocnego tygodnia.
Madzia gratulacje zaręczynowe bo nie wiem czy składałam.
Strazaczko dobRze że się już lepiej czujesz.
Effcia u mnie ze zgaga też jest problem i to straszny, do tego stopnia ze śpię na siedząco, dosłownie bo nie idzie się położyć. Tabletki pomagają na chwilę, mleko też, migdały. To jest dla mnie najgorsze, po prostu mam już dośc. Ostatni posiłek staram się jeść przynajmniej 4 h przed spaniem a i tak co dzień i noc mnie męczy.
Mauysiu, Schagga fajnie że mimo tylu obowiązków macie czas aby zaglądać
Aisko jak się czujesz?
Kaja, Kfiatus, Pismak i reszta kobietka pozdrawiam was serdecznie
Miłego wieczoruStrażaczka90 lubi tę wiadomość
-
Słyszałam śmieszny "przesąd". Koleżanka twierdzi ze ilość dzieci wypisane mamy na opuszkach palców- tzn na opuszkach kazdy z nas ma linie papilarne i te, które ułożone są w pętlę to znaczy ze bedzie miała w przyszłości okresloną ilość dzieci. Np sposród 10 palców ma 3 pętelki na opuszkach- trójke dzieci bedzie miała w przyszłosci! Znajoma twierdzi, ze to sie sprawdza. Bardzo chce w to wątpić, bo ja nie mam w ogóle pętelki i co niby nie bede miała dzieci? Eh...Jak jest u Was moje kochane?
Shagga_80, Strażaczka90, monisia881 lubią tę wiadomość
-
plemniczka wrote:ja bylam dzisiaj u gina, ostatnio czesto mam wizyty. I w zasadzie wiem tyle ile wiedzialam. Szyjka miekka, rozpulchniona, bardzo krotka, mniej niz 1cm ma juz, otwarta na luzny palec.
Mala wazy ok 2800, ladnie juz wstawiona do miednicy. Wszystko gotowe do porodu, ktory moze nastapic rownie dobrze dzisiaj, za 4 dni, jak i za tydzien
Badanie bylo bardzo bolesne i mam teraz plamienia male... moze to po tym badaniu szyjki?Strażaczka90 lubi tę wiadomość
-
plemniczka wrote:Kaju no zle sie czuje, boli mnie krzyz i brzuch jak na okres. Ciekawe ile to jeszcze potrwa.
Ilonko no to mamy nadzieje ze kolejne twoje dzieciątko tez bedzie ovufriendowe forumowe
a twoja Kornelia szaleje jeszcze w brzuszku czy już mniej? bo moja bardzo malo bardzej sie wypina niz kopie . chyba jej ciasnoStrażaczka90 lubi tę wiadomość
-
Dobrnęłam do końca (aleście się dziś naprodukowały!!!), zaczęłam pisać posta i co?? Heniolas się obudził!
Postaram się wrócić możliwie szybko, idę karmić młodziana... :*
___
Chyba mały uśpił się z powrotem sam (skubaniutki od paru dni namiętnie ssie kciuk, ale skoro dzięki temu ma sam ponownie zasypiać to proszę bardzo), więc zaraz wysmażę posta
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2014, 22:45
Spero, Blondi22, Dodi, Sandraa, Strażaczka90, magdzia26, Shagga_80, AGA 30 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOśmielam się prosić o przekazanie 1% podatku dla córci naszego przyjaciela Hani
Hania Bednarz mieszka w Kraśniku urodziła się 23 grudnia 2009roku w 29 tygodniu ciąży o 11 tyg za wcześnie z wagą 1020 gram. Hania ma siostrę bliźniaczkę Julke która jest w lepszej kondycji zdrowotnej lecz też potrzebuje rehabilitacji. Hania gdy przyszła na świat nie oddychała była reanimowana na sali operacyjnej dwukrotnie podano jej adrenalinę i tym sposobem uratowano jej życie. Niestety nastąpiło niedotlenienie mózgu. Pierwsze badania wykazały wylewy dokomorowe IV najwyższego stopnia przez co nie może rozwijać się teraz prawidłowo. Hania teraz walczy o to by być chociaż troszkę sprawna.
Bartek tata dziewczynek a nasz przyjaciel od podstawówki zarówno mój jak i Czarka jest w trudnej sytuacji mama dziewczynek zostawiła je prawie 3 lata temu ma teraz nową rodzinę i nowe dziecko a dziewczynkami się nie interesuje. Tata dziewczynek z pomocą swoich rodziców stara się jak może ale to nadal za mało nie może podjąć pracy bo jeździ na turnusy rehabilitacyjne dla dziewzynek jest stałym bywalcem centrum zdrowia dziecka w Warszawie
Jeżeli tylko któraś z was może proszę o przekazanie 1% dla Hani będę bardzo wdzięczna za wszelką pomoc dla nich
Bartek, Hania i Julia – tata i dwie córeczki. Rodzina niezwykła i nad wiek doświadczona. Oswojona z niepełnosprawnością, ale prosząca o wsparcie. Bez niego trudno stawić czoła niełatwym dniom i nocom. I zadaniom, do których niezbędna jest determinacja i poświęcenie.
Młody tata jest pełen nadziei, że uda mu się pokonać przeszkody i zapewnić Hani jak najlepszą opiekę rehabilitacyjną. Ci, którzy chcieliby mu w tym pomóc mogą przekazać wsparcie na konto fundacji.
Fundacja Dzieciom „Zdążyć z pomocą” ul. Łomiańska 5, 01-685 Warszawa nr KRS: 0000037904; cel szczegółowy 1% - „12169 Bednarz Hanna”.
a tutaj kilka linków na temat Hani
http://dzieciom.pl/film/hanna-bednarz
http://wczesniak.pl/kontakt/50
https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-ash2/538604_512527638781710_1483026110_n.jpg zdjęcie Hani
https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/992928_598606403507166_1928989673_n.jpg zdjęcie Julki z Bartkiem
plemniczka, Strażaczka90 lubią tę wiadomość