X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nic jakoś przeboleję, a gdyby czosnek działał na wszystko to byłoby ekstra hehe

magdzia26 lubi tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:
    Dzień dobry, witam się przy śniadaniu :P

Mam do Was pytanie. Czy ja mogę normalnie używać jakichś maści rozgrzewających np? bo od 3 dni coś mi tak poniżej karku weszło że ani głową kręcić nie mogę, leżeć też problem i wogóle boli :/
    szczerze to nie wiem ale na niktorych pisze ze nie mozna w ciazy stosowac.moze w aptece zapytaj cos doradza

Dodi lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Baby :)
    Witam i znikam...wczoraj siedziałam do 2 bo wtedy znalazłam mega interesujące mnie informacje i zaczęłam drążyć, drążyć, nawet o 2 obudziłam Starego,by i Jemu sprzedać niusa :D ...a potem z wrażenia zasnąc nie mogłam :) Zobaczymy co z tego będzie,czas pokaże :)

Blondi, Plemniczko,Ilonko...może robimy zakłady która pierwsza się rozpakuje :P ? A tak na marginesie,z tego co pamiętam nie było widoków na to,by Mauysia miała urodzić przed terminem w przeciwieństwie do mnie,która pól ciąży obawiała się przedwczesnego rozpakowania...a jak wiecie ostatecznie Heniutek pospieszył się chyba ze 3 tyg..a Igorek przesiedział 4 dni po terminie :D

Co do mojego Dzidka,to coś sprostuję...to nie to,że Igorek jest aniołkiem,bo i On potrafi wyć...spytajcie moich sąsiadów :P Raczej chodzi o to,że ja jestem niewrażliwa na to...jakkolwiek to brzmi,a chodzi o to,że gdy muszę coś zrobić,to trudno,że Igor domaga się uwagi, ląduje na leżaczku i musi cierpliwie (lub nie) czekać na swoją kolej. Zresztą całkiem ładnie sypia a jak nie śpi,to albo siedzi grzecznie,albo marudzi...ale niestety nie mogę na to reagować,bo inaczej bylibysmy głodni, a w domu sajgon...A plan dnia wygląda u nas tak (na szczęście jest w miarę podobnie każdego dnia,więc można coś zaplanować):
    8:30-9:00 - pobudka i I śniadanie Igora
    9-10:30 - leki Kubusia (na czczo podawane) i szykowanie śniadania dla nas
    11-śniadanie nr II Igora, po którym następuje z reguły krótka drzemka (ale nie krótsza 40 minut) i wtedy ja zabieram się zwykle za sprzątanie,gotowanie i ewentualnie pranie i wieszanie prania...gdy Igorex obudzi się zanim się wyrobię, to trudno musi poczekać,bo przewijanie i karmienie Go mogłoby sprawić,że pranie będzie schłop w koszu na bieliznę,albo obiad się przypali...więc po raz drugi w ciagu dnia (pierwszy raz było w okolicy naszego śniadania) wychodzi na to,że musze wybrać priorytety na tę chwilę...kosztem któregoś z Urwisów).
    Jeśli drzemka jest krótka to ok 12 I zasypia ponownie i wtedy śpi do ok 14...albo od razu drzemka trwa od 11 do 13..tak czy inaczej 13-14 zwykle Młody już nie śpi,dostaje tzytza i czasem zasypia znów a jak nie,to jest rogal na buzi i da radę przy Nim zrobić coś jeszcze...ale nie zawsze czasem jest ryk,
    ok 15:30-16:30 zasypia znów i śpi do 17:30 - 18...a jak budzi się to pomału zaczynam przygotowyac się do kąpania o 19...jak rzeczywiście I nie śpi minium z godzinę przed kąpaniem to po pielęgnacji i karmieniu zasypia (ok 19:30-20) i śpi do 24-1:00...a potem co 2-3 godziny budzi się w nocy,gdzie zwykle karmienie trwa chwilę i uśpiony przy karmieniu wraca do łóżeczka....
    Tak to u nas wygląda,ale oczywiście nie zawsze,bo wystarczy,że matka nażre się np Haribo (jak ostatnio :/ ) a i bywa,że przerwy w spaniu nie są taką sielanką, bo Młody nie chce grzecznie czekać na Matki uwagę,ale jak wspomniałam,nie mogę się tym zbytnio przejmować,bo inaczej nic bym nie zrobiła...a co jak co,ale obiad musi być,bo coś musimy jeść...a już w szczególności drugi Dzidek,ja to może mogłabym nieco przypościć...

Mauysiu,czyli odstawienie nabiału to standardowe postępowanie , bo już wystraszyłam się,że może źle robię,że jem...trzymam kciuki,by u Heniutka nie było to skazą białkową.

Kaja,no nieźle pojechałaś - 30 lat to stary? Pamiętaj,że jesteśmy starsze :) Swoją drogą to mój młodszy brat też skończył 30 lat :)

Nooo,dziś Igorex pierwszą drzemkę po nocy ma jak widać dłuższą,ale wiecznie trwać nie będzie,więc zmykam do roboty.

PS. U nas też wieje...miałam plan iść na dwór,ale odpuszczam :/

Blondi22, Dodi, aisa, plemniczka, Ilona, magdzia26, a-koczek, Sandraa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi,ja tam nie wiem,czy można stosować jakieś maści rozgrzewające ,przykro mi :(

• Dodi Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi może tak będę musiała zrobić a swoją drogą to praktycznie na wszystkim pisze, że albo nie wolno albo skonsultować hmm... aż strach coś brać na własną rękę

Shagguś czytanie Twojego dziennego spraowozdania jest lepsze niż niejedna książka :) jesteś normalnie mega, że nie dość że tak temat ogarniasz to jeszcze tak dokładnie jesteś w stanie powiedzieć co i kiedy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2014, 11:34

Ilona, magdzia26, a-koczek, mauysia lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.ciazowy.pl/drukuj_artykul,2610.html
    i tu masz:
    "Przyszła mama może bez przeszkód stosować różnego rodzaju maści rozgrzewające (takie jak np. Wick VapoRub), ale musi pamiętać o tym, by nie smarować nimi brzuszka."

I już mnie nie ma.

aisa, Blondi22, Dodi, Ilona, magdzia26, Spero, Effcia28, Sandraa lubią tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:
    Blondi może tak będę musiała zrobić a swoją drogą to praktycznie na wszystkim pisze, że albo nie wolno albo skonsultować hmm... aż strach coś brać na własną rękę

Chyba faktycznie będziesz musiała zapytać w aptece.. Wujek google pewnie ma giljard porad ale zapewne sprzecznych :/ Ja się czasem posmaruje amolem po skroniach, ale czy wolno czy nie to nie wiem, w końcu to też rozgrzewające...

Shagga, to trzymam kciuki za tego newsa co by wypalił! :)

Dodi, Ilona, magdzia26, Kaja lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Ilona Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    a jak tam wszystko juz przygotowane ?;)

Już wszystko najważniejsze zrobione, ciuszki poprane, poprasowane i poukładane, torba spakowana. M na weekend złoży łóżeczko i przewijak :)

Dodi, Blondi22, aisa, magdzia26, Kaja, mauysia lubią tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    http://www.ciazowy.pl/drukuj_artykul,2610.html
    i tu masz:
    "Przyszła mama może bez przeszkód stosować różnego rodzaju maści rozgrzewające (takie jak np. Wick VapoRub), ale musi pamiętać o tym, by nie smarować nimi brzuszka."

I już mnie nie ma.

Dzięki mamuśka :*

magdzia26 lubi tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi ja nie wiem kurcze czy mozna, ale jak juz by juz ciezko bylo wytrzymac to bym posmarowala, tylko brzuch ominela. No i w sumie na wszytskich lekach jest napisane ze mozna zastosowac tylko gdy lekarz zezwoli, albo ze nie polecają, ale to tylko asekuracyjnie piszą bo nikt nie robil eksperymentów na cieżarnych.

A powiedzieliscie juz komus o fasolince? czy czekacie?

Shaggi kogo obstawiasz pierwszego do rozpakowania? bo ja nie siebie..
    wogole to tez jestem pod wrazeniem twojego zorganizowania i planu dnia..

Dodi, Ilona, magdzia26, aisa, a-koczek, Spero, Sandraa lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona wrote:
    Już wszystko najważniejsze zrobione, ciuszki poprane, poprasowane i poukładane, torba spakowana. M na weekend złoży łóżeczko i przewijak :)
    o my tez w weekend skladamy lozeczko

Ilona, aisa lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Dodi ja nie wiem kurcze czy mozna, ale jak juz by juz ciezko bylo wytrzymac to bym posmarowala, tylko brzuch ominela. No i w sumie na wszytskich lekach jest napisane ze mozna zastosowac tylko gdy lekarz zezwoli, albo ze nie polecają, ale to tylko asekuracyjnie piszą bo nikt nie robil eksperymentów na cieżarnych.

A powiedzieliscie juz komus o fasolince? czy czekacie?

Shaggi kogo obstawiasz pierwszego do rozpakowania? bo ja nie siebie..
    wogole to tez jestem pod wrazeniem twojego zorganizowania i planu dnia..
    tez jestem ciekawa jak dziewczyny obstawiaja ;)

a.png
    a.png
  • Ilona Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi z tymi maściami to różnie bywa, najgorzej że to 1 trymestr. Może skonsultuj to z lekarzem.

Dołączam się do zachwytu nad zorganizowaniem Schaggi. Jesteś miszczem :) Kurczę mam nadzieję, że też sobie tak dobrze poradzę :) w ogóle dajecie radę mamuśki, Schagga, Mauysia, Rucia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2014, 12:03

aisa, Dodi, magdzia26, Spero lubią tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    he he ja to bym chyba kolejność nieco odwróciła i najpierw obstawiała na Blondi, później Ty Plemniczko a Ilonka na spokojnie ostatnia ;)

ja potrzebowałabym z tyłu glowy tylko posmarowac tzn. poniżej ;)

nic jeszcze nikomu nie powiedzieliśmy :/ tzn. jedynie u mnie w pracy wiedzą, ale to było nieuniknione bo po 1 mieliśmy ostatnio spotkanie a ja nie piłam (to już jest podejrzenie ciązy u mnie :P) a po drugie wzięłam L4 od razu. Lekarz powiedział żeby się wstrzymać, m nie chce się ponownie rozczarować i nawet mi nieco przykro, że jakoś nie jesteśmy się w stanie tak cieszyć jak za pierwszym razem, ale mam nadzieję, że teraz będzie wszystko w porządku a te 5 tygodniu szybko przeleci :)

Blondi22, aisa, Ilona, Spero, plemniczka lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przebrnęłam przez to co napisałyście :D jak fajnie widzieć że się tak dużo dzieje na forum :)
    Dzień dobry bo się rano nie przywitałam zdążyłam tylko tabelkę wkleić na prośbę Guni <3
    Widzę ze Ola co chwilę pojawia się i znika :P chyba się z nami drażni :P
    Shhagus, Mayusiu, Ruciu ja jestem pełna podziwu dla was jak wy to wszystko pięknie ogarniacie i macie czas jeszcze do nas zajrzeć <3
    Blondi Ty się nie wyrywaj bo pamiętasz umówione jesteśmy więc czekaj ładnie w dwupaku do 16.01 :P
    Ilonka chyba jeszcze z nikim się nie ustawiła więc dziewczyny jedno wolne miejsce jest :D

Dodi, Blondi22, aisa, a-koczek, Ilona, Spero, Gunia lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Przebrnęłam przez to co napisałyście :D jak fajnie widzieć że się tak dużo dzieje na forum :)
    Dzień dobry bo się rano nie przywitałam zdążyłam tylko tabelkę wkleić na prośbę Guni <3
    Widzę ze Ola co chwilę pojawia się i znika :P chyba się z nami drażni :P
    Shhagus, Mayusiu, Ruciu ja jestem pełna podziwu dla was jak wy to wszystko pięknie ogarniacie i macie czas jeszcze do nas zajrzeć <3
    Blondi Ty się nie wyrywaj bo pamiętasz umówione jesteśmy więc czekaj ładnie w dwupaku do 16.01 :P
    Ilonka chyba jeszcze z nikim się nie ustawiła więc dziewczyny jedno wolne miejsce jest :D
    no pisalam ze czekam na ciebie ;) do 16

magdzia26, a-koczek lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://iv.pl/images/35789922225133785135.jpg

a to moj brzuszek ogromny w 37+5 tyg ;)

Pismak, Dodi, kiti, aisa, a-koczek, Ilona, Spero, Sandraa, Rucia, AGA 30, Gunia, mauysia lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    no pisalam ze czekam na ciebie ;) do 16
    no to już niecały tydzień :D

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi nie mogę zobaczyć zablokowali mi tą strone w pracy :(

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Blondi nie mogę zobaczyć zablokowali mi tą strone w pracy :(
    oj a na fb ?

a.png
    a.png
‹‹ 4872 4873 4874 4875 4876 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ