plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyo to ten artykuł
UNIKAJ SEKSU POD KONIEC CYKLU
Wstrzymajcie się od współżycia przed dniem, w którym według kalendarza zaczęłaby się miesiączka. Może ono wywołać wczesne poronienie (zakładając, że udało ci się zajść w ciążę). Wprawdzie nie ma badań, które to potwierdzają, ale specjaliści zalecają ostrożność pod koniec cyklu. Dlaczego? Bo jeśli akurat zapłodnione jajeczko próbuje się zagnieździć w macicy, może zostać wydalone przez jej skurcze – czy te wywołane przez orgazm, czy te spowodowane przez… nasienie partnera. Bo oprócz plemników zawiera ono prostaglandyny – substancje, na których obecność macica czasem reaguje skurczami. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
No właśnie! A w sumie wydawałoby się,że nie robisz nic co by mogło zaszkodzić. Powiem ci,żeby uprawiać seks w ciąży,to chyba też trzeba się przełamać,bo mimo,że lekarze mówią (jeśli nie ma przeciwwskazań), że to normalna sprawa i nie ma wpływu na dziecko,to chyba jakoś tak podświadomie chyba jest strach,żeby nie zrobić krzywdy dzidziusiowi. może jak mi się uda i będę w ciąży to zmienię zdanie ale póki co to taka obawa we mnie jest.
-
nick nieaktualnyU mnie jeszcze jej nie ma bo nie mam dzieci jeszcze a staramy się o pierwszego maluszka. Teraz jestem na etapie wywalania z głowy myśli o maluszku po prostu dystansuje się na razie. Staram się odpuścić i zdystansować do tego wszystkiego. Ale jak się uda to myślę że nie będę miała oporów co do tego jeśli lekarz da zielone światło bo też nie chcę mojego M. zaniedbać.
-
nick nieaktualny
-
my musimy teraz trochę odpuścić,bo na koniec listopada kończy mi się umowa o pracę i nie ma szansy na przedłużenie,bo firma sobie nie radzi i jest przestój... także będę bezrobotna. Niestety nie mogę sobie na to pozwolić,bo nie damy sobie rady finansowo. Dlatego na jakiś czas muszę zawiesić te nasze starania
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
W sumie to dowiedziałam się o tym w weekend. Ale stwierdziłam,że się nie poddam. Muszę znaleźć pracę i kontynuować starania. Dlatego nadal mierzę temperaturę i prowadzę te wszystkie obserwacje,bo im więcej cykli,tym łatwiej będzie mi potem owulkę i dni płodne określić i namierzyć.
-
nick nieaktualny