X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2012, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    Kliknij, aby rozpocząć wpisywanie wiadomościpodziała zobaczysz, ja jadłam grejpfruty przez 3 miesiące.. działało.

a kiedy u Ciebie zaczęło dzialac??

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2012, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia suuper pomysl i do tego po kawałku ciastka:)

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2012, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mauysia
    jak dla mnie moze byc:)tylko wiesz ja tez czyms bez promili..bo niewiem czy jest fasolka czy nie..ale ta moja temp wskzauje razcej na jej brak:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2012, 07:40

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2012, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woseba jak dla mnie twój wykres wygląda calkiem ok... naprawde bardzo podobnie do mojego na tamtym etapie.. temperatura powolutku zaczyna sie wspinać

Woseba lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2012, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu a avaterak masz super:)naprawde sliczna jesteś:)niektóre modelki bijesz na głowe:)

• mauysia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2012, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to może być i kawa/herbata :) Daję słowo, że w chwili rozpoczęcia strony 500 wstaję i idę na uroczysta kawę :)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2012, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Woseba jak dla mnie twój wykres wygląda calkiem ok... naprawde bardzo podobnie do mojego na tamtym etapie.. temperatura powolutku zaczyna sie wspinać

Plemnisiu niby tak..ale widze ze cos jest nie halo..zawsze szybciej wzrastała...no cóz nie pozostaje mi nic innego jak zcekac co bedzie dalej:)
    aha no i kochana super że beta wyszła dobrze:)oby tak dalej:)i poprosze o dawke fluidków:):):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2012, 07:46

plemniczka, gadgeta lubią tę wiadomość

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2012, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem grapefruit ale tylko w postaci przecięcia go na pół, posypania cukrem i wydłubywania łyżeczkę jego zawartości:)

Woseba, mauysia lubią tę wiadomość

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2012, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wosebko no ja jadłam wtedy mniej tłustego, mięsko gotowane i ten jakże gorzski owoc codzień. i widziałam zmianę po miesiącu. waga jest taka paskudna że czasem stoi w miejscu i wydaje się nam że nie chudniemy ale trzeba to przetrwać.. bo wtedy organizm sie buntuje i musi zyżywac zapasy sadełka z organizmu (sam siebie zjadać:):) wtedy waga ruszy,....

Woseba, mauysia lubią tę wiadomość

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2012, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi grapefruit nawet smakuje:)próbowałam czerwonego rózowego i zielonego:)zielony nie jest gorzki ale ta lupine ma strasznie gruba..jak sie go obierze to nic nie zostaje prawie....a no i rózowy nie jest taki gorzki jak czerwony:)

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2012, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czasem go obierałam ze skórki, zajmowało to mnóstwo czasu ale chociaż było potem słodkie:) ale taka prawda że najwięcej wit. ma właśnie to gorzka skórka

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2012, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana, z pracy..
    Kurcze ale mam dziś doła, zaczęło się już wczoraj wieczorem - chyba na dobre uświadomiłam sobie jak bardzo karkołomne zadanie sobie wyznaczyłam i jak bardzo graniczy z cudem by się udało:( na przytulanko wieczorem nie miałam chęci - ale w sumie z musu zrobiłam to,a dziś od rana mam doła :( No i świadomość,że i tak wkrótce kończę tu karierę powoduje,że wolałabym posiedzieć w domu z dzieckiem a nie siedzieć w pracy:( I jeszcze z moją Mamą - zajmującą mi się dzieckiem mamy regularnie spięcia - różnice w poglądach dotyczących wychowania dziecka i prowadzenia domu sprawiają,że najchętniej sama zajęłabym się Młodym

Ja uwielbiam grejfruty , a najlepsze zielone,bo najsłodsze :)

łoooo, ale rozpisałam się :)

• plemniczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woseba u mnie w kazdym cyklu wykres inaczej wyglądał, wiec wiesz...:)
    i oczywiscie wysylam fluidy!!

Woseba, gadgeta lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    Wosebko no ja jadłam wtedy mniej tłustego, mięsko gotowane i ten jakże gorzski owoc codzień. i widziałam zmianę po miesiącu. waga jest taka paskudna że czasem stoi w miejscu i wydaje się nam że nie chudniemy ale trzeba to przetrwać.. bo wtedy organizm sie buntuje i musi zyżywac zapasy sadełka z organizmu (sam siebie zjadać:):) wtedy waga ruszy,....

no ja tez staram sie unikać tłustego i jem mniejsze porcje:)do pracy zawsze brałam 2 kanapki..a teraz jedna i do tego jogurt i jakis owoc:)no moze wkoncu cos sie ruszy:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2012, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Woseba u mnie w kazdym cyklu wykres inaczej wyglądał, wiec wiesz...:)
    i oczywiscie wysylam fluidy!!

dziekuje kochana
    :)no to teraz nie ma bata:)musi sie udac:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2012, 07:55

plemniczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2012, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    ja czasem go obierałam ze skórki, zajmowało to mnóstwo czasu ale chociaż było potem słodkie:) ale taka prawda że najwięcej wit. ma właśnie to gorzka skórka

tez sciagam czasami..zwłaszcza jak jest gruba i sie jej nie da zjesć..i faktycznie słodszy wtedy jest:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2012, 07:55

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2012, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga, każda z nas ma gorsze dni, zobaczysz, że za chwilę spojrzysz na chwilę innym okiem:) tak przez różowe okulary:) Zawsze zawsze zawsze jest wyjście z każdej sytuacji - ja też czesto się dołuję itd., ale wiem, że prędzej czy później będzie ok. I tylko w ten sposób masz myśleć !!

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • Malvinka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2012, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam jeszcze jeden test, zrobię w piątek albo sobotę rano. W piątek wieczorem mam imprezę, to wolałabym chyba w piątek, żeby wiedzieć czy się napić mogę czegoś mocniejszego :)

Toruń baaardzo polecam! Jest przepiękny. Taki cukierkowy w porównaniu do innych miast w Polsce. Małe, kolorowe kamieniczki, ładnie oświetlona panorama. Bardzo klimatycznie :)

A co do grejpfrutów - może spróbujcie z cukrem? Nie jest wtedy taki gorzki i można się smakiem nacieszyć :)

• mauysia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2012, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć shagga,

właśnie przeczytałam Twojego pierwszego posta. Rzeczywiście nie za ciekawa sytuacja z Twoim pracodawcą... Człowiek się stara, chce dobrze dla pracodawcy... A on i tak jest wyrachowany (interes firmy stawia wyżej niż interes jednego pracownika) i robi takie jazdy... Jaki z tego wniosek? Interes własny też stawiać wyżej niż interes firmy i nie odwlekać starań ze względu na pracodawcę...
    Ja parę lat temu miałam podobną sytuację, tzn. chciałam trochę popracować zanim zacznę starania o pierwsze dziecko no i niecały miesiąc przed rozpoczęciem starań pracodawca zaproponował mi o wiele gorsze warunki pracy (miałam podpisać jakieś lojalki i inne aneksy do umowy, które były dla mnie niekorzystne), odmówiłam i dostałam wypowiedzenie.

Na szczęście dwa miesiące później byłam już w nowej pracy i po 10 miesiącach zaszłam w ciążę.

Więc nie ma co myśleć o interesie pracodawcy, bo prawda jest taka, że jak firma zacznie cienko prząść, to bez mrugnięcia okiem wywali on pracownika.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2012, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.aptekabatorego.pl/magnez.pdf

bardzo dobry aktykuł o magnezie.. nie wiedziałam a on też wpływa na ruchliwośc i jakośc plemników.. no proszę... poczytajcie, warto.

‹‹ 488 489 490 491 492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ