X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Ola powiem tak lekarze nie widzieli potrzeby robienia drozności ponieważ od początku była mowa o in vitro a tu drozność jest zbędna, pozatym z tego co mi gin mówił który robił mi histerioskopie i przy okazji oglądał jajowody stwierdził ze nie widzi potrzeby robić drozności...
    Nie twierdze ze oba są drożne wręcz mam przypuszczenia że lewy jest niedrożny :)
    ale tak jak sobie gadałam z moim ginem z obecnej Kliniki On chce spróbować z 3 inseminacjami choć szczerze mówiac nie daje dużych szans ze się uda właśnie przez wyniki męża i uprzedzał Nas że moze wyjść tak ze jednak bez in vitro się nie obędzie ...

Fedra, powiem Ci, że najwyraźniej nie jest tak źle z nasieniem, skoro zaszłaś. A na histerosopii nie sądzę by można zbadać drożność całych jajowodów - jak już to tylko ujścia. Oczywiście nie zamierzam być mądrzejsza od lekarza, ale głupie HSG nie zrobi Ci szkody (zrostów itd, ale może przepchać co nieco:)

Fedra, Dodi, Effcia28, Libra lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym razem postanowiłam wziąć się w garść i po raz pierwszy od x tygodni porobić sobie notatki. Oto, co z nich wynikło:

Magdziu - rozumiem, że przed Tobą stresujący tydzień, ale wierzę, że wszystko będzie OK!

Sylwio - to super, że tak aktywnie działacie, i że Twój M tak profesjonalnie podszedł do sprawy :)

Muska - wytrzymaj do weekendu! A w międzyczasie najedz się stroopwafli, dopóki masz okazję (jak ja je uwielbiam...). Uwielbiam jeszcze jeden holenderski deser, taki jakby budyniojogurt, sprzedawany np. w litrowych kartonikach - szczególnie czekoladowy lub waniliowy. Jeśli kojarzysz o co mi chodzi to napisz mi, a sprowadzę sobie go zza granicy :P :P :P

Pismaku - a rzeczywiście wykresik ładny, ale - jak wiadomo - moje drugie imię to niewierny Tomasz, więc zacznę się nim jarać za 2-3 dni, gdy faza lutealna osiągnie 13 dni. Ale trzymam kciuki, rzecz jasna! :)

Shagguś - czy było już oficjalne obwieszczenie w sprawie Twojej "tajemnicy"? Czy nadal będzie to tajemnica Poliszynela?

A propos tajemnic - Dodi, co tam z Twoim sekretem, zdecydowałaś się już na jego ujawnienie?? Bo ja nie mogę przez to spać od paru dni!

Strażaczko - przykro mi że przyszła @ :( A czy to było poronienie samoistne... tego chyba nigdy się już nie dowiesz, bo nie byłaś na badaniu bety. A biorąc pod uwagę kryterium temperatury, Twoja faza lutealna mogła mieć 12/13 dni. Tak czy inaczej, może rzeczywiście wybierz się na badanka i działaj!

No i najważniejsze... ciekawe jak Liberka w szpitalu! EDIT: OK, już wiem... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2014, 13:28

sylwia1985, Ola_czeka, Fedra, Kaja, Dodi, magdzia26, Rucia, Pismak, kiti, aisa, Shagga_80, Libra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Małysz, wszystko zepsułaś, straciłyśmy wątek i odtąd będziemy gadać już tylko bzdury.
    Tak myślałam, że Wam przeszkadzam... Usunę się w cień......

ŻAAART! Nie liczcie na to :)

sylwia1985, Ola_czeka, Fedra, Dodi, magdzia26, Rucia, Gunia, aisa, Shagga_80, Libra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    robiłam takie badania:
    -P/c. p. antygenom łożyska

wrogości śluzu nie robiłam :) gin stwierdził ze jak zaszłam to nie ma to senu :/

Przekazałam Librze że się cieszycie i ze ją ściskacie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2014, 13:35

Shagga_80, Libra lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Przekazałam Librze że się cieszycie i ze ją ściskacie :)
    Ja też oczywiście! To rozumie samo przez się.

Fedra, Dodi, Shagga_80, Libra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Fedra, powiem Ci, że najwyraźniej nie jest tak źle z nasieniem, skoro zaszłaś. A na histerosopii nie sądzę by można zbadać drożność całych jajowodów - jak już to tylko ujścia. Oczywiście nie zamierzam być mądrzejsza od lekarza, ale głupie HSG nie zrobi Ci szkody (zrostów itd, ale może przepchać co nieco:)

powiem Ci coś w sekrecie ale nikomu nie mów wiem że moze to pomóc a nie zaszkodzi ale ja się tak cholernie boje szpitali i tego badania ze nawet teraz zrobiło mi sie nie dobrze ;)

Dodi, Shagga_80, Libra lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, ja nie miała wrogości badanej, moja poprzednia ginka twierdziła, ze lepiej od razy strzelić inseminację, bo wtedy ewentualną wrogość też się pokona. Teraz jestem u innego gina (tamta była z Poznania i uciązliwe było do niej jeździć z Krakowa), zobaczymy co on na to.

sylwia1985, Dodi, magdzia26, Shagga_80, Libra lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra również wszystkie Was pozdrawia i ściska :D
    i kazała powiedzieć ze została wystawiona na kolejna próbę bo przywieźli obiad i od samych zapachów skręca jej flaczki :)

sylwia1985, Kaja, Dodi, magdzia26, aisa, Shagga_80, Libra lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    powiem Ci coś w sekrecie ale nikomu nie mów wiem że moze to pomóc a nie zaszkodzi ale ja się tak cholernie boje szpitali i tego badania ze nawet teraz zrobiło mi sie nie dobrze ;)

A no chyba że to tak, że nie chcesz tego badania :)

Shagga_80 lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra Ty jako ze masz doswiadczenie co mi radzisz? Jakie powinnam badania wykonac na wlasna reke bo na lekarzy nie ma co liczyc. Napewno wrogosc? Tak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2014, 13:38

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć i czołem, nadrobię wieczorem <3

Jedyna co mi wpadło w oko to @ Strażaczki, kochana do gina i to nie telefon tylko wizyta, czy to poronienie wczesne osobiście nie sądzę, bo ostatni cykl też taki był, ale nie ma co gdybać, musisz badania zrobić <3

Baaardzo się cieszę że u Libry już dobrze i że jest lżejsza o tego pasożyta :) Teraz życzę szybciutkiego powrotu do zdrówka i pełni sił :*

Sylwia, Fedra widzę że jakieś ciekawe info, ale to wieczorkiem zerknę, może się zawsze przydać taka wiedza.

Shagga przeprowadzka to już? mam nadzieję że sytuacja się rozwinie pomyślnie dla Was :) aaaa i GRATULACJE za pierwszy ząbek Igorka :D

I tyle co mi w oka wpadło, więcej jak się uporam z papierami
    buziaki<3

sylwia1985, mauysia, Fedra, Dodi, magdzia26, Strażaczka90, aisa, Shagga_80, Libra, Pismak lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:

powiem Ci że sprawdzałam wyniki nasienia z tego czasu bo były potrzebne do procedury i były najlepsze ze wszystkich ;) dlatego próbowaliśmy z inseminacją a nie z in vitro od razu ale co będzie to zobaczymy :)

Shagga_80, Libra lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    A no chyba że to tak, że nie chcesz tego badania :)

powiem Ci że zastanawiałam się nad tym i nawet pytałam się moje gina ostatnio przed inseminacją ale powiedział ze nie widzi sensu ale jak się upre to zrobią, a ja nie wiem czy się upre bo się cholernie boje niestety cały czasw głowie mam ból po łyżeczkowaniu :(

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    powiem Ci że sprawdzałam wyniki nasienia z tego czasu bo były potrzebne do procedury i były najlepsze ze wszystkich ;) dlatego próbowaliśmy z inseminacją a nie z in vitro od razu ale co będzie to zobaczymy :)

Ok, nie namawiam.

Fedra, Dodi, Spero, Libra lubią tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Info od Libry:
    operacja przebiegła planowo. o 11.45 wróciła już na oddział ale się nie odzywała bo od leków to tak jakby na haju była, czuje się swietnie, sił troche jeszcze brak, brzuszek lekko boli ale ofólnie jest ok :)

No to jest po krzyku teraz czekamy na efekty !!!!!

Fedra, Dodi, Libra lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra ja tez sie cholernie balam przed Hsg i przed lyzeczkowaniem ale powtarzalam sobie ze robie to dlatego ze dzieciaczku bardzo Ciebie pragne i zrobie wszystko co w mojej mocy zeby Ciebie miec

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2014, 13:51

Fedra, Strażaczka90, Shagga_80, Libra lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Fedra Ty jako ze masz doswiadczenie co mi radzisz? Jakie powinnam badania wykonac na wlasna reke bo na lekarzy nie ma co liczyc. Napewno wrogosc? Tak?

Kurcze Sylwia nie wiem co Ci doradzić bo wiesz Twój przypadek jest inny niż mój czy jeszcze innej Dziewczyny ja się opieram na tym przez co ja przechodziłam...
    możesz dla świętego spokoju zrobić tą wrogość tylko wiesz, co dalej jak wyjdzie ze wrogości nie masz, musisz sobie usiąść i rozpisac plan na najbliższe kilka miesięcy uwzględniając w to prace wyjazdy imprezy po drodze i inne ważne rzeczy z zycia... no i musisz sobie jakoś poradzić ze stresem zwiazanym z mieszkaniem z teściami... moze najpierw zalatwcie sprawe waszego mieszkania moze jakbyście zamieszkali w swoim mieszkaniu stres by był mniejszy i starania miały by lepszy efekt?

sylwia1985, Dodi, magdzia26, Strażaczka90, Gunia, kiti, aisa, Shagga_80, Libra, Pismak lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka zmieniając temt bylam teraz w ikea i pytalam sie o to łóżko i pan mi powiedział , ze te duże lozka to był tylko jeden rzut bo nie schodziły im wiec wycofali.....

ale poczytalam was trochę i kurcze laski macie wiedzę w tym temacie!!!!!!

Fedra, Dodi, Libra lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Fedra Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja to nie wiedza to wujek Google :P i ciocia Wikipedia :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2014, 14:07

Dodi, Strażaczka90, Effcia28, Libra lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Olka zmieniając temt bylam teraz w ikea i pytalam sie o to łóżko i pan mi powiedział , ze te duże lozka to był tylko jeden rzut bo nie schodziły im wiec wycofali.....

No serio, przy większym łóżku niż 180 już byśmy się wcale z W. nie przytulali :D

Dodi, Strażaczka90, Gunia, a-koczek, Shagga_80, Libra, Pismak lubią tę wiadomość

‹‹ 5109 5110 5111 5112 5113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ