X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaguniu hmmmmmm łosoś ulalala , ale mi smaka na robiłaś mmmmm

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Agafia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm to czemu ja kopniaków nie czuje albo sa tak delikatne ze nawet nie wiem ze to to ... na wizycie byłam i wszystko jest ok to nie wiem ... czekam cierpliwie

17u9px9i7ha8i4t0.png
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :)

Shaguś przykro mi z powodu pieska mam nadzieję że się znajdzie :) Super że z oczami Igorka wszystko dobrze oby tak dalej :) Widzę że plan budowy wskoczył na czas realizacji i super :)

Spotkania zazdraszczam strasznie :/ Dziewczyny są super - mam tylko nadzieję że dały Ci dojść do głosu :P

Gunia nie lubię Twojej @ <3 Szanuję decyzję ale wierzę też że od czasu do czasu się do Nas odezwiesz a nie będziesz tylko podczytywać :*

Strażaczko współczuję nogi mam nadzieję że szybko się wykurujesz wszystko się pozrasta i operacja nie będzie konieczna :)

Libruś mi się też tak zrobiło ale zarosło potem strupem i jak on odpadł to zrobiła się tylko mała kreseczka której teraz już prawie nie widać :)
    Budź te śpiochy niech nie myślą że też są na urlopie :P

Miłego dnia :)

Shagga_80, magdzia26, Libra, Spero, Fedra, Dodi, Gunia lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze Kochane chciałam Was prosić o modlitwę za Inesskę i jej maleństwo bo była wczoraj na wizycie i nie było echa zarodka (lekarz jej powiedział że czasem tak jest ale ona jest załamana bo boi się co to może oznaczać) ma kolejną wizytę za tydzień i jak wtedy nie będzie echa to wiadomo... Proszę módlcie się w jej intencji i mocno trzymajcie kciuki

mauysia, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak nie ma o co prosić się Pomodlimy za to maleństwo ,aby wszystko było dobrze i aby echo za tydz bylo widoczne !!!

Pismak lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafia wrote:
    hmm to czemu ja kopniaków nie czuje albo sa tak delikatne ze nawet nie wiem ze to to ... na wizycie byłam i wszystko jest ok to nie wiem ... czekam cierpliwie

spokojnie moja kuzynka przy obu corkach ruchy czuła po 21 tc......wiec spokojnie doczekasz sie !!!!

Agafia lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
         Panie Jezu, proszę Cię z miłością za to powierzone mi życie, które noszę w łonie. Z pokorą dziękuję, że wybrałeś mnie jako narzędzie Twojej miłości. W tym pięknym oczekiwaniu pomóż mi żyć w nieustannym zawierzeniu się Twojej świętej woli. Daj serce matki: czyste, mocne i hojne. Ofiaruję Ci wszystkie obawy o przyszłość: lęki, niepewności, oczekiwania względem dziecka, którego jeszcze nie znam. Spraw, aby narodziło się zdrowe, oddal od niego wszelkie zło fizyczne i wszelkie niebezpieczeństwa duszy. Ty, Maryjo, która poznałaś niezliczone radości świętego macierzyństwa, daj mi serce zdolne do przekazania wiary żywej i gorącej. Uświęć moje oczekiwanie, błogosław moją cichą nadzieję, spraw, by owoc mego łona, wzrastał w łasce i świętości. Przez Chrystusa, Twego Boskiego Syna. Amen.

Za Inesska ......

ps. Ta

sylwia1985 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak tę modlitwę dostalam od ojców z Helu !!!!!

Agafia, Pismak lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znikam na kawe pa ciao

Inesska <3 >

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :D

Miłego dzionka :D

Do widzenia :D

Kaja, aisa, magdzia26, Libra, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile już razy mówiłam?! Wszystkim kobietom należy się spokojna ciąża, ale niektórym po prostu powinna należeć się jak psu zupa!!

Dziewczyny zbierzmy się w kupę i módlmy się.

Kaja, Shagga_80, Agafia, Pismak, magdzia26, aisa, Libra, Spero, plemniczka, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    Jeszcze Kochane chciałam Was prosić o modlitwę za Inesskę i jej maleństwo bo była wczoraj na wizycie i nie było echa zarodka (lekarz jej powiedział że czasem tak jest ale ona jest załamana bo boi się co to może oznaczać) ma kolejną wizytę za tydzień i jak wtedy nie będzie echa to wiadomo... Proszę módlcie się w jej intencji i mocno trzymajcie kciuki
    Pomodlę się napewno

Pismak, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafia,co do tych ruchów...ja przy Kubie pierwsze ruchy czułam coś koło 17-18 tc, teraz z Igorem jeszcze wcześniej (to podobno zwykle tak bywa,że w drugiej ciąży wcześniej się odczuwa)...ale ale na początku to zupełnie nie czuć jak ruchy i możliwe,że Ty od dawna je czujesz a nie domyślasz się,że to to :) Później napewno tego z niczym nie pomylisz,ale ja pamiętam,że na początku czułam ruchy jak jakieś ruchy jelit,czy bąbelki itd itp...gdy wreszcie uświadomisz sobie,że to to, to zdasz sobie sprawę,że od dłuższzego czasu to czułaś :)
    I jeszcze coś, dziewczynki (bo nie tylko to do Agafi ale do każdej z ostatnio zafasolkowanych) uprasza się Was o spokój! Nie możecie drżeć na samą myśl o ciąży,znaczy czy wszystko z nią dobrze! Dlaczego miałoby nie być dobrze? Nie ma co ściągać czarnych myśli, bo i po co?
    I powiem Wam coś, w żadnej z obu ciąż nie było,że żebym szła ze ściśniętym żołądkiem na wizytę bo bałam się,że okaże się,że coś jest nie tak...zupełnie nie dopuszczałam do siebie takich myśli....no może z raz szłam wystraszona na wizytę,ale to tylko dlatego,że miałam mocne skurcze i bałam się,że okaże się,że szyjka już szykuje się do porodu i że czeka mnie leżenie albo (o zgrozo) pobyt w szpitalu ale to miałam powody...w pozostałych przypadkach szłam na wizytę podekscytowana! I tego i Wam życzę!

PS. co tam porabiacie? Ja zjadłam śniadanko,chłopcy wcześniej też..teraz z grubsza spakowałam nas, sprzątałam wczoraj (z okazji tak ważnej wizyty ovuciotek :* ) więc kurcze wychodzi na to,że się nudzę :P

AGA 30, Muska, Pismak, aisa, magdzia26, a-koczek, sylwia1985, Spero, Libra, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i żeganj spokoju...i nudo :/ Pospane :/

Nie to co wczoraj,gdy mój wspaniałomyślny Młodziak dał Matce przygotować się do spotkania z Dziewczynkami i wiedział,że Matka ma na głowie odgruzowanie mieszkania i gotowanie :D

Bez odbioru!

Libra, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach zapomniałam wam napisac :D
    Wczoraj dostałam w pracy wykaz normy jakie robię to moja wydajność to 87 procent jak na nową nie jest źle a nawet bardzo dobrze powiedzieli :D

Muska, Agafia, aisa, kiti, magdzia26, Kaja, a-koczek, sylwia1985, Spero, Libra, Fedra, Dodi, Gunia lubią tę wiadomość

• Agafia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Shaguś takie bąbelki to ja czuje od dawna tak jak by po jelitach jeździło ale chodzi mi o takie kopnięcie w brzuch na to czekam:)

17u9px9i7ha8i4t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 14:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafia wrote:
    Dziękuje Shaguś takie bąbelki to ja czuje od dawna tak jak by po jelitach jeździło ale chodzi mi o takie kopnięcie w brzuch na to czekam:)
    No to pewnie to TO :D

magdzia26, Spero, Dodi lubią tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesko ja oczywiście pomodlę się również za Ciebie wierze że będzie wszystko dobrze <3

Pismak lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyneczki :)
    Sporo sie u mnie ostatnio dzieje i chyba będziemy też zaczynać budowę domu :D jupi :D

Kaja, Pismak, Shagga_80, Muska, aisa, Spero, Libra, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
‹‹ 5180 5181 5182 5183 5184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ