X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafia, serio nadal uważasz, że masz rację?

Shagga_80 lubi tę wiadomość

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    A gdyby podawała alkohol dziecku juz narodzonemu? Nie zgadzam się, że to jej sprawa. Przykro mi.
    wtedy to bym nie wiem co jej zrobiła...Od razu policja jakbym widziała takie coś...bo sama to nie wiem czy bym cos wskórała

• ash Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jak ktoś bardzo chce np. do towarzystwa poczuć się lepiej, albo do filmu i chipsów to mozna sobie kupić taki napój, co wygląda jak piwo :)

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Agafia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedruś jeśli będziesz to proszę Cię Kochana o usunięcie mnie z tabelki .

17u9px9i7ha8i4t0.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strażaczka90 wrote:
    wtedy to bym nie wiem co jej zrobiła...Od razu policja jakbym widziała takie coś...bo sama to nie wiem czy bym cos wskórała
    Ale podawanie alkoholu dziecku nienarodzonemu i narodzonemu to to samo :P

Pismak, Shagga_80, Dodi lubią tę wiadomość

• ash Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czasami kupuje tą BAVARIĘ 0,0% bo mój mąż alkoholu nie pije wcale a czasami ma ochotę do meczu coś innego wypić niż cola :)

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Ola_czeka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ash wrote:
    ale jak ktoś bardzo chce np. do towarzystwa poczuć się lepiej, albo do filmu i chipsów to mozna sobie kupić taki napój, co wygląda jak piwo :)

albo jeśli ktoś lubi taki smak, są różne rzeczy, na przykład kwas chlebowy, który robi ostatnio furorę wśród moich znajomych. Tych co lubia piwo i tych co lubią pepsi.

• Strażaczka90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś

http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,86775,8997760,Nowa_moda_w_szpitalach__Pij_piwo__bedziesz_miec_mleko.html

ten artykuł też jest chory

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2014, 15:03

zbikowa lubi tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafia wrote:

Przykro mi, że tak reagujesz. Uczciwiej byłoby przyznać, że nie zdawałaś sobie sprawy, że piwo Karmi zawiera alkohol, i że sobie je odpuścisz na te cztery miesiące. Ale możesz też odejść z przytupem.

No chyba że to nie byłaby prawda, wtedy ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2014, 15:06

Fedra, Shagga_80, Spero, aisa, Dodi lubią tę wiadomość

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ash wrote:
    ja czasami kupuje tą BAVARIĘ 0,0% bo mój mąż alkoholu nie pije wcale a czasami ma ochotę do meczu coś innego wypić niż cola :)
    muszę spróbować:)te "ala" piwo:) no mój M od pepsi uzależniony 2,5 litra dziennie wypija....

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafia wrote:
    Magdzia prowadzi tabelke

znowu wielokropkuje;/ nie panuje nad tym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2014, 15:07

Fedra lubi tę wiadomość

• Agafia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie odchodze z przytupem ... poprostu nie będę się denerować i stresować , wykłóciać i licytować na słowa . I tyle nie ma w tym żadnego ukrytego podtekstu ani zrobienia z siebie ofiary i wiecle poszkodowanej .

17u9px9i7ha8i4t0.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafia wrote:
    Nie odchodze z przytupem ... poprostu nie będę się denerować i stresować , wykłóciać i licytować na słowa . I tyle nie ma w tym żadnego ukrytego podtekstu ani zrobienia z siebie ofiary i wiecle poszkodowanej .

Proszę Cię o jedno. Odchodząc obiecaj, że przemyślisz to picie piwa karmi.

Shagga_80, Dodi lubią tę wiadomość

• Pismak Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wtrącam niniejszym swoje 3 grosze

Picie alkoholu w ciąży jest niedopuszczalne. Trzeba czytać etykiety bo wszystkie piwa niby bezalkoholowe niestety go mają. Ja nawet teraz podczas starań nie piję alkoholu. Zdarza się jakaś lampka wina raz na miesiąc. Oczywiście są "matki" które zalewają się w trupa w ciąży i rodzą zdrowe dzieci. Ale kurczę my tutaj na tym forum świadomie planujemy i staramy się o potomstwo, chodzimy do lekarzy i robimy badania i uważam że dlatego właśnie jesteśmy bardziej odpowiedzialne i powinnyśmy nie pić w ciąży nawet głupiego karmi. Nie wyeliminujecie wszystkich czynników zagrażających dziecku ale po co jeszcze ich dokładać tego już nie rozumiem. Każdy ma wolną wolę ale dla mnie picie w ciąży to to samo co podanie narodzonemu dziecku butelki karmi i powiedzenie pij na zdrowie !

I też nie podoba mi się ostatnio atmosfera na forum i to że dziewczyny są zlewane jak zadają pytania na naszym wątku !

Ola_czeka, Strażaczka90, Libra, Fedra, Shagga_80, ash, aisa, Dodi, Anoolka lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No no, człowieka nie ma a tu taaaaaaaaaakie jazdy znów :P
    Aż muszę poczytać...mam nadzieję,że Chłopcy pozwolą :/ Znaczy Igor pośpi jeszcze a Kuba nie zacznie wymuszać na mnie uwagi :P

Libra, Dodi, AGA 30 lubią tę wiadomość

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Coraz częściej puszczają mi tu nerwy.

Pozdrawiam serdecznie.

Ha! skąd ja to znam :)

Pismak, Ola_czeka, Strażaczka90, Libra, Fedra, Shagga_80, aisa, Dodi lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    A gdyby podawała alkohol dziecku juz narodzonemu? Nie zgadzam się, że to jej sprawa. Przykro mi.
    dla mnie nie ma żadnej różnicy

i od razu mi się coś przypomniało... że to jest tak jak z aborcją... zabić dziecko, które trzymam w rękach czy które mam w brzuchu... czy to się czymś różni? jedno i drugie jest bezbronne i uzależnione od woli zazwyczaj matki

taka "historia"
    Zmartwiona kobieta udała się do ginekologa i powiedziała:

"Doktorze, mam poważny problem i bardzo potrzebuje twojej pomocy! Moje dziecko nie ma nawet 1 roku, a ja jestem ponownie w ciąży. Nie chcę mieć dzieci w tak małym odstępie czasu. "

Tak więc lekarz powiedział: "Ok, a co chcesz, abym czynił?"

Powiedziała: "Chcę, żebyś zakończył moją ciążę i liczę z tym na twoją pomoc."

Lekarz pomyślał trochę i po chwili milczenia powiedział do pani: "Myślę, że lepszym rozwiązaniem dla tego problemu, jest to mniej niebezpieczne dla Ciebie. "

Uśmiechnęła się, myśląc, że lekarz zamierza przyjąć jej prośbę.

Następnie kontynuował: "Widzisz, abyś nie musiała zajmować się 2 dzieci w tym samym czasie zabij to jedno, które trzymasz w ramionach. W ten sposób będziesz mogła odpocząć trochę, zanim narodzi się drugie. Jeśli mamy zamiar zabić jedno z nich, to nie ma znaczenia, które to jest. Nie byłoby ryzyka dla ciała jeśli wybierzesz to, które trzymasz w ramionach. "

Ta pani przeraziła się i powiedziała: "Żaden lekarz! Jakie straszne! Zabicie dziecka to przestępstwo! "

"Zgadzam się", odpowiedział doktor. "Ale wydajesz się skłaniać ku temu rozwiązaniu, więc pomyślałem, że może to najlepsze wyjście."

Doktor uśmiechnął się, wiedząc, że miał już za sobą punkt.

Przekonał matkę, że nie ma różnicy w zabiciu dziecka, które już się narodziło a takimi, które jest jeszcze w łonie matki. Przestępstwo jest takie samo!

Pismak, Effcia28, Fedra, Shagga_80, aisa, Dodi, Anoolka, AGA 30, gocha04 lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    No no, człowieka nie ma a tu taaaaaaaaaakie jazdy znów :P
    Aż muszę poczytać...mam nadzieję,że Chłopcy pozwolą :/ Znaczy Igor pośpi jeszcze a Kuba nie zacznie wymuszać na mnie uwagi :P

W skrócie dyskutujemy o piciu piwa w ciąży.

Shagga_80 lubi tę wiadomość

• Pismak Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libruś lubię za to że dla mnie też nie ma różnicy i znam tą historię.

Libra, Shagga_80, Dodi lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Agafia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziu w takim razie do ciebie prośbe mam o usunięcie mnie z tabelki .

17u9px9i7ha8i4t0.png
‹‹ 5198 5199 5200 5201 5202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ